Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kenderesi (törölt)

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
kenderesi (törölt) 2010.05.13 22:32:50
klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=108546

Gyurcsány újabb bírálata

Gyurcsány Ferenc szerint elfogadhatatlanul rossz, hogy az MSZP-frakció többségi döntéssel a politikai megállapodás aláírása mellett döntött, mert ezzel akarva-akaratlanul megerősítik azt a látszatot, hogy tudomásul vesznek egy vállalhatatlan politikai szereposztást.

A volt kormányfő az úgy nyilatkozott: a rossz döntés hibás helyzetértékelésből és téves helyzetelemzésből származik. Hozzátette: a parlamentben nyilvánvalóan nemmel kell szavazni a Jobbik bármifajta részvételére a nemzetbiztonsági bizottságban.
A Fidesz ma bejelentette: Schmitt Pált jelölik a parlament elnökének. Sajnos a jelölésről egyelőre szinte semmilyen részlet nem derült ki; nem világos, hogy pontosan milyen eljárás alapján döntött a frakció, ki tette a javaslatot, hányan támogatták azt, és vajon volt-e…..
A szokásosnál is rövidebb bejegyzés lesz, éppen csak egy gondolat. Olvasom a magyar sajtóban az új kormányzati szerkezetre adott reakciókat. A Magyar Nemzet publicistája el van ragadtatva ettől a mérhetetlen bölcsességtől, egy szemernyi kétsége sincs, hogy igazán jól kormányozni…..
kenderesi (törölt) 2010.05.04 14:39:16
@gastro vazze: Van ennek egy természetes evolúciója, nem lehet a végtelenségig folytatni az agymosást. Ahogy a Gyurcsány kormány alatt leapadt a Népszabadság olvasottsága, ugyanúgy fog egy idő után a jobboldali média is a helyére kerülni, amikor az olvasók fejében kezd elválni egymástól a beléjük sulykolt világrend, és a mindennapi tapasztalataik.
Többször utaltam már arra, hogy az új parlamenti felállás a korábbinál kiszámíthatatlanabbá és érdekesebbé teheti a magyar politikát. Ennek a megváltozott politikai térnek egy fontos aspektusáról azonban még nem szóltam elég hangsúlyosan: az ellenzékbe került három párt…..
kenderesi (törölt) 2010.05.03 16:02:05
@kenderesi:
Rosszul fogalmaztam: Sólyom természetesen nem a ballib oldal bástyája, hanem inkább egy lehetőség a számukra, a legkisebbik rossz, mint ahogy megválasztásakor a Fidesz számára volt.
Bár sejtem, hogy a többség szerint lényegtelen kukacoskodás, szerintem viszont sokat elmond a magyar média állapotáról, hogy mindenhol* – még a Fidesz elnökének honlapján is - ugyanaz a mai hír: Sólyom László felkérte Orbán Viktort kormányalakításra. Pedig nem, nem kérte…..
kenderesi (törölt) 2010.04.29 09:59:18
Az előző bejegyzésben megnéztük, hogy 1994 és 1998 között milyen mondatok hangzottak el a kétharmados többség kapcsán. Miután a két forduló közötti kampány továbbra is ugyanazon kérdések körül forog, a történelmi visszatekintést érdemes még egy kicsit folytatni: talán…..
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
kenderesi (törölt) 2010.04.09 13:24:37
@ati27:
Azért kicsit meredeknek érzem a logikádat. Ha jól értem, azt mondod, hogy nem másnak, mint egy fideszes kampánystratégának jutott eszébe az az első pillantásra meglepőnek tűnő, ámde zseniális ötlet, hogy így két nappal a csendesen, feltűnés nélkül csörgedező Fidesz kampány vége előtt robbantsanak egy nagyot, és zavarják meg az állóvizet. Mindennek kézenfekvő megoldása egy, a saját pártigazgatótól származó hangfelvétel kiszivárogtatása, amelyen a politikus arról beszél, hogy hogyan listáznak Pécsett név szerint 15 ezer "komcsit", és hogyan kell az ilyen adatbázist országossá fejleszteni a közelgő választásokra. Igen, napnál világosabb, hogy ezzel a hajrában jó nagyot tudnak ütni az Mszp-n, és még véletlenül sem saját magukon. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy a Fidesznek az a jól felfogott érdeke, hogy az utolsó két nap feljelentésektől, OVB elmarasztalástól, ombudsmani vizsgálattól, valamint a Fideszhez kapcsolt autoriter remineszcenciák feléledésétől legyen hangos.
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
Előre szólok, ennek a bejegyzésnek csak áttételesen lesz köze a politikai elemzéshez. Akit tehát csak az érdekel, véletlenül se olvasson tovább, hiszen nincs rosszabb, mint a csalódott olvasó.Vallomással kezdem: a televíziós szereplések közül a választási műsorokat szeretem a…..
kenderesi (törölt) 2010.02.22 10:05:18