Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marengoo

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelmünk utolsó 100 évét három diktátor határozta meg, akik együttesen 1920 és 2020 közt (megelőlegezve, hogy az elkövetkező két évben minden marad úgy, ahogyan most van) pontosan 71 évig kormányozták Magyarországot. Az első Horthy Miklós volt: 1920 és 1944 közt (24 éven át), a második Kádár…..
Marengoo 2018.04.30 20:22:29
@czerka: Igen, teljesen korrektül leírtad a jelen helyzetet.
Igazából egy gondolatot fogalmazott meg Orbán Viktor március 15-én: nyernie kell a Fidesznek. Mert ha nem, akkor Magyarországnak vége...
Marengoo 2018.03.18 23:26:22
@neko1967: Szerintem sem fideszes. Inkább renegát.
A munkáltatói elvárásoknak a munkaerőpiac változásai miatt végre racionális irányba kell elmozdulniuk. Már nem várhatnak feltétlen rugalmasságot, és azt is el kell ismerniük, hogy az önálló munka, vagy a csapatjátékosság hiába elvárás, ha nem teremtik meg a munkakörnyezetet hozzá. Nemrég egy netes…..
Marengoo 2018.02.06 12:34:56
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Ez a hozzászólás egész jó volt :-)
Ass blaster Cifra nyomorúság 2018.01.01 10:45:02
Otthon voltam.  Megírom.  Egy hét nem nagy idő, de szinte végig mentem valahová. Családi és baráti találkozókra, színházi előadásokra. Itt kérek elnézést azoktól akikre az idén nem jutott idő és azoktól is akire jövőre nem jut idő mert akkor látogatom meg azokat akik idén kimaradtak. Szóval nem…..
Marengoo 2018.01.03 17:01:53
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Ez valóban így van. Kevés a pénz Magyarországon.
Magyarországról valószínűleg rengeteg pénz kifutott az elmúlt években.
Orbán jelenleg adja a nagyfiút, de lehet, hogy lyukra fut. A populisták remekül vannak, egy Marcon nem csinál tavaszt? Évszázadokig tart, amíg Közép-Európában kialakul a fejlett demokrácia, de az Erste vezérét nem zavarja, hogy jelenleg egy-két őrült van hatalmon a térségben...
Marengoo 2017.12.23 21:56:52
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A tőkének van egy olyan tulajdonsága, hogy oda megy, ahol magasabb megtérülést, azaz több további profitot tud termelni. A nálunk megtermelt profit akkor maradna itt, ha mi magyarok, itt Magyarországon jobb megtérülést tudnánk produkálni, mint mások máshol. Amíg ez nincs, addig a megtermelt profit vagy annak egy része elmegy innen (elviszik innen). Ahhoz, hogy itt tudjuk tartani a nyugati multik által megtermelt profitot, mert itt több hasznot hoz az újrabefektetése, mint máshol, ahhoz jobb képzésre lenne szükség, nem szalagmunkásokat kellene képezni, folyamatosan keresni a tehetséges fiatalokat, nem csak az éneklésben. És nem fejőstehénnek kellene kezelni a kisvállalatokat, amelyek nem tudnak gyorsan fejlődni.
Marengoo 2017.12.23 21:59:54
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"A következő háborújuk után Németországot megsemmisítjük, s pont.
A volt NDK-t a lengyelekhez csatoljuk, Bajorországot Ausztriához, a többit meg a többi szomszédhoz.
Képtelen a német nép békében élni, így nem lesz saját országuk."

Ez miféle agymenés?
Ki az a mi?
Azok a cégek, amelyeknek tulajdonosai a miniszterelnökkel szoros baráti, vagy rokoni kapcsolatot ápolnak, jóval gyengébb árverseny mellett nyertek közbeszerzéseket 2010-2016 között, mint az egyszerű magyar cégek. - jelenti ki a Korrupciókutató Központ új anyaga, mely tulajdonképpen “forintosítja a…..
Marengoo 2017.09.22 23:20:11
@Tom66: A kelet-európai országok elvesztettek egy háborút, a hidegháborút. Ezért buktak sokat. A legtöbbet Magyarország és a Szovjetúnió veszítette.
mirabilia urbis A római lány 1. 2017.08.16 01:49:20
  Nagyboldogasszony ünnepén e blogon az első bejegyzés egy fiatal nő szomorú históriájáról szól, egy lányról, akit mind életében, mind az emlékezetben a meghurcolt Erény példájaként ismertek. Ismer hozzá hasonló nagy történetet az Urbs több mint kézezer éves históriája bőven; ott van például a…..
A tagjainak a jelenleginél jóval nagyobb politikai és anyagi előnyöket kínáló valutaövezet és egy mindinkább kiüresedő „nagy” EU, azokat is elgondolkoztathatja, akik máskülönben idegenkednek az euró bevezetésétől...
Marengoo 2017.07.17 20:45:00
@Brix: Egyetértek a véleményeddel.
Az euro nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hozott Szlovákiának, és valószínűleg ezt jelentene nekünk is. A cégek pedig ne a gyenge nemzeti valutával, hanem a jó minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal versenyezzenek.
Aki utazott már hosszan, akár egy éjszakán át busszal, az aligha kívánja vissza az élményt. Nekünk volt részünk benne, gyorsan meg is fogadtuk, hogy ha nincs pénzünk kényelmesebb megoldásra, akkor inkább otthon maradunk, de busszal hosszabb útra nem megyünk többet. A Cabint…..
Marengoo 2017.07.13 19:12:56
@...elmúlik...: a cikkben nem írtak L.A. - New York járatot
Irodalmi harsona A KGST-piac 2017.06.16 04:53:35
Bizony mondám néktek, kedves feleim, hajdanában, danában, abban a korban, melyet olykor mindközönségesen az „Átkosnak” neveznek, létezett olyan intézmény, avagy szerződés a néhai szocialista országok között, melyet KGST-nek, Kölcsönös Gazdasági Szerződés Tanácsának neveztek. Na, ez volt az, ami…..
Marengoo 2017.06.17 13:34:58
@petrol pet: Nyugaton a kapitalizmusban versenyeztek egymással a gazdaság szereplői, keleten a szocializmusban pedig segítették egymást. Ez a kölcsönös segítség olyan jól sikerült, hogy mindenki tönkrement bele. :-)
Németh Szilárd az idén két mondattal vétette észre magát. Január elején a külföldi forrásokat is felhasználó civil egyesületeket bélyegezte meg a Hír TV-ben sugárzott felvételen: „Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, el kell takarítani.” A másik mondata egy lakossági…..
Valószínűleg sokan hallottak már a nürnbergi perről, mely során megtörtént a náci bűnösök felelősségre vonása, de azt, hogy a per során a vádlottakkal felvették a Rorschach tesztet, biztosan kevesen tudják. Ez nem véletlen, ugyanis az így kapott adatokkal évtizedekig nem foglalkozott senki. Ennek…..
A kormány meglehetősen kevés érvet sorakoztatott fel az olimpia mellett, ám az egyik visszatérő kommunikációs panel az volt, hogy olyan fejlesztéseket kellene megvalósítani az olimpiához, amelyeket egyébként is megvalósítanának a közel jövőben. Ennek némileg ellentmond Lázár…..
Marengoo 2017.03.06 17:33:10
@Char Lee Boss: Jaja, szerintem is :-)
Nekem is volt egy álmom Magyarországról. Igaz, nem egy ötkarikás álom, de azért így is szerettem nagyon. Egy olyan álom, amelyben a fontos ügyek kapcsán mi, egyszeri polgárok beleszólhattunk a politikába, a politikusoknak nem a lopás volt a feladatuk, az újságírók pedig nem azt gondolták, amit a…..
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással. Egy normális hétköznapot már léci!       Te követed már a Reflektort…..
Marengoo 2017.02.03 10:01:59
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Igen, valószínűleg "saját" pénzből is meg tudnák rendezni az olimpiát.
Marengoo 2017.01.23 21:21:00
@dunántúli gyerek: igen, ez így van
Drága, felesleges és ellopják – mutatja be érzékletesen egy, az interneten keringő infografika, hogy milyen jellemzőkkel bír a budapesti 4-es metróvonal megépítése. Tarlós István pedig az egyik percben (tegyük hozzá: joggal) beledörgöli az előző városvezetés orrát a 4-es metróért visel felelősségbe,…..
Marengoo 2017.01.22 11:49:03
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
És az idelátogató félmillió ember kivesz magának 2 hónap szabadságot?
Marengoo 2017.01.22 11:51:12
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Én szeretem is és használom is a 4-es metrót.
És a tapasztalatom szerint sokan használják, beépült a budapesti tömegközlekedésbe.
Teljes káoszba fulladt az őszi „egyeztetések” után a Liget Projekt. Az utóbbi három évben ugyan Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa (Habony Árpád kedves jóbarátja) is „egyeztetett” a lakossággal, de faramuci módon: az épületekről, a Városliget beépítéséről nem lehetett beszélni. A…..
Marengoo 2016.12.22 17:50:13
@Tibi !: Ha a sajátja lenne egyáltalán nem szórná. Úgy szórja a közpénzt, mintha a senkié nem lenne.
A tervek szerint 8 önálló fejezetből álló, összefoglalt megoldási javaslat-csomagot tárok most a Mandiner olvasói elé. A hazai cigány közösségek felzárkózásának előmozdítása érdekében szeretném elérni a hazai pártokat, kormányzati szereplőket, helyi és megyei döntéshozókat, és általában bárkit, aki…..
A munkalehetőségek szaporodásával, egyre több hajléktalanként álcáskodó proletár települ föl Budapestre. Az aluljárókban hawájjznak és nézik teljesenhülyének a mélyszegénységhez tökbuta, naív és értetlen, könnyen befolyásolható budapesti közönséget. A Fényesfőváros születésihelyénél fogva…..
Marengoo 2016.11.30 22:44:32
@Jossarian: A szellemi tőkének két fajtája lehet, maga a tudás, illetve egy alkotói folyamat eredménye, a szellemi termék, ötlet, találmány. A saját tudásának általában birtokosa a proletár, persze lehetnek kivételek, a szellemi termékének pedig általában a vállalat a tulajdonosa, persze ebben is lehetnek kivételek.
Marengoo 2016.11.30 22:46:47
@midnight coder: Igen, igazad van. A posztoló inkább a lumpenproletárról ír, a dolgozó proletariátusból kicsúszott, lezüllött emberekről.
 25 év. Egy csettintés és bumm, már ott virít a 25-ös szám a tortádon. Ez egy olyan szám, amikor az ember azért feleszmél, hogy hoppá, hogy rohan az idő, tegnap még csak 22 voltál, nemrég jöttél ki az iskolából. Annyi minden történt és olyan sok minden változott azóta – vagy mégsem? Ilyenkor…..
Az élet semmitől sem kímélte meg, ezt ő maga mondta sorsáról. Két gyermekét, merényletben meghalt feleségét és trónjának örökösét temette, népét és a világot háborúba vezette, miközben ő maga békés lélekként legfőképpen a nyugalmat szerette. Az élet meggyötörte a fáradhatatlanul munkálkodó osztrák…..
A magyar emberek jó okkal utálják a gazdag embereket. Az elutasítást felszínesen szokás az SI-faktorral magyarázni, azt hiszem azonban, hogy a valós érzés ennél mélyebb. A magyar ugyanis általában a politikai hatalomtól kapja gazdag emberét - ezért oligarcha -, míg az elavult…..
Marengoo 2015.11.23 11:08:48
Már úgy gondoltam, hogy nem blogolok többet a Business Analysis 101 kurzusról, de a 4. heti téma a követelménykezelés volt, amin belül a kedvenc témaköreim merültek fel. Úgyhogy szó volt a kérdőívezésről, interjúról, fókuszcsoportról, megfigyelésről stb. tehát amit a…..