Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajti Botond

74 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fordulat világszerte a közbizalom alakulásában: a kormányokban és a médiában egyre kevésbé, munkáltatójukban ellenben egyre inkább megbíznak az emberek  A koronavírus-járvány és az annak következményeként kialakult gazdasági válság, illetve…..
Jelentősen csökkent a közösségi oldalak hitelessége az újságírók szemében az elmúlt négy év során a legfrissebb Trendlabor Médiaindex felmérésünk alapján. A bizalomvesztés fő oka az álhírek fokozott terjedése, amelyekkel szinte mindannyian rendszeresen találkoznak. Mindez nem vetette vissza a…..
Négyszeresére nőtt az Instagramot rendszeresen használó újságírók száma 2014 óta a legfrissebb Trendlabor Médiaindex felmérés eredményei alapján, így mostanra a sajtó munkatársainak közel fele megtalálható a legnépszerűbb fotómegosztón. A Facebook-felhasználók arányának növekedése is folytatódott,…..
Minden filmrajongó szívét megdobogtatja a Walmart legújabb reklámfilmje, amellyel a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége "grocery pickup" szolgáltatását mutatja be látványos és szerethető formában. Ennek lényege, hogy a vásárlók egy online felületen állítják össze bevásárlólistájukat, s…..
Brad felesége 11 éve dolgozott egy népszerű amerikai étteremláncnál, a Cracker Barrelnél, amikor egy szép napon minden különösebb indok nélkül kirúgták. Brad nem hagyta annyiban a dolgot, és egy rövid, de lényegre törő kérdést posztolt az étteremlánc Facebook-oldalára: "miért rúgtátok ki a…..
Állítólag egyre kevesebb gyerek hisz a Mikulásban, mivel az interneten keresgélve már nagyon fiatalon kiderül számukra az igazság. Ezen szeretne változtatni a Hide My Ass webes cég a Keep Believing in Santa webes alkalmazás létrehozásával, amelynek célja a gyermekek megvédése a…..
A Financial Times egyik munkatársa, akit történetesen Sarah O'Connornak hívnak, közzétett egy hírt a Twitter-csatornáján arról, hogy egy robot egy munkás halálát okozta az egyik német Volskwagen-gyárban. — Sarah O'Connor (@sarahoconnor_) 2015. július 1. Saját bevallása…..
Korábban már írtunk a Trendlaboron olyan ruhadarabokról, amelyek a testfunkciókat figyelve jelzik, ha például túlhajtja magát az ember. Aki szereti az élete minden mozzanatát behálózó okos kütyüket, annak jó hír, hogy már vízszűrőből is készült egy hasonló konstrukció: a…..
A legtöbb felhasználó bizonyára alig várja, hogy a videók elején felbukkanó hirdetésekből leteljen a kötelező öt másodperc, és a "Skip Ad" gombra kattintva továbbugorhasson arra, amit ténylegesen látni szeretne. A GEICO azonban készített egy olyan Youtube-reklámot, ahol…..
Számtalan kutatás, felmérés jelent már meg arról, hogy az egyes közösségi csatornákat milyen arányban használják a tizenévesek, de a korosztály tagjaitól származó vélemények, meglátások alapján alkothatunk igazán átfogó képet arról, mi áll ezeknek az adatsoroknak a…..
Bajban vannak a gombamód szaporodó kézműves sörfőzdék az Egyesült Államokban, mivel mára szinte nem maradt használható, szabad név az új sörmárkák számára: a városok és tájegységek nevei, állat- és növényfajták, időjárási jelenségek szinte kivétel nélkül foglaltak.…..
Elsőre talán furcsa ötletnek tűnik a mai világban egy kizárólag írásra alkalmas készüléket piacra dobni, de ha jobban belegondolunk abba, milyen gyakran szakítja meg a legtöbb ember a különböző szövegek írását a közösségi oldalak vagy a hírportálok kényszeres csekkolása…..
Az egyik legismertebb és legsikeresebb X generációs író, Bret Easton Ellis még idén februárban, a Vice magazinnak adott interjúban boncolgatta először hosszabb terjedelemben, hogy mit is jelent az általa kreált „Generation Wuss” kifejezés, amellyel az internet mellett felnőtt,…..
Nagy felzúdulást keltett, hogy az Apple az új iPhone-okra kérés nélkül feltölti a U2 új albumát. Ami viszont különösen érdekes, hogy nem sokkal ezután keringeni kezdett a Twitteren egy fotó egy nyolcvanas évekbeli újsághirdetésről, amely szerint az akkoriban a mai…..
Napjainkban már nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy mit viseljünk irodai környezetben. Míg korábban az üzleti világban egyértelmű volt, hogy az urak öltönyt, a hölgyek pedig kosztümöt viselnek, ma már iparágtól, vállalati kultúrától, helyi szokásoktól függően igen nagy…..
Sajti Botond 2014.08.07 16:37:54
@Túrós: azért sokat lazultak ezek a szabályok, azért is érdemes a fentiek szerint, több szintre felosztva vizsgálni ezt a kérdést. Én azt tapasztaltam, hogy már az elmúlt 10 évben is sokat változott a helyzet, és vált pl. elfogadottá a fenti felosztásban az 5. szinthez sorolt, kifejezetten laza öltözék irodai környezetben is.
Sajti Botond 2014.08.07 16:45:53
@ZF2: Ezért írtam, hogy vállalattól és szervezeti kultúrától függ, mert pl. bankokra vagy például ügyvédi irodákra amit írtál, az mindenképp igaz, de egyre több olyan iparág van - nemcsak informatikusok - ahol már lazábbak a szabályok, és ahol már az öltöny / nyakkendő egyre ritkább.
Közzétettek a napokban egy, a hazai lakosság körében készített kutatást a közösségi platformok használatáról, amelynek egyik nem meglepő megállapítása, hogy a felhasználók leginkább ismerőseikkel szeretnek kapcsolatot tartani e felületek segítségével. Erre nyilván senki…..
Biztosan sokakban felmerült a kérdés, vajon mennyire éri meg súlyos dollármilliókat költeni a nagy márkáknak az olyan sportesemények szponzorálására, mint a nemrég véget ért brazil focivébé. A GlobalWebIndex legújabb kutatásának köszönhetően pontos számok állnak…..
Sokan csupán ügyesen eltalált PR-fogásnak tekintették az Amazon tavaly év végi bejelentését, mely szerint megkezdik a drónokkal történő csomagküldés tesztelését. Egy biztos: a bejelentést követően rengeteg médiafelületen foglalkoztak a témával a CNN-től a legnagyobb online…..
Sajti Botond 2014.07.11 14:27:32
www.youtube.com/watch?v=m4pmiZhdkdI&feature=kp :)

De komolyra fordítva a szót: nagyon sok munka szűnt már meg az ipari forradalom kezdete óta, de létrejöttek helyettük másfélék. Attól nem tartok, hogy a drónok terjedése miatt felszökik a munkanélküliség.
Mivel még mi sem tudtuk túltenni magunkat azon, hogy a legutóbbi évad befejeztével jó ideig Trónok Harca epizódok nélkül maradunk, most eljátsszunk a gondolattal, milyen modern márkákként működnének a királyi házak napjainkban. Ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen a nagy…..
Világszerte nagy vihart kavart múlt hét végén a Facebook kísérlete, melynek során több mint 600 ezer felhasználó üzenőfalán módosították a pozitív, negatív tartalmak arányát. Ezzel azt szerették volna kideríteni, hogyan hat a közösségi oldal a tagok hangulatára. A…..
Ez az eddigi „legközösségibb” focivébé, ami nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy mind a digitális csatornák, mind a felhasználók, mind az okostelefonok száma nőtt az elmúlt négy évben. De pontosan mire és hogyan használjuk a közösségi felületeket a vb idején? A…..
Stílusos csomagolásban érkezik Brazíliába, a labdarúgó-világbajnokság döntőjére a győztesnek járó serleg. A FIFA a Louis Vuittont bízta meg a kupa szállítására szolgáló táska elkészítésével. Külseje megegyezik a márka klasszikus utazószettjeinek megjelenésével: barna…..
Immár kétszer nagyobb a férfiruházat iránti kereslet növekedése a női termékekhez képest, jelentős ezen belül is az érdeklődés a különböző, egyedi kiegészítők iránt. Ebben látnak lehetőséget azok a startupok, akik kifejezetten egy-egy termékre összpontosítanak, és…..
Aki azt hiszi, az okoseszközök tárháza már nem bővíthető további újdonságokkal, az téved: az OMsignal jóvoltából egy újabb hétköznapi használati tárgyat ruháztak fel digitális funkciókkal, a pólót. Ez a ruhadarab egy alkalmazáson keresztül az iPhone-unkkal kommunikál,…..