Regisztráció Blogot indítok
Adatok
druppel

3 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük nőiesen. Nem fog működni egy többek által jónak tartott ötletem, s mikor ez bebizonyosodott, nagy megkönnyebbülést éreztem. Hangsúlyozom: éreztem. Mi volt a probléma? Tanácsadóként szembesül az ember azzal, hogy a kliensek nem szeretnek fizetni egy két-három oldalas tanácsért, meg egy…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Látom, megy a siránkozás a diploma hiánya és az érettségivel…..
Magyarországon foglalkozik néhány nyelviskola és állásközvetítő (fejvadász) cég idegennyelvű állásinterjúra felkészítéssel. Ezek nagyon hasznosak, de egy álláskeresőnek nem feltétlenül van pénze rá. Álláskeresőként azonban saját magad is fel tudsz készülni, ha nincs…..
Az egyik még nem kurva, a másiknak kicsi a farka a pörgetéshez, a harmadiknak megmagyarázhatatlan nehézséget okozott az érettségi. Persze ez a nagy merítés ugye, ezek közül egyet sem látunk majd viszont a képernyőn, az tuti. A két videó ettől még atomkemény. …..
Magyarországon a helyzet egyre rosszabb. A létminimum alatt a minimálbér, a közmunkásoknak járó ötvenezer forint pedig még a minimálbérhez viszonyítva is szörnyen alacsony, nemhogy a létminimumhoz képest. Ennyiből egyszerűen nem lehet megélni ma Magyarországon. Mára másfélszer…..
druppel 2014.06.12 19:52:22
Két dolog:
1) Magyarország jobban teljesít!
2) Azzal még inkább ellehetetlenítenék ezt az amúgy is romokban heverő országot, ha növelnék a jövedelmek átcsoportosítását. Amíg az adó és járulékterhek ilyen mértékűek, az értük kapott többlet szolgáltatás pedig 0, addig aki csak tudja, igyekszik elkerülni az adó és járulékfizetést.
Mivel, mint tudjuk nincs ingyen ebéd (ha nem tudjuk, akkor:
www.youtube.com/watch?v=YmqoCHR14n8) így teljességgel érthetetlen ez a mértékű újraelosztás. Egy hatékony piaci allokációval megnőne a belső fogyasztás, aminek következtében újabb ténylegesen hasznos munkahelyek jönnének létre. Egy kisebb mértékű újraelosztásnál a szülőknek lenne pénze arra, hogy a gyerekük felsőoktatási tanulmányait finanszírozzák, versenyképesebbé válna az ország.

A legnagyobb probléma, hogy a politikai elitnek nem érdeke az, hogy értelmes emberek legyenek Magyarországon. Nekik vezethető kezesbárányokra van szükségük, akik gépként rájuk szavaznak, fizetnek, ők pedig mindent ellopnak, átcsatornáznak.
Vendégszerzőnk, Forgács István írása. Nyersen hangzik vagy sem, de ki kell mondani (századszor is!), hogy Magyarországnak csakis akkor lesz érdemi jövőképe, ha végre történik valami cigányügyben. Sokan legyinthetnek persze, hogy ezt mindannyian tudjuk és tudtuk eddig is, ebben…..
druppel 2014.06.03 16:57:38
Az a fő probléma, hogy a vázolt megoldások működnek civilizált, tanult emberek között. De nem működik olyan közegben (teljesen mindegy, hogy roma, nem roma az illető), ahol a közösség mondjuk ki, állati szinten van.

A cigányság igen jelentős részének egyetlen primitív célja van, és ez a létfenntartás. Nincsenek igényeik magukkal szemben, maximum az, hogy legyen mercijük, audijuk, rajos ruháik.

A gyerekeik integrációja nem működik állami kényszer és erőszak nélkül, ahogyan a felnőttek társadalomba való integrációja sem lehetséges enélkül. Lehet felzárkóztató programokat indítani, beletolni pár milliárd forintot, majd ellopni, de az nem vezet sehova. A megoldás a rendőrség jogkörének és a jogos védelem szabályainak erősítése. Az újraelosztás szintjének minimalizálása. Attól, hogy valaki szül 3-10 gyereket, attól még nem kellene a társadalom tagjának lennie. Addig a pontig nem, amíg csak kivesz a közösből, és oda nem tesz be.

Fel kell ismerni, hogy azok a gyerekek, akiket megélhetési célból vállaltak/olyan körülmények között élnek, amilyen a cigány családokra jellemzők, sosem fognak gazdasági és társadalmi hasznot hozni.

A megoldás az, hogy a gyermekekkel kapcsolatos ellátásokat ne szociális alapon adják, hanem adó- és járulékkedvezményként. Hogy csak az vállaljon gyereket, aki el is tudja azt tartani.

Sokkal inkább élnék egy olyan országban, ahol a gyerekek boldogok, van jövőjük, mint egy olyan országban, ahol a 90%-uk éhezik. Viszont arra nem adnám oda az adóforintjaimat, hogy mások rossz döntéseinek a következményét nekem kelljen kifizetni. Szolidáris vagyok egy pontig, de a jövedelmem 48%+a fennmaradó rész 27%-ának átcsoportosítása engem lehetetlenít el a nagy szolidaritásban. Nekem kell dolgoznom azok helyett is, akiknek sosem volt elég kitartásuk és szorgalmuk ahhoz, hogy tanuljanak, dolgozzanak, fejlesszék önmagukat. Olyanok helyett, akiknek választójoguk van, de annyi felelősségtudatuk nincs, hogy akkor vállaljanak gyereket, ha azt el is tudják tartani, ne pedig nekem kelljen őket eltartani.
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
A döntésnél, mely szerint elinduljunk-e külföldre, talán már csak az a nehezebb (de legalább is ugyanakkora súlyú) elhatározás, hogy vajon hazatérjünk-e. Ebben a helyzetben van a mai poszt szerzője, Péter, aki a „menni vagy maradni?” dilemmájával szembesült, csak éppen…..
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a…..
druppel 2014.05.10 12:49:35
@Qub:

Igazán én sem félek. Bennem szerencsére nincsen meg ez a félelem, mert lehetőségem volt külföldön éni néhány hónapot, a végére már álmodni is angolul álmodtam, mert azt a nyelvet használtam nap, mint nap.

Ott jöttem rá, hogy az igazi különbségek minimálisak a gondolkozásmódban, sokkal több olyan dolog van, ami összeköt. Sokkal jobban tudtam azonosulni az ottani légkörrel, ahol az emberek mosolyogtak az utcán, nyitottak voltak egymásra és a világra, nem pedig élő-halottként élték az ugyanolyan, savanyú, színtelen mindennapjaikat.

Nekem sajnos az lett a példa, sajnos láttam azt, hogy élni bizony úgy is lehet.

A fő probléma szerintem az, hogy rengeteg emberbe belenevelték, hogy az ország elhagyása egyenlő a haza, a család elárulásával. De ez nem így van.

Akiknek el KELLETT menniük, hogy ÉLHESSENEK, ne csak vegetáljanak,

hogy igazi demokráciában éljenek, ne egy plutokráciában,

hogy a mindennapjaik színesek legyenek, ne szürkék,

hogy a munka tényleg értéket teremtsen ne pedig még valamit, amit el lehet venni tőlünk,

akiknek azért kellett elmenniük, hogy végre polgári életet élhessenek, és ne bűnözők rabszolgái legyenek,

akik azért mentek el, hogy a családjuknak mindent meg tudjanak adni, hogy a gyerekeiknek ne kelljen éhezni, ne kelljen tolvajoktól alamizsnát kérniük,

azok nem elárulták az országot, azokat az ország árulta el, és azok nem a családjukat hagyták cserben, hanem pont cselekedtek a családjukért és a jövőjükért.
druppel 2014.05.10 13:08:01
@Bruteman:

A versenyszférában is addig tudsz dolgozni, amíg van kinek. De idővel, ha csökken a ténylegesen munkát végző, fizetőképes kereslet, és nő az állami pénzügyi, jogszabályi támogatással rendelkező "nonprofit"/kormányközeli cégek megrendelésének a jelentősége, úgy lesz egyre inkább ellehetetlenítve a versenyszféra, megszűnik néhány munkahely és választhatsz a közmunka, a külföld, és a kormányközi cégekben folytatott munka között.

Egy kormányközeli cégnél pedig vagy beállsz a sorba, vagy nem jutsz egy bizonyos pontnál feljebb. Ha pedig a cég, amelyiknél dolgozol azt mondta, hogy hé Józsi, te tényleg tehetséges vagy, mi kivonulunk az országból, de magunkkal vinnénk havi 5000 eurós bérért, vagy maradhatsz itt 200 eurós közmunkán, vagy mehetsz a közgépbe akárminek 500 euróért, simán elmész. És nem első sorban a pénz miatt, hanem azért, mert rájössz, hogy itt nincs jövőd.
Három végzős brit diák meglátott a naptárában két üres hetet, és gondolták, tenni kéne valami hasznosat.... vagy inkább különlegeset? Elhatározták, hogy véghezviszik 14 nap alatt azt, ami Phileas Foggnak 80 napig tartott; sőt, ők mindezt egy fillér, akarom mondani penny nélkül…..
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a személyes,…..
druppel 2014.05.08 13:21:34
Voltaképpen egyetértek a szerzővel. Sajnos nem új keletű, amit ír, amit érez. Már Ady költészetében is megjelent Magyarországnak az a furcsa kettőssége, ami most is jellemzi. A keleti és a nyugati életfelfogás ütközőpontja vagyunk. Sikerült létrehoznunk egy korcs piacgazdaságot, amelyik a kapitalizmus gyengéit ötvözi az átkos legrosszabb vonásaival.

Már nem a szovjet megszállók azok, akik fenntartják a politikusok és az illegitim rendszer hatalmát, hanem a pénz, és az uram-bátyám viszonyok. Itthon valaki vagy beáll a sorba, felfelé nyal, lefelé tapos, és segít egy fél diktatórikus rendszer kiépítésében, vagy idővel lehúzza a mocsok, és a sok gáncsolás.

Magyarország nem szabad, semmiképpen sem a szó pozitív értelmében liberalista ország. Sajnos bárkit el lehet lehetetleníteni, ki lehet készíteni mondvacsinált indokokkal. Jelenleg nem a tehetség számít, hanem az ismeretségi viszonyok és a párthűség. A magántulajdon már nem szentség, hanem ha értékes, akkor potenciális politikai célponttá tesz (lsd.: EMIR rendszer, kishantos, stb).

Az látszik, hogy nem érdemes a jóra törekedni, annak, aki nem áll be a sorba, nincs jövője. Lehet robot egy gyárban, vagy egy multinál, kereshet annyi pénzt, ami arra elég, hogy vegetáljon, de arra nem, hogy fejlődjön. Idővel mindenki megkeseredett és begyepesedett lesz.

Anno 2010-ben az Orbán-kormány arra kapott felhatalmazást, hogy felszámolja ezt a rendszert, hogy végre egy valódi, tudásalapú piacgazdaságot hozzon létre. Egy olyan országot, ahol a munka érték, ahol nem azokat sarcolják meg, akik akarnak és tudnak is tenni, és nem azokat támogatják, akik soha nem is dolgoztak, nem tettek semmit a siker és az előre jutás érdekében. 2010-ben a FIDESZ jelentette a reményt a változásra, a reményt arra, hogy végre egy európai piacbarát demokráciában éljünk, egy olyan országban, ahol nem lopják el a jövőnket a hatalom érdekében, ahol belátják, hogy a jövőbeli fennmaradás záloga a tudás, az innováció.

A FIDESZ azonban visszaélt a 2/3-ával, és pont a fentiek ellentétét valósította meg. Kiépített egy oligarcha rendszert, ahol a helyi kiskirályok bármiről dönthetnek, ahol rájuk a törvények nem vonatkoznak. Egy országot építettek fel javarészt tehetségtelen embereknek. Egy szürke országot, jövőkép nélkül. A FIDESZ a jövőt éli fel, lopja el a saját hatalma érdekében. Elrabolta a fiataloktól a reményt. Teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy a rendszerváltás, amiért a szüleink dolgoztak csak módszerváltás volt. Csak az arcok cserélődtek le, kiépült egy látszat demokrácia, de a mélyben a problémák ugyanúgy fennmaradnak.

A fiatalok azért menekülnek el, azért nem itt képzelik el a jövőt, mert nem érzik magukat biztonságban. Nem érzik sem a jog, sem a szociális, sem a közbiztonságot. Nem érzik azt, hogy lenne értelme a tisztességes munkának, a tenni akarásnak. Ebben minden eddigi kormányzó politikai erő egyaránt hibás, de a demokrácia koporsójába a FIDESZ verte bele az utolsó szöget. Ő tudatosította mindenkivel, hogy ez az ország egy a politikai klientúra számára következmények nélküli ország marad.

A fiatalok ebből nem kérnek. Nekünk jövő kell, fejlődési lehetőség, demokrácia és nem plutokrácia.
Két részletben került mozikba Lars von Trier új filmje a Nimfomániás, amelyet százórányi nyersanyagból vágtak össze, neves színészekkel és profi pornósokkal forgattak. Nem csak a jól felépített marketing, hanem a rendező által már jó párszor bizonyított (Melankólia, Táncos…..
Az Eurostat március 20-án a Boldogság Világnapján jelentette meg kiadványát az életminőség dimenzióiról. A kiadvány célja olyan mérőszámokat bemutatni, amelyek jól szemléltetik az európai társadalmak életminőségének különbségeit. Az életminőség fogalma kibővíti…..
druppel 2014.04.11 12:51:10
A minap jelent meg a TÁRKI és a KSH közös kutatása, ami mellett természetesen nem mehetünk el szó nélkül, főleg azért, mert elég érdekes adatokat tartalmaz. Gyakorlatilag a fiatalok és az idősebbek (39 éves kor fölött) között is jelentősen megnőtt az elmúlt tíz évben ez az…..
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
Amikor az első alkalommal belépsz az edzőterembe az egy dolog, hogy úgy érzed, mindenki téged bámul, és furán néznek rád, ha épp hirtelen azt sem tudod, hogy hova menj, ráadásul a gépek használatához sem értesz az elején. Segítséget kérni cikinek tűnhet, úgyhogy inkább marad…..