Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forro44

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
forro44 2019.01.05 23:16:28
@Gyorgy007: Le a kalappal a kitartásod előtt, ennyire keményen és vastagon a hatalom seggébe belekövesedve már rég láttam embert... De mindenben igazad van: aki a legtöbb szavazatot kapja, az a faszagyerek. Ahogyan a 70-80-as években a HNF-jelöltek, 99,9%-ot, ráadásul akkor kötelező volt szavazni... Úgy látom, most is lenne igény ilyesmire. Köszönjük, György! Harcolj tovább a nemzetvesztőkért - ne legyen kétséged: ez a rendszer is gazdaságilag fog cafatokká szakadni, ahogyan a komcsiké... :-/ Drukkolj, hogy te is jól jöhess ki a romok alól, ahogyan a mostani vezérek jelentős része is akkor alapozta meg a családi vagyont. Ne aggódj, mi, többiek, ezt is álljuk majd, ahogyan az is a mi bőrünkre ment... :-(
Egy pillanatig se gondolja senki, hogy a német ipar egyik zászlóshajója nem kormányok közötti megállapodások mentén dönt a beruházásairól. Vagyis aki a németektől várta Orbán megbuktatását – megint – csalódni kényszerül...
forro44 2018.08.02 11:23:46
@morph on deer: Nyilván konkrét adatokat nem tudok (tapasztalat: soha nem is fogunk ilyeneket tudni), viszont néhány tényszerű bizonytalanságot (bocs!) igen.
1. Egyelőre a BMW csak azt jelentette be, hogy Debrecen lesz a helyszín, és hozzávetőlegesen mikor kezdik a beruházást. DE arról szó sincs sehol, hogy MIKOR INDUL A GYÁRTÁS. Tehát a BMW kivárásra játszik, majd a közeljövő gazdasági mozgásai döntik el, mi lesz (hasonlót itt Nyíregyházán már láttam: a Michelin 2010 előtt a termelő kapacitás duplázására készült, 2011-ben a "rossz gazdaságpolitikai környezetre"(sic!) hivatkozva ezt befagyasztották, majd évek múlva egy sokkal kisebb bővítést hajtottak végre, piaci kényszerek hatására...)
2. A fentiek miatt valóban semmi közelebbit nem tudni arról, hogy pl. a város szakiskoláival felvették-e a kapcsolatot (mint anno a Mercedes Kecskeméten), de ha nem, akkor az is azt jelenti, hogy kivárnak, és ha kell, máshonnan fogják behozni a pillanatnyilag szükséges munkaerőt - azaz tényleg semmi több hasznunk nem lesz az egészből, mint a jöv.adó és a befolyó ÁFA a melósok fogyasztása után. Debrecen már pezseg, várják a lakásárak emelkedését, holott Kecskeméten is más megoldás született, a vezetőknek saját lakópark, a melósoknak olcsó bérlemények, lakást eladni alig lehetett, pedig ott háromszor ennyi munkavállalóról volt szó, sokkal kisebb városban...
3. Beszállítók. Hmm. A BMW azt kommunikálta, hogy már most is komoly beszállítói körrel rendelkezik Magyarországon. Ez lehetséges, de azt sem tudom elfeledni, hogy a kommünikéjükben a város kiválasztásának indokai: a kitűnő infrastruktúra (ez a reptéren kívül vajon mit jelenthet?) és a kitűnő, magasan képzett szakmunkás háttér megléte - ez szimpla blöff.
Hogy a kérdésedre is "válaszoljak": a kormány szakképzést leromboló törekvésein túl egy szó nem hangzott el a leendő munkaerő felkészítéséről. Az meg nagyon kevés lesz, még a betanított munkákhoz is... :-( A BMW meg nem fog beengedni NER-kompatibilis "szakembereket, vállalkozókat", őket csak a minőség fogja érdekelni.
Ja, és talán emlékszik még valaki, Debrecen már szóba került (talán 2015 tájékán), mint lehetséges BMW-célpont. A szakképzés változott valamit azóta? Mert tudtommal csak romlott...
Sokszor írtunk már róla, hogy az Origo címlapján szinte külön hely van azoknak a híreknek, amik vérszomjas bevándorlók bűneiről számol be. Sokszor ezek ugyan több hónapos, vagy éves hírek, de ezek általában nem számítanak. Ma a címlapon beszámoltak Mamoudou Gassama hőstettéről, aki úgy mentett meg…..
forro44 2018.05.28 22:35:24
@Clyde Shelton: Egy másodpercig ne zavarjon, hogy az eredetinek tekintett francia cikk 2 elkövetőről ír, de a mindent bizonyító kép (?) egy nyolcfős csoportot mutat, akik (de kik?) valóban bántalmaznak valakit (de kit?), akiről csak sejthető, hogy nő, de hogy milyen a dekoltázsa... Ja, igaz, az se látszik, hogy afgán menekültek-e a csoport tagjai... Dijon se biztos... Ja, már látom, azért sem lehet Dijon, mert a kép 2016-ban már megjelent egy álhír-portálon, azzal a felirattal, hogy: "Attacks on women by Muslim men in Sweden are commonplace now" :-O
Összegezve: az index mért kellene, hogy közöljön ellenőrizhetetlen álhíreket? Arra ott a 888-origo-MI-Ripost és társai: hadd ne soroljam. Az ebeket meg hagyjuk békén, ugyanis minden kutya más és más, ezt minden kutyaszerető pontosan tudja :-D
forro44 2018.05.28 23:51:27
@Clyde Shelton: Az természetesen alapvető jogod, hogy "egyformának" (azonos módon károsnak) ítélj szerintem össze sem vethető portálokat. Lelked rajta.
Arra azonban hadd hívjam föl a figyelmet (talán nem csak a tiédet, sőt), hogy ha az ország miniszterelnöke egy sokak által látogatott, elismert portálnak nem hajlandó válaszolni, sőt, szinte hektikusan menekül előlük, az bizony NEM a hírportált minősíti. Lehet, hogy a látszat szerint az elutasított újságíró a szánalmas, de a demokrácia szabályai szerint még csak nem is a begőzölt politikus a szánandó, hanem akiket állítólag "kormányoz"... Te meg én, mi mindannyian... :-(
Tehát miközben bizonyos portálok marokszám szórják a "nem irreleváns esetekről" szóló, soha be nem bizonyított, sőt, bizonyíthatóan hazug, kitalált álhíreket, aközben szépen el lehet hitetni értelmes emberekkel, hogy a politikusainknak egyéni kedve és ízlése mondja csak meg, hogy miről és kinek nyilatkoznak.
Nem csoda, hogy ott tart ez az ország, ahol... és még mindig dermesztően kevesen értik, mekkora a baj.
NemGogol Hidd már el! 2016.02.05 19:12:33
Horger Antal, nyelvész (1872 - 1946) Orbán Viktor szokásos, pénteki rádiós asztaltáncoltatásainak mindig is megvoltak az értő hallgatói. Kizárólag nekik szólnak a biztató, meleg szavak, a többiek meg úgysem hallgatják. Az igazság nem minden esetben szép és kellemes. Ezeknek a fikciós szózatoknak…..
forro44 2016.02.07 11:21:25
rozsé drazsé: Én mindent elhiszek, a ragyogó tanarakat is (nekem is volt néhány, '60-'70-es évek), azt is láttam, hogy csökken a színvonal, ráadásul a teljes vertikumban dolgoztam életem során (ált. isk. - középisk. - felsőokt.), még tán adatokkal/személyes tapasztalatokkal is tudnám igazolni mindazt, amit írsz. Egy gondom van: vajon az ifjabb kollégákat nem az idősebbek nevelték (és oktatták)? A mai iskolában nem a mi korosztályunk a derékhad? Nem a volt évfolyamtársaink a vezetők? Orbán és társai csak néhány évvel fiatalabbak, a korábbi (elmútnyócév) vezetők szintén, sőt, még idősebbek is. Mégis olyan lett mára ez az ország, mint amilyen lett. Kinek/kiknek a felelőssége ez?
Ne tegyünk úgy, mintha a társadalom és benne minden ember (te is, én is) nem lenne felelős mindezért.
Az ismeretanyagról: rossz álomból fogunk ébredni, amikor majd kiderül, hogy az általad is favorizált tényanyag-ismerettel a XXI. században sz*rt se érünk. A bebiflázott és bármikor visszaböfögött adatok, amelyek amúgy is elavulnak (bizony! még a történelemben is! nézz utána!), semmit sem érnek, nem segítik a naponta változó ismeretek elsajátítását és a követelményeknek való megfelelést.
Sajnos, még a tanárok sem hiszik el, hogy valóban érvényes az "élethosszig tartó tanulás" elmélete: ez ma már a mindennapi valóság. Én 35 évesen tanultam meg a számítógép kezelését, egy időben a fiaimmal. Ma is én szerelem itthon az asztali gépeinket. A munkahelyemen folyamatosan újítjuk a gépparkunkat, olyan ismereteket kell elsajátítani, amelyekről még 10 évvel ezelőtt se hallott senki. Mi a bánatot kezdjek a főiskolán tanult és bebiflázott tudásommal? Se a szakjaim (földrajz és rajz), se a szakmai alaptárgyak (pedagógia, pszichológia, didaktika) akkori alapvetései nem állnak meg ma, minden megváltozott, ha nem követtem volna napi szinten és nem hajítom ki az agyamból a fölöslegesen rám kényszerített adatokat, ma meghalnék. Csak az alapvető készségeim-képességeim használhatóak abból az időből, az adatok nem.
Elvileg ezért járna iskolába a gyereked, hogy tanulni (szükséges ismeretek elsajátításának képességét) tanítsák meg és ne arra, ami neked a tudás netovábbja, mert azt tényleg bármikor elő tudja varázsolni 1 sec alatt. Különben bizonyára prímán elfecserészik veled, mint egy házi Ki miben tudós-játékban, de mi lesz vele a munkahelyén? De ehhez tényleg el kéne vetni a mai alaptanterv 60%-át, és helyette a készségfejlesztésre, az alapkompetenciákra kellene koncentrálni. A "tananyag" értelmetlen nyomása alatt görnyedező tanárok és diákok erre képtelenek, a kettő ellentmondásban áll egymással. Míg az időgyenesen rakosgatod a kiemelkedő történelmi eseményeket a helyükre, nem látod át a történelmi események mögötti mozgatórugókat. Pedig nem az évszám a történelem, hanem az ok-okozati összefüggések. Csak azt kissé nehezebb megérteni, meg kell dolgozni érte...
Elnézést a véleményemért, de minden jó szándékod ellenére te egy nagyon avítt és visszahúzó szemléletet képviselsz, ugyanúgy, ahogy jelenlegi vezetőink. Róluk már az is kiderült, hogy ehhez ( a népesség minél kiszolgáltatottabb helyzetben tartásához) személyes érdekük fűződik: gazdasági és politikai érdekek egyaránt. És neked? Tényleg szeretnéd, ha a gyereked briliáns adatbázis lenne, csak éppen a napi követelményeknek nem tudna megfelelni?
Feltettem pár kérdést pár magyarországi tévének az LA Screenings nevű eseménnyel kapcsolatban, ami tulajdonképpen egy olyan tévés vásár, amin az összes nagy stúdió levetíti az új sorozatai első részét, hogy abból válogatva a világ tévécsatornáinak…..
forro44 2015.05.29 16:43:04
@Unbiased: (és persze kisvirág): a véleményetekre semmit sem kaptok, mert az magánügy. Mindenki egyénileg akkora szellemi csodának tekinti magát, amekkorának akarja. De. Ha közpénzen, közalkalmazottként, közfeladat ellátása köz-ben (hehe) képzeli magát Humor Haroldnak, ahelyett, hogy a leghülyébb kérdésre is megpróbálna normális(abb) választ adni, akkor ott gáz van.
Van tapasztalatom, rég elmúltam ötven, ennek a mostani rendszerszerűségnek a masszív előképe roncsolta a fiatalságom...szóval ne nagyon örüljetek ti ennek a sok "frappáns" válasznak, mert egy idő után mindenkinek a fal adja a másikat. Ez van.
forro44 2015.05.29 16:46:33
@Névtelen betelefonáló: Pontosan. Te már meg is érkeztél a múlt század hetvenes éveibe, a Népszabó pontosan így kerekített vezércikket Kádár etás szemhunyorításából.
Csak biztonságképpen: ez NEM tájékoztatás, hanem etetés. A kettő nem ugyanaz. Ragozzam még?
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
forro44 2014.04.09 14:02:52
@Mészáros Laci: Nos, ez alapvető tévedés. Egy történelmi kor értékelése megkerülhetetlen feladat. Ehhez annak, hogy élnek-e még túlélői, semmi köze. Magyarországnak és a magyaroknak roppant nagy hiányossága, hogy nem tudunk szembenézni az általunk és sokszor önmagunk ellen elkövetett baklövéseinkkel, bűneinkkel, hibáinkkal. Enélkül pedig lezárhatatlan - nem csak a holokauszt története, de az oda vezető út értékelése különösen. Azt remélem te sem gondolod komolyan, hogy a teljes Horthy-korszak, illetve az azt megelőző időszak már semmilyen érdemleges vitát nem érdemel, minden tiszta, minden a helyén, az apróságokon meg nyammogjanak a történész PHD-k...?
forro44 2014.04.09 14:39:33
@Mészáros Laci: Éppen pragmatikus okokból kell tudnunk elszámolni a történelmünkkel. Nem mások miatt, hanem önmagunkért. Ezerszer idézett példa, de mindig aktuális: a németek, a franciák, a hollandok, a finnek, stb. el tudtak számolni a múlt századi történésekkel, számot vetettek az elkövetett bűneikkel. És meg is szabadultak olyan terhektől, amelyek rajtunk még mindig itt lógnak.
Jogos fölvetés, hogy minket gátolt a ránk kényszerített "létező szocializmus" (amivel kapcsolatban szintén lenne bőven átbeszélni valónk), de immár újabb negyedszázad óta csak kerülgetjük a témát, táptalajt adva a teljesen eszement értelmezéseknek, és természetesen a már túlhaladottnak hitt ideológiák újraéledésének. Ép ésszel elfogadható, hogy Hitler és Szálasi elveit és gyakorlatát tekintik egy olyan országban példának, amelyik annyit szenvedett a háborútól, mint Magyarország? És hogy kormányprogrammá tehető a XXI. század második évtizedében a múlt század húszas éveiben hódító korporativizmus?
forro44 2014.04.09 14:44:38
@fran7: Elnézést, de félreértesz valamit (és nem engem). A történelmi tények nem azonosak a narratívákkal. Ez utóbbiakban valóban lehet különbség, a tények elhazudása viszont mégiscsak hamisítás.
Témánkhoz illő példa: Horthy szerepét sokféleképpen lehet értékelni, ám azt állítani, hogy Horthy és kormányai "folyamatosan védték a zsidóságot", sőt, Horthy "soha nem volt antiszemita", nos, ezek nem narrációk, hanem tények letagadásai. Ennyi.
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
forro44 2013.06.25 12:35:21
@yafet: Hiányzik neked egy ilyen értelmiség csírája? Akkor ne csodára várj, hanem cselekedj, okoska! Csak ha te az indexesek egyre ostobább provokációit és ordenáré, klikkre hajtó ál-újságíróskodását példának tekinted bármire (a hülyeségen kívül), akkor nehéz elképzelni, hogy bármire juthatsz... mármint értelmiségiként. Arcoskodásban persze annál tovább...:-)

nusica: Le a kalappal a bőven és okosan kifejtett véleményeid előtt. Kár, hogy éppen ezeket (érveket, kifejtést) hiányolsz másoktól. Érdekes...

balage_81 reloaded: Ott a pont.
forro44 2013.06.25 13:19:11
@Ellenőrző QR kód: Milyen jó is azzal vitatkozni, amit senki sem állított! Biztos siker, ugye?

Annyit azért nem ártana majd egyszer fölfognod (nehéz lesz, tudom, de hátha sikerül), hogy a "függetlenség" egyáltalán nem azonos a "mindkét oldaltól való azonos távolsággal" (milyen két oldal? még két széljobbos is mást és mást gondol ugyanarról...) Független szakembernek/művésznek/stb. minden további nélkül lehet politikai meggyőződése (sőt: ha nincs neki, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy sz*rik a világra, ami a legrosszabb alternatíva - vélemény nélkül élni...). Csak ne rendelje alá a szakmáját a politikának. Ha ez sikerül, máris függetlennek nevezhető, pláne, ha nem pártkatonáskodik. Csak kérdezem: Szárszó melyik konkrét párt rendezvénye volt?
Ez a bejegyzés (jelentősen kibővítve, és több másikkal egybeszerkesztve) átkerült a Konkrét gyanúsítások II: Autizmus című írásba...
forro44 2013.02.06 16:46:09
@Wrex: Minden bántás nélkül: olvastad az eddigieket? Vagy azt is "pont leszarod"? Sajnos nagyon úgy néz ki...de akkor minek szólsz bele?
Hogy értsd, összefoglalom az eddigieket (minimálban természetesen): nem fém higany, hanem vegyület. A vegyület (jól látod) a szervezetben lebomlik, olyan másik vegyületre, amelyik NEM halmozódik, hanem kiürül. A fém nem tud "kiszabadulni", ha egyszer voltál kémiaórán, ezt tudhatnád.
Az 5. pontodban ott a lényeg: szaklapot, szakcikket nem olvasnak, de idiotizmussal teli láncmaileket igen. Sőt, terjesztik is. Na ez a baj. Láthatólag veled is.
Bocs.
Zeng a balliberális média Bajnai Gordon visszatérésétől. Miközben az MSZP a háta középére sem kívánja, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció egyenesen óva inti, az LMP pedig szokásához híven még nem alakította ki álláspontját, az Elvarázsolt Kastély választási…..
forro44 2012.10.11 15:17:12
@Balt: Értem. Tehát Fidesz 3/4 lesz, csak még azt kell kiszöszölni, ahhoz mégis melyik a legoptimálisabb választási rendszer...
Vagy legyen mégis elnöki rendszer, 1 db jelölttel, akit Orbán jelöl ki titkos szavazással...:-D
forro44 2012.10.11 22:12:10
@Publius Decius Mus:
Hát ja. De menjünk sorban.

Kétmillióan a Kossuth téren;
Klubrádió;
Schmitt Pál (de alternatívaként: Sólyom megválasztása);
Schmitt Pál (de ha kéred, mondok mást);
Orbán Viktor, a "magyarok vezetője".

De J.László örült neked, és ez azért valami :-D
Huhh, ezer éve nem posztoltam. Bevallom, kicsit meg is untam, meg időm se volt, építgettem a GDP-t, meg el is múltak már azok az idők, amikor egy GIF animáción elborzadunk. Az utóbbi időben azonban egyre többször találkoztam olyan webes megoldásokkal, hogy újra és újra eljutok a…..
forro44 2012.07.25 13:46:49
@mnandy: Naná. Sőt, a videót elkövető Water Film is munkaidőben dolgozott, ámde ingyér...:-D

Az alapproblémához: drága webfejlesztő barátaim, ne feledjük már el, hogy nem a sarki fűszeresnek, hanem az ország első számú KÖZSZOLGÁLATI KOMMUNIKÁCIÓS cégének a honlapjáról van szó. Persze, mindenki használ ezt-azt, de a média tetejénél ez a barkácsolás nem költséghatékonyság, hanem trehányság és nemtörődömség. A duma pedig, hogy "ingyen" csinálták...hát, akkor mikor dolgoztak a fizetésükért? Jah, persze: azért vették föl őket minimálbérért, hogy legyen, aki ingyen dolgozik...:-DD
forro44 2012.07.25 14:22:41
@Szántó Gábor: Hmm, Obama is valami kommunikációs cég? Nem is tudtam.

Az igényességről akkor persze ne is beszéljünk, ugye, merthogy az alapok itt is ingyenesek, meg ott is azok, hááát, igaz, hogy a tartalom meg a forma (csak ez a kettő) kissé eltér, de az mit se számít. /Nagyon zárójelben: az MTVA ráadásul tartalomszolgáltató is, bizonyos információkért pl. fizetni kell. Az USA elnöki lapján lévő adatok szabadon felhasználhatóak.../

Ja, persze, tudom: kettős mérce, meg értő olvasás...:-)

Na, mindegy. Köszi, nekem nem szükséges válaszolni.
Időnként előfordul, hogy bizonyos dolgokat, amelyek nem jók, kritizálni szükséges. Kritizálni azonban csak nagy szakmai felkészültséggel érdemes. Ha valaki úgy kritizálja az érpataki modellt, mint Selmeczi Gabriella a nyugdíjrendszert, annak csak megmosolyogtató végeredménye…..
forro44 2011.08.18 15:06:59
@"the dragon": Nincs egyetlen rassz/faj/nép (kinek-kinek az ő ízlése szerint) sem, amelyiket "imádnék" netán "gyűlölnék". A hülye hozzászólásokat viszont meglehetősen rühellem... De persze azt gondolsz és mondasz, amit csak akarsz. Téged minősít az úgyis.
forro44 2011.08.18 16:22:07
@bogancs: Nem "fájlalok" én semmit, és bár éppen tudnék vitatkozni állításaiddal részletesen is, csakhogy ahhoz a bejegyzéshez hasonló hosszúságú írást kellene idekanyarítani.
De ha már utolsó bekezdés: éppen ezt az állításodat ("kritikának harmatos") nem sikerült meggyőzően igazolnod. Ugyanis az, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni a szociológiai, társadalom-etikai, -lélektani érveket, az talán nem a bírálók hibája, de nem is a cikké. Van az úgy, hogy mégis az „ön készülékében van a hiba”…:-)
Adalékként csak annyit: én 25km-re élek Érpataktól, élnek ott ismerőseim, de ami még fontosabb: erős családi kötelék fűz a térség másik „modell-városához”, Tiszavasvárihoz. Személyes tapasztalataim és információim nem igazolják azt a hurrá-hangulatot, miszerint a széljobbos polgármesterek valóban föltalálták volna a spanyolviaszkot. Ez a „rend a lelke mindennek” dolog addig hangzik jól, amíg messziről jött emberek mondják. Benne élni viszont… Mert egy dologban biztosan egyetérthetünk: csak az követelhető meg, aminek a feltételei adottak.
Nem mellesleg: éppen erről szólnak azok a bírálatok, amiket nem nagyon akarsz megérteni…
forro44 2011.08.18 16:26:24
@"the dragon": Traktál a fene. Ne olvasd el...
A (névtelen) feljelentés, avagy vamzerkedés története egyidős lehet az emberiséggel, már az ősemberek is bemószerolhatták egymást egy-egy szőrén-szálán eltűnő kőbalta vagy szakóca miatt rejtett barlangfeliratokon, Samu, bazdmeg, az Ötzi vitte el, láttam, itt ökleljen fel egy…..
forro44 2011.01.19 15:05:56
@Balance Of Power: Te emlékszel jól, Pócsoy téved. Konkrétan a Katolikus Püspöki Kar tiltakozására álltak el a vetítéstől.
index.hu/kultur/pol/inkvizicio/
A metrón utaztam a Keletihez, ahol egy születésnapot kellett ünnepelni a Barlang Sörözőben, és velem szemben az ablakon megláttam egy regény hirdetését: Vass Virág Sokszor csókol, India! című (leendő?) bestsellere nézett velem farkasszemet. A plakáton volt egy rövid idézet is,…..
forro44 2011.01.15 00:52:42
@mujure: mujure: Köszönöm az osztályzatot, de 1. monszun idején nem az eső a legfőbb probléma (nem esik mindig, csak állandóan, ha érted a különbséget :-)), hanem a fullasztó pára, valamint nem telik meg az autód, de ezt inkább próbáld ki magad. 2. Ki mondta, hogy "támadjátok" (többesszám? csapatostól blogoltok? nem is egy ember írta a posztot?) Indiát? Csak azt írtam, hogy nem ismeri, aki a könyv bírálata okán hivatkozik rá. Cáfolat?
Kösz, már ülök, ahhoz meg vélhetőleg túlontúl ifjonc vagy, hogy jegyeket osztogass. Viccnek jó, csak már roppant unalmas: mintegy 16 éve olvastam először a neten ezt a poént. Kissé avittas. Bár, újszülöttnek...de én nem vagyok az, sajna...:-))
forro44 2011.01.15 00:57:32
@Osztrigás Pici: Ködösítés? Hmm, ezt nem igazán értem, de válaszom azért akad rá: Magyarországon a múlt század huszas éveiben százezrek haltak meg tüdőbajban, ugyanakkor ez a betegség pl. Glagowban még ma is népbetegségnek számít. Matuska Szilveszter meg kommunista provokátor volt.
Gondolom, íg már értjük egymást...;-D
forro44 2011.01.15 01:14:08
@mujure: Nem sértettél meg. Beszélgetünk, érvelünk. Hol sikeresen, hol meg nem. Hol értelmesen, hol meg nem.
Az, hogy nem nekem szólt az az egy mondat, egyáltalán nem negligálja a többbit, tehát a cáfolatomat sem tette irrelevánsá az, hogy az az egy nem nekem szólt. A többi nekem szólt, a válasz meg neked. Ez van. De erről "kár vitát nyitni" :-D, jobb is, ha befejezzük. VV meg hadd írkáljon, amit akar. Majd mi meg jól nem olvassuk el...;-))
Azt nem lehet tudni, hogy a most következő történetből mi az igazság, de az biztos, hogy a zuglói Fidesz tagjainak érdekes előélete van, és amúgy a párt környékén manapság az a szokás, hogy mindenki mindenkit följelent. Kedden egy zuglói presszóban tartottak…..
73 millió Forint gyűlt össze a devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi gyerekek részére a devecseri iszapkárosultak javára az oktatási államtitkárság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett "Százforintos gyűjtőakcióban". A kezdeményezés nemes,…..