Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Centurion

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszter Befőz sárgadinnye befőtt 2011.08.02 17:49:13
dédnagyanyám tett el ilyen vaníliás sárgadinnye befőttet, de találtam egy hasonlót a Linda Zierdrich könyvemben is (igaz az fahéjas). Tesómék épp múlt hónapban ették meg az utolsót, és még a fejemben volt a sok ájuldozás hogy milyen finom, amikor megláttam a friss…..
Centurion 2013.08.16 12:43:46
Ismét áremelés volt. Már előre szólt az egyik kutas ismerősöm, hogy mi  várható. Ma már jól látható összeg képében meg is jelent a benzinkutakon az örömhír. Nincs két hete, hogy 3 most meg 5 forinttal emelkedett az E85 ára.Azt hiszem ezt nem kell és nem is lehet…..
Több mint három évvel azután, hogy az első hazai kúton megjelent végre az E85, ma már 300-nál is több töltőállomáson tankolhatjuk a bioetanolos üzemanyagot. Több tízezren használják nap mint nap a környezetkímélő E85-öt többnyire részben, vagy - átalakítóval - egészben,…..
Centurion 2010.09.07 18:32:12
Sokszor volt már szó a régi központi befecskendezésű Swiftek (1983-91) átalakításáról, mivel sok fut ezekből az olcsó de jó autókból, így a téma kimeríthetetlen. Nem mindenki engedhetik meg magának a drága átalakító elektronikát így számtalan jobb-rosszabb kísérlet…..
Pár nappal ezelőtt volt szó az európai E85 tankolási lehetőségekről, akkor 100 körüli magyar kútról beszéltem. Azóta megérkezett a teljes lista a gyártótól (ami egyébként az oldalukon kereshető). A 100 kút alálövés volt, a dokumentum szerint hazai kúthálózat 190-nél…..
Szívesen venném ha az alábbi levélhez hasonlóan más típusú E85 elektronikával kapcsolatban is küldenétek tapasztalatot.  A központi befecskendezéses első generációs Swift egyébként is érdekes eset ugyanis nem „peak and hold” rendszerű az injektor vezérlése.…..
Centurion 2010.02.19 11:31:20
@Égő Ákos: na ezért szeretek ide jönni olvasgatni,mindig tanulok valamit. Köszönöm a válaszokat! :)
Szerencsére ahogy elnézem mostmár ha nagyon akarom ráfoghatom az időjárásra hogy tavasz kezdete,igy talán a hidegindításos gondok is megszűnnek,csak jöjjön még pár fok plusz...

Cent
Centurion 2010.02.20 19:40:48
@martinov: azon a sedanon hova tették? A kicsi csapotton a bal hátsó kerék előtt van,a tüza. tank előtt...kb.
Az etanolra átállás előtt cseréltem szűrőt,makulátlan volt,azóta az új van benne,kb 2500km-rel. Gondoljátok érdemes lenne ismét cserélni,vajon teleszedte-e magát szutyokkal? Őszintén szólva nem hiszem...Mondjuk ez a legkevesebb,asszem 450 volt a hozzá való nagyon patent filter.

Cent
Az E85 gazdaságossága nagyon sok mindentől függ. Most nem beszélek arról, hogy szinte minden autótípushoz más más beállítást kell alkalmazni úgy, hogy egy azonos típuson belül is vannak különbségek a működésben. Az E85 fogyasztás függ az autó műszaki állapotától, a…..
Az olajleválasztó téma több szempontból is izgalmas. Először Bögre Ákos a téma szakértője keresett meg majd Vadászi Krisztiánhoz irányított aki szépen összefoglalta az olajleválasztóval kapcsolatos E85-ös tapasztalatokat.Ezt a filléres kiegészítést  a hagyományos…..