Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gusson

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2007-es indulásakor óriási vívmánynak tűnt a Díjnet, egy csodának, amely végre egyszerre védi az erdőket és a fogyasztók idegrendszerét, örökre nyugdíjazva a sárga csekkekkel a postán sorbanállást. A sokáig ingyenes szolgáltató pár éve díjat kezdett el felszámolni a fogyaszóknak a régebbi számlák…..
gusson 2018.12.07 16:24:30
@onlajnok: Nos, nem egészen. Az inaktív szolgáltatók valóban nem látszanak. Egészen addig, míg számlakeresésnél ki nem nyitod valamelyik legördülő menüt. Onnan sem tudod kitörölni, mert nincs rá opció. A vicc az, hogy ők sem képesek rá. Egyszerűen nincs beépítve jelenleg a rendszerbe. Tudom, leveleztem velük ez ügyben. :)
Úgy oldottam meg, hogy a szolgáltató elnevezését módosítottam ezzel a karaktersorral: ////megszűnt////
Mókásan néz ki a legördülő menü a sok megszűnt-megjelölt elnevezésekkel. Olyan díjnetes. :)
Demográfiai adataink évtizedek óta aggasztóak és javulás a fasorban sincs… Persze okai bőven akadnak. Most kedves régi és új miniszterelnökünk megkérdezné a nőket, hogy ugyan mire is lenne szükségük a nagyobb gyermekáldási kedvhez. Persze a kisördög megszólal bennem, hogy e látszat gesztus mögött…..
Blogkocsma Lóc leves 2017.09.03 07:00:00
Még javában tombolt a kánikula, mikor Kistesó egy keddi napon felhívott.- Kell egy kis zöldbab?- Naná hogy kell - egy kis potya mindig jól jön.- Akkor átviszem és beteszem a hűtőbe.- Remek lesz, köszönöm.Be is indult a menütervező modul a fejemben.- Főzök egy zöldbab főzeléket hétvégére -…..
Jó-jó, tudom, aki sertéshúsból főz gulyáslevest, az bármilyen aljasságra képes. Természetesen van mentségem: ezt kérték.Bogaram hosszas külföldi tartózkodás után három kislányával egyetemben hazalátogatott a ködös Albionból. Az esemény örömére találkozót szervezett a…..
Régóta mondogatják a szakemberek, hogy az elhízás népbetegség, a legfrissebb adatok mégis sokkolóak. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy mára több az elhízott, túlsúlyos ember a világon, mint az alultáplált. Az elmúlt pár évtizedben alapjaiban változott meg a helyzet...
gusson 2016.04.03 08:00:36
@karandash: +1
Szembeötlő, hogy a mai tizen- és huszonévesek jó része puha, plötty. Ránézésre nem kövérek, de a testzsír-izom arányuk nagyon rossz, köszönhetően a sok divatos műkajának. Innen már csak idő kérdése a plus size, a duciság (ki nem állhatom ezeket az önbecsapó kifejezéseket), azaz a kövérség.
Persze abban az országban, ahol majd minden ünnepi asztalon megtalálható a Miranda-szelet, s az egyik legnépszerűbb gasztroműsorban szinte csak "cukrozott zsíros tészta" készül ételnek álcázva, mert az a "hagyományos", szemmel láthatóan brutális kövérségük következményeként beteg emberek által, ott nincs min csodálkozni.
gusson 2016.04.03 08:11:59
@gusson: Miranda=Mirinda :)
Modorosblog Kávémodor 2014.06.21 21:32:23
Talán gyorsabban közöltem a Facebookon, mint kellett volna (hiszen a poszt már a fejemben volt), de legalább kiderült: jó sokan gondoljuk ugyanígy - lesz is mit mesélni az unokáknak: volt egy 100+ lájkos posztom még 2014-ben! A boros- és a kézművessör-forradalmak után újabb…..
This is England - ahogy a Clash énekelte egykoron. Egy brit életbiztosító mindenféle kedvezményeket és készpénzes visszacsorgatást ad Vitality-programján belül, ha a biztosított egészségesen él, és rendszeresen eljár szűrővizsgálatokra. (A részletek nyilván az apróbetűben…..
Egyensúlyt! Egyensúly Rádió #1 2014.01.09 16:40:13
Eddig csak olvashattatok minket, mostantól viszont már rádió formájában is elérhetőek leszünk. Fogadjátok szeretettel az Egyensúly Rádió 1. adását! Az első adás témái: 365 nap alatt 365 maratont futottak. Őrültek? Nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy mi nem vágyunk erre. Az…..
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
gusson 2014.01.11 20:30:12
@Thanathos: Egy hozzád hasonló agynélküli száguldozó seggarc ölte meg egyik kollégámat, néhány pillanat alatt árvát csinálva a két kisgyerekéből. A boncolási jegyzőkönyv szerint szanaszét szakadt minden szerve, gyakorlatilag darált hús lett belőle. Az özvegyét és az árváit nem vigasztalta a tudat, hogy a seggarc is péppé vált.
gusson 2014.01.25 18:12:03
@XXL: +1
Aki unja, attól elnézést - pedig nekem is rengeteg kutyás barátom van, meg hát nem is a kutyákat utálom, hanem a felelőtlen kutyatartókat; igenis hasznos állatkák tudnak lenni pl. házőrzéskor, vadászatkor - sőt: szórakoztatóak is pl. agárfuttatásokon, EU-szabvány, állatbarát…..
Az év talán legmegosztóbb filmje, a Prometheus 2012. október 17-én jelenik meg itthon DVD-n, BD-n és BD3D-n. Ezek tartalmáról, specifikációiróll nálunk és a DVDExtrán olvashattok először (ez talán nem annyira meglepő, lévén mindkét oldalt én szerkesztem). Sőt, a végleges…..
gusson 2012.10.02 14:20:25
@Zalaba_Ferenc: Pedig már a kezdetektől "nyafogunk" néhányan a on/offline kártyás fizetésért, de valahogy sosem talált nyitott fülekre, a gazda nem szereti. :)

Hogy ON is legyek: valahogy még nem döntöttem el, hogy rajongó leszek-e, igaz, csak egyszer láttam még a filmet (az Alien annak idején elsőre megvett kilóra).
Tán itt a lehetőség, hogy otthon, kényelmesen, a székszomszéd csámcsogását nem hallgatva merüljek el benne. :)
Blogkocsma Galíciai ízek 2012.04.29 07:00:00
Vendégposzt - Mitzi von Küche Régi vágyam volt egyszer eljutni Galíciába, Spanyolország eldugott északnyugati csücskébe. Az időjárás arrafelé csapadékos, hűvös, egyedül a fehér albarino bor szőleje terem meg itt. A háborgó tenger sziklás partjai mentén nem napoznak turisták, csak az elemekkel…..
gusson 2012.04.29 12:32:44
@Öreg Sam: Ebben van valami, bringás norvégot ritkán látni, legfeljebb tolja.
gusson 2012.04.29 13:16:38
@medvedr: Mivel mi csak a jó közérzetért toljuk, nem is gondolkodtunk a spéci kajákon. Egy kollégám versenyszerűen bringázott fiatalabb korában, megkérdem majd, volt-e nekik valamilyen előírt menüjük felkészüléskor, alapozáskor.
A vasemelgetés nekem is kéne, mert ugyan a kardióedzés jól kondicionál, de azért kéne egy kis izmot is felrakni mellre, vállra, hátra. A csípő, láb területről gondoskodik a hegymenet. :)

A kosztbeli változás? A rántott dolgok csökkentek számottevően, pedig ej, de szeretem a jó rántott húst! Mivel kölyökkoromban a vasárnapi ebéd mindig húsleves-rántott hús-krumplipüré (törtkrumpli, hagymáskrumpli, petrezselymes krumpli, stb.) jó ideig nálunk is ez volt többnyire. Ez nagyot változott. Ma már sokkal inkább a saját lében párolt, vagy sütőben sült húsok kerülnek az asztalra. A krumpli is inkább héjában sül, majd vagy úgy natúran, vagy megtörve, pürésítve esszük.
Rákaptunk a grillezésre, már ahogy egy konyhában lehetséges. Nagy kedvenc az asszonyom által készített szójaszósos-mézes csirkeszárny. (persze, azóta aranyárban mérik a csirkeszárnyat)
A desszertek terén is van némi változás. A mennyiség csökkent számottevően. Régebben a "nagytepsi" pite volt az adag, manapság megelégszünk a "kistepsivel" is. Előfordul, hogy a desszert nem áll másból, mint egy csomag mézzel, fahéjjal ízesített túró gyümölcsökkel keverve.

A vásárlásaink ehhez idomultak. A fő csapásirány a zöldséges-húsos-tejes pultok háromszögére irányul leginkább.
gusson 2012.05.02 22:50:27
@medvedr: Ha választhatok, akkor én is rizst eszek, basmatit, vagy barna rizst. A mákos nudli, guba örök kedvenc, de mostanában csak módjával falom. :)
Tavasz bejöttével rajtunk is elhatalmasodik a zöldségleves utáni vágy. Még én is inkább azt ennék ilyenkor, mint egy bablevest. Természetes minden tavasszal főzött feleségem is ilyen könnyű levest, de valahogy a gyerekeink nem igazán értékelték, és amikor kérdeztem, mi volt az ebéd, a…..
gusson 2012.04.22 21:56:12
@-nyuszi-: Pontosan. Petrezselymes újkrumpli magában kétpofára. Azé' a leves is nagyon bejön.
2011. legnézettebb magyar mozifilmje most a tv képernyőkön HD-ben!   VAD MAGYARORSZÁG tv premier   december 30., péntek, 18.30, MTV 1   ismétlés: január 1., vasárnap, 10.10, MTV 1 ..
gusson 2011.12.30 00:50:09
UPDATE! ÚJRA VAN DVD!(De a Blu-ray elfogyott...) A lemezek az alábbi valós és virtuális internetes helyszíneken vásárolhatóak meg, itthon és Szlovákiában: BOLTOK, MAGYARORSZÁG: Alapítvány a Budapesti Állatkertért boltja: Fővárosi Állat- és Növénykert bejárata…..
Bérlő: Szerencsejáték Zrt. Bérlő profilja: Szerencsejáték Irodaház: Fortuna Stúdió Kiadó irodák     Az Ötöslottó sorsolása megint egyfajta bónusz…..
gusson 2011.10.03 20:06:06
@stancili1: A tuti ötös találathoz megközelítőleg 45millió szelvényt kell kitölteni, nem kevesebbet.

Itt egy régebbi cikk, de a matematika örök (legalábbis úgy tűnik):
logout.hu/bejegyzes/vamp/az_otoslotto_matematikaja/hsz_1-50.html
gusson 2011.10.07 10:52:01
@Secnir: Ezt azért matekórán ne hangoztasd, valószínűségszámítás szigorlaton pláne. Én ugyanis csak ennyit állítok: ahhoz, hogy biztosan legyen egy öttalálatos szelvényed, kb. 43M lottót kell kombinációsan kitöltened. Persze egy szelvénnyel is nyerhetsz, ott igaz a vagy bejön, vagy nem.
Az örök kérdés: melyik oldalon jobb lakni?Az egyik kedvenc kommentelőm itt a Burzsuj blogon egyszer arról lamentált, hogy miért kellett a Louis Vuittont az Andrássyra tenni, hiszen ahhoz át kell menni Pestre, ami borzasztó macerás, különben is, igazán ideje lenne már felhúzni…..
Ha valaki elmegy Gordon Ramsay londoni éttermébe, és ott képes well done, azaz jól átsütve kérni a steaket, az már önmagában szégyen: a hús így elveszti minden ízét, kiszárad kárbavész. Ha viszont ezek után egy ausztrál tévécsatorna munkatársaként erről még riportot és…..
  A 12-es, 16-os, 18-as karika mellé 2011. január 1-jével felkerült a hatos karika is a képernyőre, ami jelzi: egyes filmeket nem ajánlatos nézniük hatévesnél kisebb gyerekeknek. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és…..
gusson 2011.06.25 13:26:52
@sajtoiroda: Köszönöm a választ,elgondolkodtatott, de nem győzött meg. Egy milliárdos forgalmat bonyolító cégnél néhány millió forintos büntetés nem szankcionálás, ezt beláthatjuk. Egy-egy VV be-ki-átszavazó show alatt a nézők tízmilliókat fizetnek be önként és dalolva, abból kifizetni pár milliót csak járulékos veszteség.

A rikító sárga karikán változtatni kellene, sokunkat ez zavar leginkább. Valószínűsítem, hogy akiknek szánják, azok meg nem is törődnek vele, nekik a műsor része.