Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolf Gabor

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor tanítom a közösségi médiát, akkor mindig elmondom, hogy mit mondott (állítólag) Gábor Zsazsa: "Mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam!" Ez nagyon jól hangzik, és sokan azt gondolják, hogy csak erről szól pl. a Facebook jelenlét. Csinálunk valami vicces bejegyzést,…..
Azt mondják a reklámnak vannak szintjei az alapján, hogy mit szeretnél elérni. Ahogy a történet tartja: mit is adsz el, ha fúrót gyártasz? A fúrógépet? Ó, igen, alapvetően igen, de mi van, ha mégsem ez a cél? Mert valójában nem is a fúrót adod el, hanem a lukat a falban! Igaz?…..
Érti ezt valaki? Mi késztethet egy világcéget arra, hogy megszüntessen 2013-ban egy közösség által szervezett eseményt? Mi lehet az az ok, ami jogászkodásra késztette őket, ahelyett, hogy mögé álltak volna? Más márka összetenné a két kezét (némi képzavarral élve), ha kicsit…..
A generációváltás az év elején befejeződött, az új kínai vezetés elfoglalta a kijelölt bársonyszékeket. Bár sokan vártak meglepetést, végül nem történt semmi váratlan, a régi vezetőket azok váltották, akiket már évekkel ezelőtt sejteni lehetett, és akik már évek óta…..
Azt gondolná az ember, "marketinges fejjel" elsősorban a marketingesek gondolkodnak, pedig nem. Néhány vállalkozó ismerősöm tud igazán marketinges fejjel gondolkodni. Olyan ötletekkel, olyan szemléletmóddal rendelkeznek, ami alapvetően ösztönös, de működik. Néha kicsit…..
Az utóbbi napokban többször is felmerült, hogy ha valaki online marketinggel foglalkozik, akkor ahhoz előbb-utóbb kelleni fog az alap html ismeret. Nem lehet megúszni e nélkül, na. A kérdés csak az, milyen mélységig kell beleásni magát az embernek? Mert az nem cél, hogy programozni…..
Jókor lenni jó helyen. Ennyi kell ahhoz, hogy olyan képet készítsünk, amit aztán több ezren megosztanak a Facebookon, és növekszik a lájkok száma is miatta. Ez persze nem adatik meg mindenkinek, sőt, az a ritkaság, amikor sikerül. Pont ezért érdekes az ilyen képek: mert kevés van…..
Nem olyan régen írtam a QR kódról, de most eszembe jutott egy olyan felhasználása, ami nekem itthon iszonyúan hasznos lenne. És ezt az ötletet egy kicsit ki is terjesztettem... Ez az egész elsőre nem annyira online marketing, de még azt a kapcsolódást is megtaláltam hozzá. Tehát az…..
A QR kód mondhatjuk reneszánszát éli, egyre több olyan alkalmazását látom, amikor valaki marketinges céllal használja. Sőt, most volt szerencsém egy szakdolgozat kapcsán is találkozni vele. Annyi rossz megoldást látok, hogy érdemes talán körbejárni, mire is jó ez a…..
A GoDaddy domain hosztolással foglalkozó cég már jó ideje magyarázza a a felhasználóknak, hogy egy online szolgáltatás akkor az igazi, ha egyszerre szexi és okos. Szerintük ez a GoDaddyre teljesen igaz, és hogy ezt bebizonyítsák, a Super Bowlra időzítve készítettek el egy elég…..
Nagy elánnal támadja újabban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az életbiztosítások MLM-rendszerű értékesítését. Nem tudni, hogy ennek eredményeképpen kihalnak-e az MLM-rendszerű értékesítési módszerek a banki és biztosítói piacon, de ha mégis, nem kell…..
(A poszt előtt újabb szolgálati közleményekkel jelentkezünk: egyrészt köszönjük a blog.hu hathatós és gyors segítségét, így már itt is látszanak a kommentelők avatarjai. Továbbá hétfőre kész az új design!) 1986. április 26-án, hajnali 1:23:58-kor az atomerőmű négyes…..
Onlinemarketing blog Lebeszélő 2012.06.22 01:08:00
Az Event Summit-on arról tartottam előadást, miért nincs szükség bizonyos esetekben arra, hogy a Facebook-on oldalt építsünk, hogy saját Twitter csatornát indítsunk. Ilyen bizonyos eset az, ha olyan rendezvényt szervezünk, amely csak egy évben egyszer kerül megrendezésre:…..
Onlinemarketing blog Ügyködés 2012.04.17 23:25:17
Tanácsadóként dolgozva az ügyfelek kicsit máshogy "nyílnak meg" az embernek, és elmondanak érdekes véleményeket is. Például az ügynökségekről. Furcsa azt látni, hogy miközben az ügynökségek elvileg azért vannak, hogy egyfajta szakértőként értsenek bizonyos…..
Az utóbbi években nagyon sok előadást tartottam konferenciákon, oktatok is itt-ott, például a Sämling szervezésében (köszönet nekik a lehetőségekért). Az egyetemi-főiskolai oktatás sem maradt ki, a Corvinuson Kiss Gergely és Pintér Róbert jóvoltából szoktam tartani…..
Wolf Gabor 2012.02.06 22:45:26
Nem fogjátok elhinni: Kim Dotcom, a Megaupload pár napja letartóztatott és 60 év börtönnel fenyegetett alapító-fővezére. Illetve hát nem feltétlenül a legjobb, de ő gyűjtötte a legtöbb pontot és ő érte el a legtöbb killt. Vagyis mocskosul jól játszik, és valószínűleg…..
Wolf Gabor 2012.01.25 18:33:46
@Gargaj: bingo! :)
addict Mit rejtenek a márkanevek? 2011.11.24 09:30:00
Egy átlagembert naponta több ezer reklámüzenet ér, melyek mindegyikében ott van a cég neve, szlogenje és emblematikus logója. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak ezek a nyelvi és vizuális kifejezőeszközök a márkaismertség szempontjából. De vajon azt is tudjuk, hogy honnan…..