Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FElepHánt

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy néz ki, mostanában nem csak évadonként szedik össze a legjobb előadásokat.(A tavalyi évadértékelővel összevethető, vannak egyezések...) Kíváncsi lettem, hogy nekem mi tűnik MOST maradandónak a 251 színházi estéből-délelőttből és délutánból...
FElepHánt 2015.01.21 17:31:11
A Fészek Színház otthona. (képgaléria) A Jemol bejárata az Orczy úton. Belépés a fogadótérbe. (Irodaiasan kinéző bejárat, itt még eldöntheti a látogató, hogy szerszámgépet vesz, vagy kulturálódik.) Közlekedő a közösségi terek felé. (Jobbra…..
írta: Kovács BálintTöbbször láttam és olvastam is a Három nővért - ha nem is több tucatszor, mint idősebb pályatársaim, de láttam magyar és orosz előadásban, színházban és DVD-ről -, de csak most, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Mejerhold-díjas előadása után értettem meg igazán a…..
Nem is tudom, mikor jártam utoljára az akkor még valószínűleg csak moziként működő Szikrában (de kb még a 12 majmot adhatták), így az első este rácsodálkozása a felújított hely miatt volt.  Az „alternatív szórakoztató és kulturális központ” nagyon korrekt kis helyre sikeredett: már…..
Ugyan távol áll tőlem a musical, nem az én világom, így egy megszokott feldolgozásra pl. a Madáchba eszembe sem jutott volna jegyet venni, ez az adaptáció viszont ígéretesnek nézett ki, mégpedig két név, Zsótér Sándor és a Hoppart miatt. Meg is néztük, be is jött...
Ambivalensen viszonyulok Bodó Viktor munkásságához: valahogy soha nem akar egyértelműen kiderülni, hogy öntörvényű, szakadt cipős zseniről van szó vagy a közönség szemébe hintőport szóró kóklerről. Anno a többséghez képest különutas módon egyáltalán nem voltam oda a Ledarálnakért, valamennyire…..
Szükség van mintákra és értékekre, ez indokolta a Junior Prima Díj létrehozását - hangzott el a harminc évesnél fiatalabbak elismerésére létrehozott, fejenként 7000 euróval járó díj színház- és filmművészeti kategóriája díjainak átadásán. A kategória idei Junior Prima Díjait a zsűri 25 jelölt közül…..
"A mindennapok közhelyes jelenetei rendkívüli jelentőségre tesznek szert, átlagos csetepaték válnak metafizikai súlyú összecsapásokká, kisstílű konfliktusok megrázó végkifejletbe torkollnak, egyszerű sorsok mitikus magasságokba emelkednek" - ezt mondja az előadás ajánlója. És ez az, ami…..
FElepHánt 2010.10.17 16:23:18
@_yossarian:
Inkább egy végtelenül kínos beégés az egész. Handke darabját is számon lehetne kérni, hiszen szószerint leírja a dolgokat, - esetleg egy picit lehet hozzátenni, ahogy Máté Gábor is csinálta, pl. az akkori Hídember-blöff beépítésével, /a Lénchíd-makettet egy törpe cipelgette/. de hogy ilyen üres ötletelés, gusztustalan látványpékség legyen, az gyalázat. Aki nem tud énekelni, azt ne énekeltessük, aki nem tud színházat csinálni, az ne tegye!!! A megvalósítás valóban imponáló, az együttes kiválóan ragozza a semmit, de mit ér, ha nemcsak a melós segge, de a /pünkösdi/király is meztelen. Talán majd a Liliom, - de már reménykedni sem tudunk a tegnapi hányinger után.
Mi – akik nem az éneklésből élünk, akik szerelemből járunk el a keddi és pénteki próbákra, akik munka után este vágyunk egy kis újdonságra, frissességre, varázslatra, akik épp ezért nem tudunk felelősségteljesen elvállalni egy repertoárdarabot – mi, a Soharóza…..
írta: Lina Schilling Árpád, a Krétakör Színház vezetője az elmúlt évek során tudatosan távolodott el egyre inkább a struktúrán belüli színháztól, aztán mindattól a kötöttségtől, amit az átlagos ember színháznak nevez. Eltűntek a színpadok, és a színészek csaknem közénk ültek le játszani. Aztán…..
FElepHánt 2010.05.04 13:54:10
@batmag: a pesti színházak nem üresek. Az alternativok még kevésbé: MU, Sirály, Merlin stb.
Az üresség az utó-Krétakör tákolmányaiban kong.
Pedig abból a sok pénzből mennyi színházat lehetne csinálni...!!!
Pintér Béla: Párhuzamos óra (r. Pintér Béla)Nagyon vártam már a bemutatót, aztán végül az lett, hogy sem előadás közben, sem utána nem igazán tudtam hová tenni az etűdöt. A történet egy párhuzamos, vagy inkább elképzelt világban játszódik, ahol furcsán keverednek a mai és középkori itthoni…..
FElepHánt 2010.01.19 10:33:58
@_ev_: Elsőnek a Népi Rablét nagyon is figyelmet keltő vala! A leggyengébb az alkoholos, azt hiszem: Öl,rombol,butít a címe. NA DE!!! A többi, vagy nyolc, majdnem egytől egyig remeklés!
A Párhuzamos óra kényszermunka, ugyanis csak új darabra lehet pályázati pénzt szerezni, az előadások folyamatos tartásához pedig nagyon kell: - azt hiszitek, hogy a jegyért fizetett koldus-krajcár elég?!? Igen: a költségek egyharmadához! Kínos és gyalázat, hogy évi kettő premiert muszáj tartani, Shakespeare nem írt ennyit...
Alap volt, hogy ott leszünk a film bemutatóján: bár csak második hullámban – már a Lipóton – láttam a „színpadi” verziót, de úgy is elképesztőt ütött (itt is, és itt is), 100% Krétakör volt, Mundruczó majdnem tízpontos rendezésével. A jegyünk a filmre tehát már jó előre…..
FElepHánt 2010.01.19 10:26:43
@drumlin: Lobotomia és elektrosokk évtizedek óta nincs a magyar pszichiátriában.Nibelung volt. Eredeti formájában, éveken át, semmi köze nem volt az Őrültek házához stb. A Sziklakórházban, a légópincében játszották. Dew nem ezért volt óriási, nem ezért szeretttük. Nem a helyzín teszi a SzínHázat, hanem az teszi emlékezetessé a helyszínt...