Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marinar

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi jut eszébe egy átlag magyarnak (vagy európainak) Japánról? Nyilván a gasztronómia (szusi, zöld teás ropi...), a történelem (szamurájok!), a fejlett technika, no és ha kicsit tájékozottabb, akkor talán még az is, hogy ez az ország, ahol annyit dolgoznak az emberek, hogy az már komoly társadalmi…..
Mondjuk, nagyon nincs min meglepődni annál a pártnál amelyik tavaly egy érvénytelen népszavazással (tényleg, emlékszik még rá valaki?) is nagyon boldog volt. ..
Kevés megcáfolhatatlanabb dolog van a világon, mint a globális felmelegedés. Az Egyesült Államok elnökének viszont sikerült olyan mélyre süllyednie, hogy bejelentette az USA kilépését a nagy nehezen tető alá hozott párizsi egyezményből. Donald Trump már megválasztása előtt…..
Ha kimész Európából, látod, hogy közeleg a végítélet – mondja Jászberényi Sándor a Mandinernek. A Közel-Kelet háborúit megjárt haditudósító Hemingway-i figurája a magyar irodalomnak: friss novelláskötetéből is a legdurvább valóság köszön vissza. Az újrealista…..
Ha valaki rátekint az LMP-s politikusok Facebook-oldalára, azt fogja látni, hogy aktív támogatóik ütik-verik őket. Teljesen mindegy, hogy mit tesznek ki az oldalaikra, akár a Fideszt bíráló bejegyzéseket, saját támogatóik fordultak el tőlük. Sokan jelentik be kilépésüket. Az LMP hajója léket…..
Persze nem azt mondom, hogy a tüntetés általában, sehol a világon, semmikor nem ér semmit. Csak Magyarországon, és most nem. Azért, mert ez egy ilyen hülye ország. Orbán és bandája nem fél semmitől, csak attól, ha megbuknak a legközelebbi választáson. A jelenben nem félnek semmitől, csak, ha a…..
A Népszabadság sunyi-lapos bezárásáról süt, hogy politikai okokkal magyarázható, de senki se higgye, hogy csak és kizárólag a mostani hatalom a hunyó. Nincs mit rugózni azon, hogy a háttérben a Fidesz médialenyúlási törekvésezi állnak, a duma a nagy bukórón csak részben igaz, hiszen javult a…..
Zoltán nemrégiben döntött úgy a családjával, hogy Kanadába költözik, pedig Magyarországon tulajdonképpen nem szenvedtek hiányt, volt munkájuk, a gyerekek is jó óvodába jártak. Valami mégsem stimmelt…..
Jót röhögtem nemrég, mikor Kósa Tusványoson kijelentette: ők bizony megszüntették  rendszer szinten is a korrupciót. Aztán mit tesz a Jóisten kiderül, hogy igazat mondott. A Mengyi eset tanulsága szerint igaz, tényleg megszűnt a korrupció, mert ellopták azt is. A 10-20% visszaosztás, vagy a sokat…..
Szemetek ezek a britek. Ilyen csúnyán leszarni a fő uniós vétószövetséges kampányát azért genyóság. Még akkor is, ha épp a britek Orbánja kapaszkodott bele egy akkor éppen belpolitikai - újraválasztási hasznot hozó blöffbe, és faragott rá a megvalósításra elég csúnyán. Mer'hogy őkelme belebukott a…..
marinar 2016.06.25 22:12:06
@taga20: Így beszél egy igazi demokrata.
Ha fogyatékos a fiad vagy a lányod, gyakran irgalmatlan nehéz lehet az életed.  Talán még mindig azt kérdezgeted magadtól, hogy miért éppen a te gyermeked sérült meg. De biztosan eleged van a szánakozó pillantásokból és a lesütött szemekből. Torkig lehetsz az iskolákkal és óvodákkal, ahová nem…..
Adott egy évek óta Magyarországon, Budapesten élő, magyar származású, de már Norvégiában született szerző, aki most úgy döntött, elköltözik Magyarországról. Az indokait hét pontban foglalta össze, én pedig úgy éreztem, érdekes vitaindító lehetne belőle, így összefoglalva most elétek…..
Kedves Vezetőnk és A Párt úgy van ezzel a titkosítandó közpénzjelleg mentesítéssel, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel: küzd vele kegyetlenül, de se emészthetőre elrágni se egyben lenyelni nem tudja. Ezért aztán nekifutnak újra és újra a "ne zavarj, épp lopunk" törvénycsomag állami cégekre…..
marinar 2016.06.06 16:07:53
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A közhelyes dolgokban sok az igazság...tényleg miért is hiábavalóságba fektetnek energiát a fiatalok?
Mottó: "A magyar ember vagy sörös, vagy boros, de nem Soros" (M. T.)  Nagyon árulkodó, ahogy a kormány és a feje beleálltak a sorosozásba.  Persze eddig is akadt mindig valami kreált ellenség, amely jól jött a tábor egyben tartásához és a lopások elfedéséhez, de itt mélyebb okok is lehetnek.  Az…..
Mészáros Lőrinc, az ország legsikeresebb gázszerelője, 2011-től Felcsút polgármestere, ma már a leggazdagabb magyarok egyike. Sikereivel nem büszkélkedik, pedig az bizony akad szép számmal: az állami megrendeléseknek és befolyásos barátainak köszönhetően sorra nyeri a…..
Magyarország veszélyes útra lépett. Ez nem újdonság, hiszen miniszterelnöke külön ösvényt próbál taposni (és vágni) a történelem dzsungelében, ám a járt utat a járatlanra cserélni rendkívül veszélyes. Most azonban lépjünk ki a szimbólumok és közhelyek világából, és fogalmazzunk világosan, amit Orbán…..
Lánczi András hisz a szómágiában, legalábbis nincs más magyarázata annak, hogy szinte naponta igyekszik megmagyarázni, a korrupció tulajdonképpen nem is rossz dolog, ha jó ügyet szolgál, végtére is egy politikai termék. Hiába próbálja azonban misztikus fénytörésbe helyezni azt, ami a Magyar Nemzeti…..
Elég sok posztunk kezdődött, vagy ért már véget úgy, hogy ennél mélyebbre már nehéz süllyedni, de még biztos sikerül. Az elmúlt 10 nap azért volt kiemelkedően érdekes, mert a kormány nem a szokott tempóban húzta lefelé a pincébe az országot, hanem mintha perecelt volna a lépcsőn és egy pillanat…..
Most szakadt ketté a Fidesz. Nem, nem hullik darabokra, nem oszt senki lapot Tóbiásnak vagy Gyurcsánynak, az ő szekerük ettől függetlenül gurul vagy rohad el félúton. A Fidesz nevű halmaz azonban aligha lesz egyben tartható 2018-ban. Lesz egy rész, amelyik megmarad Fidesznek, ez lesz a visszataszító…..
Salgótarján jobban teljesített. Az MSZP-DK közös jelölt nyert, a korábban fideszes körzeteket is megnyerte, itt az ideje, hogy sorra vegyük a tanulságokat. Összefogás és együttműködés kell. A két szátmottevő ellenzéki formáció lelkes és erős kampánycsapatokat toborzott. Szerencsére, jó volt a…..
Nemigen vették észre az úgynevezett elemzők - vagy nem akarták észrevenni - de a legutóbb megjelent kutatások szerint a LMP kiesne a parlamentből. Gyakorlatilag minden kutató cég ezt méri. Schiffer András útelágazódáshoz érkezett... Nem csak az a tanulsága az évkezdetnek, hogy az Együtt, a PM, a…..
Aki esetleg a van rajta sapka, nincs rajta sapka elmélet oldaláról közelíti meg G. Fodor Gábor gusztustalan szellemi mélyrepülésének történetét és annak végkifejletét (legalábbis amit mostanig tudni lehet róla) az itt most rossz helyen jár. G. Fodor Gábor bocsánatkérése a Tóbiás József MSZP-elnök…..
marinar 2016.01.29 13:00:53
@István Tamasi: Na szóval..... hogy is állunk azzal a bocsánatkéréssel, te mosdatlan szájú?
Pár nap alatt Orbán Viktornak sikerült lezúznia, amit nagy nehezen felépített. A menekültekkel megvert, Európát hősiesen védő, a magyar munkahelyéért borzasztóan aggódó miniszterelnökből pár nap alatt a holokauszt felidézője, egy embertelen, igazságtalan és közönséges…..