Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marslakó

5 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttunk már tőle azóta megszűnt villamos- és HÉV vonalakról készült képeket, vonatokat (többször is), villamosokat, trolikat, még több villamost, HÉV-et, városi tehervonatokat, Úttörővasutat, középbejáratú és koszorús tujákat - most kicsit a fotósról is legyen szó: Geoffrey Tribe-ról. Geoff olyan…..
Marslakó 2013.11.16 10:39:35
Prágába tartó vonat utam alatt végig egy helyben ültem. Az idő borús volt, nem volt a kocsiban szemnek való hölgyemény sem, valamint ezúttal nem beszéltek emelt hangon elmaradhatatlan spanyol turisták sem. Így jobb híján bámultam kifelé az ablakon és néztem az elsuhanó…..
Különleges esemény mozgatta meg a hazai vasútrajongó közösséget 2012 októberének közepén: egy csapat vasútbarát és –fotós érkezett Pannóniába a ködös Albionból, hogy részt vehessen egy fényképezéssel egybekötött monstre vonatozáson. Érdekes módon azonban nem a…..
Marslakó 2012.10.17 23:44:28
@Tastam:

Jól érezték magukat. Fogd úgy fel, hogy ha lehetne még Kubában Púposozni, akkor nem maradnál le egy Púposos vonatról egy "foscsörgős" inga miatt! :-)
Az új szlovák kormány ki akar hátrálni abból a tervezett projektből, amelynek az lenne a célja, hogy Ukrajnán és Szlovákián át Bécsig közlekedhessenek a széles nyomtávú orosz tehervonatok. MTI/APA/Kötött pálya A szlovák SITA hírügynökség csütörtökön idézett abból a…..
Marslakó 2010.06.25 08:28:37
Azt azért figyelembe kellene venni, hogy a Transzszibériai Vasút nem a Kínából Európába tartó konténervonatoktól szokott eldugulni!

Oroszországban hatalmas mennyiségben bányásznak mindenféle földi jókat, tartályvonatok, vasérces szerelvények, szénvonatok közlekednek, vonatonként óriási árumennyiségeket továbbítva. Ez amiatt lehetséges, hogy szelesebb a nyomtáv, nagyobbak a kocsik.

Meglepő módon az USA-ban, ahol szintén nagyobb az űrszelvény és egy más tetején két konténer is elfér a vasúti kocsin, valamint esetenként 100-150 vagont húznak a mozdonyok, az áruszállításban sokkal nagyobb a vasút részesedése, mint bárhol Európában. És mindez üzleti alapon!

Az oroszok is profitot termelnek a vasúti áruszállításból, nem is keveset. Nyilván a Bécsig vezető szélesnyomtávú vonal kiépítését is az oroszok erőltetik, és nyilvánvaló, hogy gazdasági érdekből. Ehhez a közbenső és célországok, akár Szlovákián keresztül halad majd a vonal, akár Magyarországon, csak asszisztálni tudnak. De hát tudjuk, hogy a pénz beszél, a kutya ugat!

Magyarországnak akkor lenne érdeke a szélesnyomtávú vonal, ha nem csak fogadni akarná az orosz nyersanyagokat, hanem exportálni tudna Oroszország irányába nagy mennyiségben terméket, pl. mezőgazdasági termékeket. Sajnos ehhez a magyar mezőgazdaság teljesítménye már nem elegendő, teljesen lezüllesztették azt. Illetve lassan olcsóbban, jobb minőségben és többet tud termelni az ukrán, orosz mezőgazdaság, mint a miénk :-(
Marslakó 2010.06.25 11:13:23
@Kerek Perec:

Angliában anno két méternél is szélesebb vasutat is építettek, aztán valahogy nem jött be:

en.wikipedia.org/wiki/Isambard_Kingdom_Brunel#Great_Western_Railway
Vasutaskritikus Csak úgy 2010.02.23 17:13:00
 Fotópályázatot hírdetett a Vasutas Magazin, amire többszáz kép érkezett be. Ezekből látható jónéhány, több kategóriában a www.mav.hu/fotopalyazat/ címen, melyből kiválasztottam a nekem legjobban tetszőket:..
 A nap híre hogy Tajvanon egy mozdonyvezető 300km/h sebesség mellett elaludt, mire a központban ezt észrevették (abból hogy már jó ideje nem nyúlt a gombokhoz), és távirányítással irányították a következő állomásra.Számomra több dolog is figyelemre méltó. Először is,…..
Kihirdették a győztest az új debreceni villamospálya tenderén, írja a Haon. A munkát legolcsóbban, nettó 7,5 milliárd forintért elvállaló ATK-Debrecen konzorcium nyert. Öten pályáztak, a helyi internetes portál úgy tudja, akadt nettó 10 milliárd fölötti ajánlat is. Debreceni…..
Vasutaskritikus "Tothgun modells" 2010.02.28 12:59:00
 Mielőtt félreértés esne, nem a kisszériás gyártók sora folytatódik, sőt a címben látható elnevezés szerény véleményem szerint már önmagában is egy vicc! Csak a börze topicban láttam, hogy a barátunk megint árulja a süsüit, és eszembe jutott hogy már korábban is…..
Élet a Marson túl Hétvége 2010.02.20 22:12:00
Jihajj! Itt a hétvége!Sokszor fordul elő velem, hogy a hétvégén csinálom meg, amire hét közben nem volt időm, és hét közben pihenem ki mindezek fáradalmait, hogy ez alatt a pihenés alatt ugyancsak ne tudjam megcsinálni a hétköznapokra szánt dolgaimat, és így a következő…..
E.T. talán haza akart utazni, bár lehet, hogy itt, a Földön is jó volt nek. Ki tudja! Mindenesetre a kommunikáció sokmindenre jó. Például arra, hogy az olvasók visszajelzéseket küldjenek a leírt gondolataimmal kapcsolatban.Hajrá, tessék kommentelni!Ha ezen túl vagyunk, kezdjünk el…..
Na, ha annyira nem akarunk gondolkodni, "akkor gondolkodjunk"! :-DElőző posztomat ezzel a gondolattal fejeztem be. De még mindig nem tudja a hétköznapi olvasó rólam, hogy ki is vagyok!? :-)Igen, "szeretem a bort". Földi feleségem soxor meg is fedd, hogy már megint egy…..
Sokan, soxor és sok helyet feltették már a 42 dolláros kérdést: létezik-e, létezett-e élet a Marson?Nekem, mint marslakónak, ez a kérdés nem fontos. Mivel marslakónak születtem, az élet ténye számomra evidencia. Vagy mégsem? Eléggé Földhöz ragadt fogalom ez az…..
Élet a Marson túl Mire jó ez? 2010.02.19 20:37:00
Aki idáig eljutott, az nyilván megkérdi, hogy akkor mégis, most mit csinálok, ha nem blogot írok?Kérem szépen, a földi emberek még hisznek a mesében? Azt gondolják, hogy egy marslakó csak úgy közéjük csöppen és elkezd blogolni? És ha ezt teszi is, éppen magyarul és nem az egyik…..
Vasutaskritikus Heris 2010 2010.01.28 14:09:00
Érdekes újdonság a Heris-től, lengyel gyártású Y-kocsik Máv-os verzióban is. Örüljünk!!!  ..
 A MÁV-START Zrt. pályázatot hirdetett: „Kerékpárszállítási lehetőség megjelenítése a vonatokon” címmel: „Célunk, hogy a kerékpárszállító vasúti járművek külső felületén olyan jellegzetes ábra jelenjen meg, amely alkalmas arra, hogy a…..
Vasutaskritikus Vatera 2010.02.02 00:31:00
 A szó mindenki számára ismert. Mindenkinek van róla véleménye, pozitív vagy negatív, a hozzá kapcsolódó élmények függvényében. Az eladóknak ahogy hallom inkább negatív, mert gondolom derogál nekik fizetni azért hogy használnak egy szolgáltatást, pedig az interneten…..
Marslakó 2010.02.16 20:33:47
@pötyiláb:

Számolj inkább, mielőtt írsz!

A tíz hónappal ezelőtti cuccok 75%-át eladtam, 22 régi portéka mellett 40 új van a kínálatomban! Illetve azóta még kevesebb.

Akkor ez mind ugyanaz???

Vagy én számolom el, de akkor az iskolában is rosszul tanítják a matematikát, vagy te nem látod be, hogy a 60/0,8 = 75

Megjegyzem, a börzén (Lángról beszélünk?) éppen, hogy én látom mindig ugyanazt. Nem jutok sokszor el, de akkor is végigfutom tíz perc alatt a kínálatot.

De nincs is azzal semmi baj, ha azok a modellezők, akik úgysem vásárolnának sohasem tőlem semmit, azt gondolják, hogy mindig ugyanazt árulom.

Szerencsére, akik vettek már tőlem dolgokat, és hasonló témát modelleznek, figyelemmel követik az eladó portákáimat.

Azzal pedig, hogy az itthoni modellezőknél a DB kimerül a V200-asban, az E44-esben és a Br 215-ösben, nekem kell megküzdenem, ez ne másnak fájjon már!

Előbb-utóbb elviszik majd a kék 141-est is, ahogyan a zöldet elvitték, és a két 151-est is, ahogyan a Fad kocsikat is elvitték.

De te addig is ugord át nyugodtan a hsz-aimat, ott a Page Up / Page Down gomb! Viszont, ha igazából bele sem nézel, akkor ne is vedd a merszet leírni, hogy mindig ugyanaz van bennük!
Marslakó 2010.02.16 20:47:12
@agyam eldobom:

Figyelj, verd a csalánt a saját hímtagoddal, ne másével!

Én nem lopásból szerzem a pénzemet, hanem keményen megdolgozom érte. Ezért nem is fogom elherdálni!

Add el a cuccosodat nyugodtan áron alul, de én nem török bazárárus vagyok, aki kiteszi a cumóját tízszeres felárral, és a lelkibetegek ápolásához szükséges kötelező alku után nagy síránkozva odaadom, hogy csak négyszeres haszonnal tudtam túladni rajta!

Én korrekt áron hirdetem meg a dolgokat, ami a vevőnek is jó, nekem is jó.

Ha valaki csak heccből ad-vesz, az meg inkább kerüljön, akár béemvével jár, akár bézével!

Egyáltalán: fel sem tudom fogni, hogy ki az, aki megvesz egy modellt, aztán pár év múlva túlad rajta.

Van összesen két mozdonya, egy éven át azzal játszik, aztán lecseréli kettő másikra, amíg azokat is meg nem únja???? Tiszta dedó!

Nekem egy jól kitervelt koncepció alapján egy egész vasútüzemre való mozdonyom és szerelvényem volt több ország vasútjáról! Mindegyik a szívemhez nőtt, és soha nem adtam volna túl rajtuk, ha nem jött volna el a kényszerű leépítés.

De ez nem azt jelenti, hogy most már egy negyvenezrest mozdonyt csak azért el fogok adni húszért, hogy öt napon belül túladjak rajta.

Ehhez vagy krőzusnak kell lenni, vagy infantilisnek!
Utólag elismerem, szégyellem magam, hogy számos írásommal akarva-akaratlanul népszerűsítem a vasutat. A magyart is, de mostantól szerencsére az ingyenreklámért még nekem van módom fizetni: pénzért méri a MÁV a fotósengedélyt.Itt van…..