Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MacMester

1 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti képet tegnap lőtte Miszter Papírkutya, a MrPaperDog bloggere a Gellért-hegy oldalában. Egészen pontosan itt. Nem csak az meglepő, hogy valaki egy szentélyt rak ki a falra, mintha csak belátnánk a sziklatemplom belsejébe, de legalább ilyen fura, hogy a Gellért-hegy mennyire…..
Vagy nem, de mindenesetre érdekes lesz. Ma este érkezik az iPad mini az Apple kínálatába, és ha minden igaz, nagyjából egy hét múlva már a boltok polcain virít a készülék. Az Apple rajongói, mint mindennek, ennek is feltétel nélkül örülnek, de ezzel együtt befektetői szemmel…..
MacMester 2012.10.23 21:18:40
@Aurian: ha van türelmed, akkor olvasd el a Playboy nagyinterjút, talán 85-ös. Bill Gates kiváló üzletember vot Jobs pedig egy látó. És kevésbé kiváló üzletember, ahogy azt számos döntése bizonyította. És aki autoriter módon döntött mindenről, amikor az Apple, mint a rakéta kilőtt, nos, akkor azt gondolom pontosan tudta mitől döglik a légy.
Ez egy másik Apple. Tim Cook szintén kiváló üzletembernek tűnik. De ez már mass production. És szerintem a táblagépek piacát nagyon rosszul látja a legtöbb szakértő. Itt nem vasak küzdenek, hanem életfilozófiák. Ezért nem tud egy szaklap, vagy szakíró sem kezdeni azzal semmit, hogy miért van valakinek akár több táblagépe is (pl. kindle+ google v. ipad). Ha elkezdesz valamit valahogyan használni akkor nagyon nehéz onnan kitörni. Neked mint usernek és a szolgáltatónak is. rátekeredsz egy platformra, legyen az android, linux, windows, stb. és az meghatározza azt ahogy az adott piacot látod. no mindegy, ez már messzire vezet.
Szóval a kérdés: abban az árszegmensben vagy mobilitási szegmensben van-e igény az app és entertainment jellegű megközelítésre és ebben az Amazon mennyire tudja megszorítani az Apple-t, vagy fordítva. Itt az Android nem játszik, ahogy a többi e-olvasó sem. JA és hogy mikor fogja végre az Apple egy netflix/hulu felvásárlással a TV series részt lefedni.
Egy kisebb szünet után, valami igazán érdekessel tértem vissza hozzátok. Tartós tesztre kaptam egy Samsung 900X3A notebookot. Nem kisebb dologra szánták, mint riválist állítani a világ legvékonyabb laptopjának a MacBook AIR-nek. Utóbbi diadalmenete mostanában ismét erőre kapott,…..
Az R.E.M. szerdán jelentette be weboldalán, hogy feloszlik. Először csak egy szűkszavú közlemény került fel a honlapra, amiben elmondták, hogy hálásak mindenért, amit a zenekarral elértek, és köszönik a rajongóknak is, hogy meghallgatták őket. Később minden tag hozzáírta a…..
Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen,…..
Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy…..
MacMester 2011.09.05 19:05:53
@hergilerg: nem akarok felesleges flame-et, de amikor minden közgézát elküldünk, akkor azt azért vágjátok, hogy munkanélküliséget csinálunk? Közgézákat és egyébként bárkit akkor érdemes elküldeni, ha van átképzési program és van hova küldeni. A jobb képességű közgézák közül a legtöbb már úgyis elment. Akik meg maradtak, azoknak a többségét ha fizetnek sem vennéd fel...
Az, hogy bérre, vagy munkanélkülire+segélyre fizeted ki a bért, a végén tök mindegy.
Ugyanez érvényes a rendőrökre: szerinted ki marad a jobb képességű rendőrök közül, ha minden juttatást megvonnak tőlük? Hmmm? Súgok: az alja. Egyszerűen ma szinte semmivel nem rosszabbak a feltételek a versenyszférában a rendőrök számára, mintha maradnak megvetett, alja rendőrök.
Hogyan lehet munkahelyeket létrehozni? Hát nem látszat beruházásokkal, hanem mondjuk minőségi termeléssel. És nem borra gondoltam ;)
Mondjuk csak a saját szakterületemen: informatika. Képzeld el, hogy lenne mondjuk "valamilyen" állami ernyőszervezet, amely az itthoni cégek nemzetközi hitelességét támogatná, hogy projekthez tudjanak jutni. Van bőven munka az IT-ben, csak egy noname magyar cégként elég nehéz elindulni mondjuk az USA-ban.
A másik amit szintén saját bőrömön látok: olcsóbb az USA-ban/bárhol az EU-ban (kivéve MO) találmányt piacra vinni, mint otthon. Miért? Egy gyermekded tétel pl. az ÁFA és annak (eddigi) visszaigényelhetetlensége. A sokadik beruházási és üzleti terv után azt tudom mondani, hogy 15-20%-kal kisebb finanszírozással megoldható lenne ha nem lenne ilyen az ÁFA TV. Vagy hogy pl. olcsóbb Amerikából PROFI marketing CSAPATOT foglalkoztatni, mint otthon kifizetni 1 darab tényleg profi marketing-kommunikációs menedzsert. Kitaláltad! a közterhek miatt.
Ezek után tartsd otthon a találmányodat, csinálj otthon munkahelyeket. Legyél végre igazi patrióta! Az MFB Invest a kormányváltás óta alig pár befektetési döntést hozott: akkor minek vannak? (állami kockázati tőke befektető cég) Az egyéb "magánbefektetők" meg a röhej tárgyát képezték eddig(!-reméljük változik) otthon.
Szerintem a mezgazdra valaki nagyon hasonlókat tudna írni, de ott nincs első kézből tapasztalatom. Béke!
A következő cikk nyers fordítása az Eli Pariser-el (nemröhög, így hívják) készült rádióinterjúnak, amit nemrég hallottam és igen elgondolkodtatónak találtam.Szűrőbuborék: amit az internet elrejt előledJUAN GONZALEZ: Amikor a barátaink hírfolyamára feliratkozunk a…..
Hajcsatok NFL=Nem Fog Leállni 2011.07.26 08:02:00
Lesz szezon, van szerződés. Tíz évre bebiztosította magát a liga?Éljen, éljen! Megmenekültek a vasárnap esti sörözések a SportTV előtt, újra elér hozzánk Amerika a reklámjaival, láthatjuk Meskó Zoltán kilométeres rúgásait, hallhatjuk hatszázszor, hogy „a védelem nyeri…..
MacMester 2011.07.26 20:01:17
@O'Neil: mint pl. amikor a fakezű Manning állt szembe Brady mesterrel, ugye erre gondoltál? Az NFL történetének szégyene volt hogy egy bandzsa két egyeneset dobni nem tudó csávó megcsinálta...
Teljesen elképesztő rekordot állított fel a norvég NRK2 csatorna azzal, hogy csütörtök estétől 134 órán át közvetíti a Nord-Norge óceánjáró útját a fjordok mentén, és mindezt a norvég lakosság fele, 2,5 millió néző követte, eddig. Képzeljük el ugyanezt mondjuk úgy,…..
Ha te vagy a szabad világ vezetője, nem guríthatsz szarral. Jól tudják ezt a nagy víz másik oldalán is, nem is játszottak sokat amikor Obamából elnök lett. Az új kocsi nagyobb ablakokat kapott Bushénál, meg hülye nevet is: Cadillac Elnöki Limuzin. Persze nem a név a lényeg, hanem…..
MacMester 2011.05.24 19:06:30
@www.Bisex.hu: azé mert GM. Örülnek, hogy tudnak már motoros szekeret építeni. Autót? Ne viccelj. Egyébként valszeg komoly fejhullások lesznek. legalább 10-20 mp-ig ott állt mindenki mint fasz a lakodalomban. ez alatt végigbombázhatták volna az egész kocsihadosztályt. Nem értek a személyvédelemhez, de 10-20mp alatt Modern Warfare-ben is rengeteg minden történik, akár két respawn is ;)
Sándor szerencsétlenségére pontek 13.-án adta fel kalibrálásra Nikon D7000-es fényképezőgépét, amit azóta sem találnak a DHL raktárában:Amit most leírok az nem vicc, tényleg megtörtént péntek 13.-án, pedig egyáltalán nem vagyok babonás. A történet azzal kezdődik hogy van…..
anagyéletérzés talált tárgy 2011.04.20 16:13:00
rendet raktam és ezt találtam, egy régi bejegyzés. mókás mennyire veszettül érzelmes és végletes vagyok:) messze még a reggelszinte rámtapad az éja tér mámora úgy zúg agyambanzsibongannyi úton mehetnék felédannyi a szó mi feltörnegégémbőlbolond szótagoktúl sok mindez…..
MacMester 2011.04.20 17:15:18
Év: 1991 Nemzetiség: amerikai Ha akkoriban 14-15 éves fejjel úgy döntött az ember, hogy megnöveszti a haját és sötét, kopott, agyonmosott ruhákban meg acélbetkós bakancsban fog mászkálni, akár a család rosszallását is kockáztatva, egyszerűen nem maradhatott ki az életéből ez…..
MacMester 2011.03.09 21:29:41
@Modor Tibi: Ráday klub? húúúúú az mennyire állat volt. Mi a kilencvenes évek második felében/végén jártunk oda. mondanám, hogy régi szép emlékek, de nincs meg minden...
Amit alant láthatnak, az ma már – szerencsére – történelem. Ez egy hivatalos kis oktatófilm 1987-ből. A Pontiac kereskedők agyát mosták vele anno, akiknek így könnyebb dolguk volt, amikor be kellett fűzniük az európai vagy japán autót jó eséllyel még sosem látott…..
A Warnernek a kollektív töke tele lett Charlie Sheen viselkedésével és a színész szerződésének egy záradékához nyúltak, hogy kirúghassák, mégpedig ahhoz, ami az erkölcstelen viselkedésről szól. Ennek értelmében a Két pasi meg egy kicsi című sorozatot gyártó Warnernek joga van azonnali hatállyal…..
Bekövetkezett, amitől karácsony óta rettegtek a rajongók:a CBS-nek elege lett Charlie Sheenből, és azonnali hatállyal leállította a Két pasi meg egy kicsi forgatását. A kiváltó okokat sorba vesszük (nyugi, csak az elmúlt napok eseményeit, a többiről itt van kiváló…..
Jajj,de csúnya! Brutál Audi Coupe 2011.02.20 17:00:00
Még mindig nem jutott el az agyamig, hogy hogy lehet ilyet csinálni egy Coupe-val.... Talán az S1-et akarta utánozni? Vagy esetleg az NFSU2 alapján akarta egyedivé tenni..? Nem tudni, ellenben egy biztos: nagyon büntet. ..
Végleg eluralkodott a Nokia-láz, én is be vagyok sózva alaposan, hiába próbálok nem foglalkozni vele, akármi is lesz a holnapi bejelentés lényege, a sztori mindenképpen a tankönyvek lapjaira kívánkozik majd. Nehezen elítélhető módon elsősorban az operációs rendszerek, platformok…..
Magyarországon kapható a világ legolcsóbb iPadje, a Libri 100 ezer forint alatt, 99.990 forintért árulja az Apple táblagépét. Ez középárfolyamon számolva kábé annyi, mintha az Egyesült Államokban vásárolnánk a készülékből, és nem fizetnénk forgalmi adót.Máshol is…..