Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mentolos nokedli

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és gyűjtött kincseket azért, ami meg nem elégíthet?” (Ézs 55,2) Kedves Magyar Kereskedelmi Média!   Vannak közhelyek, amiket most már igazán ki kell mondani. Az egyik, hogy gyomorforgatóan szervilis vagy. Az ütlegeléstől…..
mentolos nokedli 2014.01.23 11:20:31
@kvadrillio: Pl amikor meghallom "kőrözött" személy, "mentősök",- ugye tűzoltósok sincsenek. Nem beszélve a Balogh -Trutykó fejére szegezett sapkáról, benn a stúdióban. Aprónak tűnő, ám nekem fülsértő az "örömet okozott", szerintem szerzett kifejezés. Végül, de nem utolsó sorban az állatok megszemélyesítése, pl: a "kutya aki meghalt". Na ne már, akármekkora kedvenc is legyen egy állat, nem személyként beszélek róla és ezt még anno az iskolában is így tanították.
Október elsejétől kezdődjön meg a lakóházak és az érintett területek kiürítése, amelyet október 10-ig be kell fejezni - rendelte el a csehszlovák szudétanémet területek lakosai számára a müncheni egyezmény. Amíg a helyi lakosság többsége üdvözölte a német diktátumot,…..
Nem kell okvetetlenkedni, hogy nyáron nem is használták a kéményt, a lényeg, hogy rend és tisztaság legyen. Örüljenek, hogy nem havonta jönnek. Sőt, éjjel is jöhetnének. A lényeg, a rezsicsökkentéssel 44%-kal leapadt a bevételük, úgyhogy duplázzák az…..
mentolos nokedli 2013.09.13 10:40:37
@Morgan kapitány: Én csak a saját tapasztalatomat írom le ide.A "pontosságuk" valóban hírhedt.Volt rá példa, hogy a pénzt szedni jött, kicsit tisztább ruhában szerszámok nélkül, nem fizettem ki a féléves díjat hiába esküdözött hogy jövő héten jön pucolni, tudtára adtam, majd akkor fizetek. Szerencsés is vagyok, a saját valamint a feleségem munkája is megengedi, hogy hazaugorjunk ha erre eszi őket a penész. A kémény nem játékszer, sokan halnak meg miatta.
mentolos nokedli 2013.09.13 11:07:06
@hagyma: Téves! Falusi gyerek vagyok,elégszer láttam már, amúgy meg ajánlom a közös barátnőnket, a Wiki-t.
mentolos nokedli 2013.09.13 10:17:35
@Hartmy: Nem igazán értem, mi az hogy nem kotor, pucol? Én is ki tudnám pucolni, meg is van hozzá az eszközöm, de tudod?- majd a rosseb keni össze magát! Kötelezően fizetni kell, akkor meg szép csinosan csinálják is meg. Még soha nem volt ebből vitám velük pedig elég magas a személycserék száma náluk. A szomszédasszonyom, 73 éves, a koromzsákot is kipucoltatja velük, ugyanis sokan nem tudják, azt is meg kell nekik csinálni.
2000-ben egy Ciarán Tobin nevű ír cégvezető halálra gázolt két kisgyereket Leányfalun a járdán. A magyar bíróság két év múlva távollétében három év fogházra ítélte. Azért a távollétében, mert Tobin az eljárás alatt legálisan hazatávozott, és aztán cseszett…..
Vendégszerzőnk, Vhailor sorozatzáró cikke. Amikor Agent Ungurral másfél évvel ezelőtt elindítottuk ezt a sorozatot, célunk az volt, hogy megismertessük a magyar olvasóval Szlovákia és a szlovákok történelmét; és magyarázatot adjunk arra, hogy mitől és miért harapódzott el a…..
Attól, hogy valaki megnyer egy tévés tehetségkutatót, nem lesz lemezmilliókat eladó világsztár, bármit is igyekeznek a szerencsétlen énekesekkel elhitetni a műsorok zsűritagjai akkor, amikor élő adásban olyanokkal tömik a fejüket, hogy "jobb vagy, mint az eredeti" és…..
mentolos nokedli 2013.03.13 17:00:07
@mémyeti: Falun lakom, kikérem magam és a többi falusi nevében,hogy ránk szabadítsák ezeket a "jóképességű" dalnokokat! Félprofi rockzenekar ad nálunk akusztikus előadást falunapon.Bagóért!
„- Hogy van a feleséged? – Beteg. – És veszélyes? – Ilyenkor nem, csak ha egészséges.” Ilyen és csak ilyen vicceket közöl már jó ideje az V. kerület lapja, a Mai Belváros. A címlapon egy Rogán-portré, a hátoldalon pedig szép rózsaszín keretbe foglalva egy nagyadag…..
mentolos nokedli 2013.02.20 16:12:01
@Salemi boszorkány: Ha folyton dicsekszik a teljesítményével, akkor apám újabb bölcselete illik rá."Nappal bika, éjjel ökör"
!
mentolos nokedli 2013.02.20 16:20:07
@Dokec: Remek ember volt.Ide kapcsolódik még egy másik, hogy kinek is van nehéz dolga? "Könnyű a pinnának, nem kő neki feláni!"
Az lassan nyílt titok, hogy megszorítások következnek, még akkor is, ha ezek nem olyan megszokott, rosszindulatú megszorítások lesznek, hanem sokkal kellemesebb, úgymond hangulatjavító megszorítások. Sőt, a McDonald’s adóról terjengő pletykákat olvasva akár adó…..
Nem friss a sztori, hiszen már lassan két hete, pont újév napján jelent meg a Washington Postban Schiff András levele. Ha megengedik, eltekintek mind az obligát jobbos felhorkanástól, mind az elégedett balos egyetértéstől. Csak a levél szövegével, annak is középső bekezdésével…..
mentolos nokedli 2011.01.11 18:59:47
hu.metapedia.org/wiki/Reg%C3%B5s_P%C3%A9ter

Tudom,ez nem hiteles!?
Annyira van mint az ellenérdekelt portálok!
mentolos nokedli 2011.01.11 19:10:20
@insert random:
Az előrehaladott vérbaj "csodákat" képes művelni az emberi aggyal.
Szép estét mindenkinek.
Önözzelek? Magázzalak? Vagy tegezzem? – A 16. századig általános volt a tegezés. A középmagyar kor végére azonban a társadalmi változások megkövetelték, hogy a különbségek a kommunikációban is nyomatékosabban megjelenjenek, így alakultak ki a magázás formái. Amit…..
mentolos nokedli 2011.01.08 17:14:01
Kicsit késve írok ide,de talán még páran visszatérnek
Egyszóval,52 éves vagyok.Soha nem tegezem le az eladót, ügyintézőt,pincért,,kamionsofőrt,-sok fordul meg a cégnél-,bármilyen fiatal is legyen,akár nő,akár férfi.Ezt tartom normális,távolságtartó,főként hivatalos magatartásnak.
Irritál az állandósult mindennapos tegezés,pláne ahogy a rádióban ,tv-ben megy.Magam nem is igen művelem,csak a közeli ismerősök,rokonok,munkatársak között használom.
A nagyszüleimet,nagynénéimet,nagybácsikat magáztam a szüleimet tegeztem.
A gyerekeim tegeznek,a keresztgyerekeim szintén,ennyit változott a dolog,de a munkahelyemen is csak azzal tegeződök,akivel "hivatalosan" megittam a pertut.Ennek is van egy régi bevett formája.
Ha idősebb férfi,vagy bármilyen korú nő ,csak ő kezdeményezheti,ha fiatalabb férfi ,akkor én.
Eddig ebből nem volt semmi keveredés,vagy csak én forgok ilyen körben?
Na igen,érdekesebb,ha a nagyfőnök a fiatalabb,akkor viszont ő kezdeményezheti.
Volt már rá példa,étteremben -"mit parancsoltok?" kérdéssel jött a cca. 25 éves pincér.
Kicsit szúrós szemmel néztem rá,majd-"Jó napot kívánok,legyen oly kedves 2 vodkát,két kísérővel hozni",kicsit modoros fordulattal rendeltem,és láss csodát,onnantól tudta mi a helyes megszólítás.Vajon miért? Talán ő is érezte,hogy nem egészen korrekt dolog a vendéget tegezni,pláne ha apja korabeli.
Nem igazán értem,mi a baj a napszaknak megfelelő köszönéssel?
Hosszú? Nehogy már ennyire siessünk,hogy ezt sem tudjuk végigmondani,akárkinek is.
A "hello",vagy "helo",meg "hali"-tól egyenesen feláll a tarkómon a szőr,pláne,ha jóval fiatalabb mondja az idősebbnek.Sajnos terjed,"zanzásodik" a nyelvhasználatunk.
mentolos nokedli 2011.01.08 19:52:15
N@nomac: No para, ez is én vagyok,az is, hogy meg tudjam keresni,hova mit írtam,igaz ritkán,de most összekevertem.
Ez legyen a legnagyobb bajom.
Meg talán másnak is.
mentolos nokedli 2011.01.09 13:44:31
@szamarhegy:
Igen,mindez igaz, itt jobb híján elfogadhatónak tartom.
Amit írtam az a személyes,közvetlen kapcsolatokra vonatkozik.Soha eszembe nem jutna,hogy pl. a munkatársaim kiskorúként megismert,akár időközben már felnőtté vált gyerekeinek megengedjem hogy tegezzenek,de ez viszont is érvényes az én fiaimra. Egyszerűen így tartom helyesnek. Soha nem tegeztem a feleségem szüleit sem,holott ez már bevett szokás.Még csak szóba se került.A mai napig is van,15 évig volt munkatársam,már nyugdíjas,magázódunk.Semmi kivetnivalót nem találok abban,hogy:"Jó napot Laci bácsi",mert 20 évvel idősebb nálam és nem ittunk pertut.
Az akkori Tsz. elnökkel meg igen.
Nem vagyok rendmániás,de adjuk meg a módját mindennek.
Száz szónak is egy a vége,látom a változást de nem igazán örülök neki.Nagyon sok példa van arra,hogy sokan,főként fiatalok visszaélnek ezzel az egyfajta bizalmaskodásnak is tekinthető tegeződési lázzal.
Csúnyán hangzik,de néha helyénvaló lenne elővenni a :"nem őriztünk együtt libát,vagy a mikor ittad meg a lábvizemet?" kérdést,helyretenni az illetőt.
Egyszerűen ezt a neveltetést kaptam a szüleimtől,szűkebb rokoni körből,de ez még konfliktus forrása sohasem volt,ugyanis nem hirdettem-hirdetem fennhangon,-kivéve ezt a fórumot.Itt is inkább csak kiváncsiságból,kinek mi a reagálása.
Üdv.
Flying Dutchman Új Apartheid? 2010.06.16 08:21:00
A focivébé eddig a gyenge játékról, az idegőrlő vuvuzelákról, egy béna gumilabdáról és a rossz közbiztonságról szólt, de a szervezők szerint a "legnagyobb problémát" a csinos holland szurkolólányok jelentik.   A Dánia elleni 2–0-ás siker után 36…..
mentolos nokedli 2010.06.16 12:57:19
@Der_rosarote_Panther:
a
Amúgy nekem tök mindegy,csak az eredetére akartam utalni,lehet adni-venni a márkaneveket,minden további nélkül.
Nem igazán vagyok sörös,inkább boros,ha sör,akkor Pilzeni.Ha magyar sör,akkor Borostyán,vagy Bivaly,oszt vége.