Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rectum Marianum

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Játsszunk el a gondolattal, hogyan zajlana az építkezés, ha az eredeti tervek szerint öt házat bontanának le egyszerre, és húznának fel a helyükre egy óriásépületet óriásparkolóval. Hogy hol? A Belváros Új Főutcájában. Vélemények az azonos című írásunkról...
A Sávoly-ügy a közeljövő magyar demokráciájának lakmuszpapírja. Ha az állami támogatás zöld utat kap, az azt jelenti, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere valószínűleg továbbra sem fog működni a végrehajtó hatalommal szemben. A Sávoly-ügy tétje jóval nagyobb, mint az a…..
Rectum Marianum 2010.03.10 11:13:29
@Botox elvtársnő:

Bodokynak az Isten adjon erőt, hogy azt a korrupt Kocsist megbuktassa végre.
Évek óta figyelem a palit, anno 5-6 éve már a Manager Magazin is megszellőztette szeplőtelen szakemberséggel átitatott múltját.
Valaki mondja meg miért érinthetetlen? Én úgy látom, hogy Mártha Imre jelenlegi MVM elnök felhúzta a pendelyt, de senki sem mer benyúlni alá. Miért? Mert rokoni szálak fűzik a faszkalapot Csányi Sándorhoz? Máig emlékszem a Manager Magazin fotójára, ahol hárman nevetgélnek egy asztalnál: Kocsis, Csányi és Erdei Tamás MKB és Bankszövetségi elnök.
Rectum Marianum 2010.03.10 11:32:47
@Rejtett Változós Elmélet:

Lehet, hogy bennem okoz hülye érzéseket, de mindig felsejlenek bennem a civil ellenállás következményei.

Alaptézisem, hogy a haver vállalkozó mindig nyer. Innentől tökmindegy, hogy megépül-e, vagy sem, sőt talán még olcsóbb, ha megépül.
Az alapprobléma, hogy azt egyelőre senki sem beszél a meghiúsulás jogkövetkezményeiről.

MENNYI LESZ A KÁRTÉRÍTÉS SÁVOLYON? MENNYI LESZ A KÁRTÉRÍTÉS A VELENCEI TAVI KASZINÓVÁROS ESETÉN? -ezek azok a kérdések, amelyek nem hagynak engem örülni.....
Nem felejtem ám a tavaly augusztusi kerékpártúráimat, amikor is Észak-Pestet és Belbudát egyaránt dicséretesen bejártam fényképezőgépemmel - itt-ott 1-1 pohárra megállva. A budapesti ellátóhelyek szinte minden kategóriáját lefedtem a rákosrendezői Manó büfétől kezdve a…..
Sárdobáló Társasjáték 2010.02.01 07:00:00
Az állampolgárság olyan dolog, amelyet szabad országokban nem lehet elveszíteni. Állampolgárságot általában bizonyos kritériumoknak megfelelve lehet nyerni. A legegyszerűbb ezek közül a születés, ami minden szabad országban működik. (Bár például senki sem születhet vatikáni…..
Rectum Marianum 2010.02.01 11:30:07
@spinat:
"Az érintett területeken trianon elött, illetve a második VH alatt a magyar állampolgárok többsége nem magyar nemzetiségü volt. Nekik is jár könnyítetten/automatikusan az állampolgárság?"

Ez most komoly kérdés volt?
Rectum Marianum 2010.02.01 11:49:50
@Platon:

Nálunk a Jus Soli csak kisegítő elv! Főszabály a Ius Sanguinis( vérségi elv, leszármazás elve).

Ius Soli akkor, ha pl. egy hontalannak Mo-on születik gyereke.
Rectum Marianum 2010.02.01 12:35:19
@Megfigyelo:

Ha itt laktál az elmúlt 20 éveben, akkor láthattad, hogy vagy te ütsz, vagy téged ütnek. Szvsz fel kellett volna tűnni neked, hogy a fos keménységű, MSZP-SZDSZ külpolitika sem tetszik a Fico-Slota párosnak ergo gyengének, és megengedőnek lenni nem vezet sehova.
Kell legyen neked is annyi önérzeted, hogy nem hagyod, hogy beléd törölje a lábát minden kis baromarcú nacionalista a szomszédban. Engem zavar, hogy egy egy darab szarnak tekinti országunkat, kormányunkat a szlovák kormányzat.
Orbán nem feküdt keresztbe a román EU-csatlakozásnak, holott voltak tisztázandó dolgok a két ország között. Megtehette volna!
A szlovének megvétózták a horvát tárgyalásokat. Most akkor büdös nacionalisták, vagy tudatos alakítói a sajátérdek-központú külpolitikájuknak? Kinek járna a kisantant kereszt?
w Szabadíts meg a gonosztól 2010.01.29 07:00:00
S az aranyba vont ég alatt, - mert beköszönt az ünnep - a szabadság sétára megy. Hős népe ágat lenget, s ő kézenfogva vezeti szép gyermekét, a rendet. József Attila: Május Kísértet járja be Magyarországot, a szabadságot gyűlölő kísértet. Undorító eszmék szerelemgyermeke,…..
Megszűnik Makovecz Imre 1983-ban alapított építészirodája, a Makona.  Az Inforádió riportere épp a római La Sapienza Egyetemen szerzett díszdoktori címe miatt beszélgetett az építésszel, és csak egész véletlenül említette a cégét, amire rögtön jött a válasz, hogy azt…..
Rectum Marianum 2010.01.27 10:24:02
@fingerbangs: Mire gondolsz pontosan?
Rectum Marianum 2010.01.27 17:04:52
@Wolf Gabor:

Ez egy kicsikét sántít. Te elkészíted a Navigátort, ha jön egy új vevő, küldesz neki egy proformát, és, ha utalta a kincset mehet a lap. Hangsúlyozom, a lap készen van!
Itt egy egyedi munkáról van szó, ahol a proforma nem sokat ér, ugyanis nincs semmi joghatálya. A proforma számlával nem lehet késedelembe esni, nincs rá kamat, az összeg nem peresíthető. Összefoglalva szart sem ér. Te megteheted, hogy a lapodat otthagyod a szekrény tetején, ha nem jött be a pénz a proformára. Se több, se kevesebb munkádba nem került az ügy. Ezzel szemben az építész elkészített egy egyedi, máshol fel nem használható művet. Te a nemfizetéssel lemondtál 50-60ezer forintról, de neki, mivel benne pihen a munkája muszáj kiszámlázni, hogy kezdetét vegye jogi értelembe vett késedelem.

Üdv: egy exnavitag
Rectum Marianum 2010.01.27 17:06:36
Közel tízmilliárd forint került tavaly az MVM-től egy Kapolyi-cég közbeiktatásával egy offshore hátterű vállalkozáshoz, melyet az FTC angol befektetőjének budapesti helytartója, Szász András képvisel Luxemburgban. Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik az ügyben, Szász András…..
w Debilek és gyíkok 2007.10.31 09:00:00
Nem, a gyűlölettörvény miatt nem szakítom meg az üzemszünetet. Nem is kell, mert szerencsére megírtam már előre, amit valaha akartam. Itt ni.De kivonatolom ide a vonatkozó lényeget, kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
Rectum Marianum 2007.10.25 12:41:18
Jójez a topiK, nagyjából minden, a társadalom által felvonultatott vélemény képviselve van.
Egy kedves gyógypedagógus barátom, aki nem mellesleg harcos roma jogvédő mondta egyszer: az elvont cigányért kész vagyok tűzbe menni, de a konkrét cigánnyal vannak problémáim. A budai, lipótvárosi szadeszes jogvédők javarészt az elvont cigánnyal állnak kapcsolatban, ami egy kényelmes pozíció. Én olyan vidéki ált. iskolába jártam, ahol sok cigány volt, egyben sok konfliktus is, amit kivétel nélkül a túlkoros, testileg fejlettebb osztálytársak dominanciaigénye hívott életre. Meg kell oldani a cigányproblémát Mo.-on, ha nem akarjuk, hogy a gyermekeink ballasztként húzzák maguk után ezt a növekvő számú improduktív kisebbséget. Bennem felmerül a kérdés, hogy egy vegyes iskolában vajon van-e lehetősége egy tanárnak a cigányság kultúráját is figyelembevevő oktatást folytatni? Kijelenteni, hogy nincs cigánybűnözés nem okozza-e azt, hogy morális megfontolásokból nem engedjük magunknak látni a problémát? Felkészítenek-e arra ma egy pedagógust, hogy mi a cigány kultúra, valamint ahhoz hogyan kell közelednie? Amíg állami szinten nem látom, hogy valaki konkrétan elmerülne a probléma megoldásában, amíg H. Aladár és barátai csak vicsorognak, meg pénzt kérnek, én továbbra is felhatalmazva érzem magamat arra, hogy törekedjek a családom távoltartására a az említett kisebbségtől.

w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..
Rectum Marianum 2007.07.13 10:32:36

"Egyre többen vannak az olyan ökrök, akik büszkék arra, hogy nem tudnak dönteni kérdésekben, mert ők nem értenek hozzá, meg nem érték a hátérben működő folyamatokat stb."

Borboja!

Az a baj, hogy kérdés háttere kicsit bonyolult. Ha megvalósul a privát biztosítós rendszer, ezzel szerintem kihuzzák a talajt az állami tulajdonú korházak alól. Ime az én forgatókönyvem a jelnlegi helyzetre: A fidesz egy eü ősiség törvényével bebetonozza az állami kórházak tulajdonlását. A priv. bizt. majd olyan kórházzal akar szerződni amelyek képesek a hatékony működésre. Sajnos az állami kórházak a jelnlegi helyzetben két okból képtelenek erre: 1. a kórházvezetés mosoda, gyógyszerbeszerzési biznisze valamint a (2) az épületek kora, állapota miatt. Mi fog történni? A magán begektető felhúz majd egy olcsón fentartható korházépületet, ellenőrzött kiadásokkal, hozzáértő vezetéssel elviszi a beteget az állami kórház elől, lásd: Bupa Insurance vs. Bupa Hospitals Angliában. Ez a magyar modell:-) Szarnak tartom a szadeszes eü programot, de ha a fidesz a kórházakat megköti mellé, akkor tuti halál vár rájuk.
Egy régi vicc jut eszembe erről: A buzi és a szadista megegyeznek, hogy boldoggá teszik egymást. A Buzi először meghágja a szadistát. Később a szadista beviszi a buzit egy pajtába, ahol befogja a farkát a satuba és odakészíti a kést. A Buzi megijed, és kérdezi: Te most le akarod vágni a farkamat? Mire a szadista: dehogy akarom, majd megteszed azt te ha rádgyújtom a pajtát..

Rectum Marianum 2007.07.13 11:20:26
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..
w Túl a barátságon 2007.06.15 06:00:00
Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy neki a politikában nincsenek barátai. Az egy munka, ahol alkalmasság és teljesítmény dönt, nem pedig a személyes szimpátia. Hűsítő ez a hidegfejűség. De akkor kicsodája neki Szilvásy György?Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh,…..