Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dixi.

5 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. - Írom ezeket a bevezető sorokat már…..
1966. Amerikai dohánygyár tesztje állatokon, itt épp egy beagle kutyán. A közvetlenül a légcsövébe vezetett füstöt az orrán fújja ki..
A Holland Antillák, amint a nevük is mutatja Hollandiához kötődnek. Az egykori Holland Nyugat Indiát két, egymástól jól elkülönülő (és messze eső) szigetcsoport alkotta. A Venezuela partjaitól 20-50 kilométerre lévő ún. ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao), valamint a Szélcsendes-szigetekhez…..
Szereti a Wizz Air mondogatni, hogy éljen a verseny, meg aztán ők az olcsó jegyes légitársaság. De ha nincs verseny és van kereslet, pofátlan árazásért ők sem mennek a szomszédba: a foci Eb első magyar meccsére induló szurkolói járatra 184 ezer forintra nyomták fel az árat. Busszal ugyanez 54 ezer…..
A Harmadik Birodalomban 1938-ban a legnagyobb ellenségnek kikiáltott zsidók mellett megkezdődött a cigányok összeírása és elkülönítése. 1940-től a megszállt lengyel területre szállították őket, és többségüket Buchenwaldban, Auschwitzban vagy Ravensbrückben meggyilkolták. Ez volt a roma holokauszt, a…..
Ha a minisztérium alábbi közleményét szó szerint vesszük, akkor a leendő UBER-sofőröknek hivatásos jogosítványt kell váltaniuk, a budapestieknek ezen felül sárga fóliával kell bevonniuk az autójukat, taxamétert kell szerelni bele, és ha ez még nem volna elég, a hagyományos…..
A vidám főkép ellenére ma egy kicsit több lesz a 18+, a morbid és a lehangoló fotó. Úgy látszik a véletlen-generátor is még a halottak napi temetők hatása alatt van... 1969. Lahore, Pakisztán. Nixon amerikai elnök ugrik le az őt és a pakisztáni elnököt szállító limuzin csomagtartójáról. Háttérben…..
Azt írja a Bors, hogy az egykori Playmate-nek titulált, éppen a legutóbbi Playboyban pőrén parádézó Bódi Sylvi berágott az RTL Klubra, mert a Celeb vagyok... előző évadában előadott pucér különszámát bemutatták, és nem átallottak az internetre kitakarás nélkül felpakolni a…..
Dixi. 2014.10.30 10:31:55
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Dixi. 2014.10.11 09:52:42
@Legvidámabb Balfasz: fehér galléros kőműves vagyok. Tudnék mesélni :-)
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2014.06.02 17:14:14
Az első világháborúban minden tíz, 18 és 20 év közötti francia férfi közül három életét vesztette a harcokban. Franklin Delano Rooseveltet 11 korábbi amerikai elnökhöz fűzték – vér szerinti vagy házasság révén létrejött – rokoni szálak. A perui ezüstbányákban…..
Lassan hagyomány: ha Kordos Szabolcsnak új riportkötet jön ki, akkor abból néhány részletet megoszt az Urbanista olvasóival is. Volt ugye a Tilos a belépés (melyből a Gresham királyi lakosztályát,  Ferihegy titkos helyszíneit, az Országház elnöki dolgozóját és…..
Ezek a plakátok és újságillusztrációk a hidegháborús időket idézik, amikor a politikai propagandának sokkal nagyobb szerep jutott, mint napjainkban. A hirdetések lényege, hogy a Szovjetunió jobb, igazságosabb, biztonságosabb, mint az Egyesült Államok és általában az egész kapitalista társadalom.…..
Dixi. 2014.04.30 18:24:35
@molnibalage:

Hát nem is tudom, pedig van egyenlőség,Jelben is és módszerekben is.
Dixi. 2014.05.01 18:32:25
@molnibalage: engem már látott elmeorvos :-)

De azt hiszem téged történelem tanár még csak ijesztgetni sem ijesztgetett :-)

Próbáld meg a történelmet nem fog fájni. :-)

D.
Dixi. 2014.05.03 17:26:07
@molnibalage: Szia. Elhiszem.De azt azért mindenkinek be kell látnia h a történelem nem egy szubjektív téma. szerintem mindkét oldalon voltak és lesznek is olyan cselekedetek amiknek a megítélése lehet pozitív vagy negatív.
Befolyásolja az adott társadalom aktuális helyzete és az egyén szociális be álltotisága (hol milyen kultúrkörben nevelkedett)
De persze ezek saját gondolatok amiket nem akarok senkire rá kényszeríteni.
D :-)
Sohasem látott vihar és 10 csapás Egyiptomban, három nap az égen és júliusi fagyok Kínában, hamu Grönland jégében, cunami elől menekülő szikanosz törzsek Kelet-Szicíliában. 3600 évvel ezelőtti különös eseményekről tudósítanak világszerte a fennmaradt írások, melynek egyike az ún. egyiptomi…..
Dixi. 2014.04.15 09:44:18
Újabb fejezet a Fidesz közpénzen folytatott kampányából Ezúttal az egyházakat is bedobták abba a közérdekűnek álcázott kampányfogásba, amelyet a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány nevű önkormányzati cégbe bújtatva valósítanak meg. Mint emlékezhetnek rá,…..
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
1979. Rendőrautó üt el egy nőt a beverly hills-i zavargások idején. A rendbontást irániak kezdték, amikor megtámadták a házat, ahol a vélhetőleg a sah felesége tartózkodott (nem volt ott)...
Dixi. 2014.03.17 14:09:26
@Trónkövetelő:

Bocsi de,hogy is van ez?
Ha jól tudom 1941. dec. 7. Japán támadás Pearl Harbor ellen. A támadás után 400000 japánt deportáltak.
Tehát ha az a kép valóban 1943 -ban készült akkor jóval a támadás után kapták lencsevégre.
1943-ra az amik már jócskán végeztek a japánok deportálásával.Nem csak Pearl Harbor-bol de az egész Amerikában.Nem tartom valószínűnek h akár csak egyetlen kém is jelentet volna Pearl Harborbol.
Ja és még valami 1940. aug. Az USA megtud fejteni minden Japán katonai kódot 16 hónappal Pearl Harbor előtt.
Szóval nem tiszta a kép eredete.
:-)
Dixi. 2014.03.17 16:17:57
@blindsideTackle:

A kép aláírassa pontosan ez :
1943. A pearl harbor-i támadás újraforgatása propaganda célokra, Japánban.

Vagyis???????
Dixi. 2014.03.18 06:30:04
@Trónkövetelő:
Köszi.nem kötözködni akartam csak pontosítani.
Mert bár nem tudományos forrás ez a blog de ha megtudjuk,tudjátok tenni h ragaszkodni kell a történelmi hűséghez.
Még egyszer köszönöm.

:-)
BBC History Magazin 2014. 03. 17. 12:50 http://index.hu/tudomany/tortenelem/2014/03/17/az_eredeti_kinai_nagy_fal/ Egy kínai archeológuscsoport nemrég vágott bele abba a munkába, amely az ország eredeti – a kínai nagy fal megépülése előtti – védelmi rendszerének…..
  http://index.hu/belfold/2014/03/16/uj_ptk_hatalybalepese/   Most néztem az indexet és nem értem.   Szakítás után eltart a volt élettársam Az új Ptk. bevezeti az élettársi tartást is, amivel nagyon régi hiányt pótol. A házastársak között már régóta létezik olyan…..
Index figyelő. Az új index. 2014.03.15 11:17:28
Nos, kedves indexes olvasók,szerkesztők, újságírók, fotóriporterek eljött az ideje annak , hogy megfigyeljük az indexet. Mivel megújult az index ( és én pont ráérek ) gondoltam létrehozok egy olyan blogot ahol mindenki elmondhatja véleményét és természetesen közzé teheti azt…..
A Facebook 2004. feburár 4-én indult el, és 10 év alatt a világ legnagyobb közösségi oldalává vált, egy 2012-es adat szerint több, mint 1 milliárd regisztrált felhasználója van. A Facebook olyanná vált, mint a kedvenc kávézónk vagy pékségünk, naponta meglátogatjuk. Az…..
A „klasszikus” párkapcsolat két ember érzelmeire épül. Szerelemre, szeretetre és sokak szerint megszokásra. De vajon mi fér bele ebbe a személyes, intim szférába? Lehet e két nőt vagy férfit úgy szeretni, hogy mindkettőnek megadjuk azt, amire egy kapcsolatban vágyhatnak. Mi…..
Dixi. 2014.03.11 12:41:31
@Muad\\\'Dib:

Te össze kevered a megcsalást a párhuzamos szerelemmel.

A megcsalás titokban zajló szerelem..vagy inkább vonzódás.Ha kiderül bukik valaki.

A párhuzamosság lényege az őszinteség.
Ha neki vagy nekem szükségem van valamire miért ne adjam meg a másiknak vagy épp kapjam meg a másiktól.

Nincs frusztráció nincs elnyomás.
Dixi. 2014.03.11 12:42:52
@yxcvcxy: :-)
Eső ellen nem véd, árnyékot nem ad, és már be is repedezett a Kálvin téri villamosmegálló pavilonjának üvegteteje. Valószínűleg nem a télen ráhullott hó tömege törte meg. A 4-es metróhoz vezető lift fölé is ugyanilyen átlátszó íves tető került. Az is be van repedve,…..
Dixi. 2014.03.07 18:21:08
@Make Valamit:

ja ja de jó viszonyban vagyok a kaucsukkal....vagyis csak lennék mert ha lenne egy betétgyűrű a furatban akkor talán tudnék tágulni meg húzódni...és mindenki békében lenne.....vagy nem. :-)