Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roqfort

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Brexit hisztizőknek ajánlanék figyelmükbe egy angol mondást az EU-ról: "A franciákkal a lényeget kivéve semmiben nem értünk egyet, a németekkel mindenben egyetértünk kivéve a lényeget." Kontinentális gondolkodással az angolok nem érthetők meg, mert az európaiak - benne a magyarok - egyszerűen…..
A mai posztban ismételten csak olvasói kérdéssel folytatnám, ami alapvetően egyszerűnek tűnő kérdés, de azért valószínűleg egy rövid ideig mindenki elgondolkodik rajta, hiszen talán nem annyira gyakran felmerülő problémáról van szó. A megoldás, amit felvázolok, elképzelhető, hogy nem a legjobb, de…..
roqfort 2016.02.02 21:36:09
Szlovákiában már elindult a liberalizáció a vasúti közlekedésben, és drámai események zajlanak, de a végkifejlet csak a karácsonyi szezon után várható. Úgy tűnik, hogy egy magánvasút kiszorítja az államvasutakat a legfontosabb távolsági vonalról. A vasúti közlekedés…..
A szír háború egyre nagyobb területre terjed ki, az Iszlám Állam azonban nemcsak Szíriában, hanem Irakban is hatalmas területeket foglalt el. Ahogy a térképen is látszik A kurdok mellett a szír kormány és a szír lázadók egyaránt harcolnak az IS-el, ráadásul az iraki hadsereg is…..
De hogy! Mutatjuk: Az (ál)lap hátsó oldalán van egy keretes írás, amiben figyelmeztetik az olvasókat, hogy ez nem az a Magyar Hírlap, és csak azért jött létre, hogy pozitív, a kiadónak kedves híreket jelenítsenek benne, de lehet ez kevés lesz egy perben, mert a lap nevét, a…..
A Felsőtárkány (például) egy éve betiltott ál-bróker céget hirdet, 2011 óta százmilliókat kapott sportfejlesztésre, négy kiemelt utánpótlás csapata meg idén 76 meccsen 845 gólt. A főszponzor előzetesben, a futballklub máig egy piramisjáték nevét viseli, a százmilliós pályaberuházás keretében,…..
Sokat beszélgettem helyi elemzőkkel arról, hogy egyáltalán van-e egységes Amerika. Tényleg léteznek-e olyan elvek, amelyekben az állampolgárok egységesen egyetértenek szerte az országban? Elvégre mi a közös egy kaliforniai és egy kisvárosi alabamai lakos között? Vajon ugyanazokat…..
roqfort 2015.07.23 12:08:06
1. Az NKVD alakulatai 1940 tavaszán Lavrentyij Berija belügyi népbiztos utasítására mintegy 22 ezer lengyel hadifogollyal és rabbal végeztek. A vérengzés fő helyszíne a Katyn melletti erdő volt, de Kijevben, Harkovban, Kalinyinban, Minszkben és Szmolenszkben is több ezer foglyot…..
Brian Brown veterán tűzoltóparancsnok feleségével és lányával, legidősebb lányukat akarták meglátogatni. Sacramentoból a magánrepülőjükön utaztak Idahoba, útközben viszont erős viharba kerültek. Éppen átértek a California hegygerincen, amikor Brian látta, hogy a…..
Itt a nyár (most már a kánikula is), lassan mindenki vagy megy, vagy már nagyon várja, hogy menjen nyaralni. Nincsenek ezzel másként nagyon gazdagéknál sem, csak ők kicsit másképp csinálják. Megjegyezzük: nem biztos, hogy szimpatikusan. (fotók: instagram.com/richkidsofinstagram) Ha…..
Rendhagyó módon írnék pár sort a Tunéziában elhunyt áldozatok emlékére. Szerencsére már itthon vagyok, köztetek, honfitársaim között, egy kényelmes kanapén. De két napja még ott voltam, és átéltem, amikor egy nyaralás atmoszférája pár másodperc alatt felcserélődik…..
A Társaság a Szabadságjogokért közel három éves jogi munkájának eredményeként csütörtökön jogerősen úgy döntött a bíróság, hogy a Miniszterelnökségnek ki kell adnia az elhíresült Századvég-tanulmányokat és ezzel átláthatóvá válik ötmilliárd forint közpénz…..
#494 Aki utazott már repülővel Sármellék – Debrecen viszonylatnál picit komolyabbat, az észrevehette, hogy két pont között nem az egyenes volt a legrövidebb út. Ha például Londonból New Yorkba repülünk, akkor a gép először Izland irányába repül, hogy egy elnyújtott…..
Ma már odajutottam, hogy a közszolgálati Boldogság Híradó napi hazudozásait nem nézem, ám valamelyik családtag véletlenül kapcsolgatás közben odatévedt. És mivel a csacsi ahelyett, hogy gyorsan elkapcsolta volna, kénytelen voltam meghallgatni az "…elemzők szerint…" kezdetű…..
Vannak olyan filmek, amik úgy beépültek a popkultúrába, hogy a néző gyomra egyszerűen nem veszi be, ha feldolgozzák, és nem olyan lesz, mint az eredeti. Mondok egy példát: mi lenne, ha forgatnának egy Indul a bakterház-sorozatot, amiben a bakter Szabó Győző lenne, és olyan…..
 Megvallom őszintén, nagyon meglepett, mennyire sok indulat tud kiszabadulni egy egy poszt kapcsán, és a kommenteket olvasva jött az ötlet ehhez a poszthoz. Még az első posztomban leírtam, hogy Magyarországon bármely párt megbuktatható lenne korrupció miatt, mégis liberálisnak…..
roqfort 2014.12.14 21:19:18
@nu pagagyí: big like a kommentednek. Nyilván jobban vágod ezt a témát mint az átlag ember, de pont ezért teljesen egyet tudok veled érteni.
Egy jegyzőt kirúgott a Rogán Antal vezette önkormányzat  a Portik Tamáséknak átjátszott ingatlan miatt, míg egy másikat kinevezett Sélley Zoltán személyében, aki az összes kétes ingatlanügyletet levezényelte, mint a kerület vagyonkezelője. Rogán Antal fideszes…..
Tegnap este láttam a magyar kézilabdás lányok átszellemült arcát. A válogatott mérkőzés előtt hallgatták a Himnuszt. Némelyik a mellére tette a kezét, hogy tisztelegjen az Isten áldásával küszködő népnek, némelyik pedig énekelte is Kölcsey Ferenc veretes szövegét.…..
Gáz, áram, élelem nincs, szögesdrót, vizesárok, taposóakna lesz Ukrajna keleti határán. Uniós pénzen épül az ukrán műszaki határzár. Ukrajna lesz az új Észak-Korea, amire a saját eszméit ha kell, akár erőszakkal is terjesztő Nyugat már az áldását is adta? Most akkor hol…..