Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wellsfargo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Bizonyítva, hogy milyen baszott plurális társaság vagyunk, vitába szállunk önmagunkkal. Egyébként meg mint látható, a nácik nem tudnak németül*)   Állítva volt e blogon, hogy a Jobbik – mint minden más radikális, szélsőjobboldali, fasiszta, náci (mivel magunk sem…..
wellsfargo 2010.02.07 09:45:17
@mokkaczuka:
Kedves budapesti polgártárs baromira el vagy tévedve. A legnagyobb országban működő cégek, amelyek hozzájárulnak az ország GDP-hez központilag ugyan lehet hogy bp-en vannak de a telephelyeik, a tényleges munkavégzés vidéken, úgyhogy nálatok csak a nagy vízfej van, amit jól megfizetnek legtöbb esetben a semmiért. Bp sokba kerül ennek az országnak, a legtöbb ember elvan ott varázsolva rendesen, köztük te is. A legszebb mikor bp-i okostojás megmondja, hogy a cigányok azért lopnak más kertjéből ,mert ők jobban szeretik a virágokat és ezért nem ültetik be ők is a házuk körül zöldséget. Na kb ennyi rálátásotok van az országra.
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
wellsfargo 2010.01.15 11:42:18
Jó kis téma ez a Budapest-Vidék ellentét.
Már a szocializmusban nagyon elbaszták a dolgokat, mikor is Rákosi elvtárs kitalálta hogy megutáltatja a parasztal a földet.Ez sikerült is.Özönlöttek szépen a népek a városba, a kádárkaptárokba, mivel választási lehetőségeiket mondhatni erősen korlátozták.Faluról- vidéki városba ,vidéki városból- Bp-re.Szocializmus tervszerű ipartelepítése eldöntötte hova kell menni a népeknek.Budapestet mesterségesen felduzzasztották, sok jó ember került egy helyre, és sok ember az már komoly erő amit ha nem uralhatnak könnyen fejre állhat a rendszer.Ezért alakulhatott úgy a dolog, hogy Bp-en minden volt és még többet is kerestek ugyanazért a munkáért mint vidéken. Mára ez annyiban javult hogy vidéken is szinte megkapsz mindent, de a fizetési különbségek a mai napig fennmaradtak.Szóval lényeg a lényeg Bp egy vízfej, lehet itt jönni Ausztriával meg Béccsel, ez nem ugyanaz, ők kimaradtak a szocializmusból. De ha már nyugatra tekintünk, nézzük meg a hollandokat, többen vannak kisebb helyen még sincs nagyobb városuk 750ezresnél.Sokszor hallani arról hogy is hogy Bp fizetik be a legtöbb adó, mégis arányaiban csak töredékét kapják vissza szemben a vidéki városokkal.Hát igen itt jön képbe az pl multinak akinek központja Bp-en telephelyei vidéken ahol tényleges gyártás történik statisztikailag hova fizeti társasági adóját?Nem vagyok Bp ellenes ,de ne tegyünk úgy mintha minden rendben lenne ahogy van.Ami fővárosban folyik vérlázító, kinyílik az ember zsebében a bicska, mikor úgy röpködnek a milliárdok mintha játékpénzről lenne szó.Csoda ha a vidékiek kicsit morcosan tekintenek Bp-re?
wellsfargo 2010.01.15 12:37:47
@Kalamona:
Nem tudom te mit szólnál hozzá ha most elvinnének egy Duna-menti faluba kohászatot építeni kb 200km-ről mondjuk a határ mellől, kapnál egy kis kaját meg aludhatnál istállóba, aztán 2hetente hazajöhetsz egy napra, megnézni mi a helyzet odahaza.Tényleg baromi rendes tag lehetett ez Rákosi elvtárs, hogy ilyen keményen odahatott és hagyományosan mezőgazdasági országból pillanatok alatt vas és acél országát varázsolták cimboráival együtt.