Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tökösveréb

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
A szabályokat itt találjátok. Új kép (az "elolvasom" után)! Megfejtés: Nyomulj és nyerj! (Hustle & Flow), megfejtő: haydenseN (2 kép alapján). Jelenlegi állás: 1. dzsoker1976 (9 pont)2. todie2d (7 pont)3. fhio (5 pont)4. haydenseN (4 pont)5. Mozsy (3 pont)6.…..
Tökösveréb 2013.07.27 23:05:38
A szavazás lezárult. Hamarosan eredményt hirdetünk. Miután kiosztották a GAB előszobájának is nevezett Oscar-díjakat, ideje rátérni az év legfontosabb díjára, a GOLDEN ACTION BOY-ra! Komolyra fordítva: szerkesztőségünk immáron hatodik alkalommal dugja össze kreatív buksiját…..
Geekblog Álomháború 2011.03.24 05:10:00
Vannak alkalmak, amikor a kritikusnak le kell küzdenie egy zsigeri késztetést. Azt, hogy a cikkében ne foglalkozzon struktúrával és érvekkel, hanem csak írja le egymás után az összes létező trágár szót, amit ismer, és a végén ajánlja az egészet jó szívvel a film…..
Tökösveréb 2011.03.27 19:20:18
Nekem kimondottan tetszett a film. (Ha a sok ellenzőből valakit érdekel, hogy miért, akkor azt itt favmovies.freeblog.hu/archives/2011/03/27/sucker_punch/ megnézheti.)

A kritika írójának a figyelmét egy tévedésre szeretném felhívni. Nem nácikról van szó. Tessék megnézni az egyenruhákat, lövészárok harcmodort, a kétfedelű gépeket, meg azt a szép nagy böhöm Zeppelint. I. világháborús harctérre csöppenünk, amikor még nem létezett a nácizmus... lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de nem mindegy :)
Ide várjuk kritikai észrevételeiteket a szemle nyitó- és záró- ünnepségeivel kapcsolatban...
Tökösveréb 2010.02.12 15:03:43
Akkor neki is állnék a részletezésnek:

Azt már a filmvetítések alatt megszokhattuk, hogy az előre meghirdetett kezdés-időpont betartásáról álmodni sem lehet. Itt is így volt. Ám ez csak a kisebb hibák közé tartozik.
A színpad előtt összetolt székek sorakoztak, helyfoglalás az érkezési sorrendben történt. Talán így eshetett meg, hogy a később érkező volt Kuratóriumi Elnök alig talált magának ülőhelyet.
A műsor különféle zeneszámokkal volt megszakítva, amik az előadóknak köszönhetően nagyon jóra sikeredtek (Kár, hogy a közönség egy része végig beszélte, vagy akár meg sem várta azokat. Ez róluk állít ki szegénységi bizonyítványt.) De a szervezők helyében a műsor végéig nem nyitottam volna meg a büfét, így el lehetett volna kerülni azt a blamázst, hogy az utolsó éneket, és az elköszönést csupán a nézők töredéke várta meg.
A különböző díjak átadásánál nem vették figyelembe az adott díjazottak érdekeit. Így például a lépcsőn felrángatott, majd a mikrofon elé állított életműdíjas művész nagy estélyéből szinte kabarét csináltak. Gondolhattak volna Rá előtte. Egy rámpával, vagy a színpadot elhagyva a nézőtéren is át lehetett volna neki adni a jól megérdemelt elismerését. Ehelyett szinte megalázták. Gratulálok...
Rózsa János esetében a rendezői szék verte ki nálam a biztosítékot. Szó se róla, szép gesztus, de mit csináljon vele? Egész este cipelje magával? A rendezők, és D Tóth Kriszta reakciójából is látszott, hogy nem gondolták végig a dolgot.
Vagy éppenséggel, amikor késve érkezett meg egy szál virág, esetleg díj, így a nyertesnek vissza kellett sétálnia a színpadra. Ahol persze kötelezően a fotósok felé fordulva kellett bájolognia
egy újabb kört, elvégre olyan kép még nem készült. Nevetséges.
A kedvencem azonban az emeleti folyosó volt. A két oldalt büféasztalokkal, középen az ingyen kajára hiénaként lecsapó emberekkel telerakott folyosó végén volt ugyanis a ruhatár. Ha valaki a kabátjáért indult, ezen a tömegen kellett átküzdenie magát, lehetőleg anélkül, hogy leöntötték/leették volna.

Bár ez nem a szervezőkre tartozik (egy egyszerű ruha ellenőrzéssel mégis megoldhatták volna) felháborítónak tartom, hogy sztárrendezőcskéink
semmi tiszteletet nem tanúsítottak az esemény, és életmű díjas kollégáik iránt, így mackófelsőben, rágózva, vagy épp sapkában vették át "jól megérdemelt" díjaikat. Ilyen öltözékkel jobb esetben be sem tehették volna lábukat a rendezvény területére!
Ezt a blogot önző módon azért hoztam létre, hogy a Magyar Filmszemle szervezési hiányosságait összegyűjtsük és levonjuk a tanulságokat, majd a blog kivonatát eljutassuk a következő szemle szervezőknek, hogy jövő februárban már jobban érezhessük magunkat a mustrán. Tegnap…..
A KÖNYVAz lenne az igazán fair eljárás John Ajvide Lindqvist regényével szemben, ha önmagában, elfogultságoktól mentesen ítélnénk meg. Ez az, ami sajnos lehetetlen. Tomas Alfredson adaptációjának (Engedj be!) annyira erős és autonóm világa van, hogy a könyv olvasásakor sem…..