Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DenisaM

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar tévésorozat az olyan, amiben Csűrös Karola és Usztics Mátyás céglogókkal gazdagon díszített kezeslábasban beszélget arról, hogy milyen régen is volt a háromhatvanas kenyér. Aztán a lassú dialógus egy pontján mindketten a kamerába néznek, Usztics azt mondja, hogy kéne…..
Kedves Despota, Sosem írtam még blogot, bár rendszeresem olvasom őket. Ha esetleg esetlenül fogalmazok az azért van, mert most is remeg a gyomrom ha a történtekre gondolok. Bár már sokkal kevésbé, mint tavaly tavasszal...:))) Egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, amihez…..
Sziasztok! Sokat olvastam az olalt az utóbbi pár napban, végül elhatároztam, hogy én is leírom a történetemet. Két főiskolát végeztem összesen 6 nyelven beszélek, plusz a kiegészítő tanfolyamok. Sosem volt igazi gondom a munkával, és a főnökeimmel, sem. Általában azért…..
DenisaM 2011.01.06 10:35:32
@adamFZR: Én is ilyen helyen dolgozom, és családi kedvezménnyel már a fizum sem olyan rossz. Egyszerű, vagy pénzes helyre mész, vagy családiasra, a kettő ritkán jár együtt. A családiassal megkapod a lelki hátteret ami szerintem minden munkánál alap kéne legyen, a pénzesnél nem azon gondolkozol hónap elején, hogy mire telik, mire nem.
A posztolónak gratulálok, hogy megtalálta álmai munkahelyét, de azt nem értem hogy-hogy fenyegetőznek, hogy kinyírják?! Pont a lényeg maradt le ezek szerint...
Mellesleg, ahol a cég 1 hónapot nem fizet, onnan lépni kell, mert csak további hónapokat nem fog!
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
DenisaM 2010.12.31 16:38:36
@Hozzá Szóló: Ugye csak viccelsz?!
Az a nő, akinek a pasija lelép egy csirkével az miből éljen meg? Tegye hajléktalanná a pasiját, mert neki úgyis lesz munka? Vagy inkább hagyod dolgozni, hátha a cég is jól jár, és te is. A társadalomról már nem is beszélve... vagy azt hiszed a szinesfémgyűjtögetők, meg a bevándorlók fogják majd használni a termékeidet, szolgáltatásaidat?!
DenisaM 2011.01.01 11:42:08
@Tomasz_a_gozmozdony: Erősen tévedsz, mert ki ugyan nem rúghatod, de fizetned sem kell neki, össz-vissz van az állományodban egy passzív munkavállaló, a helyére simán vehetsz fel mást!
Az ilyen érveléseknél látszik, hogy a munkáltató nem igazán van otthon a munkaügyi és tb kérdésekben... :(
Üdvözletem! Tömören írom le ami velem megtörtént! Velem az történt meg,hogy a munkahelyemen eltűnt valakinek 100.000.- Ft-ja, amit mint később megtudtam egy mellékhelyiség szemetes vödrében találtak meg.Egy kolléganőm hatodik érzéke azt mondta,hogy csak én lehettem. Onnantól…..
A XV. kerületi SZTK-ba járok, illetve jártam, mert évek óta nem voltam orvosnál.Egy alkalommal elmentem a szemészetre, mert iszonyúan fájt, könnyezett és égett a szemem, és nem is nagyon bírtam nyitva tartani. A "kedves" doktornő megkért, hogy nézzek folyamatosan…..
Human resources = humán erőforrás; magyarul: személyzetis. Külön állatfajta; tisztelet a kivételnek. Eddig megúsztam az állásinterjúkat, nekem a munkahelyemen van hozzájuk szerencsém. Augusztusban történt, hogy a „humánpolitikai” osztályról el kellett hoznom egy-egy,…..
DenisaM 2010.12.17 22:42:59
@nyíregyházi betti: Idézőjelben értem, nem dönt, hanem háttérmunkát végez.
DenisaM 2010.12.17 22:48:43
@teddybear01: Megköszönöm!!!!!
DenisaM 2010.12.17 22:53:23
@vezereger: :D vagy csak fáradt vagy...
„Napokig nem találkoztunk, majd egyszer azzal hívott fel, hogy szerinte teherbe estem. De nem mutatkoztak erre utaló jelek” - mit lehet tenni, ha pasink egy ismeretlen eredetű tragédia hatására megkattan? Következő Levélírónk egy olyan lány, aki kénytelen volt átélni a…..
„Help the aged, one time they were just like you, drinking, smoking cigs and sniffing glue” (Pulp)   A Nemzeti Erőforrás Minisztérium elképzelései szerint az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele lenne, hogy a diák hatvanórányi társadalmi célú tevékenységet…..
DenisaM 2010.12.16 19:28:46
@tommybravo: Na most nem bírom tovább, és muszáj hozzászólnom!
Én például voltam alapítványnál, és nagyon élveztem, nagyon szívesen csináltam volna tovább, de el kellett jönnöm dolgozni!
Kifejezetten jó ötletnek találom, mert válogathatnak, mely területre akarnak menni, tehát nincs meghatározva, hogy csak ide, vagy csak oda lehet, és több területet megismernek, mire továbbtanulásra kerül a sor! Mert később meg kéne találni azt a szakmát is, amivel életük végéig, de legalábbis nyugdíjig foglalkozni szeretnének!
Elvégeztem egy főiskolai szakot, de sajnos a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam készhez a diplomám. Így állást sem kaptam azon a területen, pláne, hogy nem egy erős munkaerő piaci képesítés (bár ma Magyarországon mi az?). Na a lényeg, hogy kénytelen voltam munkát vállalni…..
DenisaM 2010.12.16 16:13:37
@B Tomi: A szüleim házának 100 km-res távolságában dolgoznak a szüleim is, meg én is :D Ja, csak anyám és én nem tudunk ingázni sajna...
DenisaM 2010.12.16 18:55:14
@az igazi Sipi: Én csak egy nőre költök, és az az óvodás lányom :) de tényleg nagyon húzós gyerekkel olyan középfokús melót találni, ami fizet is, meg bejelentett is. Nem bejelentett nekem is lett volna, dupla ennyi pénzért.
Kedves Praxis!   Ma egy elég érdekes dolgot láttam nálunk a körzeti orvosi rendelőben. Régi háziorvosunk nyugdíjba ment, egy fiatal és nagyon szimpatikus fiatalember került a helyére, de bizonyos dolgok teljesen megváltoztak és nem vagyok benne biztos, hogy előnyükre. Szóval a…..
Kedves olvasók!  Ezen az oldalon szinte kizárólag a kihasznált, megalázott, ellehetetlenített munkavállalók történeteit lehet megtalálni. Nincs is ezzel semmi gond, szerintem nagyon hasznos a blog, de én szeretném elmesélni saját történetemet, amely talán egy más…..
DenisaM 2010.12.14 13:30:37
@Judit:: Gondolom te erre vágytál a tanulói éveid alatt is, és amikor 40 évesen rádöbbensz, hogy időben kellett volna gyereket szülnöd mert már nem lehet, akkor meg fogsz lepődni. Azért, mert neked ez megfelel, ne próbáld már mindenkire ráerőltetni légyszi!
Egyébként felsőfokú végzettséggel tényleg csak azért megy el valaki ilyen helyre, hogy legyen zsebpénze, amíg talál egy jobbat. A posztban szereplő a jelek szerint kicsit túllőtt a célon...
A posztírót meg mindjárt megsajnálom...
DenisaM 2010.12.14 13:49:00
@GiaMarie: Már csak egyet szeretnék tudni: Hova teszed?! Ekkora hűtőd, mélyhűtőd, kamrád van? De mennék a helyedre lakni!
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
Kedves Mindenki!   A következő ügyben szeretnék segítséget kérni: Ápolónőnek tanulok és fel is vettek segédápolónak egy kórházba, azzal a feltétellel, hogy hamarosan meglesz a szükséges végzettségem. Mivel tanulmányi szerződésem nincs, így a szabadnapokon járok…..
DenisaM 2010.12.13 10:10:24
@_Molly: Világosan megírta a posztoló, a MUNKÁLTATÓ kötötte ki számára a szakmai végzettség szükségességét! Magyarán szólva elküldte tanulni, hogy legyen szakvizsgája, aztán amikor élesben vizsgáznia kéne (és sikeres végzettség esetén megfelelő bérkategóriába esve fizetni kéne neki) akkor magasról alátesz!
A posztoló helyében ha ez írásban rögzítve van, hogy kell a végzettség, akkor mennék vele a főnökhöz, ha nincs, akkor vizsgázni, és rúgjon ki. Akkor minden támogatás jár, és találhat normális melót.
Életemben már többször kellett új állás után kutatnom, a sors pedig úgy hozta, hogy fél évet egy nagy közintézmény személyzeti osztályán dolgoztam. Az eddig összegyűjtött tapasztalataim alapján az kell mondanom: jobb ma egy középfokú szakmai végzettség, mint egy (pláne…..
519 első beküldésében a Csillagok háborúja klasszikus trilógiájából szemezget. Lehet, péntekre kellett volna tennem, mert a háromból egy erősen véleményes.A minap Star Wars maratont tartottunk a barátokkal, megnéztük a 4-6. epizódot DVD-n, felirattal, és egy-két dolgon megakadt…..
DenisaM 2010.12.08 15:32:09
@VRbagoly: Egyetértek! Egyszerűen Anakin Skywalker tér vissza, megöli Palpatine-t, majd elhalálozik. Szóval ezt nem értem, miért olyan kérdéses?!
Igaz, én is csak azóta tudom, mióta láttam az első 3-at. A szithek bosszújánál két szith van, az már szithek... :D
Tisztelt Szakértő, Szeretnék tanácsot kérni egy kellemetlen munkahelyi szituáció kezelésére. Nem feltétlenül "terror"-nak nevezném, de engem nagyon zavar. 37 éves nő vagyok. Az 50 év körüli főnököm,természetesen férfi, rendszeresen mások előtt…..
Ezt ha látom, akkor is nehezen hiszem el, annyira szürreális eseménysorról lesz most szó, amelynek egyébként Az ódis volt szemtanúja és osztja most meg veletek a történetet. De onnantól kezdve, hogy egy szélvédőt ököllel be lehet ütni, már ezen sem kéne csodálkoznom. Azt…..
DenisaM 2010.12.01 15:06:00
@isti77: Azt kérdezte miért verte meg ENNYIRE szegény opelest... arra volt a válasz, hogy előtte még szórakozott vele!
A sztori egyébként tetszik, nekem is Linda jutott eszembe, csak újgazdag plázap.csa formátumban :D
DenisaM 2010.12.02 10:33:42
@gyvy: "Válasz: mert az a fasz nem engedett besorolni és ott szórakozott velem..."
Ott van a posztban, csak el kell olvasni... :D
DenisaM 2010.12.02 11:12:07
@thorwald: Például a tanulóvezető... :S