Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goompah

0 bejegyzést írt és 4744 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
Goompah 2011.07.25 01:20:47
@Akitlosz:

Nem. A legtöbbet azok veszítik, akiknek már nincs miből.

Aki a minimálbérből veszít 10,000-et, az többet veszít, mint aki a félmilliós fizetéséből veszít 100.000-et, mert a minimálbéresnek a legalacsonyabb szintű megélhetésre sem marad már pénze.

OK, persze majd kimagyarázod, hogy mégsem. :(
Goompah 2011.07.25 02:34:34
@Akitlosz: "De ha mégis, akkor örülnék, ha tudnál forrást mutatni"

Neked? Max. egy lófaszt. :)
Goompah 2011.07.25 02:35:22
@Akitlosz: Na persze, hogy imagyaráztad, te félkegyelmű.
Tegnap este, amikor az oslói támadások elsői hírei után már folyamatosan a CNN breaking newst néztem, a műsorvezetőkkel és szakértő kommentátorokkal együtt egyre nőtt bennem is a meggyőződés: iszlám fundamentalisták voltak. Már megint ők. Hát persze. Nem akartam azt a hibát…..
Goompah 2011.07.24 23:59:31
@menőmano:

"Nagyon kérlek, használd már a kis fejecskédet."

Nagyon kérlek, ezt a lekezelő stílust inkább valaki mással szemben használd. nem adtam neked okot rá.

"Hol neveztem? mert nem emlékszem. Illetve nem is neveztem, ezt csak Te irtad oda, vagy összetévesztettél valakivel."

Akkor ezt nyilván nem is te írtad:

"Aki kicsit is ismeri az osztrák párt történetét, tudja, hogy bár megvan a – kendőzetlen – véleményük a külföldiekről és az iszlámról, és korábban számos „barna” kapcsolatuk is volt, azért az a típusú nyílt cigányozás és zsidózás, illetve más kisebbségek elleni uszítás, amit a Jobbik művel, teljesen idegen tőlük, gazdasági programjuk pedig kifejezetten szociál-liberális. Sem az FPÖ-nek, sem a többi európai szélsőjobbos pártnak nincsenek paramilitáris gárdái, amikkel kisebbségeket fenyegetnének. "

Ha esetleg a Gárdára gondoltál, a helyzet ugyanaz, a Magyar Gárda egyetlen verziójának sem voltak fegyverei, így bajosan nevezhetők paramilitárisnak.

"Ne állíts olyan dolgokat amit nem is írtam, mert azt nagyon nem szeretem."

Ne tagadj le olyan dolgokat, amiket írtál, mert azt nagyon nem szeretem.
Goompah 2011.07.25 00:14:08
@márta)):

Aha, szóval az Athena Intézet szerint rasszista bűncselekmény azt mondani, hogy igenis van cigánybűnözés.

A cigányzene, cigánykerék, cigánymeggy, cigányútra ment stb. szavak/kifejezések használata mikortól számít rasszista bűncselekménynek?
Goompah 2011.07.25 00:49:49
@menőmano:

OK, a beszélgetés veled részemről befejezve. Szórakozz tovább valaki mással.
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..
Goompah 2011.07.22 11:23:26
@Mária:

"Nem fizetsz te nekem azért, hogy veled töltsem az időmet, ezért nem töltöm veled."

Nocsak, ezt a vallomást nem vártam volna tőled, de - még ha alja embernek tartalak is -, becsülöm az őszinteségedet. A fizetségért cserében idejük egy részét férfiakkal töltő hölgyek általában elég szemérmesek szoktak lenni foglalkozásuk mibenlétét illetően... :D S e vallomásod ráadásul a szexuális segédeszközökkel kapcsolatosan korábban felvillantott alapos ismereteidet (vibrátorok beszerezhetősége) is megmagyarázza. Drága Mariska, gratulálok a kamingautodhoz!

Mellesleg az az érzésem, hogy szeszkópé inkább azért fizetne neked, hogy NE töltsd vele az idődet. :)
Goompah 2011.07.22 11:47:06
@Mária:

Drága Mariska, én a szexuális tanácsadókra gondoltam a foglalkozásoddal kapcsolatban. De köszönöm, hogy kijavítttál és pontosan megírtad a foglalkozásodat.
Goompah 2011.07.24 16:37:08
@szomorutojas: Az eredeti kijelentésem ez volt: "Franciául nem tudok annyira, de németül és angolul minden további nálkül hasnzálható ilyen értelemben. Használják is." Itt írtam le:

@Goompah:
Ha van hír, amin nem kellene meglepődnünk, mégis megdöbbenünk rajta az az, hogy Amy Winehouse 27 évesen drogtúladagolásban meghalt. Olyan ez, mintha egy valóságshow-ba direkt választottak volna be egy alkoholista, drogos junkie-t, aki majd szépen, élő adásban lövi túl magát.…..
Goompah 2011.07.24 02:22:47
@hafu: "Nem a médiának élt, ezért is készült róla nagyon sok olyan fotó, amik a legrosszabb pillanataiban örökítik meg őt."

Aki nem a médiának él, arról rossz pillanataiban is igen kevés fotó készül.
Goompah 2011.07.24 02:30:42
@hafu: "több millió ember, aki megvette a lemezét, nem azért tette azt, mert sokat látta őt a tévében és az újságokban szétcsúszott állapotban."

Megkérdezted mind azt a sok millió embert? :D
Goompah 2011.07.24 02:45:06
@hafu: "Ha Hamar Júlia bedrogozva sétálgatna róla is készülne jópár lesifotó :-)"

Na ugye. Aki nem a médiának él, az nem a média előtt éli az életét.

Ki az a Hamar Júlia?
Ritkán látni ilyen ötletes megoldást, ami amellett hogy végtelenül okosan és látványosan mondja el az üzenetet, még praktikus is, és tulajdonképpen a puszta létezésével támasztja alá a lényeget. Ez a Londonban található biciklitároló megoldás ezen ritka köztéri reklámok…..
   Szerzőpárosunk viszonylagos tömörséggel összefoglalta, hogy Gyöngyöspatának miért lett jobbikos polgármestere: mert mindenkinek tele van az izéje, nagyjából mindennel. Erről kár is lenne vitát nyitni, az azonban megér néhány kósza leütést, hogy hogyan is reagált…..
Goompah 2011.07.22 23:24:01
@Zébácsi: "A ház körül csodás kis kertecske van (ill. lenne), de nem hazudok, a rengeteg csikktől, söröskupaktól, csoki papírtól már nem látszik a fű (pedig van a bejáratnál szemetes). Szörnyen néz ki. A boltos nem tud vele mit kezdeni, egy ideig igyekezett rendben tartani e terciát (pedig nem az övé), de a sok lúd disznót győz elv érvényre jutása láttán feladta. Különben is, azokból él, akik odaszemetelnek"

Ez érdekes, a társasház helyében felszólítanám a boltost a környező hely tisztán tartására, ha pedig erről nem gondoskodik, akkor felmondanám a bérleti szerződését. Vagy ha a sajátja, akkor per és ráverném a rendszeres takarítás költségét, hiszen a sok szemét az ő üzleti tevékenységének eredménye. ényledg érthetetlen a lakók közömbössége.
Goompah 2011.07.22 23:25:40
@tesz-vesz: Valóban elég gyenge írás, eddigi tapasztalatom szerint Kottász a Mandiner leggyengébb szerzője.
Goompah 2011.07.23 12:14:46
@tesz-vesz: Nem vagyok jogász, komolyan nem tudom, milyen esetekben büntetendő már a fenyegetés is. A halállal való fenyegetés tudtommal büntetendő, de nem hiszem, hogy azt büntetik, ha valakit azzal fenyegetek meg, hogy pl. ellopom valamely vagyontárgyát. (Ha egy feltétel teljesítéséhez kötöm, akkor zsarolás, de ha csak úgy mondom neki, akkor szerintem nem.)

De ez számomra azért lényegtelen, mert Balázs így is, úgy is bebizonyította, hogy egy jellemtelen, kiskirálykodó, szemét alak, aki visszaél a hatalmával. Azért örülnék, ha ezért rá lehetne verni valami büntetést. Vagy legalább kirúgnák az összes posztjáról, de attól tartok, ez sem fog megtörténni, mert a Fideszben nagy becsületük van a csinovnyikoknak. :( Látod, azóta is a Fidesz gyakorlatilag agyonhallgatja az esetet.

Persze sejtjük, hogy a dolgok így mennek olyankor is, amikor az illető politikus nem olyan hülye, hogy szinte magnóra mondja a fenyegetését.
  „Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Figyelj, te ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul.” – Balázs József, Gyöngyös és…..
Goompah 2011.07.21 22:46:57
@manager2008: "Ha majd ülsz 3 évet valami idióta manipulált mobil felvétele alapján akkor közben gondolkozhatsz azon is mi a helyes megoldás."

Műszakilag nem bonyolult feladat megállapítani, ha manipulálták a felvételt. Azt már gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani, hogy NEM manipulálták, de éppen ezért ezt nem is várják el senkitől. Ha nem bizonyítható a manipuláció, akkor a felvételt hitelesnek kell elfogadni.

Pl. szalagos felvétel esetén egy alapos spektrumanalízis (háttérzaj, szalagzaj, nyávogás változása) könnyen kimutatja a vágást vagy beillesztést. A háttérzaj digitális felvételnél is árulkodó, de az eredeti memóriakártya elemzése is döntő lehet.

Egyébként erősen (nagyon erősen) kétséges, hogy a Jobbiknak, főleg pedig Juhásznak hozzáférése volt olyan műszaki eszközökhöz és szaktudáshoz, amellyel észrevétlenül manipulálhatták volna a felvételt - főleg ilyen rövid idő alatt. De ismétlem: a védelem feladata a manipulációt bizonyítani, nem a vádé a manipuláció hiányát bizonyítani.
Goompah 2011.07.22 01:04:30
@SvenH.:

"ott az egyik mobilszolgaltato szervertermeben bent van valahol minden ketseget kizaroan... r
aadasul a jelen beszelgetest megelozo es utana levo beszelgetest is le lehet kerni tuttira... "

A beszélgetést nem rögzítik, csak a hívásadatokat. Kivéve ha célzottan lehallgatnak valakit.
Nézegetem ennek a Balázs Józsefnek a parlamenti adatlapját. Önálló indítványok száma: 0. Felszólalások száma: 3. Kemény ... Végzettség: jogi szakokleveles közgazda, ELTE, Jogi Továbbképző Intézet. Nyelvvizsgák száma: 0. Nagyréde polgármestere, Gyöngyös…..
Goompah 2011.07.20 20:21:14
@Darkwill: "Semmit sem fog kapni, aztán majd ráverik h miatta nem változott semmi a környéken... "

Ez után az eset után nehéz lesz.
Újabb bizonyítékot találtak a marihuána gyógyító hatására. A tinédzserként rasszista, nácibarát dalokat éneklő Lamb és Lynx Gaede 5 évvel és egy gyógyfűkezeléssel később már liberális elveket vall. A tragikusan bugyuta poppos folkot játszó Prussian Blue duó 2004-2006…..
Goompah 2011.07.20 10:13:58
@Muad\\\'Dib: Magyarul ahhoz nem tompította el őket eléggé. :D
Goompah 2011.07.20 10:16:48
@Altdel: "Ha a kiképzés előtt füveztek volna rendszeresen, valószínüleg el se mentek volna. :P"

Amint sokan valóban nem vonultak be, hanem pl. elégették a behívójukat.

De nem feltétlenül azért, mert kábítóztak. Talán csak azért, mert úgy érezték, az életüket nem teszik kockára pár hatalommániás politikus őrületéért. Én anno kábítószer nélkül is vsz. ezt tettem volna.
Goompah 2011.07.20 10:38:39
@Altdel: "akkor voltak a legnagyobb háborúellenes tüntetések, és civil kezdeményezések"

Na igen, háborúellenes tüntetések leggyakrabban háborúk alatt szoktan lenni. :)A koreai háború még túl közel volt a 2. világháborúhoz, ahol indokolt volt az USA beavatkozása, akkor talán azért nem volt erős ellenállás. Vietnamot már nehezebb volt lenyomni az emberek torkán.

"Valahol csak összefügg a kettő, még ha csak közvetetten is, de összefügg."

Az összefüggés fennáll, de nem úgy, ahogy _szerintem_ gondolod (szólj, ha tévedek). Azt ui. nehezen tudom elképzelni, hogy a 68-as diáklázadások és általában az establishment elleni tiltakozások anno a kábítószer hatására történtek. Főleg akkor nem, ha elfogadjuk a marijuanások azon állítását (amit ez a poszt is sugall), hogy a marijuana csökkenti az agressziót, ellazít stb. Én úgy vélem, hogy a kábítószerhasználat elterjedésének és az elégedetlenségnek, lázadásnak közös kiváltó okuk volt, nem az egyik eredményezte a másikat. Persze erősíthették egymást.
Kis lépés az emberiségnek, egy nagy vödör szar viszont a Tokaji Kereskedőháznak és a Magyar Bíróságnak, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint cégeket nem lehet erkölcsileg megtiporni egy kiadós foskolódással sem:Különbséget kell tenni egy személy és egy cég…..
Goompah 2011.07.19 20:23:52
@Rosszindulatú Vászka:

Az volt a nevetséges és egyben szomorú, hogy több magyar bíróság elítélthetett egy újságírót csak azért, mert hangot adott a saját - nyilvánvalóan szubjektív - véleményének.

Konteó ide vagy oda, nagyon olyan kinézete van a dolognak, hogy a politika beleszólt az ítéletekbe, bármennyire pitiáner is az egész.

A következő az lesz, hogy ha egy borversenyen egy zsüritag lepontozza a politikai hatalomnak kedves bort, akkor őt is beperelik?

Esetleg az alkotmányba belekerül egy olyan passzus, hogy a hatalmon lévő politikusokhoz közel álló cégeket nem szabad bírálni?
Goompah 2011.07.20 10:12:58
@sangria: Talán azért, mert a magyar bíróságok a magyar állam nevében hurcolták meg?
Nem mintha a Népszabadságot mértékadó hírforrásnak tartanám (vagy bármelyik másik magyar médiaterméket), de azért egy ilyen szintű félelempropaganda legalábbis váratlanul ért. A múltheti Eurobarométer felmérésből (ahol kiderült, hogy a magyar fiatalok szívnak legkevesebben…..
Goompah 2011.07.19 12:04:02
@Benny sk: "a heti egyszeri merevre ivás ártalmasabb a szervezetre, mint ha minden nap mérsékelten részegednének le."

Én ennek az ellenkezőjét olvastam. Már nem tudom, hol. Állítólag a májnak jobban árt a folyamatosan bevitt alkol, mint egy-egy nagyobb löket, mert a folyamatos bevitelnél nincs alkalma regenerálódni.
Goompah 2011.07.19 13:41:34
@Aszteroida-bányász metal énekes: Bagoly mondja verébnek...
Goompah 2011.07.19 14:21:16
@Aszteroida-bányász metal énekes:

Maradjunk abban, hogy te kijavítottad valakinek a helyesírási hibáját, miközben te magad is helyesírási hibát vétettél.

Ezért ekézhetsz meg sértegethetsz engem, ha ettől kevésbé érzed vércikinek az égésedet. Egyrészt nem veszem föl, mert azt nézem, ki mondja, másrészt ettől még ugyanolyan hibásan írtál. Harmadrészt az én kommentjeimben elég kevés helyesírási hibát találhatsz. De azért csak keresgélj, jó szórakozást.
Ma jelentették be a NEFMI-ben, hogy 600 szakorvosjelölt és 20 szakgyógyszerészjelölt számára kívánnak ösztöndíj formájában havi 100 E Ft pluszfizetést adni, cserébe a mai rezidenseknek 10 évig kellene TB-finanszírozott eü. intézményben dolgozni, és nem fogadhatnának el…..
Goompah 2011.07.17 12:58:18
@Desiderata: "Ki lehet jönni angol nyelvtudás nélkül is. Ismerek olyan orvos házaspárt,hogy egyikük dolgozott, a másik fél évig angolul tanult, aztán vágott bele ő is az orvoslásba ismét :)"

Szóval előbb angolt tanult. Nem ezt írtam én is?

A patológus meg ugye egész közelről ismeri az anatómiát, a plasztikai sebész meg a szakmán belül kb. olyan, mint a fogorvos, bár szakmailag jóval lejjebb.

@allegretto23: "Elnézést, nem értem. Egy családon belül is mindenki fizessen."

Most is fizet, az meg irreleváns, hogy a dolgozó vagy a munkanélküli házastárs bukszájából jön elő a pénz. Ezért nem értem a kifogásaidat és annak követelését, hogy mindenki fizessen.
Goompah 2011.07.17 13:00:18
@adamantium: Fölösleges érvelned, a dohányos úgysem látja be. Jön a makkegészséges, 88 éves láncdohányos Józsi bácsival és a rákban fiatalon meghalt nemdohányzóval.
Goompah 2011.07.17 13:02:59
@Dr. Morcz: "és hogy lehet megvédeni az orvost a túl nem vizsgálás következményeitől (orvosperek"

És akkor ezzel egyidőben a műhibák és orvosi hanyagságok sokkal alaposabb és részrehajlásmentesebb kivizsgálását is. Ezzel lesz meg az egyensúly.
Keith Caputo, a Life Of Agony énekese Twitterén jelentette be, hogy nővé válik. Ezzel együtt már mint nő utal magára, illetve a Twitterén is mint Keith Mina jelenik meg. A Life Of Agony jelenleg búcsúturnéját tartja, egy rajongói kérdésre pedig Caputo azt válaszolta, hogy a nővé…..
Goompah 2011.07.16 10:24:08
@producer: Galambocskám, mereszd ki jobban a szemed, akkor talán észreveszed, hogy nem a posztra, hanem balaton666 kommentjére válaszoltam. Ő pedig extrém szintű másságot említett, ami nem kizárólag szexuális tartalmú lehet.

"Amúgy a hozzászólásoddal igazolod az általad cáfolt tételt szvsz, de mindegy."

Nem vitatom el azt a jogodat, hogy azt gondold a kommentemről, amit csak akarsz, sőt ezért még csak azt sem állítom, hogy nyilvánvalóan önértékelési problémáid vannak. :) Ez mit is igazol?
Goompah 2011.07.16 15:39:25
@۝merta-X:

Kedves Hülye korlátolt öntelt paraszt!

Gratulálok a szép hosszú nevedhez. Az eszedhez már kevésbé.

Üdv.:
Goompah
Goompah 2011.07.16 20:20:22
@Flava Mo: Nézd csak, nekem is mit írt Hülye korlátolt öntelt paraszt (ez volt az aláírása), aztán már nem is csodálkozol rajta.
Szerencse, hogy már nincs válság, és minden egyre jobb lesz. A Homár nem is érti, Feherb miért akadt ki Aldi sajátmárkás joghurtján. Az Alpok minőségét felváltotta az Alföld, csak a nyersanyag adottságai változtak. Meg a doboz lett kisebb, biztos a gyártósor erre van belőve:…..
Goompah 2011.07.16 12:21:37
@salapapa:

Na ja, csak manapság - főleg városban - nem mindenhol vágnak csirkét otthon, meg egér sincs sok a háznál. A madár, az egér a macska természetes, egészséges táplálékai, de a konyhai maradékok nem azok.

De az is lehet, hogy a falusi macskák nem is élnek 15-20+ évig. Levelezek egy hölggyel, akinek nemrég lett 20 éves a kandúrja, ez embernél 100+ éves kort jelent.

A világ bizonyítottan legidősebb macskája, Creme Puff 38 évesen halt meg, és a gazdája szalonnás rántottával etette (meg persze mással is). Szóval vannak furcsa dolgok.
Goompah 2011.07.16 12:58:48
@salapapa:

"ezek mind-mind-mind a macskatartók lehúzására szakosodott cuccok"

Nem azok, amelyeket én írtam. Lehúzás a méregdrágán árult "jutalomfalat", a 2-300 forintos, de csak 85 grammos konzerv, az 1000+ Ft/literes macskatej, a 300 Ft/literes "macskaásványvíz" és hasonlók. Na de mitől lenne lehúzás a legjobb minőségű, de még a legolcsóbb, ócska konzervnél is sokkal olcsóbb minőségi táp? Hacsak nem attól, hogy a gyártó szemét módon a profitért csinálja. Vagy te ingyen dolgozol?

Persze szíved joga lehúzásnak tartani. :)
Goompah 2011.07.16 14:11:26
@bubo cupropenis:

"gyerek helyett tartják, ezzel ölik el a gyerek iránti vágyat"

Hú, de mocskos demagóg duma. Olyat ugye nem is hallottál, hogy gyerek ÉS háziállat?

"egy olcsó társ pótlék"

Olyat sem hallottál, ugye, hogy társ ÉS háziállat? Plusz gyerek... :D

"Tartanak az emberek egy haszontalan állatot"

Biztos vagy abban, hogy másnak is attól hasznos egy állat, amitől neked?
A Motorola nagyot szeretne dobni a második generációs tabletjével, a Xoom 2-vel. Legalábbis a hírek szerint ez lesz az első Ice Cream Sandwichet, az Android következő verzióját futtató tablet. Ez eddig oké, valakinek az elsőnek kell lennie és már a Honeycombnál is az elsők között…..
Goompah 2011.07.15 19:28:59
@Álmos: Ráadásul a cream tejszínhabot is jelent.

A felbontás szép lesz, ha igaz lesz.
Goompah 2011.07.15 19:34:20
@Alotharian: Én ezért nem váltok nagyobb monitorra. A mostani 1680*1050-es, kurva sokra mennék azzal, ha vízszintesen megnő 240 pixellel a már most is kihasználatlan terület, függőlegesen meg kapok plusz 30 pixelt. Mert már vsak 16:9-eseket kapni, pedig nem mindenki filmnézésre használja.
Goompah 2011.07.15 19:39:42
@registraal: OK, de akkor már egyezzünk ki colorban, u nélkül. Ha már egyszer usákokbéli cégről beszélünk (Motorola). :D
Szégyen és gyalázat! A múltkori megtévesztő infografika után a szörnyű valóság a Galluptól, hogy fiataljaink (15-24) Európában utolsó helyen végeztek a füvezők listáján. Magyarul nálunk szívnak a legkevesebben: A felmérésből kiderült, hogy a cseh fiatalok 24 százaléka…..
Goompah 2011.07.14 17:37:59
@nomac: "Azert ez nem annyira definalhato"

Nem is feltétlenül szükséges. Attól, hogy valamit beleszuszakolunk egy kategóriába vagy éppen kiveszünk belőle, az illető valami nem változik.

Másfelől az a tény, hogy nem tudunk mindent pontosan definiálni, messze nem jelenti, hogy az effajta definíciók szükségtelenek.

Gondolkozz el például az "asztal" definícióján. :) Egy kis flexibilitással szinte mindenről bebizonyítható, hogy asztal, másrészt szinte minden asztalról bebizonyítható, hogy nem asztal (és akkor most hagyjuk a logikai bukfencet). S mindettől az a fránya asztal mégis asztal marad - vagy nem.
Goompah 2011.07.14 17:42:51
@mement: Akkor a villamossszék milyen drog?
Goompah 2011.07.14 17:44:02
@nomac:

"Az hagyjan, de hogy definalnad a sornyitot ? :)"

Erre a tipikus bölcsész válasz az, hogy először definiáljuk a sört. :D
 „Don't regret the rules I broke...”   A dohánylobbi erősebb volt. Pöpec kis szállóige lesz még Balsai István megjegyzéséből, azt hiszem sokat fogjuk idézni és hallani majd. Ne legyünk persze ennyire széplelkűek: amióta a pénzt feltalálták, úgy…..
Goompah 2011.07.14 17:07:50
@eN: "én a dohányzás megtiltásának elvetését sajnálom a vendéglátóhelyeken"

Hohó, hát azt sem szavazták meg?

@bunko_jobbos: "Erre mi van az indexen: a kémügy Pintér Sándorhoz kötődik."

Pintérről bármi rosszat el tudok képzelni. S akkor a fantáziám minden bizonnyal még szegényesebb a valóságnál.

@is: "ez azt mutatna, hogy valami kis gerince maradt"

Balsai és gerinc? Ugyan már!
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
Ha magasról szarol a villanyszámlára, illetve ha kibogozhatatlan számodra a "minél-több-energiát-használsz-hűtésre, annál-inkább-melege-lesz-a-Földnek" egyenlet, vegyél légkondit. Használtat lehetőleg, aminek olyan a hangja, mint egy szovjet traktor-alkatrészekből…..
Goompah 2011.07.12 10:44:46
@copass:

Nálunk is A oszt. mosógép (azaz AA van ráírva), szintén A oszt. hűtő (No-Frost, ami annyiban lényeges, hogy a nagy melegben sincs a hűtőlemezén megvastagodott jég, ami rontja a hőelvonás hatásfokát), 80+-os táppal max. 60 wattot fogyasztó számítógép, a monitor kb. 20-22 wattot eszik, kompakt fénycsövek vagy T8 csövek elektronikus előtéttel, TV nincs.

Már ellenőriztem a villanyórát, három darab 40 wattos wolframizzóra 118 watt jött ki, szóval a jelek szerint nem csal.

@molnibalage: Baszod, azért ugye értetted? De kibaszottul okos vagy, hogy észrevetted, véletlenül fordítva írtam. De inkább köcsög vagy, semmi más.
Goompah 2011.07.12 10:51:01
@molnibalage:

Azt bezzeg nem szúrtad ki, te szerencsétlen, hogy az energiamérleg szempontjából nem szerencsés a Föld látható tartományra érvényes 0.39-es albedójával számolni, ahogy páran kijavítottak engem korábban, amikor 0.3-at (Bond albedó) írtam. Na persze ahhoz, hogy ezt észrevedd, egy kis észre is szükséged lenne, ami nálad hiánycikk.
Az iPhone 4 magában sem ronda éppen, de azért még lehet tovább pimpelni. Aki szeretné a műanyag toknál erősebben kényeztetni telefonját, valamint nem sajnál további 120 dollárt, annak remek választás lehet a Snow Peak Titanium iPhone 4 Case. A karcmentes titánból készült házat…..
“Kizárt, hogy az MSZP és a Fidesz informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben” – állította közelmúltban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök-pártelnöktől – aki esetében kizárt, hogy…..
A Photojojo nevű online üzlet valami rettenetes ötlettől vezérelve piacra dobott egy iPhone-hoz illeszthető keretet, amivel Canon EOS vagy Nikon SLR objektívek csatlakoztathatóak – a telefonhoz.250 dollárért (46 ezer forintért) olyan szörnyet csinálhatunk az iPhone 4-ből, amilyet…..
Goompah 2011.07.10 20:23:50
@ecodrive: Vagy Retarded. :D
Goompah 2011.07.10 23:58:48
@dH2K: Az ájfón kijelzőjének méretén és felbontásán érdekes lehet képet szerkeszteni. Aztán meg a szenzor minőségén (pl. dinamika) semmilyen objektív nem javít.
Goompah 2011.07.11 09:17:04
@dH2K: Jók a képek, nekem tetszenek. Viszont én ezeket inkább művészi képeknek látom, ahol pedig nem a tökéletes képminőség a legfontosabb cél, sőt. Sokkal fontosabb a látásmódod, a képi kompozíció stb. Na és legelsősorban a téma. :)

"Vegyük már észre, hogy egy 5 megapixeles érzékelő 10 éve még a legfelső hi endben sem igen létezett, most meg csak a fikázás megy."

Ez igaz, de erről a kütyüről és a ájfón kamerájáról MOST beszélgetünk, nem 10 éve. Akinek van művészi tehetsége, az (majdnem) a legszarabb géppel is tud jót csinálni, sőt egyenesen ki tudja használni a gép hibáit is. De a legtöbb embernek simán csak a látottak rögzítésére van szüksége, művészi vénája pedig alig van. Akkor pedig az ájfón behozhatatlan hátrányból indul a legegyszerűbb kompakktal szemben is.

Most, elküldés előtt látom, hogy @Donor: is majdnem ugyanezt írta.

Még egyszer, gratula a képeidhez.
IDDQD Csak az a szép zöld gyep 2011.07.10 09:20:00
A brit tudósok valószínűleg Hollandiába helyezték át a székhelyüket, mivel a Culture néven futó, az orvosi cannabis használatáról értekező webmagazin egyik cikkében ezúttal arról merengtek, hogy milyen hatást gyakorol a marihuána és a videojáték az Alzheimer-kórosok…..
Goompah 2011.07.10 22:58:48
@Kopasz szuzukis: "Aki ezen szórakozik, javaslom, menjen be egy klinikára 1 napra néhány ilyen beteg közé."

Be fognak menni a klinikára. Igaz, majd csak 60+ éves korukban és betegként. :) Persze addigra már elfelejtik, milyen jót szórakoztak itt beteg embereken.
Goompah 2011.07.10 23:50:44
@Tyl3r: Én meg a te véleményedet nem mondanám perdöntőnek.