Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CLL

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..
CLL 2010.01.19 13:38:52
Az igazsághoz hozzátartozik és úgy korrekt, hogy azzal kezdjem magam is rendőr vagyok. Végigcsináltam az elmúlt évek szinte minden demonstrációjának és nemzeti ünnepének biztosítását. Az erőszakot elítélem kövesse azt el akár rendőr, akár más.

A nyilatkozó kollégát nem értem, a lelkiismerete szólalt vajon meg, vagy csak akart egy kis port kavarni. Hallottam már rendőrt nyilatkozni, de valahogy mindenki látta, hogy mi történik, de ő jelezte hogy ez így nem jó. Nem értem. A kolléga vagy ballagjon el a bíróságra és tegyen vallomást, vagy maradjon csendben.

Egy valami biztos, a 2006-os tehetetlenségnek nem valamiféle politikai vagy taktikai megfontolás volt az alapja. Az ok egyszerű sem parancsnok sem végrehajtó nem élt még meg hasonló szituációt soha.

Az általam ismert rendőrök, pedig vannak egy páran, soha nem féltek. Annak sem volt reális esélye, hogy bárki "lámpavason" végezze. Ezt mindenki tudta.

A túlkapások oka is egyszerű számomra. A rendőrök ugyanolyan emberek mint bárki más. Vannak közöttük toleránsabbak és kevésbé toleránsak. Vannak közöttük intelligens emberek és gyengébb képességűek egyaránt. Nagyjából pont olyanok, mint a Magyarországon élő populáció egy kiragadott reprezentatív szelete. De azt higgyék el, hogy nagyon nehéz szó nélkül megállni, hogy egy méterről az arcomba ordítva szidják az édesanyámat és lehordjanak obszcén kifejezések kíséretében mindenféle senkiházinak. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem hogy kik mondják, aki csak így tud megnyilvánulni, az magáról állít ki bizonyítványt és mint ilyen nem számít a véleménye.

Úgy gondolom, hogy ellentétes politikai nézeteket valló emberek is tudnak ész érvek alapján beszélgetni, ha kell akár vitázni egymással. Ne,m kell ennek olyan hangnemben folynia mint jelen blog nagy részében.

Egy kicsit sokat írtam ezért elnézést kérek és köszönöm, ha valaki elolvassa és megtisztel a figyelmével. Higgyék el a rendőrök között van nagyon sok becsületes ember, aki csak azért dolgozik, hogy a munkakörnyezetében élő embereknek nyugodtabb életük legyen.