Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kadar Matyas

54 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Charlaine Harris azt nyilatkozta, hogy mindig tudta, a titkos identitása író. Ezen elmosolyodtam. Igen, ez sok mindent megmagyaráz. Sorsközösség volt szó, ami először beugrott. Egy íróval találkozni olyan, minth egy régen látott, távoli, "legendás" rokon jönne hozzánk…..
londonconfidential Guantanamo bay 2013.02.20 22:57:42
Pár hónap ezelőtt egy kis társaság gyűlt össze a nagymamánál Budapesten. Mama egyfolytában utazik, látogatja a rokonokat, tartja a kapcsolatokat. Ebben ő a legjobb a családban. Ezúttal hozott házi pálinkát, amit meg is osztott velünk. Hát magamhoz tértem azt biztos. Egy korty…..
londonconfidential Palo Alto 2012.12.01 22:36:00
Csend. Mindenki lent dohányzik a kertben. A lett lakótársak egy vagonnyi cidert vettek, és azt pakolták be a nappaliba. Operát hallgatok a szobámban egészen addig, amíg a figyelmem elkalandozik. Aztán átváltok toplistás dalokra. Egy idő után mind ugyanolyan. Váltás. Filmzenék.…..
Hogy örültem, amikor véletlenül megtaláltam Cher Not Commercial albumát a youtube-on. Sose jelent meg CD-n, az internetről lehetett letölteni, és valamiért sosem jutottam hozzá. Hát most ez bepótolódott. Én nem vagyok híve egy adott anyag kizárólagos internetes megjelenésének.…..
londonconfidential Romeo 2012.10.01 21:37:00
Romeo, az egyik lakótársam kis 7-8 éves rokona lerohan a nappaliba, és ledobja magát a kanapéra. Ficánkol egy sort, miközben végig egy iPhone-on játszik valami focisjátékot. Kétszer fordul meg a tengelye körül, amíg a kanapén hagyott könyveimet félretolja a kényeleme…..
A moziterem üres. Sok ország mozitermében jártam már, de ez szokatlanul... meredek. Mint a hegyoldalak Svájban. Gyorsan taktikai megbeszélést tartok magamban, hogy hova érdemes ülni. Végülis megelégszek azzal a hellyel, amit a haragos arcú kislány a pénztárnál a jegyünkre…..
A kedvenc festményem egyértelműen Robert William Buss (1804-1875) "Dickens álma" ("Dickens' Dream"). Buss még a befejezése előtt elhunyt, de a kép befejezetlenségét én nem éreztem soha. A legfélelmetesebb pedig Madarász Viktor "Hunyadi László siratása". Az imént kikerestem az…..
Minden írónak javasolt egy papírt és egy tollat tartani az ágya mellett, ha esetleg arra riadna fel az éjszaka közepén, hogy az évszázad sztoriötletével ajándékozta meg az Ég. Anekdóta: egyik híres forgatókönyvíró (a neve itt most kimarad, mert Budapesten vannak a könyveim,…..
Egy művelődési ház egyik kisebb szobájában ültünk, és hallgattuk a pszichiátert, aki előadásokat tartott a szabadidejében. Alig harmincan jelentek meg ezen a hideg, esős kedd estén. A jelenet, amiről írok több mint tíz évvel ezelőtt történt, mégis olyan tisztán emlékszem…..
londonconfidential There were bells 2012.06.01 23:19:00
Két évvel ezelőtt, decemberben Berlinben töltöttünk Armanddal egy hetet. Hatalmas hó takarta az utcákat, és a hosszú fekete kabátom, amit évek óta nem használtam (tekintve, hogy Londonban gyakorlatilag nincsen tél) most a fehér jég por tetejét súrolta, ahogy tébláboltunk a…..
londonconfidential 2012.05.01 22:51:00
"It's happening. You can no longer avoid it than a falling man can avoid the ground. This is where you were always going to be. You always seem to find your way back to the dark places It's where you find clarity" David Finch (Batman: The Dark Knight #4) "Már megint ugyanaz történik.…..
..
Éjféli londoni metró. Soha ilyen rosszul megtervezett szerelvényeket még nem láttam a világon. Szerintem a legjobbak azok, amik Budapesten futnak. Bőven akad hely. A londoni olyan mint egy cső, és ha az ajtónak dőlsz, akkor előre kell hajolnod, mert ugye félkör alakú az egész.…..
A pubban kétszer annyi ember próbál (sikerrel) beférkőzni, mint amennyi számára hely akad, és valahogy mindegyikük profi a menőverezésben, még akkoris ha több mint két sört szállítanak a bárpultól az asztalukig. Mindenfele olcsó szobrok utánzatai, de azok még mindig jobbak mint…..
"Többet tudott a Marvel-univerzumról mint Stan Lee" idézet Junot Díaz "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao" című Pulitzer-díjas könyvéből. Brendon nem sokkal Londonba érkezésem után az egyik legjobb haverom lett, akivel tipikusan szombatonként találkoztam az Oxford Street-en, ahol…..
londonconfidential Almost there... 2011.11.15 21:33:00
"You had to choose between war and dishonor, you chose dishonor, you will have war" Churchill..
Az orosz gyerek, aki lejon a foldszintre, hogy besegitsen a kave gyartasban 184 cm, volt legieros katonatiszt Esztorszagbol. Eleg sok volt ex-katona dolgozik velunk, es termeszetesen messzirol meg lehet ismerni oket. Peldaul 5 perc alatt tokeletesen oldanak meg feladatokat, olyanokat, amiket mi kabe…..
American Horror Story tv-sorozat pilotjatol nem vartam semmit, es a vartaknak megfeleloen nem is kaptam semmit. Sot, utaltam minden percet.Szerintem mindenki, aki rakott bele egy kis kreativitast az egeszbe valahogy ugy volt vele, hogy ennek semmi ertelme, aki fizet erte, mar ugyis eldontotte, hogy…..
londonconfidential Szüret 2011.09.25 00:15:53
Kaptam emaileket Magyarorszagrol.Szüretelnek mindenhol :)Barcsak otthon lehetnek :)Ehelyett dolgozom 12 oraban heti 7 nap.X..
Ma kestem, mert valami gond van a hazamban a zuhannyal (meg sok minden massal is, ha mar itt tartunk...), es a viz hol jeghideg, hol tuzforro volt. Nem reszleteznem, de annyit elarulhatok soha ilyen gyorsan nem tertem meg magamhoz mint a mai reggelen.10 percet kestem (fucking Jubilee Line), es…..
Az utolso 5 ev legtobbet hallgatott dala:My Chemical Romance : The sharpest lives ..
londonconfidential Wow 2011.09.19 23:05:00
Ket kollegam, akik nem reg hagytak ott a Canary Warf-i Kavezonkat (hetfo-pentek munkam), nyitottak egy sajat kavezot. Ugyesek voltak, mert megneztek, hogy melyik londoni vonatallomasnal mutatkozik hiany a fekete leves kinalatbol, es odatoltak a kis kerekes kavegepuket. Az osszbefektetes 9000…..
"But the tigers come at nightwith their voices soft as thunder""De a tigrisek eljonnek, ahogy leszall az ej..." - ennel a dalszoveg resznel szoktam elaludni. Nem tudom min stresszelek annyira, hogy zenet kell hallgatnom, hogy alomba ringassam magam. Vegulis…..
http://www.youtube.com/watch?v=3qTs4lLBR6g&feature=share..
londonconfidential Up in the Air 2011.08.23 23:38:00
George Clooney Up in the air-jet nezve azt latom, hogy gyakorlatilag o az egyetlen, aki a Hollywood-i nagyagyuk kozul hitelesen el tudja jatszani a mai szurke kisembert (Jennifer Lopez pedig az, aki egyaltalan nem, hogy mind a ket vegletre peldat mondjak).Ebbe a filmbe teljesen bele tudtam elni…..