Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nurker

28 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a magyar ellenzék és az EU a magyar államhatalom szélsőséges centralizációja fölött aggódik, a magyar államhatalom napokon keresztül képtelen volt kimenteni egy előre bejelentett hófúvásban beragadt autósokat. Olyan tény ez, amin érdemes elrágódni egy darabig, és…..
 Semmi különös mondanivalónk nincs. Csak az alapok. A hajléktalanság attól van, mert egy olyan országban élünk, ahol egyeseknek nem jut munka, és egyeseknek nem jut lakás.  A válsággal és a devizahitelekkel abba az irányba haladunk, hogy egyre többen szorulnak ilyen helyzetbe,…..
A május végi Heti Válaszban Matolcsy a világtörténelem és a magyar felemelkedés összefüggéséről értekezik. Adott környezetében egészen természetes kérdésfelvetés. A nemzeti polgári képzelet alapvető balettje arról szól, hogyan helyezkedjünk bele a nyugati polgárság…..
Oké, hogy erősen úgy tűnik: rohad szét körülöttünk az egész világ, de azért vannak jó példák is. Mint amikor egy Hunvald-féle gigahotel építése ellen úgy összekapják magukat egy utca lakói, hogy a végén egy életerős, működőképes közösséggé alakulnak,…..
nurker 2011.05.19 12:34:25
@Krokodil: a társadalmi kohéziónak tényleg vannak jobboldali gyökerei. de van egy nagy bajunk a jobboldali hagyománnyal. az, hogy természetesnek veszi, hogy kevesen uralkodnak sokakon. mi ezt nem akarjuk. ez a balpop. a kommunista diktatúrát, meg amit a rendszerváltás után nálunk baloldalnak neveztek, kb. pont annyira nem állhatjuk, mint te.
Nemrég az LMP Vörösmarty téri tüntetését fikázva fejtette ki álláspontját az alkotmányozásról a Fidesz független blogközössége, a Mandiner. Véleményük alulról rezonál a Fidesz felvilágosult abszolutista gondolatfoszlányaira, amelyek a párt kisnemesi hűbérrendszerében…..
Pártunk és kormányunk vezére az alkotmány körüli úgynevezett vitában eljutott addig a pontig, hogy kijelentette: a politika nem a hatalomról szól, a hatalom kérdése kommunista maradvány.  Schiffernek attól a megjegyzésétől spannolta fel idáig magát, hogy az alkotmányozás…..
Hétvégén a 65 éves Radnóti Sándor esztétát köszöntötte a NOL. Persze nem azért, hogy munkásságát méltassa, hanem hogy mint a filozófusbotrány egyik fő célpontjáról még egy politikailag hasznosítható bőrt lehúzzon róla. Az interjút a Kritikus értelmiséginek…..
nurker 2011.03.29 14:27:23
@Regno delle Due Sicilie: "lássa az újságolvasó, hogy olyanokat tudnak itt, amiket ő nem is ért"
nem mondanak semmi értelmeset a munkásságáról. kizárólag ideológiai pöckölgetés van
A Gyöngyöspatán parádézó Magyar Gárda áprilisban Hajdúhadházt tervezi nonstop járőrözéssel befoglalni. A rendfenntartásért hivatalosan felelős magyar rendőrség egyelőre nem kíván közbeavatkozni. Eközben a Jobbik programjával szembenálló budapesti civilek ingázást…..
A Fent és Lent irodalmi melléklete jelentkezik   Itt a nyilam! Mibe lőjjem? Petőfi Sándor Debrecen, 1848   Itt a nyilam! mibe lőjjem? Királyi szék áll előttem, Belelövöm bársonyába, Hogy csak ugy porzik kínjába'. Éljen, Éljen a köztársaság! A korona nagyon drága,…..
Egyre gyakrabban merül fel a Budapesten, hogy a kerületi önkormányzatoknak túl nagy a befolyása, nem tud tőlük működni a város, nem lehet megvalósítani nagyobb és komplexebb beruházásokat, mert pitiáner politikai érdekek miatt megfúrják a helyi vezetők. Szükség lenne az…..
Disclaimer: Ez egy szupport-cikk, ami elítéli a felvonulás betiltását. Kissé hirtelen, de azért várható lépés volt. Az utóbbi években a melegfelvonulás az egyik olyan kiemelkedő identitáspolitikai eseménnyé nőtte ki magát (nem csak…..
Gazdasági újbeszél rovatunkban a gazdasági újságírás extravagáns költői képeiből szemezgetünk.Bár mennyiségileg a legtöbb kép kétségtelenül a 'piacok', valuták meg kötvények megszemélyesítése körül forog, hangsúlyozandó, hogy a piac természettörvényei őserőként…..
A mostanában már amúgy is alig vegetáló artmoziknak a Fidesz-érában valószínűleg vége lesz. Kárörvendjünk vagy rinyáljunk? Két dolog.   Egy: verseny   Az artmozik bezárása melletti piaci érvet felejtsük el. Nem az a feladat, hogy a szórakoztatóipar globális…..
Mikor már a karácsonyi reklámok is azzal kezdődnek, hogy ugye Ön is idegbeteg a karácsonyi stressztől, kezdhetünk gyanakodni. Nem úgy volt, hogy ez az ünnep valami olyasmiről szól, hogy a téli sötét közepén együtt bulizunk és elképzeljük a reményt? Közös…..
Az ember hölgyismerősei aggódva posztolják fácsén, hogy az egészségügyi tárca nem ad pénzt abortuszra, eközben az alkotmány tervezet - amely valamilyen KDNP-s házifeladat lehetett - alaptörvényi szinten rögzíti, hogy az emberi életet fogantatásától védjük. Melegházasság,…..
A tavasszal járó eufóriában megírtuk itt, hogy a nagypolitikai nyomortól valamennyire függetlenül Budapesten az utóbbi pár évben kialakult egy meglehetősen vidám és élhető közeg, amelyben fiatal magyar emberek már nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan határolódjanak el a helytől,…..
Miket megírta, milyen érzés civilnek lenni. Eleinte iszonyú jó. Felszabadít, erőt ad, elhiszed, hogy te vagy a változás, és megőrülsz a gondolattól, hogy a haverjaid is hisznek benne. Később szembesülsz azzal, hogy ha hatékony akarsz lenni, ha azt akarod, hogy szóba álljanak veled…..
Megy itt egyfajta nemzeti örömködés azon, hogy a németek beadták a multikulti kulcsát. Mintha ezzel bármiféle igazság ki lett volna mondva az országhatárok és történelmi kisebbségek, vagy a cigányság kelet-európai problémáira nézvést. De hát mit „mondott ki”…..
Ütköztem egy trolival. Nem lett bajom, de a bicikli tropára ment. Egyikünk sem volt hibás. A sofőr kiszállt, megnézte, hogy jól vagyok, hívtunk helyszínelőt. Amíg lement a stressz, gyorsan megbeszéltük, mit gondol, mi lesz a BKV-val a Fidesz alatt.A helyszínelők kijöttek,…..
A volt kormánypártok örvendetes hanyatlásával többfelőlről hallatszik, hogy a gond tulajdonképpen az, hogy a baloldalnak nincsen ma érvényes nyelve. Nem bírja elmondani a népnek, hogy mitől jó. Pedig milyen jó lenne egyébként. Nem olyan régen például egy nol-publicisztika az…..
Ha már épp most volt az oroszok kivonulásának évfordulója, elbicikliztünk a Kunmadaras melletti szovjet katonai támaszpontra. Egy tízezres szovjet város, amit a falu határába úgy húztak fel, hogy nem került rá a térképre. 64 hangár, folyamatosan köröző MIG-ek. Innen bombázták…..
nurker 2010.09.19 19:51:10
@Mohy1977: de beengednek, veszel jegyet a kunmadár pályára, aztán ha kicsit eltévedsz lehet hogy a lakótelepen kötsz ki.
Most, hogy a közoktatás átszervezésétől a hajléktalanok utcáról való kitiltásán keresztül Sarkozy cigánypolitikájának bólogató kommenteléséig zeng a ’juttatás helyett felelősségrevonás’ nemzeti szólama, emlékezzünk meg kicsit e szólam hátteréről. Guess…..
Mióta Hunvald György VII. kerületi polgármestert hűtlen kezelés vádjával lecsukták, a kerületi MSZP-s vezetés csak a terézvárosi sorsára jutott csendrendelet kapcsán hallatott magáról tágabb körben. Ezért külön öröm kézhez kapni Dr. Kispál Tibor kerületi MSZP-s…..
Miközben az összes ismerősöm pártszimpátiától függetlenül a Fidesz-KDNP erkölcs- és nemzetcsőszi túlkapásain röhög, a sírva vinnyogás vigadás szomorú magyar élménye mellett egy másik, kellemes meglátás is érik bennem. Az, hogy ez a röhögés már nem a 90-es évek Magyar…..
Lázár János még egy május 20-i interjúban, az azokban a napokban nyilvánosságra kerülő Fidesz-újbeszél egyik legbriliánsabb példányában a "forradalom", "új ország" és "nemzeti együttműködés" kulcsszavakat azzal fejelte meg, hogy a politikai…..