Adatok
Gulyás Szabó István
9 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Sokkal többen terveznek egyszer valamikor az életükben - leginkább a saját, szerintük kalandos életükről - regényt írni, mint azt bárki gondolná, de közülük csak alig néhányan jutnak el odáig, hogy egy napon valóban le is ülnek az "üres lap" elé és megpróbálják azt, lehetőleg értelmes, egybefüggő…..
A kiló nem százat jelent.
Fauci, Gates is beismerte véletlenül, hogy a vakcinák nem működnek annyira, mint azt a reklámban mondták. A kommentelőim most nagyon dühösek lesznek rám...
2021.11.22 14:57:38

Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy…..
Gulyás Szabó István
2021.11.22 18:08:00
Nekem az volt eddig a kedvenc médiás pálfordulásom, amikor az összes létező ellenzéki sajtó, miután hónapokon keresztül lezárásokat követelt, és végre az Orbán megadta nekik, másnap mindegyiken valami olyasmi cikk jelent meg, ami azzal foglalkozott, hogy a lezárások milyen károsak, és hogy sokkal súlyosabb következményekkel járnak, mint maga a betegség. Ezt tolták még egy ideig, aztán szép lassan visszatértek a szent számokra... Végig vakon hittem nekik:)

Az egyik legrangosabb orvosi tudományos lap, a The Lancet által közölt cikk szerint a COVID-19-járvány nem tekinthető pandémiának, hanem úgynevezett szindémia: nemfertőző alapbetegségek és egy fertőző betegség szinergikus kölcsönhatásaként előálló megbetegedéshullám, nem pedig pusztán egy fertőző…..
Gulyás Szabó István
2020.09.26 14:00:11

A tejtermék reklámokban a tehenek mindig vidámak és boldogok, holott a valóságban kegyetlen és erőszakos környezetben élnek. Közel sem annyira idilli az életük.
..
Gulyás Szabó István
2018.06.16 09:38:06
@freelander1: mindig mondom ezt, hogy ezek a vegánok mekkora egy kegyetlen állatok, amikor kimegyek a kertbe és nézem azokat a szép növényeket, meg locsolgatom, meg szeretgetem őket, és látom rajtuk, ahogy hálásak a törődésért, és boldogan virágoznak, és nyújtózkodnak a nap felé a csodafriss levegőn, erre jönnek ezek a geci vegák, és minden érzelem nélkül kitépik őket az anyaföldből, és felzabálják őket mindenféle kegyelet nélkül öncélúlag, miközben egy muszlim szélsőséges elvakultságának és vakhitének erejével megpróbálják ezt a borzalmas, gyilkos hozzáállást ráerőszakolni a világra...

Rippel Feri hozta be a köztudatba leginkább a ketogén diétát, ami tulajdonképpen nem is fogyókúra, hanem életmód, melynek egyenes következménye a testsúly csökkenést. Az artista korábbi nyilatkozataiban még annak is hangot adott, hogy csodás átalakulását és diétáját még a NASA is tanulmányozza, így…..

A clean eating annyira nem újdonság, a gyökerei a 90-es évekig nyúlnak vissza, de itthon csak pár éve jelent meg. Igazából nem tudott betörni a fő táplálkozási irányzatok közé, de azért megtalálta a maga helyét a a táplálkozási irányzatok rendszerében...
Gulyás Szabó István
2018.03.09 07:09:36
@Meleg Sándor: A legboldogabb ember vagyok a világon, ha Önben valóban megismertem valakit, aki határozottan ki meri jelenteni, hogy támadhatatlan válaszokkal rendelkezik a körülbelül 25 éve mocorgó kérdéseimre...
Azért írtam 5000 évet, mert olvasmányaimban azt találtam, hogy az első konkrét orvoslással kapcsolatos írott feljegyzés körülbelül i.e. 3000-ből származik, természetesen Egyiptomból, de szerintem ezen a párszáz éven nem veszünk össze:)
A "hízás", "fogyás", "egészséges táplálkozás", "egyértelmű ajánlás" kérdésében viszont tartom a véleményem, és alá is támasztanám, hogy milyen alapon: Ma 2018-ban hazánkban, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének 2016-ban kiadott OKOSTÁNYÉR néven futó hivatalos táplálkozási ajánlása él, tehát Ön azt állítja, hogy a dietetikus szakma legjava emögé az ajánlás mögé zár magabiztosan, ezt nevezi az "egészséges táplálkozás" alfájának. Ez az OKOSTÁNYÉR a napi tápanyagmennyiség 50%-ában javasol szénhidrátokat (gabonák és gyümölcsök) miközben többször is figyelmeztet a zsírok és olajok kerülésére, nyilvánvalóan azt a már rég és vagy ezerszer bizonyított tévedést alapul véve, hogy a zsírszegény étrend csökkenti az érelzáródásos betegségek kockázatát, és csökkenti vagy legalábbis nem növeli a testzsírt. Na hát ma 2018-ban, ha valamiben, akkor ebben a témában aztán végképp nincs semmilyen egyetértés az orvostársadalomban, vagy ha mégis, akkor nagyon rosszul csinálják, vagy a saját tapasztalataim is csak szórakoznak velem. Többek szerint a magas szénhidrát-, ám alacsony zsírtartalmú táplálkozás éppen pont az elhízás és a civilizációs betegségeink előidézésének receptjével egyenlő, és ha nem olvasnék erről több, nagynevű professzoroktól könyveket, hanem csak és kizárólag a saját tapasztalataimra hagyatkoznék, akkor is teljes bizonyossággal állíthatnám, hogy ez valóban így van. Márpedig ez azt bizonyítja, hogy 1.: "az orvostudomány még mindig nem tud egységes, egyértelmű, és támadhatatlan választ adni arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen mitől hízunk el, és hogy aztán mitől fogyunk le" 2.: "pontos meghatározást még arra sem tudnak adni, hogy hogyan is kéne "egészségesen táplálkozni"...
Nehéz lesz az ellenkezőjéről meggyőzni, de természetesen mindig öröm számomra, amikor nálam sokkal okosabb emberektől tanulhatok, és ezt minden tiszteletemmel az ironia legcsekélyebb jelével szavaimban mondom!
A műhibákról és a szakértőkről nyilván szintén nem változik a véleményem ugyanúgy, mint ahogyan arról sem, hogy csak és kizárólag az eredményeket ismerem el, nem pedig a diplomák számát, vagy a köpeny színét. Eredményeket pedig egyáránt szállítanak "guruk" és szakemberek is, ugyanúgy ahogyan mindkét oldal csinál ostoba baklövéseket is, és ezek tények, ezeket sokszor látom a saját szememmel, így ezekkel kapcsolatban teljesen értelmetlen a vita, azaz nem vagyok meggyőzhető arról, hogy egy szakember minden esetben szakemberségéből adódóan tévedhetetlen, egy "guru" pedig minden esetben csakis szakmaiatlan, alkalmatlan, és tudatlan lehet...
Ezzel kapcsolatban szeretnék megintcsak saját tapasztalatból szólni néhány szót: A magam részéről a fél életemet tánctermekben és színpadokon töltöttem, miközben állandóan küzdöttem a testsúlyommal, de amikor eljutottam odáig, amikor már végképp tennem kellett ez ellen valamit, sajnos már lekéstem arról, hogy még 8 évet áldozzak az életemből arra, hogy újra nappali tagozatos diákként dietetikusnak tanuljak, amit részben sajnálok, részben viszont - látva az OKOSTÁNYÉR szakmai színvonalát - részben nem. Sajnos nekem már csak a könyvek, a mindenféle elérhető tanulmányok, és az olyan tanfolyamok maradnak, amelyek nem tartanak 8 évig, és amelyeket annak ellenére is leszaroznak a "szakemberek", hogy azokat természetesen "szakemberek" tartják, így az onnan származú tudásanyag konkrétan szakemberek által összeállított tudásanyag, mégha nyilván nem is teljes. De hiszem, hogy az "egészséges táplálkozás" alapjainak tudásanyagának bele kéne férnie akár egy hétvégi tanfolyam keretei közé is, főleg ha az ember nem kíván utána műteni, vagy mondjuk konkrétan gyógyítani. Ezt csak azért mondom el, mert ezt Önök valahogy mindig elfelejtik, mármint hogy a hétvégi tanfolyamokat az Önök elismert kollégái tartják. Amúgy megintcsak én lennék a legboldogabb, ha léteznének akár a felnőtt oktatásban is a táplálkozás témájával foglalkozó "hiteles" képzések...
Zárszóként csak annyit, hogy véleményem szerint éppen az egyértelmű, pontos, hiteles, és működő táplálkozási ajánlások hiánya szüli a "gurukat", éppen az, hogy maga a dietetikus szakma is pontatlan és bizonytalan...
Maradok Tisztelettel
Azért írtam 5000 évet, mert olvasmányaimban azt találtam, hogy az első konkrét orvoslással kapcsolatos írott feljegyzés körülbelül i.e. 3000-ből származik, természetesen Egyiptomból, de szerintem ezen a párszáz éven nem veszünk össze:)
A "hízás", "fogyás", "egészséges táplálkozás", "egyértelmű ajánlás" kérdésében viszont tartom a véleményem, és alá is támasztanám, hogy milyen alapon: Ma 2018-ban hazánkban, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének 2016-ban kiadott OKOSTÁNYÉR néven futó hivatalos táplálkozási ajánlása él, tehát Ön azt állítja, hogy a dietetikus szakma legjava emögé az ajánlás mögé zár magabiztosan, ezt nevezi az "egészséges táplálkozás" alfájának. Ez az OKOSTÁNYÉR a napi tápanyagmennyiség 50%-ában javasol szénhidrátokat (gabonák és gyümölcsök) miközben többször is figyelmeztet a zsírok és olajok kerülésére, nyilvánvalóan azt a már rég és vagy ezerszer bizonyított tévedést alapul véve, hogy a zsírszegény étrend csökkenti az érelzáródásos betegségek kockázatát, és csökkenti vagy legalábbis nem növeli a testzsírt. Na hát ma 2018-ban, ha valamiben, akkor ebben a témában aztán végképp nincs semmilyen egyetértés az orvostársadalomban, vagy ha mégis, akkor nagyon rosszul csinálják, vagy a saját tapasztalataim is csak szórakoznak velem. Többek szerint a magas szénhidrát-, ám alacsony zsírtartalmú táplálkozás éppen pont az elhízás és a civilizációs betegségeink előidézésének receptjével egyenlő, és ha nem olvasnék erről több, nagynevű professzoroktól könyveket, hanem csak és kizárólag a saját tapasztalataimra hagyatkoznék, akkor is teljes bizonyossággal állíthatnám, hogy ez valóban így van. Márpedig ez azt bizonyítja, hogy 1.: "az orvostudomány még mindig nem tud egységes, egyértelmű, és támadhatatlan választ adni arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen mitől hízunk el, és hogy aztán mitől fogyunk le" 2.: "pontos meghatározást még arra sem tudnak adni, hogy hogyan is kéne "egészségesen táplálkozni"...
Nehéz lesz az ellenkezőjéről meggyőzni, de természetesen mindig öröm számomra, amikor nálam sokkal okosabb emberektől tanulhatok, és ezt minden tiszteletemmel az ironia legcsekélyebb jelével szavaimban mondom!
A műhibákról és a szakértőkről nyilván szintén nem változik a véleményem ugyanúgy, mint ahogyan arról sem, hogy csak és kizárólag az eredményeket ismerem el, nem pedig a diplomák számát, vagy a köpeny színét. Eredményeket pedig egyáránt szállítanak "guruk" és szakemberek is, ugyanúgy ahogyan mindkét oldal csinál ostoba baklövéseket is, és ezek tények, ezeket sokszor látom a saját szememmel, így ezekkel kapcsolatban teljesen értelmetlen a vita, azaz nem vagyok meggyőzhető arról, hogy egy szakember minden esetben szakemberségéből adódóan tévedhetetlen, egy "guru" pedig minden esetben csakis szakmaiatlan, alkalmatlan, és tudatlan lehet...
Ezzel kapcsolatban szeretnék megintcsak saját tapasztalatból szólni néhány szót: A magam részéről a fél életemet tánctermekben és színpadokon töltöttem, miközben állandóan küzdöttem a testsúlyommal, de amikor eljutottam odáig, amikor már végképp tennem kellett ez ellen valamit, sajnos már lekéstem arról, hogy még 8 évet áldozzak az életemből arra, hogy újra nappali tagozatos diákként dietetikusnak tanuljak, amit részben sajnálok, részben viszont - látva az OKOSTÁNYÉR szakmai színvonalát - részben nem. Sajnos nekem már csak a könyvek, a mindenféle elérhető tanulmányok, és az olyan tanfolyamok maradnak, amelyek nem tartanak 8 évig, és amelyeket annak ellenére is leszaroznak a "szakemberek", hogy azokat természetesen "szakemberek" tartják, így az onnan származú tudásanyag konkrétan szakemberek által összeállított tudásanyag, mégha nyilván nem is teljes. De hiszem, hogy az "egészséges táplálkozás" alapjainak tudásanyagának bele kéne férnie akár egy hétvégi tanfolyam keretei közé is, főleg ha az ember nem kíván utána műteni, vagy mondjuk konkrétan gyógyítani. Ezt csak azért mondom el, mert ezt Önök valahogy mindig elfelejtik, mármint hogy a hétvégi tanfolyamokat az Önök elismert kollégái tartják. Amúgy megintcsak én lennék a legboldogabb, ha léteznének akár a felnőtt oktatásban is a táplálkozás témájával foglalkozó "hiteles" képzések...
Zárszóként csak annyit, hogy véleményem szerint éppen az egyértelmű, pontos, hiteles, és működő táplálkozási ajánlások hiánya szüli a "gurukat", éppen az, hogy maga a dietetikus szakma is pontatlan és bizonytalan...
Maradok Tisztelettel
Gulyás Szabó István
2018.03.09 07:21:06
@Meleg Sándor:
"ha most előkapom a kezem ügyébe tartozó ajánlási rendszereket, akkor azért ezekben olyan borzalmasan nagy szórás nincs. Az USA ajánlások valamennyire eltérnek az EU rendszerektől, de kardinálisan ellenkezőjét azért nem állítanak - általában az EU ajánlások szigorúbbak, de így is elég sok dolog van, amiben széles intervallumot jelölnek ki egy-egy kérdésben (pl. zsír energia bevitel 25-40% között)." - ez ismét csak ugyanazt bizonyítja, amit állítok, történetesen hogy nem létezik olyan egységes ajánlás, ami mögé felsorakozna az orvostársadalom, vagy azért különbözik az USA és az EU ajánlása, mert mi itt egy más faj vagyunk?:) 25-40%? az azért nagyon nem mindegy... = a "low fat mánia", meg a "magas koleszterin életveszélyes" olyan teóriák, amelyeket ezerszer megpróbáltak alátámasztani, de mindig belebuktak, mégis tovább nyomatják...
...amúgy pedig gondolom, Galilei-re is azt mondták a többi tudósok akkoriban, hogy: "Az, hogy közben mindenféle alternatív szerző eltér ettől, arra nagyon nem tudok mit mondani, Jellemzően itt az erőteljes szelektivitás érvényesül az alátámasztó adatok tekintetében, vagy az eredmény érvényességét szűkítik le túlságosan..."
"ha most előkapom a kezem ügyébe tartozó ajánlási rendszereket, akkor azért ezekben olyan borzalmasan nagy szórás nincs. Az USA ajánlások valamennyire eltérnek az EU rendszerektől, de kardinálisan ellenkezőjét azért nem állítanak - általában az EU ajánlások szigorúbbak, de így is elég sok dolog van, amiben széles intervallumot jelölnek ki egy-egy kérdésben (pl. zsír energia bevitel 25-40% között)." - ez ismét csak ugyanazt bizonyítja, amit állítok, történetesen hogy nem létezik olyan egységes ajánlás, ami mögé felsorakozna az orvostársadalom, vagy azért különbözik az USA és az EU ajánlása, mert mi itt egy más faj vagyunk?:) 25-40%? az azért nagyon nem mindegy... = a "low fat mánia", meg a "magas koleszterin életveszélyes" olyan teóriák, amelyeket ezerszer megpróbáltak alátámasztani, de mindig belebuktak, mégis tovább nyomatják...
...amúgy pedig gondolom, Galilei-re is azt mondták a többi tudósok akkoriban, hogy: "Az, hogy közben mindenféle alternatív szerző eltér ettől, arra nagyon nem tudok mit mondani, Jellemzően itt az erőteljes szelektivitás érvényesül az alátámasztó adatok tekintetében, vagy az eredmény érvényességét szűkítik le túlságosan..."

Ezen a héten pénteken sem hagyunk senkit HDR képek nélkül, ám ezúttal ismét egy olyan változatával foglalkozunk, ami kevésbé kellemes témakört jár körül. A mai poszt nem más, mint az emberi igénytelenség mementójául szolgáló elhagyatott, lepukkant épületek belső tereit…..
Gulyás Szabó István
2011.08.19 15:00:30
@ColT: szia! össze tudsz hozni ilyen képet a LucisArt3 plugin segítségével...:)
Amerikai foci, magyar szemmel
Green Bay Packers- Chicago Bears NFC döntő, avagy így készül a medvesajt!
2011.01.21 10:50:00

Vegyünk két nagy múltú csapatot! Chicago Bears: 8 NFL mellett 1 Super Bowl bajnoki cím. Green Bay Packers: 11 NFL mellett 3 Super Bowl győzelem. Rakjuk őket egy 61,500 fő befogadására képes legendás stadionba, melynek neve Soldier Field! Ez vár ránk január 23-án, vasárnap! A…..
Gulyás Szabó István
2011.01.24 13:23:40
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz