Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bloom77

13 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apa, kezdődik!Pilotok, pilotok, pilotok egymás hegyén-hátán! Mi pedig szolgálunk és védünk, avagy megnézünk minden új országos pilotot, hogy nektek ne kelljen. Vagy csak azokat, amiket jónak tartunk - szerencsére a véleményünk megfellebbezhetetlen. Ráadásul ez csak az első…..
Elég banális, de vicces: egyik fickó a barátnőjére felhúzta a futáshoz használatos heart rate monitort, aztán megnézte a mért eredményt. A mért GPS adatokon felnevettem, megosztom. Katt a képre a nagy felbontású verzióhoz! Szépen le lehet olvasni a pulzus adatokat is...
Egy hete azt kértem tőletek, hogy legyetek ti is olyanok a futással kapcsolatban, mint Carrie vagy ki a franc, aki mindent tud a szexről (mondjuk arra kíváncsi lennék :-), de amit meg nem, azt meg nem fél megkérdezni. Jó ötlet volt és nyomban meg is veregetem a saját vállamat, hogy…..
Lángoló Gitárok Romlik a renomé 2011.05.25 09:15:00
Moby - Destroyed. (Little Idiot, Mute) Moby aktuális új lemezére mindig legyinteni a legsikkesebb megoldás. Az a fajta ellentmondásos zenei nerd ikon, akit pont, hogy az sztk-keretes, pitchforkos okostojások nem szoktak szeretni. Az ő oldalukról nézve kora harmincas titkárnők esélyének…..
Futóblog Heló, Szasza 2011.05.11 11:41:31
Mai kérdésem a kínai konyha, a nyulak és a pulzus összefüggéseire vonatkozik. Az előzmény a következő: van egy nagyszerű kínai büfé a Négy Tigrisnél, rendes Mainland China-stílus, kacsafej, disznó-vastagbél szeletelve, rengeteg gusztustalan és finom dolog. Rászoktam. Hetente…..
azilinha már nem először kápráztat el fél-profi futókalandjaival, most a Nagyerdei maratont járta meg. Több, mint fél évtizedes futómúlttal rendelkezem, de a maraton éveken keresztül még gondolati szinten se merült fel. Néhány jó félmaratonos eredmény viszont annyira…..
Az alábbi képet Szasza küldte ma reggel, remélem hamarosan megtudjuk, mi áll a háttérben (és nem a lámpára gondolok!): ..
Bloom77 2011.04.07 18:01:57
@viito: Én például ahhoz kötöttem, hogy veszek-e LCD TV-t az idén, hogy lesz-e NFL szezon. Mert ha nem lesz, akkor minek, úgy sem nézem, de ha vége a lockoutnak, akkor meg kell egy normális TV a meccsekre..:))))

Remélem lesz szezon.....nagyon hiányozna, ha nem...:O
Futóblog Teszt: Nike Free 2011.04.05 08:52:43
Mi számít az első tesztnek? Úgy értem, egy cipő esetében. Amikor futógépen nyomunk le vele fél órát, vagy az első szabadtéri próbálkozás? Mert gépen próbáltam már pénteken, és nem történt semmi különös. Lehetett benne futni, ugyanúgy, mint a Lunarban, vagy bármi…..
Bloom77 2011.04.05 20:55:57
@DaMartian: Bocsánat offolok, de nem tudom, hogy hol máshol kérdezzem meg. A nikerunning oldalon van edzéstervek menü, de minden van benne, csak edzéstervek nincsenek. Azt a Nike edzéstervet kerestem, amivel annak idején én kezdtem a futást, de most nem találom sehol...:O
Bloom77 2011.04.06 05:29:15
@viito: Köszönöm szépen....:)
Futóblog Éljen a mozgás! 2011.04.03 16:01:26
Általában a tavasszal szoktam ezen a blogon mindenféle fogadalmakat tenni a nyári felépüléssel kapcsolatban. 2009-ben meghirdettem a Rambó-programot, tavaly a Ricky Martin programot ... idén pedig? De ne siessünk ennyire. A Rambó-program nem tartott emlékeim szerint túl sokáig.…..
Bloom77 2011.04.03 18:45:45
@angelday: Pontosan. Edzés után a legjobb, hogy ha iszol egy fehérje turmixot (tej nélkül!!!, vízzel). De ez a turmix is tartalmazzon gyors felszívódású szénhidrátot pl. szőlőcukor (30-40 gr). Ez azonnal az izomba vándorol energia felhasználásnak.

Edzés után 2 órán keresztül az ember szervezete egy szivacséhoz hasonlít (anabolikus kapu). Ezért az edzés utáni étkezés nagyon fontos! (csirkemell és rizs és zöldség) Ez az étkezés az izomépítés egyik legfontosabb pontja.

Már pedig azért súlyzózunk, hogy izmot építsünk.

És azért futunk és kardiózunk(ez esetben), hogy a felesleges zsírt eltávolítsuk az izmainkról.
Bloom77 2011.04.03 19:12:58
@BRandom: Mint ahogy nem létezik irányított hízás, úgy nem létezik irányított fogyás sem. Jómagam is azok táborát erősítem, akinek egyből a hasán jelentkezik és onnan távozik a legkésőbb. Ahhoz hogy nekem látszanak a kockák a hasamon, ahhoz nekem is komolyan diétázni kell, és nagyon oda kell figyelni, hogy az állapot meg is maradjon.

Remélem, hogy a 20 kg fogyás nem gyorsan történt. Nem szabad gyorsan fogyni!!!! Annak csak az lesz az eredménye, hogy gyorsan több jön vissza.
Csak szépen lassan.

Jómagam is hasonlóan néztem ki ha nem rosszabbul (fizikálisan!!!), mint angelday jelenkori fényképe. És ha jól megnézném a számokat, lehet, hogy most nehezebb is vagyok, mint akkor mikor elkezdtem, csak a test szerkezetem más. Most nem a felesleg gömbölyödik ki a póló alól.

Tehát ha 34 évig nem odafigyeléssel híztunk, akkor adjunk időt a szervezetünknek az átalakulásra. Ne akarjuk 2 hónap alatt kocka hasat!.

Fokozatosság és kitartás....tisztára, mint a futásban. ;)
Bloom77 2011.04.03 20:49:49
Maximálisan egyet értek...nem lenne rossz egyszer egy cikk itt is az étkezésről.
Sok mindenkit megkímélnénk nagyon sok felesleges munkától. Én is sokszor találkozok olyannal, aki büszkén közli, hogy megyek futni és utána már nem eszem...(ez nem jó).
Most a téli futások után (a cikkekben olvastam) volt rétes...ez nem véletlen....a cukor...futás vagy edzés után ez a szénhidrát nagyon fontos!

Angelday: nem tudunk neked kommentek keretein belül egy megfelelő étrendet produkálni...ez ennél bonyolultabb. De támpontnak tényleg nagyon jó a Bunny által leírt:
body.builder.hu/cikkek.htm4?id=563

És félre ne értsd nem szeretnénk eltántorítani. Csak azért szólunk, hogy olvass néhány dolognak utána, annak érdekében, hogy ne veszítsd el a lelkesedésed. Mert minden csak akkor működik, ha van eredménye.
Én is úgy kezdem annak idején, mint te és ha vissza emlékszem, hogy mennyi munkát végeztem el feleslegesen, akkor sírni tudnék. Ezek az oldalak, amiket ajánlottunk nagyon hasznosak a megfelelő étrend kialakításában.
Navarrete József bizonyos perverz sportújságírói kategorizálások szerint arról nevezetes, hogy ő volt az első magyar színes bőrű olimpiai érmes, konkrétan 1996-ban, Atlantában volt tagja az ezüstérmes kardcsapatnak. Az előbbi linken olvasható interjú is igen érdekes, többek…..
Egyesek már várták, mikor kerül fel az összefoglaló posztunk a szombati, ebben a téli szezonban rendre 3. Hármashatárhegyi futásról, íme itt van! Először is a trailer: Az idő a várakozásoknak megfelelően tényleg szép tavaszi lett végül, a trailen sikerült bokatörés nélkül…..
Békés Harcos Visszatérek 2011.02.04 07:23:01
Megint bizseregnek az újjaim.....vissza kell térnem. Van egy jó pár dolog, amit ki kell magamból írni...
Futóblog Mi a kedvenc futózenéd? 2010.12.20 21:26:00
A napokban az egyik ismerősömmel beszélgettünk a futásról és a zenehallgatásról. Persze itt a blogon ez már lerágott csont. Pszichológiailag hozzáad vagy elvesz a teljesítményhez, jópárszor kitárgyaltuk. Az ismerősöm nem fut, viszont hallgat zenét, én futok, de futás közben…..
Futóblog Itt a Mikulás 2010.12.04 12:43:00
Szombaton a szokásos helyen tartottuk a Futóklub Mikulás eseményt, elég sokan lettünk végül, volt meleg tea, csokimikulás, sőt, tombola is. Egyéni sikerem, hogy Zsolának végül át tudtam adni a Futóblogos pólóját (long been due, ahogy mondom), illetve DaMartiant is megleptem egy…..
Futóblog Regeneráció 2010.11.19 09:04:28
Pár évvel ezelőtt Rómában futottam le a maratoni távot. A "futás" kifejezés azért túlás, mert bizony igen keményen gyalogoltam a 35 és 40 km közötti részeken. Ezt a versenyt minden évben március elején rendezik meg, így egy komolyabb téli kihagyás, betegség és…..
A múltkor Szasza elvitt egy helyre, ahol felfutottunk egy 300 méter hosszú, 130 méter szintemelkedésű, zergeszomorító terepviszonyokkal spékelt ösvényen. Igazából nem is ösvény, mert egy vaddisznó se mozogna rajta könnyen, száz méterrel odébb találtam is egy rendes, jól…..
Futóblog Hip-hop! 2010.10.15 09:53:00
Doncii a "New York Staten Island Half-Marathon" futóversenyen FUTÓBLOG PÓLÓBAN: A kép nem megrendezett, nem kamu, doncii eredeti kommentje itt található. Köszönjük! Apropó: aki még nem vette át, HÉTFŐIG MENJEN EL A PÓLÓÉRT! (részletek)update: doncii írt egy pár sort…..
Bloom77 2010.10.15 16:29:42
Annak, aki nem követné az eseményeket, némi chilei bányász mentőakció összefoglaló, már látszik a fény a tárna mélyén. Index: Többhetes felkészülés után helyi idő szerint kedden éjfél után nem sokkal, az eredeti menetrendhez képest kétórás késéssel felért a…..
Futóblog Pólóhelyzet 2010.08.31 10:23:35
Mindennek a lehető legoptimálisabban kellett volna kijönnie, hogy ezen a héten péntekig megérkezzenek az Alléba a nyomott pólók. Jelen pillanatban mégis úgy néz ki, hogy nem lesznek meg a pólók a félmaratonig. A gyártást soha nem lehet napokra ütemezni, ebben hibáztunk egy kicsit.…..
Bloom77 2010.08.31 18:14:24
@bitliszbá: Személyesen nem valószínű, hogy ismerjük egymást....de ami késik nem múlik..:)))) Ezek szerint akkor a "NE ESS PÁNIKBA" felkiáltást mind előszeretettel használjuk, mióta a "Galaxis útikalauz stopposoknak" a fejünkbe verte.....:))))))
Bloom77 2010.08.31 18:19:31
@Integető hajbókoló lufiember: Nekem tetszett ez a hozzászólás....oktató jellegű volt...magam sem gondoltam még eme szófordulat miben létébe bele....és milyen igaz...tanultam valamit...;)
Futóblog Paklis montázs 2010.08.02 15:55:07
Papp "paklis" Ádám fogyásásról már megemlékeztünk itt a blogon. A minap küldött nekem egy montázst, ahol jól megfigyelhető, hogy miből lesz a cserebogár. Paklisnál is a futás jött be, mint új "hobbi". Máshogy ezt nem lehet. Vannak még olvasóink…..
Eltelt egy hét. Gyorsan összefoglalom az elmúlt heti tevékenységemet. A forgatókönyv napról-napra ugyanaz: lelkes kezdés, gyors felismerése gyengeségemnek, majd vége fele megborulás. Alapvetően ez a visszatérő folyamat zajlódik le bennem. Persze tudom, az erőforrásaim nagy része…..
Bloom77 2010.07.20 16:41:01
@szasza75: Nálam ezzel a beszólással egyenlítettél még csak ki.......Szóval az állás 1:1....folytatódhat a csörte. Gongnál szólok.