Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prof. William

0 bejegyzést írt és 1486 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A Tengeri Farkas 06. 2020.07.11 09:13:27
Mire Cochrane végül megérkezett Görögországba, már befutottak oda leendő flottájának első hajói is. A Perseverance 1826 május végén készült el, de csak az év végére érte el a görög kikötőket, mert hajtóművei állandóan elromlottak, és Hastings többször is kénytelen volt hosszú ideig vesztegelni az…..
1942 augusztusában, Guadalcanalon járunk (Csendes-óceán, Salamon szigetek), ahová Chester vezényelték, miután beállt a hadseregbe. Innen írja levelét a kis szerelmének, hogy minden pazar, jó az idő és harcolnia is csak a maláriával kell, szóval megnyugodhat, mert csak iratokat fordítanak és próbálja…..
via GIPHY A külföldön élő Vera saját blogjában írta meg pesti nyaralásának történetét, amivel a turisták mellett az Óbudai Egyetem hallgatóinak figyelmét is szeretné felhívni a Tavaszmező utca 13. szobáinak veszélyeire. Ugyanis a szállást nyáron a City Hostel hálózatán keresztül találták, de…..
Most, hogy a feka hős már átlagos és már Artúr király udvarában is volt minimum 2 NBA játékos és a férfiak is úgy falják egymást a filmekben mintha nem lenne holnap, ki kellett valami újat találni. Ráadásul a scifikben is újítani kellett mert már uncsi volt, hogy minden bádog pirítós potenciális…..
June az érkezők zajait hallgatva már vizionálja a kötelet a nyakán, szorosan markolja a Lawrence parancsnoktól kapott pisztolyt, ahogy egyre közelebb érnek léptek az ajtó túloldalán.. de csak Mrs. Lawrence az, aki közli hogy vendégek jöttek, úgyhogy menjen segíteni Beth-nek, majd a világ…..
A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem…..
Elnézést a zavarásért késésért, családi nyaraláson voltam, bár ahogy látom, nem ez alatt írták a gileádi történelmet. A hetedik rész nyitása viszont erős, akasztással kezdünk. A leginkább féreg dolog Gileádban, hogy az államot működtető rezsim látszólag sosem piszkolja be a kezét, és ez akkor is…..
  N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás.…..
Prof. William 2019.07.18 12:44:35
@Terézágyú: Először én is erre asszociáltam én is. Gondolkoztam is aztán hogy szállodában mit lehet animátorkodni? De így már világos.
Közösségi imanap van Gileádban, a többség azért imádkozik, hogy térjen haza a kis Nichole, June meg azért, hogy Serena lépjen túl a saját önzőségén és Fredet is győzze meg erről, de ha ez nem megy, úgy is jó, csak akkor legalább ütné el őket egy istenverte teherautó...
Olvasónk problémája elsőre nehezen volt érthető, mert egy láthatóan tejföl feliratú fotót mellékelve morgolódott azon, hogy tejföl helyett pirosat joghurttal vágta tönkre a családi ebédet, de ezt a zaklatottsága számlájára írtuk. Problémája ugyanis azonnal érthetőbbé…..
Prof. William 2019.06.28 14:15:27
Bevallom, gyermeki nosztalgiával tekintek vissza a 80-as 90-es évekre, ami nem is meglepő, hisz akkor voltam gyermek. Az iskolában löktük a vakert, a sódert, a hülye dumákat, mint pl.: nem egy rossz lábad van, hanem kettő, vagy hiszel a szerelem első látásban, vagy sétáljak el újra? (ezeket főleg…..
June flashbackel a boltban, egyik gyerekem kint van Gileádból, a másik ugyan nincs, de milyen jó is volt az az este a diszkóban, amikor összehozták Hannaht – az álmodozásból visszarántja ahogy sípol a mérleg, hogy 33 dkg a lencse, kérem a következőt. Nichole megmenekülésének…..
Keresztelőre igyekszik Gileád népe, Lydia néni oldalról - egy olyan járműről ami miatt Eric Cartman kénytelen volt még tovább hízni, hogy kaphasson egyet és ne kelljen többé gyalogolnia – osztja az igét, miszerint Isten figyel, úgyhogy tessék szépen viselkedni a templomban és…..
Elérkeztünk a végéhez, úgy hiszem, hogy a sorozattal méltó emléket állítottak a csernobili katasztrófának. Jöhetnek a mindent eldöntő pillanatok, az utolsó rész a bírósági tárgyalás köré fog épülni, ahol megtudjuk, hogy mi történt az erőműben. Én pedig köszönöm szépen mindenkinek a figyelmet!…..
Tessék, csak tessék, szájkarate time IS OVER, mindenki megmutathatja, mekkora a pöcse. Még nem próbáltad, de érzed a vágyat, hogy írnod kell? Szeretnél megtanulni jól írni? Lelkes vagy, szívből írsz, de nem tudod hol tartasz? Vagy szeretnél bekerülni az ország egyik legjobb írói…..
Prof. William 2019.06.14 08:20:23
@Thomas Dantes: Te jó ég! Micsoda forradalmi és újszerű ötletek! :) Szerintem alig pár év és te leszel a következő "Látnoki" rendező. :)

Én egy zombiinvázióval dobnám fel a sztorit. Kitör a zombiapokalipszis, Budapestet elárasztják a zombik és a ház lakóinak közösen öszefogva kellene megpróbálnia túlélni. :)
Még mielőtt mindenki heves anyázásba fogna, és az NBC-t küldené a picsába, a döntés nem az övék volt, hanem az alkotó Mike Schuré, aki a Twitteren közölte a követőivel, hogy befejezi a történetet. "Nem akarunk a vízben csak azért továb taposni, mert meleg, és kellemes érzés benne lenni" - indokolta…..
Az első rész alaposan felforgatta a lelkünket, a baleset mellett azt is láthattuk, hogy reagálnak a politikusok a helyzetre: kiderült hogy a SzU hírneve az első, az emberek meg valahol a lista végén állnak és félinformációkból dolgozik mindenki. Az első résznél nem került szóba,…..
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
Prof. William 2019.05.28 10:06:01
Egy remek sorozat amit az utolsó két évadban szinte a feismerhetetlenségik szétbarmoltak.

Elméletileg lényeg az lett volna hogy sok kicsinyeskedő trónra-törő eltörpülne a havas északról jövő fenyegetés árnyékában. Erre az egész mitológiát (Night King, Bran, Három szemű) lehúzták budin kb egy rész alatt.

Ja meg ahogy a végén torkonszarták Bran egész karakterét az is "remek" volt. Miután évadokon át szövwgelt arról, hogy Bran tulajdonképpen már nem is létezik mert ő a Három Szemű Holló. Meg még Deres vezetését is elutasította, hogy ő már nem Bran és nem lehet az ura semminek... Erre legyen király mert miért is ne?

Tulajdonképpen kiderül hogy végig Cerserinek volt igaza, amikor végig a trónra tört.

Még az régi kamuleak is sokkal jobb lett volna annál, mint itt elénk raktak.

A kamuleak tartalma.

- Deresi csata. Nagy veszteségekkel + pár ügyes trükkel legyőzik a Derest ostromló sereget.

- Már éppen a sebeiket kezdenék nyalogatni, amikor feltűnik a Golden Company + Lannister sereg. Cersei termsézetesen geci volt és felküldte a sereget, hogy ha Jonék túlélik akkor nyirják ki őket.
- A Golden Company ostromolni kezd de feltűnik az IGAZI sereg a NK-val az élen és felszecskázza a G és Lannister sereget.
- Hőseink menekülni kényszerülnek az újra ostrom alá vett várból.
- A Holtak Serege továbbvonul és elpusztítja Királyvárat. A jonnéktől szenvedett veszteségeket A GC és Lan -sereggel + Királyvárral pótolják ki. + tényleg megjön a TÉL.
- Euron visszamenekül a Vas szigetekre. Theron megérkezik és még éppen ki tudja szabadítani a Yarát mielőtt holtak oda is elérnek. Elvisznek hajón annyi embert amennyit csak tudnak.
- Jon + a többiek rájönnek hogy itt nem lehetséges sima győzelem. Sasbérc (vagy hova az a bevehetelen erőd) vonulnak vissza a megmaradt sereggel + azokkal akiket még hadba tudtak szólítani + maradék Lannister stb seregek.
- És végül OTT kerül sor a végső csatára és a NK legyőzésére.

Szerintem ez sokkal vállalhatóbb sztori lett volna még ha ugyanúgy Szuper Ayra győzi is le a NK-t aki legalább előtte fél Westeros bedarálásával villanthatott volna valamit.

Komolyan két évig fogatták EZT? Ja mert meg kellet várni a telet. Miközben egy kezemen meg tudom számolni hány jelenetben volt hó. És még azok a jelenetek is olyannak tűnek, amiket egy stúdióban simán le lehetett volna forgatni.
Deresi csata 55 nap? Mi volt ezen annyi?

Meg amúgy is...

Varys milyen leveleket küldött, miket intrikázott mielőtt kivégezték? Semmit?

Hol a picsában van a TÉL? Az elmúlt évszázadokban NK nélkül is eljött és ÉVEKIG tartott akkor is. Jó ezt mondjuk NK megölésével meg lehet magyarázni de jobb lett volna ha a kimerült kontinensre rászakad a tél. "Látjátok barmok egymással háborúzok, miközben talán előre kellett volna gondolkodni..."

Az elmúlt 7 évadban felépített mitológia ment kukába? Azor Ahai, Vörös Papnők, Mellisandre stb... a próféciák lófxxt se értek?

A menő WW szimbólumok + bizarr testszobrok meg úgy általában a természetfeletti szimbolika... Kuka?

Jon egy Targeryen... De minek ha ezt még csak egy büdös szóval sem említik a végjátékban? Nem merült volna fel, hogy ő legyen a király? Így mi értelme volt feltámasztani + mindenféle Azor Ahai jóslatot elnyomni róla?

A híresen barbár Dotharki harcosok mit szóltak hozzá hogy megölték Khaalesiüket? Az lenne minimum, hogy szörnyű bosszút állnak. Ebben nagyon jók. :) És általában HOVÁ TŰNTEK! A 3-ik rész óta úgy szaporodtak min a nyulak, erre mire újra történés lenne, megint eltűnnek? Lejárt az idézési idejük?

Ha Sansa a szarrávert/éhezett/zombult Északkal kiválhatott akkor a nyakas öntudatos, és persze nagyjából ÉRINTETLEN hadsereggel rendelkező Dorne miért marad? Ők akik kb mindig szabadok akartak lenni? Vagy Yara?

Olyan szinten lett elbaszarintva ez a sorozat az utolsó két évaddal, hogy azt szinte tanítani lehetne. Kb MINDENT kidobtak bwlőle ami Game of Throne-é tette...

Sixx írsz majd egy sorozat-összefoglalót is? Az utolsó évad hulladék lett de maga az egész sorozat megérdemelne egy lezáró cikket.
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Prof. William 2019.05.15 14:11:42
Visszanézve lassan már az egész 7-ik évadot egy filler évadnak érzem mert kb semmi sem történt benne. Ami meg történt az hülyeség volt.

Cerseinek, valamint az egész Királyvár szálnak már kb semmi értelme sem volt az 6-ik évad óta. Királynő lett és ott kb véget is ért az egész "életútja."

Szerintem valahogy így kellet volna felhúzni az ívet...

6. - Évad megérkezik Dany és nem hallgat az idióta tanácsadóira, hanem szépen elfoglalja Westerost. Mindenki befosik a sárkányoktól, Szuper Euron pedig hamuvá ég flottájával együtt.

A 10!!! részes évad 7-8 része körül jönne Királyvár ostroma/felégetése. Az évad végére Dany+Jon Westeros -ingadozó- ura.

Az évad végén megjön a Night King és áttöri a falat. A fal áttörése is egy csata-szerűség lenne de nem zombisárkány segítene, hanem az, hogy Bran akaratlanul meggyengíti a fal védelmét és a NK áttöri.
Az áttörés után megjön a 3 sárkány és AKKOR szedi le a NK az egyiket. És persze meg is zombítja.
Az évad végén láthatjuk, ahogy zombisereg menetel + NK a sárkáynon.

8 Évad Kb 2-3-ik rész Deres ostroma. Vereség.

4 . rész. NK a zombisárkánnyal feléget pár fontosabb várat. Az 5-ik részben Királyvár ellen küldi a sárkányt -ami egy jégviharral érkezik- A sárkány jókora pusztítást végez áttöri a falakat + égeti a várost de végül a 2sárkány és/vagy a skorpiók elintézik.

A tél szépen megjön egész Westerosra és a végső csata Királyvárnál lenne. Ott persze legyőzik a NK-t de amúgy Westeros romokban hever és itt a tél. Aztán még 1-2 rész a levezetésre és vége...

Szerintem nagy hiba volt az évadokon át felvezetett természetfeletti szál ilyen kurta-furcsa módon lezárni. Eddig pont az lett volna lényeg hogy az idióta emberi konfliktusok semmit sem érnek az igazi nagy ősi fenyegetés árnyékában.
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
Prof. William 2019.05.12 18:21:58
@Lily1218: Maga az egész jelenet röhej, volt ahogy éppen egy flottát és egy sárkányt követelő csúfos lebőgés után odamennek kemény 50-en hogy Cersei adja már meg magát ha kedves az élete.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Prof. William 2019.05.05 09:58:23
@VT 135: "Super 'Rey' Arya csodálatos megmenekülésével. Aki, miután háromszor hasba döfték, nem méltóztatott meghalni, ahogy az természetes lett volna, hanem iron lady-ként futott-úszott-ugrált, majd másnap a súlyos (halálos) sebéből 1 nap alatt felgyógyulva tovább pörgött és még meg is ölte az ellenfelét."

Az a nyikhaj kis Khal Drogo meg egy ennél tized-ennyivel kisebb sebbe is belehal.
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
Prof. William 2019.04.28 01:22:24
@zlcsik: "- tárgyalóképesek-e a Mások, azaz megérhetjük, hogy mondjuk Cersei kamatyolásilag lecseréli Euront/Jaimet az Éjkirályra?"

Ha csak a létező leghalványabb esély is lenen rá akkor Cersei valószínűleg azonnal széttenné a lábait az Night King méretes jégcsapjának. :)

De a NK és a serege jelenleg Search and Destroy üzemmódban van. Nem lehet velük tárgyalni. :)
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
Prof. William 2019.04.18 16:31:45
@nota19: Lehet ez valami titko skill. Minél többször rakják meg, vagy alázzák meg, mindig növekszik az intelligenciája.

Amúgy meg... Kimaradt jelenet. :)

img-9gag-fun.9cache.com/photo/an9G3yn_460svvp9.webm