Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grovian

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kínai nagy fal az emberi akarat és elszántság építménye. Kétezer éven át épült, hogy megvédje Kínát a támadó nomád törzsektől, többek között a hunoktól. A világ leghosszabb építménye, méretét viszont szinte lehetetlen meghatározni. Jelenleg kb. 7200-8800 kilométerre…..
grovian 2015.01.23 09:57:11
@yiwan: www.nydusnode.org/ Ez mukodik. Ingyenes 7 napig, szoval ki tudod probalni.
grovian 2015.01.26 08:14:04
@Chaoyang: Jogos :)
grovian 2015.01.26 08:20:40
@catsee: A kepek erosen idealizalt kepet tukroznek a falrol, mert a turistaknak felujjitott reszeket mutatjak be amely teglabol es kobol epult.

A valosagban a fal 90%+ igy nez ki:
www.travelchinaguide.com/picture/china_great_wall/gansu/zhangye/

Az osszes foto provinciakra bontva:
www.travelchinaguide.com/picture/china_great_wall/
Nem, a mai posztunk még nem a hétvégére beígért kutatás eredménye. Egyszerűen szeretnénk egy kicsit ledolgozni a lemaradást, hiszen azokat a tényeket már összegyűjtöttük, hogy mi miért szeretjük a konditeremben izzadó lányokat, azzal viszont még adósok vagyunk, hogy a…..
grovian 2014.11.17 11:08:23
@shred: Én ezt úgy oldom meg, hogy ebédidőben megyek gyúrni pár kollégával.
Igaz nekem a cég fizeti és a közelben van a terem. Egyébként túl sok ideig tartana az oda-vissza út.
Este én is inkább a párommal vagyok, szóval ez érthető kérés :)
Két Kínában eltöltött év után hazatérni és visszailleszkedni nem annyira egyszerű. Két év ahhoz rövid azért, hogy teljesen elszokjak Magyarországtól, de elég hosszú, hogy összehasonlításokat lehessen tenni. Nézzük hát, hogy miképp csapódik le mindez másfél héttel az…..
Jelentem, a hezitálásnak és a kedves olvasók idegesítésének vége szakadt.Ezekben a pillanatokban végeztem a foglalással. Január 27-én kelek útra Hongkongból, s február 14-én szállok fel Bangkokból vissza Wuhan felé. Nem lesznek pandák. Hacsak a szingapúri állatkert nem tart…..
Közeleg a téli szünet, s így én is egyre inkább azon járatom az agyam, hogy mit kezdjek majd magammal erre az időre. Kína hatalmas, s rengeteg olyan része van, ahová szívesen eljutnék. A lehetőségeket némiképp korlátozza az idő, mivel januárban északon nem annyira barátságosak…..
grovian 2013.11.26 16:02:37
Malajzia popoc hely. Arra figyelj ha oda tervezel, hogy mostanban le van zarva a keleti resze, mert lazongasok vannak.
Ilyesmi:
www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/moro-rebels-claim-4000-trained-fighters-mobilised-in-sabah-sarawak

KL egyebkent nagyon popec, de ejszaka figyelj merre mesz. En most szeptemberben voltam es nem tul olcso szallodamrol kiderult, hogy az indonezia bandak altal uzemeltett lepukkant voros lampas negyed kozepen van. A booking.com ezt valahogy elfelejtette megemliteni...
Dél-Kínában járva az európaitól gyökeresen eltérő éghajlattal találkozik az ember. Megteremnek a déligyümölcsök, nincs hó, se téli fagyok. Xianning még ugyan az ország közepén van, de hála a közelségnek, mindenféle melegövi dologból bőséges az ellátmány. A…..
Idén már felkészültebben vágtam neki a blog szempontjából releváns óriásországnak, s csupa olyan dologgal szerelkeztem fel, amit errefelé nehezebb vagy egyenesen lehetetlen beszerezni. A tavalyi évet Fengjieben éltem, ami határozottan nem a lehetőségek földje, így aztán…..
A kínai egy roppant mód édesszájú népség. Ha egy ideát még nem meghonosodott élelmiszert szeretnénk a piacra bevezetni, a legjobb, ha nyakon öntjük egy fél mázsa cukorral. Úgy egész biztosan megveszi valaki. Nem csoda, hogy a tej csak ízesített formában fogy, ahogy a csokis…..
grovian 2013.10.06 07:41:08
@virágelvtárs: A kecómhoz közel van egy Hershey csokibázis vagy mifene. Az összes amcsi filmben nyomtják, hogy ilyen meg olyan jó a hershey, de a béka segge alatt nincs a Milkától, vagy bármelyik svájci
grovian 2013.10.06 07:44:55
@virágelvtárs: A kecómhoz közel van egy Hershey csokibázis vagy mifene. Az összes amcsi filmben nyomják, hogy ilyen meg olyan jó a hershey, de a béka segge alatt sincs ha a Milkához, vagy bármelyik svájci csokihoz hasonlítjuk.
A felsőoktatásba kerülés a kínai fiatalok életében hatalmas mérföldkő. Túl azon, hogy a diplomaszerzés lehetősége egy jobb élet ígéretével kecsegtet, már az itt töltött évek is óriási változásokat hoznak a mindennapjaikban. Emlékeztek még a középiskolai napirendjükre?…..
Még csak alig több mint egy hónap telt el, mióta visszajöttem Kínába. Ennek egyik látványos ismérve, hogy nyáron visszaszoktam a nagyüzemi hírfogyasztáshoz, s ezt azóta sem bírtam még levetkőzni. Mostanában úton-útfélen az elsőajtós felszállási rend miatti zúgolódásba…..
grovian 2013.10.05 13:19:59
Azért én árnyalnám a képet kissé:

1.
"Otthon valamiért a beléptetőkapuk gondolatával sincsenek kibékülve,"

Szeptemberben voltam Pesten és már fel vannak szerelve a beléptető kapuk azokban a megállókban ahol én jártam, de még csak teszt üzemben működnek. A francia rendszerű kétfelé nyíló kisajtó lesz, szóval nem lehet átszaladni a forgó korlát alatt.

2.
A kínai metrókban van bliccelés: guggolva átmennek a kapu alatt. Igaz irtják ahogy tudják: Pár link:

"The practice of fare dodging got a lot of public attention recently after a video surfaced online showing 21 people bypass the fare gates in 90 seconds at Longyang Station on metro Line 2. Most of the fare dodgers were wearing work suits and hard hats.
"

www.globaltimes.cn/content/756376.shtml
www.chinadaily.com.cn/china/2013-08/15/content_16897418.htm

3.
Igaz, hogy van majd minden állomáson röntgen gép a csomagok átvizsgálásához, de mivel senkit sem érdekel (jó kínai szokás szerint) így csak a migráns munkásokat kényszerítik rá. Minden nap használom a metrót, de vagy egy éve nem vizsgálták át a hátizsákomat. Tényleg senkit sem érdekel, a csaj is csak ott áll és lengeti a karját. Látszik rajta, hogy már a vacsorán gondolkozik :)

4.
Azért ne felejtsük el, hogy a kínai nem azért fizet a jegyért, mert olyan nagyon akarja támogatni a tömegközlekedést, hanem ahogy a mondás tartja: "amiért nem büntetnek meg, azt szabad csinálni". Ha nem ellenőrizné a sofőr, vagy egy alkalmazott a buszon a jegyeket, senki se venne. És büszkék lennének, hogy átverhetik a céget.
grovian 2013.10.05 14:22:02
@Liping: 3: Igen a shanghaji külön állatfajnak számít még kinában is :)
grovian 2013.10.05 17:44:19
@Liping: Nekem nem úgy tűnik, hogy nagyot változott a BKV/BKK :(

bkvfigyelo.blog.hu/2013/10/04/_halom_vacak_a_futar_ahogy_egy_buszvezeto_latja
Vagy legalábbis nagyon úgy tűnik. Múlt hét közepén már hallottuk a pletykákat, mostanra több szakportál is megírta a hírt: az egyik legrégibb magyar játékfejlesztő stúdió, az 1991-ben alapított Digital Reality (született Amnesty Design) nem tud tovább működni. Úgy tudjuk, a…..
Ferenc pápa az elmúlt hetekben talán PR szempontból többet segített az Egyháznak, mint XVI. Benedek emeritus pápa egész uralkodása alatt. Látszik, hogy Ferenc lelkisége sokkal közelebb áll az egyszerű emberekéhez, s most, hogy Benedek pápánk elindította a belső egyházi…..
Határátkelő Darth Vader tánca 2013.06.07 06:54:00
Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és…..
A szecsuani földrengés után elmaradó adományok is a kínai vöröskeresztbe vetett bizalom elvesztését bizonyítják, ezért a szervezet fokozza erőfeszítéseit megtépázott hírnevének visszaállítására. A szervezet a múlt hétvégi földrengést követően a több mint 500 millió…..
Elég sok posztban megjelent már az, hogy sokan csalódtak a honfitársaikban külföldön, de konkrét történet viszonylag kevés érkezett. Ezért éreztem érdekesnek megosztani Zoltán Facebookon érkezett írását, akinek egy olyan honfitárssal gyűlt meg a baja, akinek ráadásul ő…..
grovian 2013.04.22 09:49:42
Minden eddigi rekordot megdöntve a 90 ezer jüanos határt is átlépte Sanghajban a rendszámtábla ára, melyet már befektetésként, "spekulációs" céllal is vásárolnak. A korlátozott számú, havi árverésen értékesített rendszámtáblák átlagos ára a kelet-kínai metropolisz…..
A tematikából adódóan rengeteg szó esik a blogon arról, milyen elmenni, ám viszonylag kevesebbet beszélünk arról, milyen hazajönni – akár csak látogatóba is. Ezt írta meg Rozamami, aki tavalyi élményét osztotta meg. Már csak azért is érdekes, hiszen a dolgok természetéből…..
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
Újabb, élelmiszerekkel való visszaélésekre derült fény Kínában: egy országos vizsgálat során a termékek tíz százaléka nem felelt meg a normáknak - számol be a sina.com hírportál. A pekingi minőség-ellenőrzési hivatal összesen csaknem 2700 vállalat megegyező számú…..
Megosztja a lakosságot és a szociológusokat az a nemrég elfogadott és júliusban életbe lépő törvény, amely kötelezővé tenné az időskorú szülők rendszeres látogatását gyermekeik számára Kínában. A jogszabály nem részletezi, pontosan milyen időközönként kell a…..
A fiatalság felzúdulása és a tüntetések megtették a hatásukat, a kormány visszavonta a keretszámokat, úgy tűnik azonban, hogy a hallgatóknak semmi sem elég. Balog Zoltán miniszter állítása szerint minimum 40 ezren tanulhatnak állami ösztöndíjas formában, de ez a szám akár…..
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
Előre szólok, hogy ma Magyarországon maradunk (tehát aki részletes országleírást vár, az csalódni fog és várnia kell holnapig – csak hogy megelőzzem az ilyen típusú kommenteket), de időről időre fontosnak tartom, hogy a határátkelők motivációjáról is szó essék.…..
A héten még kitart a dalszövegezés az órákon, aztán a jövő héten vitatkozni fogunk. Legalábbis remélem, rá lehet őket venni - némi rásegítéssel - a beszélgetésre. A tervezett téma már eddig is szóba kerül olykor itt-ott: a kutyaevés kérdésköre. Ez egyike a Kínát…..