Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abydos

810 bejegyzést írt és 698 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Intrót köszönöm (ismét) Toto-nak!--- 2014 februárjában elértem a 100.000 követőt és az év végéig ígértem egy egyszeri RPCJS visszatérést. Kicsit meggondolatlan voltam. Több bemutatásra alkalmatlan alany után végül a Cold War-ra esett a választás, amit nem sokkal a RPCJS befejezése után vettem…..
Abydos 2017.06.10 21:47:32
Sziasztok! Elérkezett hát a nagy nap, eredményt hirdetünk a szavazást illetöen. Akit érdekel a Back2Basics sorsa, vagyis, hogy milyen irányt veszünk a jövöben, annak ajánlom megnézésre! Kellemes hétvégét és sok gamelést kívánok mindenkinek! Pacsi..
Abydos 2015.05.23 11:17:29
Game World blog Költözés! 2015.05.23 11:17:12
Itt az új blogom :) Gyertek-gyertek, ez az új blogom, saját domain alatt :) http://abysan.com/blog ..
A hét elso anyagát nem más, mint maga OXWOX szolgáltatja nekunk, a megszokott humoros és jól átgondolt hangnemben. A program a Burn nevu, Quake 3-ra igencsak hasonlító próbálkozás, ami elég kiábrándító módon muzsikált(a tobbi a videóban:) ). Aki még nem tette, vagy nem tud róla…..
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
Abydos 2015.02.22 23:22:00
@Nekomajin: Bannoltad mert igaza van?
Ez az Opera egy kalap kuka, már rég váltottam volna, hogy ha lenne másik böngésző, amiben az egérparancs és a kulcsszavas kereső normálisan működne.

Az Operámnak a legújabb hecce, hogy 7-8 perc mire az első indításnál használható lesz. Ez mi?

A gyorshívót verziónként csesztetik, tisztára olyan érzés, hogy ezt tedd egy kicsit balra, ne inkább jobbra, várj, inkább mégis balra! Ez nem fejlődés, ez toporgás.

Ez a böngésző a chromium óta alig tud többet mint egy beépített androidos böngésző. Vicc az egész, nem ezért kezdtem el használni az Operát ki tudja hány éve, hanem mert én a világ legokosabb és legsokoldalúbb böngészőjét szerettem meg benne. Ez most buta mint a főd.

De persze bólogathatunk, bármit csinálnak az Operánál, annak biztos örülnek, csak akkor egy rakás hulladék lesz az egész, mert senki nem szól nekik, hogy hékás, ez így rossz.

Vicces, de eljutottam oda, hogy tényleg csak az a pár funkció tart itt, amit fent korábban leírtam. Próbáltam nélkülük élni, de nem megy. Jobban hiányoznak, mint amennyire utálom ezt az „új” (értsd buta) Operát. A beépített levelező és a jegyzetelés lehetőségét, hogy kivették, soha nem fogom megbocsájtani az Operának. Soha.

És igen, azonnal váltani fogok Vivaldira, amint használható lesz az egérparancs. A régi Operát is használtam úgy, hogy 5 percenként összeomlott, azt is fogom. Még mindig jobb, mint ez. Csak az a szomorú, hogy azt hittem ez az oldal fogja továbbvinni az Opera eszményét és ugyanúgy olvasni tudok majd Vivaldis cikkeket is, mint ahogy eddig Operásat. De úgy látszik tévedtem, ez miattad nem fog úgy tűnik működni, mert nem kérdés, hogy a Vivaldi számodra csak nyűg és nem örülsz neki. Bár az adminnak mindig igaza van, ezért most bant kapok, de tudod mit, ezért a böngészőért nem kár már, így ez se fog meghatni, ráadásul 1 évben kétszer kommentelek így-is úgy is, túl fogom élni. De azzal, hogy Cseresznyét bannoltad (amúgy nem tudom ki ő, de a büntetéssel nem értek egyet), tényleg jó úton haladsz afelé, amit penge írt, hogy itt minket, olvasókat üldözöl el. Még pár ilyen és nem fog elférni a csodás Opera böngészőm könyvjelzőjében ez az oldal, sajnálom. Szal lehet mindig igazad, csak nekünk pont nem érdekünk tűrni, megyünk máshová.
Abydos 2015.02.23 23:58:13
@Nekomajin: „se az Opera, se a Vivaldi jelenlegi iránya nem jó”
Valszeg azért érzed, hogy mindig igazad van, mert egyfajta médium lehetsz, ha már látod a rossz irányvonalat az 1 hónapja publikus Vivaldiban. Ez esetben tényleg csak elegendő ülni és olvasni amit írsz, hiszen nekünk halandóknak csak helytelen információink lehetnek erről a veszélyes világról.

Ez a „lehet csinálni jobbat” duma pedig tényleg ide illik, amikor ugye a nagy részünk eléggé egyértelműen látja, hogy nem kell csinálni jobbat, már készítik az igazi hozzáértők.

Ha pedig nem érted meg, hogy miért nagyon jó a Vivaldi megjelenése az Opera szempontjából is, akkor lehet mégsem vagy egy nagy látnok. De ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzelek?

Senki.

UI: Én is azért jártam ide rengeteget, mert eszméletlen mennyiségű hasznos infó volt arról, hogy hogyan kell használni az Operát mesterfokon. Az új verziók óta ez abszolút lényegtelen, jelen állapotában az Operának nem kell külön honlap, bonyolultabb ezt az oldalt bepötyögni a címsorba, mint amennyi lehetőség van az új Operában. Szóval tényleg csak leépítés folyik az oldalon. A Vivaldis hírek vonzanak vissza, mert abban van lehetőség. Egy minimális esélyt viszont látok, hogy az Opera összefossa magát, hogy a felhasználóbázisukat célozza meg a Vivaldi és végre tesz valami értelmeset a böngészőbe, nem pedig a gyors hívó sávját teszi balra, jobbra, fel, le, középre, Észak-Nyugatra stb... Ez az Opera innováció! Brávó!
A 21-es verzió sokak számára csalódás lesz, ugyanis a két hónapos fejlesztési ciklus végén mindössze egyetlen kézzel fogható újdonságot hozott, ez pedig a teljes URL mutatása a címsorban. (Be kell kapcsolni a haladó beállítások között.) A kép azonban ennél árnyaltabb,…..
9,5 millióan nézték végig szeptember 3. óta, ahogy egy dögös, sztreccsnadrágos csaj meggyullad, miután twerkelés közben (bár szerintem a seggrázás is tökéletes magyar szó lenne rá) rálöki a barátnője egy illatgyertyákkal teli üvegasztalra. Az egy dolog, hogy a félperces…..
Abydos 2013.09.10 13:00:36
@bubbasubba: indavideós irányelv, hogy nem lehetnek rajta legális, jogtiszta, eredeti tartalmak.
Mint az Index is megírta, egy fővárosi házibuliban egy 18 és egy 19 éves fiú a gyanú szerint megerőszakolt egy 15 éves lányt, aki részegen képtelen volt védekezni. Tanulságos ügy szülőnek is, gyereknek is. És újságírónak is, legalábbis Droppa Gergelynek, a Blikk…..
Abydos 2013.07.27 20:35:19
@Igényes: Nem értem hagyma hozzáállását. Én nem ártottam neki és szerintem teljesen tiszteletteljesen válaszoltam neki. De lehet én értem félre az üdvözöl üzenetet..
Abydos 2013.07.27 21:06:21
@Muscari: Lehet írt valami csúnyát és törölték a bejegyzését, őt meg kitiltották
Abydos 2013.07.27 21:13:28
@Igényes: Ki érti ezt?
Azt sem tudom már, hogyan működik a Blog.hu. Olyan rég írtam és annyira rossz lett az admin felülete.. Mint látható, ember nem követi ezt a blogot és amúgy sem követte soha. Érdekes, hogy a videózással mennyivel több embert meg lehet fogni és az is érdekes, hogy mennyire…..
Utoljára rendezték meg a világ egyik legnagyobb biciklis demonstrációját, a budapesti Critical Masst szombaton. A szervezők szerint ugyanis a felvonulással már elértek mindent, amit akartak. Kürti Gábor és Sinka Károly úgy tippelték, több bringás jött el, mint eddig bármikor,…..
Abydos 2013.04.21 21:34:31
@kisszili01: Mentél volna kerékpárral...
Elképesztően jó videót találtunk ma a Cink.hu mókablogon: a Pure Love című, népszerű dél-koreai sorozat csinoska főhősnője, a 30 évesen is tinédzser mangaszereplőnek kinéző Han Szujeon hirtelen elkezdi magyarul cinkelni a kollégáit! A látottak kísértetiesen…..
Őszintén. A 3 is most jelent meg. Annyira most, hogy az utolsó DLC-jét a szinte a napokban adták ki. Titeket ez nem zavar? Engem igen. A játékot már kétszer is megvettem. Egyszer PS3-ra, majd PC-re is, az utóbbit Premiummal... az utóbbit bánom is, hiba volt. Egyszerűen nincs a…..
Android A CM 10.1 kezdő M-csapata 2013.01.23 03:58:00
Kigurult a CyanogenMod gyárából a nemrégiben indított M-projekt legújabb verziója, vagyis a majdnem stabil, Jelly Beanre épülő CyanogenMod ROM 10.1 M, valamint a kompatibilis készülékek első listája. Az egyik legjobban elterjedt alternatív ROM-ot fejlesztő CyanogenMod pár…..
Na, csak volt ebben a maja világvége dologban valami. Ha más nem, az újszülött alaplapom meghallhatott ezen a napon. Nem tudom. Mindenestre most eléggé zavar a téma. Írtam az Asrock supportnak várom a válaszukat. Miről is van szó? Az alábbi két videó elmondja, de a lényeg röviden,…..
Utóbbi időben mintha elszaporodtak volna az okostelefonos lopások. A pár hete a médiát megjárt ügy óta egy munkahelyi kollégámnak akarták kirántani a kezéből, szerencsére sikertelenül (dulakodás ugyanakkor volt). Ma a Móricz Zsigmond körtéren csöppentem egy ilyen eset kellős…..
Ezt is megéltem, bár nem olyan egyértelmű a helyzet és nem is hagytam magam. Rég vettem már a kezembe a virtuális tollam és blogoltam ide egy hosszabbat. Általában Vloggal pótlom az efféle tevékenységet, hiszen csak kimondom, nem kell pötyögni. De most valahogy máshogyan akarom…..
Úgy alakult a napokban, hogy lehetőségem nyílt AC III-hoz jutni idő előtt. Alig várom már, hogy toljam, de nem, kibírom, mert éjfélkor akarom először elindítani a játékot (mert előtte levideózni vagy közvetíteni sajnos nem legális...). :( Ráírtam a Console Cornerre, tudnak-e…..
Valahogy rám jött most egy új hóbort, egy új stílust vagy nem tudom hogy nevezzem. Mindig is úgy éreztem, hogy tök gyökér vagyok a rajzoláshoz (most is így érzek) és egy szinten nem tudok túllendülni. Ha hiszitek, ha nem, még mindig nem tudok egy nyavalyás mangafejet rajzolni, de…..
..
Sajnos az új oktatási törvényekkel előre nem kalkulálható ostoba baromságok is napvilágot láttak. Az egyik új kezdeményezés, ha valaki hiányzik, akkor a hiányzás napján 12 óráig ezt jeleznie kell, különben később sem fogadják el az igazolást, ha orvosi, ha a pápa adja,…..
Abydos 2012.09.18 20:40:03
@freddyD: Tudtommal nem, de ezt soha nem tudhatjuk biztosan
Game World blog Lightning rajz 2012.09.03 19:22:00
Újra nekiestem egy Lightning (Final Fantasy XIII) portrénak. Nem is terveztem gépen készíteni, egyedül csak a színezést vállaltam be ott. Az, hogy kellett-e színezni, vagy jó lett volna grafitként, nem tudom, de egészen jóra sikerült szerintem, már nem kell egy egész nap ahhoz, hogy…..
Megint rajzoltam egy SackBoy-t, most a League of Legends-es Tryndamér ruháját pakoltam fel rá. Származási hely: Rajzaim ..
SackRiven után másnap rögtön neki is álltam egy új rajznak. Ezúttal kicsit eltérő stílusban szerettem volna rajzolni. Az egész napomat elvette, de szerettem rajta dolgozni. Amiben más mint az eddigiek, az a határozottabb szögletesség és főleg a feje, mert nagyon egyszerű lett, de…..
Sajna. Jó lenne most már egy olyan mikrofonnal tengetni a hétköznapjaimat, ami tényleg minőségi és nem cseszi el a felvételt. Az a baj, hogy már van kiszemelt áldozatom, de rohadt drága, nincs így erre pénzem jelenleg :/ Vagyis lehet, hogy lenne. De akkor hogyan fogom finanszírozni a…..
Abydos 2012.08.26 22:55:17
@Đe$moHUN: Azt, hogy miért csúsznak el a hangok, nem értem... Nem is veszem észre ezt... :/
Game World blog SackRiven 2012.08.26 21:48:02
Nem is tudom mikor, de végigjátszottam a LittleBigPlanet 2-őt is. Hatalmas játék volt, Negativitronnak esélye sem volt ellenem :D Kicsit rajzoltam tehát, rájöttem, hogy nem csak a pónikat lehet összehozni a League of Legendsszel, hanem a Sackboyokat és Sackgirlöket is. Íme az első…..