Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hahali

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
hahali 2011.12.21 23:00:14
Hat meccsre rúg a Denver Broncos győzelmi szériája, hat meccs óta nem talált legyőzőre az 'Orange and Blue'. Menetelésünknek áldozatul esett a Raiders, a Chiefs, a Jets, a Chargers, a Vikings, és legutóbb a Bears. Utóbbi négy ellen ráadásul az Elway érában megszokott 4th quarter…..
hahali 2011.12.20 08:04:59
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
hahali 2010.11.25 17:33:33
Elolvastam a cikket, de a hozzászólásokat nem. Ezért kifejtem a véleményemet erről.

A magánnyugdíjpénztár-rendszer rossz. És nem a visszavétele a brutális, hanem az 1997-es kötelezővé tétele. Sajnos van a magyar társadalomban egy jókora réteg, akiknek köszönhetjük a mai gazdasági helyzetet is, csak a multik "seggét" nyalják. Nos ehhez szeretnék egy-két gondolatot fűzni:
1. Az nem segíti a versenyt, ha valamit kötelezővé tesznek, ráadásul elég nagyvonalú szabályozással.
2. Ha hosszútávú befektetésként tekintek a magánnyugdíjpénztárra, akkor az egyes pont miatt a lehető legrosszabb befektetés, mivel alig haladta meg a kamat az éves infláció szintjét, és válságos időszakban (pl:2009) tíz százalékkal estek vissza a befizetések. Ja és senki nem készített arról felmérést mekkora volt az éves nyeresége ezekből a pénzekből a biztosítóknak.
3. Eddig egyetlen valódi érv szólt a magánnyugdíj mellett ez pedig az egyéni számla illetve ennek a hiánya az állami rendszerben. Most ha jól olvastam a híreket ezt is megígérte a kormány. (Persze, nyugtával dicsérd a napot).
4. Miért gondolják a döntést ellenzők, hogy, ha eltelik úgy húsz év és nagyobbak lesznek a kifizetések, mint a befizetések a magánnyugdíjpénztárakba, meg fogják kapni a pénzüket? Egy multi bármikor tönkremehet, elmehet, valamilyen apró betűs szabállyal csökkentheti illetve megvonhatja a kifizetést. És akkor végső soron az államnak kell garanciát vállalni olyan pénzért, amit soha sem kapott meg, sőt amit a biztosítók évtizedeken keresztül forgattak.

Ráadásul Török Gábor helyzetelemzése, véleményem szerint, ebben az esetben a személyes meggyőződését tükrözi, politikai szerepet vállal vele, ezért nem megfelelő.
A kérdés messze nem érinti az egész társadalmat, sőt az idősebb, még nem nyugdíjasokat sem nagyon. Az emberek nagy része állam párti, akár jobb-, akár baloldalra szavazott. Az ember nagy része gyűlöli a bankokat és a biztosítókat. Ráadásul, meghallják azt, hogy készpénzt is felvehetnek, abban a pillanatban le is szarják az egészet és amit most bejelentett a kormány azzal min a két gyenge pontot kipipálták (egyéni számla és örökölhetőség).
Szerintem ez összességében erősíti a kormány pozicióját és nem gyengíti, hosszútávon is.
„Az a lány, aki k*rvának van öltözve, ne csodálkozzon, hogy annak is kezelik” – Levélírónk egy korábbi posztunkra reagál, mélyebbre megy a felvetett kérdésben és megpróbálja megfejteni a fiatal, önigazolást kereső lányokat. Mivel neki is sok tapasztalat akad az…..
2004. május 10-én – közel egy hónappal az első hazai európai parlamenti választás előtt - Orbán Viktor követ dobott az állóvízbe, amikor kijelentette: „emberileg és erkölcsileg vállalhatatlan dolgok történnek Irakban”. A Fidesz elnöke szerint „a…..
Holnaptól lehet kapni a Starcraft II-t, ami azt jelenti, hogy már ma éjféltől árulják az ország több pontján, a fővárosban két helyen is lesz „midnight madness” (az Allee-ban és a budai Saturnban). Tizenkét éve vártunk erre, hiszen az első Starcraft 1998-ban jelent meg…..
Tarján András blogja NYILATKOZAT 2010.07.04 10:34:00
A „szavazófülkék forradalma” újabb, hatalmas siker ért el! Hazánkban, legalább ötvenszer hetven centis színes nyomatként kell kirakni holnaptól a nemzeti együttműködésről szóló deklarációt, minden államigazgatási épület méltó helyére. A többi hatalmi ágtól…..
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
hahali 2010.07.03 12:31:38
@nestrot10:

Micsoda egy hülye fröcsögő kommunista vagy, az ilyenek miatt van az, hogy medgyessiék és gyurcsányék, bajnaiék tönkre tehették az országot, de ezt persze úgy sem látod be...
Már csak abban bízom, hogy több nálad értelmesebb ember él az országban.
Gulyásdemokrácia Mondd, hogy vicc 2010.07.03 08:55:45
Hát ilyen egyszerűen nincs. Komolyan a nem hiszem el kategória. Nincs mit mondani, én földig meghajlok a kormány előtt: Torgyán óta nem volt semmi a politikában, ami úgy igazán meg tudott volna lepni. Sem az első Orbán-kormány brutális öntömjénezése, sem Medgyessy balhéi, sem a…..
Sokan elsütötték már, de csak azért is elsütöm én is, szóval most már tényleg elkezdődik a világbajnokság. Legalábbis ha most nem, akkor tényleg soha, több csoport nincs ugyanis, este máris jönnek az A-jelűek újra a futballgyilkos Urugay-jal meg az érzékgyilkos vuvuzelákat…..
„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A…..
Tarján András blogja 977 szavazat 2010.04.12 10:50:00
Gratulálok a győzteseknek! Bízom abban, hogy ők is tudják hazánk európai ország, és itt húsz éve demokrácia van. Csalódott vagyok, hogy a liberális értékeket képviselő párt ez EU választások után, ismét eredménytelen maradt.Köszönöm, annak a 977 választópolgárnak,…..
 Demokraták! Ébresztő!   Itt van a „több mint rendszerváltás”, avagy „a jövő elkezdődött”?Nem kell április 11-ig várni? Az előző húsz évet én demokráciaként éltem meg! Létrejöttek a pártok, szólásszabadság van, véleményemet…..
Már többször ajánlottam az olvasók figyelmébe ezt a szép elemzést, amely az 1990 és 2006 közötti választási előrejelzéseket vizsgálta. Az írásból több minden kiderül, de leginkább az, hogy az egyébként jelentősnek érzékelt tévedések összességében nem is voltak olyan…..
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
A Politikai Versenyhivatal -12% büntetést szab ki a pártra a 2010-es országgyűlési választáson. A Fidesz három ponton sértette meg a választási eljárás alapelveit, és visszaélve erőfölényével, korlátozta a politikai versenyt. Gazdasági erőfölényben van az érintett piacon,…..