Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GNorton

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
asanisimasa Jonah Hex (2010) 2010.10.22 15:56:00
Bár a Filmdroidon mindent elkövettek, hogy lebeszéljenek erről a Jonah Hex című izéről, én csak megnéztem, mit tudni, meg hogy nem vagyunk egyformák. Nem is mondom azt, amit sokan ott, én -bár egyszer belealudtam, de ez beszámítható ez ebéd következményének is-…..
GNorton 2010.10.22 19:56:32
A labdarúgás szerelmesei megannyi játékot űzhetnek számítógépen és különböző konzolokon, de sajnos azt vettem észre, hogy az EA Sports FIFA sorozata mindent visz, és csak a hozzá hasonló programok után kullognak a sokkal izgalmasabb, szellemi kihívást jelentő focimenedzser…..
Hát, ma lesz minden, mint a vurstliban. Például a vasálarcos belefojtja a pókembert a forró, folyékony csokimasszába. Az igazi Tessék választani!-műsor azonban csak 21.15-kor kezdődik. A Viasat3-on ekkor indul a Ments meg, Uram!, amiben Sean Penn egy halálra ítélt gyilkost és…..
Hát, igen érdekes kanyarokat tehetünk ma a filmes univerzumban távirányítónk segítségével. Az m2-n kezdünk 20.30-kor, a Vak szerelmek című kitűnő szlovák filmmel, melyről emitten értekezek két flekknyit, úgyhogy itt csak annyit róla, hogy négy vak ember életét követhetjük…..
Nem gondolom, hogy bármiféle búcsúszimfóniát, vagy műfaj-temetést láthatunk Sylvester Stallone akció-revüjében, hiszen bárki, aki picit is jártas az akciómozik világában, mondhat legalább öt sztár-státuszú figurát, aki NEM szerepel az ágyútöltelékekre, vagy A…..
asanisimasa Leaves of Grass (2009) 2010.10.05 19:26:00
Edward Norton kvázi jutalomjátéka ez a film, melyben a kettős főszerep mellett a produceri teendőket is ellátta. Az alapötlet azonban a filmet író, rendező, valamint egy kisebb, de nem jelentéktelen szerepben (ő a kertész Norton állandó és hűséges társa) is feltűnő Tim Blake…..
asanisimasa Elhunyt Tony Curtis 2010.09.30 14:33:00
Elment az amerikai Tony bácsi is. Emlékezzünk meg róla, mint az egyik legismertebb magyar világsztárról egy kevéssé ismert filmjének részletével, ahol partnere Charles Bronson (aki szintén már az Örök Mozivásznon irtja a gonoszt). Nem lehetsz mindig győztes, Tony bácsi. A film…..
GNorton 2010.09.30 20:12:36
Azért ott még messze nem tartunk, hogy ismét jó magyarnak lenni Hollywoodban, Antal Nimród személyében viszont van egy jó, megbízható B-kategóriás rendezőnk, ami egészen biztosan több, mint a semmi. A Ragadozókban az égadta világon semmi egyedi, semmi egyéni nincs, úgy tűnik,…..
GNorton 2010.09.28 20:40:02
@efes: Szerintem nem is lesz, csak most ő is kijárja a szamárlétrát Hollywoodban. A Predators mérföldekkel jobb film, mint mondjuk az a pár évvel ezelőtti hoteles horrorfilm, amit Nimród rendezett. Lesz ez még jobb is, csak most hírnevet szerez, és Rodriguezzel való barátsága, kapcsolata jó kezdet (ugye a Machetében is van egy cameója, amikor lemajmozza Danny Trejót).

Az igaz, a forgatókönyv lehetett volna jobb is, viszont azt a forgatókönyvet kellett megfilmesíteni, vagy gondolom nem nagyon akartak már beleszólni ebbe-abba. De a filmbeli helyzet is adhat okot a szűkszavúságra: ismeretlen fegyveresek egy idegen helyen, és a többségük harctéri katonák. Hanzo alig akart megszólalni.

Jaja, ott alaposan belassult a történet, de Fishburne át tudott lendíteni.
Boldog az a nemzet, aki ilyen filmekben tudja feldolgozni történelmének csúfos lapjait. A könnyűlovasság a viktoriánus kor Angliájában amolyan cicomás operetthadsereg volt, melynek parádés öltözete nagyrészt a magyar huszárok hagyományaira épült; azonban mint fegyvernem, a…..
GNorton 2010.09.25 16:25:11
@efes: Értem. Ez nekem meg sem fordult a fejemben, hogy micsoda felzúdulás lenne...:) Pedig üdvözítő lenne kimondani, hogy Görgeyt bemártotta Kossuth, és hogy ez mennyire szemét dolog volt.

A Hídember szerintem annyira nem volt rossz, csak túl sok volt a kavarás a háttérben, meg a vége az valahogy... belemagyarázós lett. Emberek tulajdonképp mindig vannak ilyen mívű filmekre, csak amikor pénz kéne hozzájuk, akkor az "nem aktuális", vagy valami mással küldik el. De pl a Szuperbojzra volt pénz.
GNorton 2010.09.25 21:39:05
@promontor: Jaj... most beugrott a Honfoglalás. Na azt hiszem a legrosszabb magyar történelmi film, amit valaha láttam.
Ezek az öntelt, nagypofájú és magabiztos amerikaiak azért eléggé félősek is tudnak lenni, más szóval a paranoia, az üldözési mánia népbetegség náluk. Talán a hidegháború kezdetén, valamikor a múlt század ötvenes éveiben amerikaiak tömegei kezdtek földbeásott…..
GNorton 2010.09.21 21:05:11
@efes: Volt egy jelenet a végefelé, amikor a rendőr megkérdezte, hogy nincs-e baj, és ha igen, akkor kacsintson vagy pislogjon egyet, és akkor úgy mintha tényleg pislogott volna, ami miatt később kijöttek a rendőrök - bár az valószínűbb, hogy a zsaruradar megszólalt, hogy itt gáz van, és magától jött vissza.

Mondjuk ez igaz, hirtelen nem is tudok ilyet mondani, ahol fulladásos érzetem volt.
 Nos, ez A kilencedik légió nem az a kilencedik légió, melyet nemrégiben magyar stúdiókban forgattak, jó néhány ismert magyar színész részvételével, a témája viszont közel azonos. Egy ókori katonát fogságba ejtenek gaz barbár gerillák a limesen túl, valahol…..
asanisimasa Mi lesz ma? - Vasárnap 2010.08.15 09:09:29
Csak slágvortokban, mert rágják a fülemet, hogy mikor megyünk már a strandra...Mindig ajánlgatom a Sky kapitányt, most is, mert jó: m2, 21.25.Vagy: 22.00, AXN. Azonosság, korrekt horror idegileg stabilaknak, John Cusackkal, Ray Liottával és másokkal. Nem szoktam horrorokat ajánlgatni,…..
asanisimasa Mi lesz ma? - Szombat 2010.08.14 09:54:00
Lesznek kisebb lyukak, illetve nagyobb átfedések e napi ajánlóban a mai tévéműsort illetően. Sok film lesz ma, a Vadászat a gyilkos krokodilra címén már ezelőtt öt perccel fetrengtem a röhögéstől, így természetesen azt jó érzésű nézőknek (olvasóimnak) nem ajánlom. Lesz…..
asanisimasa Mi lesz ma? - Péntek 2010.08.13 10:11:13
Igen érdekes filmeket találtam mára, kocsmapéntek ide, kánikula oda, minden más nyári közhely amoda.Kezdetnek itt van A végső visszaszámlálás (film+, 19.00), melyben egy komplett, modern repülőgépanyahajó ugrik vissza az időben -egy mágneses vihar okán- egyenesen a második…..
Na, a mai a tipikusan az a nap, amikor egyáltalán nem kell tévét nézni. Nincs mit.UPDATE!!! - Illetve, dehogy nincs: Anglia - Magyarország a Wembleyben!!! Gera Zoli a cséká! (Sport1, 20.00)..
GNorton 2010.08.11 16:34:35
@ChrisDry: Hát... ha szerinted ezek az angolok rommá vernek minket, miközben úgy mennek meccselni, mintha a fogukat húznák.
GNorton 2010.08.11 16:35:53
@ChrisDry: Szerinted ezek az angolok megvernek minket, akik úgy mennek a meccsre, mint akinek a fogát húzzák?:)
GNorton 2010.08.11 16:52:44
Csak egy kőkorszaki számítógép áll a rendelkezésemre a hétvégén, amelyen kín írni, így csak slágvortokban ajánlanék három filmet mára, mivel úgy tűnik, az idő mindenre alkalmas, csak éppen strandolásra nem.A Dunán 19.50-től egy 1955-ös René Clair-filmet adnak, A nagy…..
Egyrészt, drukkolhatunk, hogy az Európa-bajnokságon úszók ne ázzanak szét Balatonfüreden, illetve a Margitszigeten, másrészt 20.30-tól, a Dunán megnézhetjük, Floyd bácsi mit főz Bolognában, illetve Velencében. Haltintás tagliatellét bébikagylóval? Sajttal, spenóttal, tojással…..
asanisimasa Mi lesz ma? - Hétfő 2010.08.02 18:27:00
Bréking!! Most nézem, hogy a Cigányok ideje az valami punkopera lesz, amit Kusturica hasznosított újra az itt jelzett filmjéből. Amikor a posztot írtam, még az eredeti filmről volt szó. Szorri. Monnyon le.A királyi egyesen egy újabb B.Akunin-minisorozat kezdődik 21.00-tól, a már…..
A project minden bizonnyal Benicio Del Toro fejében született meg, és hosszú vajúdáson ment keresztül, míg 2008-ban megszületett (ám a közönséghez még mindig nem jutott el széles körben). Del Toro egész egyszerűen el akarta játszani Ernesto 'Che' Guevarát, a legendás és/vagy…..
asanisimasa Mi lesz ma? - Szombat 2010.07.31 08:54:00
A megrögzött tévéfüggők kemény nap elé nézhetnek, feltéve ha nem akarnak mélyebbre süllyedni az igényes mainstreamnél. Dolgukat ráadásul többszörös átfedések is nehezítik.Nézzük meg először, Michael Douglas lesz-e több, mint testőr A testőr című krimiben, ahol az…..
asanisimasa Mi lesz ma? - Péntek 2010.07.30 09:38:31
Nem nagyon kell tévézni ma, lehet kiruccanni, ha az idő is engedi. A Duna erőlködik főműsoridőben valami angol komédiával, de azt nem nagyon ajánlják azok, akik látták (21.20, ha valaki mégis bevállalná); a Viasat3 pedig egy Stephen King-feldolgozással, amit viszont én nem…..
Klamm háborúja Boldog új évet! 2009.01.08 10:33:26
Ezúton kívánunk mindenkinek boldog új évet! Januárban a Kolibri Pincében és Tatabányán találkozhatunk. Várjuk a bejegyzéseket... :)))..
GNorton 2010.01.18 22:42:25
Nos, tényleg régen volt frissítés.:) De ez nem riaszt el, friss és ropogós az élmény, muszáj most leírnom.

Szóval maga a darab is kiváló, az előadás meg olyannyira a földbe gyökereztetett, hogy szinte már én is húztam elő a füzetet a jegyzeteléshez. Hiába nem szólt egy szót sem az osztály, azaz a nézők, mi is abszolút a részesei voltunk, legalábbis én totálisan átéltem az egészet, úgy éreztem, benne voltam a darabban. És talán ez a legfőbb cél, amit sikerült elérni.

Scherer művész úrnak (ha lehetek ennyire hivatalos) ezúton is KÖSZÖNJÜK az élményt, fantasztikus előadás volt - szerintem mindenki egy picit Klamm tud lenni legbelül. Illetve nehéz volt eldönteni jópár ponton, hogy most Klammot látom, vagy Scherer Pétert, esetleg mindkettőt. Főleg az a pont tetszett, amikor megemlíti Szását, és elhallgat - mint aki abszolút úgy érzi, hogy ő is hibás valamilyen szinten. Meg akkor volt az a tipikus lélegzetelállás, amikor részegen, teljesen összetört, és végül úgy ahogy összeszedi magát. És még a legvégső jelenetnél is, hiába tudtam, TUDTAM, hogy az lesz, ami történt, akkor is gyakorlatilag lábkalimpa volt, ökölbe szorított kéz, a tapintható feszültség.

Főleg nagyon tetszett az utána lévő elbeszélgetés, ami iszonyúan tetszett (maga az eszmecsere). Amit nem mertem elmondani, az az, hogy érzésem szerint Klamm az a tipikus, régimódi, német "militarista" tanár, aki felírja a táblára a lényeget, elmondja amit kell, aztán tanuld meg. Szigorú, katonás rend elvárva, főleg a tisztelet és megbecsülés a tanár felé, mint a feljebbvaló - és ezeket Klamm nem kapja meg, emiatt roppan össze, hiába él totálisan a munkájának, nem sikerül kivívnia magának ezt a minimális tiszteletet sem. Pedig talán ő jó tanár. Talán tényleg igaza, és tényleg más iskolában sikeres lehetne.

Az elbeszélgetés, meg az utána lévő második beszélgetés miatt érzem úgy, hogy nagyon szívesen dolgoznék színházban, mint pl dramaturg, ahol az ilyen színészeknél testközelben lehetnék. Hatalmas élmény volt.

Meg azt kérdezném meg, hogy ha esetleg valaki nézi még ezt a blogot, hogy Scherer Péter miért nem vállal több drámai szerepet? Illetve pontosabban, miért nem láthatjuk? Abszolút megvannak hozzá az adottságai. És vajon igazi vodka volt az, amit ivott az üvegből?:) Ha igen, akkor egészségére!

(Ha esetleg ő is idenéz, akkor annyit mondanék, hogy mi voltunk azok ott kint a színház előtt, ahol elbeszélgettünk picit.:))