Regisztráció Blogot indítok
Adatok
repalaki edomer

7 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha manapság azt mondja valaki, otthon akar szülni, csoda, hogy nem kövezik meg boszorkánynak kikiáltva. Merthogy lepaktált az ördöggel, Geréb Ágnessel – ez a modern közvélekedés sterilizált köpenyben. Bár Geréb Ágnest eltiltották szakmai tevékenységének…..
A fenti címmel tartottam ma előadást Szegeden, a Reklámhét keretében. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar aulájában voltunk, olyan 25-30 fő volt kíváncsi ránk. Az előadásnak nem volt célja, hogy valami nagyon újat mondjak, inkább összeszedtem röviden a lényeget: mi is ez a…..
Forrás: Bumblebee Labs..
Nem szokásom (ön)tömjénfüstbe burkolózni itt a blogon, de most úgy éreztem, hogy érdemes egy pillanatra az addictnak saját magával foglalkoznia. Amikor ezt az egész reklámblogosdit 2007. augusztus végén (még kimondani is ijesztő) elkezdtem, magam sem tudtam igazán mit várok tőle,…..
repalaki edomer 2010.03.28 10:35:26
A napokban kirobbant Nestlé körüli botrány rámutatott: a vállalatoknak számolni kell a közösségi média erejével. A közelmúltban a Nestlé pontról pontra bemutatta azt, hogy a fogyasztói vélemények semmibe vételével hogyan lehet egy merőben ellenszenves, a vásárlóit semmire…..
Egy üzleti célú honlap készítése ma már korántsem számít óriási befektetésnek. Egy középvállalkozás éves költségvetésébe kényelmesen elfér egy igényes oldal elkészítése és fenntartása. A tájékozatlan érdeklődő azonban gyakran kellemetlen meglepetésekkel…..
A beszédtechnológia a nyelvtechnológia egyik legfontosabb és talán legdinamikusabban fejlődő ága.  A beszédtechnológia – mint a mesterséges intelligencia része – a beszéd alapú alkalmazások fejlesztésével és létrehozásával foglalkozik. A beszédtechnológia…..
A számítógéppel való beszélgetés egy kicsit futurisztikusnak és idegennek tűnik, legalább annyira nehezen szólunk mi emberek a géphez, mint amennyire nehezen fogadjuk ha a gép megszólal. Mindez azonban egyre közelebb kerül a valósághoz és egyre inkább elkerülhetetlen…..
Régi kérdés - hiszen régen a kérdések is jobbak voltak - hogy az Index szabadszájú, laza, fésületlen, kamaszos, vagy egyszerűen beteges, trágár férgek gyülekezete? Kicsit meg vagyok rendülve, mert éppen most bizonyosodott be, hogy az utóbbi. A kérdés a mocskos szájú címlapos…..
repalaki edomer 2010.02.22 00:24:35
  A tavalyi után idén is készítünk egy kis felmérést arról, hogyan élnek, hogyan szeretnek olvasóink. A kérdőív itt tölthető ki. Hála és tisztelet mindenkinek, aki veszi a fáradságot a kitöltésére...
repalaki edomer 2010.02.16 19:43:22
Az utóbbi időben szinte teljesen elfogadottá vált a szemantikus jelző az összes lehetséges webes fogalomhoz való társítása. A magára valamit is adó websu szakértő szemantikus webről, szemantikus keresésről és a már szinte értelmezhetetlen szemantika alapú közösségi térről…..
- A gyémánt ára mindig emelkedik – szögezte le határozottan a szemüveges szakember - ezen nem érdemes vitatkozni, ha kell tényekkel is be tudom bizonyítani. Na mármost, van a világ legnagyobb gyémánt termelő vállalata Dél Afrikában a De Beers. Ennek a cégnek monopóliuma van.…..
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
repalaki edomer 2010.01.28 10:02:45
Ma lőttem a XIII. kerületben: Már messziről is látszik, hogy vannak itt érdekes dolgok. Nézzük csak közelről: Igazi kánaán, nemigaz? Ami ezzel a bajom, hogy akkor most a Facebook meg a Twitter támogatja Szanyit? Vagy ezek is pártok, akiknek a nevében indul? Meg mi az a…..
Az egyik legsikeresebb randiszájt, az OKCupid.com munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy melyek a legsikeresebb profilképek. A több százezer felhasználó közül valamivel több mint 7000 - az ő besorolásuk szerint "átlagosan kinéző" - olyan felhasználót emeltek ki,…..
Jelentős növekedésre számítanak az USA-ban a mobil alkalmazások piacán, míg a közösségi szájtokhoz készülő alkalmazások biznisze idén már stagnálni fog a tengerentúlon.Engagement was the top reason to choose either mobile or social as an app platform, but social sites were…..
Ahogy a közelmúltban szaporodtak a különböző fordítási szolgáltatások – google translate folyamatos térnyerése az egzotikus nyelvek fordításának területén is –, egyre inkább nyilvánvaló válik, hogy az automatizált nyelvi feldolgozás erőteljes fejlődési folyamat…..