Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barnamedvecsics

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
barnamedvecsics 2007.06.17 00:36:37
Jegesmedwe,

tetszett, amit írtál és egyetértek vele.
Ne törjön le hhhhhhh hhhuhugása.
Ő hisz abban, hogy el kell hallgattatni a más véleményen levőket és akkor minden jó lesz. ( Mert ahol büdös van, ott meleg is van...)
A problémára szerintem jól világítottál rá.
A probléma szerintem nem a jobboldal-baloldal ellentétében gyökerezik. Hiszen akkor például az Antall-kormány idején nem kurták volna át a választpolgárokat a palánkon. És mikor a tapogatózó társadalom visszaválasztotta a szocikat ( én is, hogy tört volna el a karom ), akkor mindennek meg kellett volna javulnia.
De nem így történt.
Szerintem a kutya ott van elásva, hogy az adófizetők által befizetett summából kevesebb, mint 20% ( vagy sokkal kevesebb? ) marad a befizető lakhelyén.
A többi az állami gépezet által lesz elhasználva. Szándékosan írtam így, hiszen az állam kivonul mindenből, egyre kevesebbet kíván költeni a taníttatásunkra, a gyógyíttatásunkra, és 16 év alatt egyszer sem láthattunk kimutatást arról, hogy a pénz mire ment el. Az állami számvevőszék rendszeresen siránkozik egy sort, aztán minden marad a régiben.
Ha több pénz jutna annak, aki megtermeli, akkor a falvak nagy része segítség ( Segítség ez valójában ? ) nélkül is fenn tudná tartani az iskoláját, meg sok egyéb fontos ügyét.
És mocskosság úgy írni a faluról, hogy ott csak kevés pénzt adnak be a közösbe.
Ilyen alapon lehet, hogy az egy főre jutó értékteremtés alapján Budapesten csak kis vegyesbótokban vásárolhatnának a népek, kedden és pénteken 10-től 12-ig.
Az adóelvonás százaléka is olyan nagy, mint Svédországé, tehát tökéletes
gazdag társadalom kellene legyünk, erős jóléti háttérrel.
Csakhogy hiányoznak az olcsó pénzen elsíbolt élelmiszergyárak, máig nyereséges ipari üzemek, a külföldi kézbe adott bányák nyereségei. A máig jelentős magyar felvevőpiacokon a magyar termelő számára az üzleti lehetőségek
nem elérhetőek, hiszen az állam nem védte a magyar termelőt, sőt bonyolult adórendszerrel, ravaszul felbukkanó új és új fajta adókkal súlytotta.
A nagy gyárak a nyereségüket külföldre viszik...
A mezőgazdaságot bonyolult módszerekkel szorították saját teljesítőképessége töredékére..., amíg a külföld végre majd hamarosan fel nem vásárolhatja, akkor aztán adj neki, kizsarolják azt is.
És az állam még mindig a megélhetési politikusok és a politikából bizniszt csinálók kezében van. A maffiát nem merem megemlíteni.
Vagyis lényeg a lényeg, visszakaptuk a hazánkat a Szovjetúniótól ( kivéve Kárpátalját, amit a zsebórákhoz csaptak ráadásként ), de a Mátyás király halála óta agymosott nemzet nem tudott magára találni.
A mai korszak jó akaratú honfitársai, mint például hhh is azt teszi, amit a leghelyesebbnek tart, de annyira össze vagyunk zavarva, hogy senki sem látja, hogy merre kellene haladnunk. Képesek vagyunk a másikat sátánnak, magunkat angyalnak látni, és egymás püfölésébe öljük az energiáinkat, mintegy pótcselekvésképpen.
Nemrég hallottam, hogy a rendszerváltás után a világ nagyhatalmai felkészültek rá, hogy Magyarország jogos igénye alapján újratárgyalják a Trianoni szerződést és az államadósság elengedését.
De senki sem kérte a mai napig ezeknek a kérdéseknek a napirendre tűzését...
Megszavaztatták velünk ( én nem! ), hogy a határon túli magyarok nem olyan magyarok, mint a belülre került magyarok. Most elhitetik velünk, hogy mi vagyunk a hibásak mindenért, és ezért meg kell minket reformálni.
Pedig a reformkorszakunkat ugyanezek a nagyhatalmak fojtották vérbe 1849-ben.
Putyin úr kijelentette, hogy a régi rendszer bűneiért nem tudnak felelősséget vállalni.
Azért a rablott holmit vissza lehetne adni...
Minket viszont miért nem rehabilitáltak mindmáig?
Tehát szerintem a megoldás kulcsa minden magyar ember fejében és szívében van.
És ha újra hinni tudnánk a Gondviselésben, amit sokan sokféleképpen igyekeztek lejáratni és meg tudnánk becsülni egymást, akkor lehet, hogy jobb pártjaink is lennének, akikre érdemes lenne szavazni...
Lehet, hogy kissé messzire kalandoztam, de minden kicsiben benne rejlik az egész világ és viszont, a világra minden kicsi tud hatással lenni.
Mint a mesében: Ha a patkó szeg ki nem esik, a lovas katona el nem esik, London hídja el nem veszik, és egész Anglia el nem veszik.
Tehát nem igaz, hogy nincs más esélyünk, mint az önkorlátozás, ami már egyenlő az öncsonkítással, hiszen nincs elveszett mérkőzés, csak elcsüggedt játékosok.
Szerintem Tótágas Árpi bátyánk ott tévedt el, hogy az ország egyik részét idiótának tartja, akivel mocskosul szabad beszélni, miközben jótékony megértő mosollyal lélekben megpaskolgatja azon rendőrök arcát, akik bár eltörték a tüntetések után eléjük keveredett lány arc-csontját, de hűségesek maradtak a fennálló hatalomhoz...

barnamedvecsics 2007.06.17 14:24:33
Kedves hhh.,

a 10 óra utáni leveleddel rokonszenvezem.
Kissé bizalmatlan vagyok a jóakaratú külföldi segítség iránt, túl sokszor segítettek nekünk...
( Lám Te is olyan bizalommal vagy a mások becsületessége iránt, hogy meg sem fordul a fejedben, hogy vannak országok, ahol a gyarmatosítás, majd a gyarmatiak lustaságának hangsúlyozása már automatikus nemzeti beidegződés.
Az NDK nem tudott úgy becsatlakozni az NSZK-ba, hogy áldozatul ne essenek ennek.)
Amúgy a tisztázás, a dolgok rendbetétele lenne szerintem is a megoldás.
Ennek a legfontosabb összetevője a társadalom egyes rétegeinek a békekötése, kiegyezése.
Persze ez csak egyenlő jogok alapján és az alkuk során vesztessé vált (becsapott) résztvevők folyamatos későbbi rehabilitációja mellett tudhat megtörténni.
És a társadalomnak elég nagyvonalúnak kell lennie arra, hogy érzékeny legyen a becsapottak helyzetére és a győztes alku után mégegyszer visszatérjen egy igazságosabb alku létrehozására.

Hiszen mi volt a rendszerváltáskor?
Az, hogy a Német Miklós kormány jó előre készült a rendszerváltásra és igazságtalan társadalmi alkupozíciót hozott létre.
Azután az Antall kormány a saját kedvére való igazságtalan pozíciót alakított ki.
Aztán a Horn kormány ugyanígy.
És így tovább egész máig, senki sem kivétel...
Ebben csak a választópolgárok tudnak rendet vágni, de ehhez legalább annyi intelligencia kell, amit az óvodában tanítanak: Vigyázz a társad épségére!

Mert a politikusok mindig úgy hőzöngenek, ahogy a választóik igénylik.
A forrófejű politikust ki kellene közösíteni, legalábbis békeidőkben.
Kizárólag a súlyos helyzetbe került honvédő háborúban szabadna szóhoz jutniuk. ( Akkor sem biztos, hogy jó vége lesz. )
Vagyis a legjobb, amit tehetünk, hogy jó példát mutatunk, illetve terheket vállalunk a társadalomért.
Akármilyen fájdalmas, szerintem nincs ennél jobb módszer.
barnamedvecsics 2007.06.21 07:40:54
Kedves Bütyök!
Az iskolabezárás a Te kisgyerekednek is rossz lesz.
A leveled szépen megkeveri a gondolatokat.
Azt mondod, hogy nem vagy híve a bezárásnak, csak a szaktanárhiány a problémád, ezért leinted azokat, akik úgy mond visszasírják a "falusi romantikát".
A szaktanár nem az alsó tagozat problémája.
Viszont az iskolabezárás a 6 éves gyerekeket arra kényszeríti, hogy idegen településre járjanak iskolába.
Persze aki be tudja hordani autóval, vagy máshogy meg tudja oldani, annak ez nem gond. Vannak olyanok is viszont, akiknek ez nem megy.
Ahol kicsi a gyereklétszám, ott nem tudnak szaktanárt finanszírozni.
Ez természetes. És az is természetes, hogy egy-két gyerekért a falu nem vállalja a tanító eltartását, bár ha amúgy anyagilag meg tudná tenni, akkor csak saját maga alatt vágja a fát.
Ilyen rövidlátóság is létezik sajnos.
Te most ha nem is vetted észre, lényegében az iskolabezárást támogatók mellé álltál.
Az iskolabezárás logikája:
Nincs állami pénz ( hiszen elkótyavetyéltük ) az iskolák fenntartására, ezért a kisebbeket zárjuk be, cserébe a nagyobbaknak többet tudunk ígérni. ( Aztán ellenőrizze aki tudja. )

Megjegyzem: Nem csak a baloldalinak mondott kormányok kótyavetyélték el az ország vagyonát.

Ezzel a logikával viszont folytatani lehetne a reformok sorát:
Nincs pénz az úthálózat javítására, zárjuk le a kisebb utakat.
Pl. Győrből Székesfehérvárra ne menjenek
közvetlen a 82-es úton, hanem fizessenek autópályadíjat és menjenek az M1-esen először Budapestre, majd onnan forduljanak át az M7-esre és úgy kb. egy órás késéssel, drágábban, de magasabb színvonalon juthatnak Székesfehérvárra.
Az államnak pedig egyetlen fillérjébe sem került, sőt nem várt logikátlan plusz bevétele keletkezett.
Hogy némelyeknek ez már felvállalhatatlan?
Kit érdekel?
Vagy máshogy:
Nincs pénz közgyógyellátásra, vonjuk meg a pénzt egyes gyógykezelésektől.
Hogy némelyek belehalnak? Sebaj! Legalább kevesebb pénzt kell költeni rájuk.
Nincs pénz a nyugdíjakra?
Sebaj!
Ezentúl csak az kap nyugdíjat, aki saját maga tesz félre saját magának a külföldi kézbe adott biztosítótársaságoknál.
Hogy a forint nem lesz értékálló?
Sebaj! A kamatok az államot fogják közben gazdagítani.
Aki meg éhenhal, arra már nem kell költeni.
Sajnos, Bütyök ha jót akarsz a leendő gyerekednek, akkor meg kell tanulnod gondolkodni, mert különben rabszolgaságra neveled majd a saját gyerekedet.
Ha viszont veszed a fáradtságot, hogy két lépéssel előre is gondolj, akkor lehet, hogy stabil boldogságot tudsz majd teremteni magad körül.
Persze ehhez a tiszta szív is kell, ami szerintem Teneked már megvan.
w Túl a barátságon 2007.06.15 06:00:00
Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy neki a politikában nincsenek barátai. Az egy munka, ahol alkalmasság és teljesítmény dönt, nem pedig a személyes szimpátia. Hűsítő ez a hidegfejűség. De akkor kicsodája neki Szilvásy György?Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh,…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
barnamedvecsics 2007.06.17 13:10:08
A magyarságról és a nemzethez tartozásról:

Mindenki magyar, aki magát magyarnak tartja és mindazok részei a Magyar Nemzetnek, akik hozzá akarnak tartozni.

Ezt senkinek nem szabad elvitatnia.

A vita tárgya mégis egy ki nem mondott gondolat.
Sajnos ma Magyarországon sok a tisztába nem tett gondolat.
A ki nem mondott fájdalmas gondolat, hogy a baloldahoz Magyarországon történelmileg sok szennyes pecsét tapad.
A szívük mélyén érzik ezt a baloldaliak, továbbá a szocialisták, továbbá a kommunisták is. Mert ugye ma már nem kell megmagyarázni, hogy miért nem sikerült hiteles baloldallá válnia a kommunistáknak és a szocialistáknak?

Éppen ma délelőtt beszélgettem egy bácsival, akit a második világháború után Pozsony mellől kitelepítettek.
Ő is beszél úgy szlovákul, mint bármelyik szlovák.
A helyét egy olyan magyar( magyar ? )
foglalta el, aki vállalta a reslovakizációt.
Mikor a bácsi évtizedek múltán ellátogatott arra és megnézte az egykori házát, az új tulaj rászólt, hogy mit nézelődik ott.
Ő pedig mondta neki, hogy "én már régebb óta laktam itt, mint maga" szlovákul.
Az új tulaj köpni nyelni nem tudott, mert ez a bácsi jobban beszélt szlovákul, mint ő.
Ez a kis történet sokat elmond a magyarsághoz tartozásról és a baloldali igazságosság eszmeiségéről.
Úgye arra célzok, hogy a szocialista szlovákiában történtek ezek a magyarán megmondva nemzetiségi tisztogatások.

Sőt még egy fájdalmas mocskos pecsét a baloldalon, hogy a felvidéket Kun Béla rendeletére puskalövés nélkül engedték át a cseh hadseregnek, miután a magyar emberek vérük árán a kommunista párt felhívására visszafoglalták.
Nem igaz, hogy az Antant megígérte volna a másik fronton való visszavonulást, arra az esetre, ha a magyarok feladják a felvidéket. Ezt ma már tisztán leírják a történészek, de sokáig etettek minket ezzel a magyarázattal.
Akkor a felvidéket olyan erősen tartotta a magyar honvédő sereg, hogy az előbb említett bácsi szerint még a franciák sem tudták volna elfoglalni.

Ma már fegyverrel nem szabad a régi sérelmek megoldását keresni.
És itt nem csak Trianonról lehetne beszélni, Ti is tudjátok, hogy milyen sok helyen sérülnek az egészséges nemzeti érdekek.
De az agymosottságból felébredni nem bűncselekmény, és kívánok mindenkinek
tisztafejű ébredést.