Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bertyke

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Polír A spájzban vagyunk 2010.01.13 10:29:00
Ján Slota szerint Magyarország fegyverkezik. Állítólag titkosszolgáink már el is árasztották Szlovákiát, a hadsereg pedig egy hadgyakorlaton a Dunán való átkelést gyakorolta. Ez a rendkívül összetett ember azt javasolja, hogy Szlovákia óvakodjon a magyaroktól, és ne épüljön…..
Botrány. A Fico-féle Smer újra teljes jogú tagja az Európai Szocialisták Pártjának.  Na ilyenkor az MSZP gyorsan kidobja a picsába az Internacionálét meg a testvériséget, és elkezd fideszest játszani. Hogy ezt nem lehet, mert nem engedik be a Sólymot. Meg hogy a…..
bertyke 2010.01.15 16:49:36
sziasztok.Én szlovakiai magyarként élem a mindennapjaimat.
Magyar egyetemen tanulok, Szlovák munkahelyem van.azt kell mondanom, h egyet értek schwarz-zal, nincs rosszabb az általánosításnál.
Csak a politikusok körében létezik a magyargyűlölet, persze itt-ott előfordul, de az egész csak fel van fújva.
Az itteni magyarok igenis bátran vállalják magyarságukat, a vb-n is a magyaroknak szurkolunk.
Vannak igenis rendes szlovák állampolgárok, akik igenis szeretik a magyar gulyást és az erős Pistát.Média torzítása, a kormány eltuntetése a fenébe és az iskolákban a történelem félremagyarázása nélkül igenis lehetne beszélni magyar és szlovak testvéri szeretetről, ameddig ez nincs, marad a valóság, ami akkor sem olyan borzasztó, mint ahogyan az előttem írók felvázolták.Ami a nyelvtörvént illeti, semmi változás nem állt be.A szlovákiai magyarok bátran használják anyanyelvüket, bárhol és bármikor, csupán a hivatalos rendezvényeken kell, h elhangozzon szlovákul is, de persze csak a magyar után.Minden rosszban van vmi jó, a szlovákiai magyarok dicsekedhetnek azzal,h két nyelvet beszélnek, ami nagyon is előnyös,főleg, h egyetemre megyünk,mindkét orszagban azonnal megkapjuk a C-típusú nyelvizsgat.
Összegezve természetesen nem azt akarom mondani, h az élet itt a határon túl Hawai, sajnálatos módon érik az embert kellemetlenségek a nemzetisége miatt, de csakis az informálatlan ,buta emberek részéről,ilyenkor pedig érdemes megfontolni azt a nagyon okos mondást melyszerint nem arra kell figyelni, h mit mondanak, hanem arra, h Ki mondja.
Akik nem élnek SZK-ban nemtudhatják,így szerintem nem is kellene ítélkezni.
jah, Slotát itt is utáljuk, de nemcsak mi, magyarok, hanem a szlovákok is.