Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prof. William

0 bejegyzést írt és 1488 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte történelmi közhelynek számít, hogy a háború 1939-es kitörése váratlan meglepetésként érte a teljesen felkészületlen német haditengerészetet. A német felszíni flotta 1939 szeptemberében úgyszólván nem is létezett, a Bismarck, a Tirpitz, és a Prinz Eugen még javában épült, míg a két…..
Prof. William 2021.06.06 01:25:20
A franciák veresége, és az olaszok hadbalépése után az angol haditengerészet helyzete válságosra fordult a Földközi-tengeren. Az olasz haditengerészetet általában nem sokra tartották, számbeli fölénye azonban papíron olyan nyomasztó volt, hogy az angolok komolyan foglalkoztak a gondolattal, kiürítik…..
Az Ark Royal vízrebocsátására alig 19 hónappal a gerincfektetés után, 1937 április 13-án került sor. A hajó keresztanyja az Admiralitás Első Lordjának, Sir Samuel Hoare-nak a felesége volt. A pezsgősüveg csak a negyedik próbálkozásra tört szét a hajó orrán, de ettől eltekintve az esemény…..
Prof. William 2021.04.06 10:08:47
@apro_marosan_petergabor: Ebben az esetben valószínűleg a Prince of Wales + Repulse mellé még az Ark Royal is felkerült volna a veszteséglistára.
Magyarország német megszállását Hitler már eldöntötte 1943. szeptemberében. A március 19-én végrehajtott Margarethe I fedőnevű terv előtt még egy fontos aktus történt: Hitler találkozóra hívta Klessheim városába Horthy Miklóst, hogy ott legitimizálja vele a megszállás tényét. Mi történt ezen a…..
Prof. William 2021.03.31 19:00:05
@MAXVAL birсaman közíró: Csak akkor valószínűleg Szálasi vagy valami hasonló alak sokkal hamarabb az ország élére került.
A húszas évek elejére a repülőgép-anyahajó már elismert hadihajótípus volt, olyannyira, hogy a washingtoni flottaszerződés is külön foglalkozott a rájuk vonatkozó korlátozásokkal. Az egyezmény értelmében az anyahajók legnagyobb vízkiszorítása 27 ezer tonna lehetett, kivéve a csatahajókból átépített…..
Hét tenger A La Plata-i csata 4. 2020.12.28 11:40:58
A három vontatón összezsúfolt kimerült, éhes, elcsüggedt tengerészek másnap reggel érkeztek meg az argentin fővárosba, ahol azonban korántsem várta őket olyan baráti fogadtatás, amilyet reméltek. Langsdorff abban bízott, az argentin hatóságok hajótöröttként fogják majd kezelni őket, és lehetővé…..
Prof. William 2020.12.28 13:18:23
1914 júliusában már nyilvánvaló lehetett, hogy általános európai háború van készülőben, de a bekövetkező világvégére aligha számított bárki is. Mint rendesen, ezúttal is szinte mindenki az előző háború megismétlésére készült, és úgy hitte, néhány hónapon belül döntő győzelmet aratnak. A „mire a…..
Prof. William 2020.08.17 11:32:08
@KLB80: Én is jó párszor olvastam. Meglepő amúgy hogy a könyv történései mennyire fedik a valóságot. Ez nem mindig van így.

@bz249: Szerintem ahogy háborúban mindig is az elvek és a lovagiasság. Az ellenségnek nem adjuk csak úgy meg magunkat, mert az szégyen ránk nézve. Ott képezték őket éveken át és erre az első csatában adják meg magukat? Ez akkoriban elképzelhetetlennek tűnt. Előtte meg kell "dolgozni" a megadásért. Úgy gondolták, hogy ilyen helyzetben is oda kell csapni az ellenségnek, így a vereség is elviselhetőbb lesz, hiszen megtették amit lehetett. Nem tartom kizártnak, hogy maga a legénység is lázadozott volna egy sima megadás mellet, hiszen akkor a haditengerészet morálja még elképesztően magas volt.

Máshol is olvastam pl Csuzimánál, hogy megállapodtak hogy harcolnak, amíg le nem fogy a lőszer, és aztán jöhet a megadás. Ezzel sok esetben "tisztázza" is magát a legénység, hogy ők meg tették amit meg kellett. Valamint nem hiszem hogy otthon jól fogadták volna, hogy harc nélkül adták meg magukat.

Akkoriban harc nélkül szinte senki sem adta meg magát.
Hét tenger A Tengeri Farkas 06. 2020.07.11 09:13:27
Mire Cochrane végül megérkezett Görögországba, már befutottak oda leendő flottájának első hajói is. A Perseverance 1826 május végén készült el, de csak az év végére érte el a görög kikötőket, mert hajtóművei állandóan elromlottak, és Hastings többször is kénytelen volt hosszú ideig vesztegelni az…..
1942 augusztusában, Guadalcanalon járunk (Csendes-óceán, Salamon szigetek), ahová Chester vezényelték, miután beállt a hadseregbe. Innen írja levelét a kis szerelmének, hogy minden pazar, jó az idő és harcolnia is csak a maláriával kell, szóval megnyugodhat, mert csak iratokat fordítanak és próbálja…..
via GIPHY A külföldön élő Vera saját blogjában írta meg pesti nyaralásának történetét, amivel a turisták mellett az Óbudai Egyetem hallgatóinak figyelmét is szeretné felhívni a Tavaszmező utca 13. szobáinak veszélyeire. Ugyanis a szállást nyáron a City Hostel hálózatán keresztül találták, de…..
Most, hogy a feka hős már átlagos és már Artúr király udvarában is volt minimum 2 NBA játékos és a férfiak is úgy falják egymást a filmekben mintha nem lenne holnap, ki kellett valami újat találni. Ráadásul a scifikben is újítani kellett mert már uncsi volt, hogy minden bádog pirítós potenciális…..
June az érkezők zajait hallgatva már vizionálja a kötelet a nyakán, szorosan markolja a Lawrence parancsnoktól kapott pisztolyt, ahogy egyre közelebb érnek léptek az ajtó túloldalán.. de csak Mrs. Lawrence az, aki közli hogy vendégek jöttek, úgyhogy menjen segíteni Beth-nek, majd a világ…..
A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem…..
Elnézést a zavarásért késésért, családi nyaraláson voltam, bár ahogy látom, nem ez alatt írták a gileádi történelmet. A hetedik rész nyitása viszont erős, akasztással kezdünk. A leginkább féreg dolog Gileádban, hogy az államot működtető rezsim látszólag sosem piszkolja be a kezét, és ez akkor is…..
  N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás.…..
Prof. William 2019.07.18 12:44:35
@Terézágyú: Először én is erre asszociáltam én is. Gondolkoztam is aztán hogy szállodában mit lehet animátorkodni? De így már világos.
Közösségi imanap van Gileádban, a többség azért imádkozik, hogy térjen haza a kis Nichole, June meg azért, hogy Serena lépjen túl a saját önzőségén és Fredet is győzze meg erről, de ha ez nem megy, úgy is jó, csak akkor legalább ütné el őket egy istenverte teherautó...
Olvasónk problémája elsőre nehezen volt érthető, mert egy láthatóan tejföl feliratú fotót mellékelve morgolódott azon, hogy tejföl helyett pirosat joghurttal vágta tönkre a családi ebédet, de ezt a zaklatottsága számlájára írtuk. Problémája ugyanis azonnal érthetőbbé…..
Prof. William 2019.06.28 14:15:27
Bevallom, gyermeki nosztalgiával tekintek vissza a 80-as 90-es évekre, ami nem is meglepő, hisz akkor voltam gyermek. Az iskolában löktük a vakert, a sódert, a hülye dumákat, mint pl.: nem egy rossz lábad van, hanem kettő, vagy hiszel a szerelem első látásban, vagy sétáljak el újra? (ezeket főleg…..
June flashbackel a boltban, egyik gyerekem kint van Gileádból, a másik ugyan nincs, de milyen jó is volt az az este a diszkóban, amikor összehozták Hannaht – az álmodozásból visszarántja ahogy sípol a mérleg, hogy 33 dkg a lencse, kérem a következőt. Nichole megmenekülésének…..
Keresztelőre igyekszik Gileád népe, Lydia néni oldalról - egy olyan járműről ami miatt Eric Cartman kénytelen volt még tovább hízni, hogy kaphasson egyet és ne kelljen többé gyalogolnia – osztja az igét, miszerint Isten figyel, úgyhogy tessék szépen viselkedni a templomban és…..
Elérkeztünk a végéhez, úgy hiszem, hogy a sorozattal méltó emléket állítottak a csernobili katasztrófának. Jöhetnek a mindent eldöntő pillanatok, az utolsó rész a bírósági tárgyalás köré fog épülni, ahol megtudjuk, hogy mi történt az erőműben. Én pedig köszönöm szépen mindenkinek a figyelmet!…..
Tessék, csak tessék, szájkarate time IS OVER, mindenki megmutathatja, mekkora a pöcse. Még nem próbáltad, de érzed a vágyat, hogy írnod kell? Szeretnél megtanulni jól írni? Lelkes vagy, szívből írsz, de nem tudod hol tartasz? Vagy szeretnél bekerülni az ország egyik legjobb írói…..
Prof. William 2019.06.14 08:20:23
@Thomas Dantes: Te jó ég! Micsoda forradalmi és újszerű ötletek! :) Szerintem alig pár év és te leszel a következő "Látnoki" rendező. :)

Én egy zombiinvázióval dobnám fel a sztorit. Kitör a zombiapokalipszis, Budapestet elárasztják a zombik és a ház lakóinak közösen öszefogva kellene megpróbálnia túlélni. :)
Még mielőtt mindenki heves anyázásba fogna, és az NBC-t küldené a picsába, a döntés nem az övék volt, hanem az alkotó Mike Schuré, aki a Twitteren közölte a követőivel, hogy befejezi a történetet. "Nem akarunk a vízben csak azért továb taposni, mert meleg, és kellemes érzés benne lenni" - indokolta…..