Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madcircle

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Dr. Temesi Tibor ügyvéd, az Expo Center ügyeit vizsgáló bizottság tagja szerint összefogással, környezetükért tenni akaró, segítőkész, lokálpatrióta szakemberekkel földalattit kéne építenünk, így hosszú távon megoldható lenne a város észak-déli irányú…..
madcircle 2010.05.19 17:30:30
@ergerberger: hozzászólásod alapján nálad azért biztosan intelligensebbek.
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
madcircle 2010.03.26 13:34:34
Kedves Árpád!

Tekintsünk el az adókedvezménytől, amit a jótevőnk, névszerint a teszkó "kap" a magyar államtól, amiért ilyen jó hozzánk, és ahogy mondod, alkalmaz mindenféle népcsoportot. Eddig rendben is lenne, ha tényleg arról szólna a dolog, hogy sok embernek emiatt van lehetősége dolgozni, olcsó sajtot és sonkát venni.
Az érdekes inkább az, hogy a beszállítók, fuvarosok és családjai élhetnének jobban is, ha nem így működne a tecsó. Azaz annak függvényében mennyit tejel a portékáját náluk árusítani kívánó, dől el, hogy mit melyik sorban azon belül melyik polcon mit és mennyiért adhat el. Mert valójában a teszkó egy piac, ahol kvázi helyjegyet kell fizetni, ha valamit el akarsz adni. Nem véletlen nem lehetett pl kokakólát kapni hónapokig náluk, mert nem tudtak megegyezni, az árakon. Ez számomra azt mutatja, hogy lehetne olcsóbb az a sajt, sonka, ha nem kéne a termelőnek vagy kereskedőnek fizetnie a teszkó részére, hogy árulhassa termékeit. Az meg hogy egy pénztáros 12 órát dolgozik 100ezerért, napi 40 perc szünettel, ha hiánya van mert túl van terhelve és nem tud koncentrálni, azt irgalmatlanul levonják tőle, az nemhogy nem lehetőség a munkára, hanem egyenesen rabszolgasors.
Ezt szerintem minden értelmes ember beláthatja, párt, politikai, nemi, identitási, faji, vagy akármilyenfajta hovatartozás nélkül. És ez még csak egy, az általad említett csoda multikat szintén ki lehetne elemezni, hogy hogyan is működnek. A baj veled is kedves Árpád, hogy egy naplopó senkiházi vagy, aki írogat nagyon magasztos gondolatokat, cáfol mindenféle információkat, elhatárolodik történésektől, de az ég világon fogalmad sincs róla mi az hogy munka.
Elhiszem, hogy számodra jó az a világ, ahol még fizetnek is azért, hogy ne csinálj semmit, de sokan vannak akik ezen változtatni rajta.
Csodálkozom rajta, hogy egy magát értelmiségnek nevező ember egyátalán le mer ilyeneket írni. Láttad te azt a riportot? vagy csak egy összefoglalót láttál róla, melyet úgy készítettek hogy minél semmitmondóbb legyen?
Nagy a baj, én azt mondom, és erről a bajról te is ugyanúgy tehetsz!
Belsőség Csúnya gazdagok! 2010.02.03 11:34:00
  Egy 30 milliós ház után 75 ezret kellett volna fizetni. Egy félmilliós Saab vagyonadója: 61 ezer. Vélemények azonos című írásunkról...
madcircle 2010.02.03 17:13:40
@gulb: támogatva! szólj ha kész
madcircle 2010.02.04 11:56:38
@Ranx: ok, tegyük fel, hogy jogos a megállapításod, nem az ár határozza meg a luxust. ebből hogy következik az hogy a lóerő??? egy autó teljesítményét nem csak az határozza meg, hanem még legalább 2 tényező: a forgatónyomaték és az autó súlya. nem mennék bele a matekba, de gondolom logikus, hogy egy 169 lóerős 1 tonnás autó sokkal jobban megy mint egy 171 lóerős 2 tonnás verda. akkor hogy lehetne megállapítani? szerintem 1xű: egy használható autóban kell lennie egy motornak, egy váltónak, 4 keréknek, egy kormánynak, és fékeknek. némi világítás még nem árt persze, szóval kijelenthetjük hogy amit a műszaki vizsgán ellenőriznek az kell bele.
tehát akkor legyen így:
automata váltó, alufelni, ABS, alektromos ablak, centrálzár, klíma, ASR,
metálfény, tempomat, fedélzeti kopúter, tetőablak, immobiliser, riasztó, állítható kormány, ülésmagasság állítás, blüss/bőr belső, ülésfűtés, fűthető tükör, elektromos tükör, tolatóradar, xenon fényszóró, ködlámpa, szinezett üveg, rádió magnó CD mp3 vagy akármilyen zajforrás, stb.... folytathatnám de minek, ez mind mind kizárólag a kényelem azaz a luxus megteremtői, mert az autó működéséhez nem kellenek.
tehát adóztassuk azokat amiben ezek bármelyike benne van. és akkor a 600ezres Saab tulajdonos is fizet, és a 15 millás audis is. csak utóbbi többet, mert abban több a luxus berendezés!
madcircle 2010.02.05 14:24:11
@BUBISBUBLEK: végiggondoltam! az ilyenek miatt mint te (kb az ország fele ilyen) kell egyre többet és többet fizetnük.
Különös, ám örvendetes fordulatot vett a napról napra szórakoztatóbb választási kampány. Erős hallucinogén kábítószereket kezdett szedni a Magyar Szocialista Párt teljes vezetése. Semmilyen más magyarázata nincs ugyanis az alábbi sajtóközleménynek, amely azzal vádolja a…..
madcircle 2010.02.04 15:35:26
én ezt 2001 óta fizetem: www.erd.hu/nyitolap/kozugyeink/varoshaza/taj_ugyint/adougyek/taj_helyiado/epitm_telado.html

ha jól tudom akkor még nem volt medgyesigyurcsánybajnaihazaáruló országvezetésünk. sőt a nagy királyotok volt a főnök (aki úgy hallottam áprilisra megrendelte a jégtáblát a parlament elé) nem úgy hívják de ez mégiscsak ingatlanadó. én örültem volna neki, ha egységesítik és mindenki egyformán fizet nem csak néhány város lakói.
Valószínűleg Hajós András vezeti a magyar médiában a legtöbbet bukott sztárok listáját. Hiába, Hajós stílusát velünk ellentétben kevesen kedvelik. Friss hír, hogy a TV Paprika vezetősége a továbbiakban nem tart igényt az énekes főzőtudományára, vagyis nem rendel több…..
madcircle 2010.01.26 16:52:01
@szergej-szergejevics: bezzeg ha hétköznap du vezetné az Anráska showt, tele fogatlan kissebségiekkel akik egymást qrják, elmesélik azt és még jól össze is verik egymást, akkor mindig ott ülnél előtte és azt mondanád, ez az ember tényleg tud. jézusom mekkora barom lehetsz... ha valamit nem értesz nem azt jelenti hogy sz@r!
GG mondhtani alaposan ráfázott, mikor céges autóval állították meg a rendőrök. De vajon mit lehet ilyen esetben tenni. Kit terhel a felelősség? Jogosan szabtak ki büntetést levélírónkra? Munkám miatt hetente 1-2 alkalommal vidékre járok céges "kulcsos autóval" (olyan…..
Régóta el tudnék képzelni magamnak egy Lexus IS-t, ha a Zoli levelében szereplő autós nekem adná az autóját, az pedig duplán is jó lenne. Egyrészt kapnék egy jó autót, másrész pedig megkímélném a világot attól, hogy egy ilyen vezetni nem tudó, szerencsétlen idegbeteg állat…..
autózz! Megteheti ezt egy rendőr? 2009.08.03 08:43:00
Ha vwgery sztorija pontosan így történt, ahogy azt leírta, akkor ezekre a rendőrökre nézve ez nagyon gáz. Sőt, a többiekre nézve is káros hatással van az ilyen viselkedés, hiszen az ilyenek miatt kell a normális rendőröknek is elviselnie azt, hogy sokan semmi tiszteletet nem…..
A finnek nyelvi rokonságban vannak a magyarokkal, körülbelül ez az egy közös van velük. Természetesen a műszaki vizsgáztatás is másképp működik mint idehaza. Bár Attila hadilábon áll a gépeléssel, vagy nem működik neki rendesen a szóköz a billentyűzetén, ezért kicsit…..
madcircle 2009.07.28 23:00:30
@johevi: 35 perc alatt egy kettes golfban három ember kicseréli a komplett első futóművet + kormányművet + pedálsort + a motort és váltót egy megfelelően felszerelt műhelyben. ezek alapján a szerelő a cigi + kávé szünete is benne volt a 20 percben :) és ha körülnéztek az utakon, hogy milyen autókon van műszaki + zöldkártya, azt hiszem nem kell ragoznom hogy nálunk hogy működik a vizsgáztatás... itt úgy látszik több időt adnak három hétnél a számla bemutatására :))))