Regisztráció Blogot indítok
Adatok
y-com

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az MDF outdoor plakátján egyszerre négy Lópici Gáspár igyekszik szivárványos sálakba tekeredve népszerűsíteni Bokros Lajos pártját. A plakátfiúság nyilván egy szakma, mely azonban nem keverendő össze a magánvéleménnyel. Pénzért az esendő ember néha elvállal…..
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Huh. Hát ez nehéz kör lesz, mert ez után a nyolc év után épelméjű ember nem nagyon mondhatja: szép volt…..
Sárdobáló Bokros vs Bokros 2010.04.06 07:00:00
 Bokros Lajos február 7-én elmondott kampánynyitóján évértékelőjén a következőket mondta a munkahelyteremtésről: (az érdekes rész a videóban 1:22-től jön, ha minden igaz, akkor onnan indul magától) "Van, aki arról beszél, hogy az állam majd teremt 1 millió új…..
MDF Budapest Zöldségek 2010.03.30 11:13:00
Környezetvédőnek vallom magam, és örömmel látom, hogy szűk környezetemben is egyre többen hasonlóan vélekednek arról, amit ma környezettudatos életmódnak neveznek. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy még mindig nagyon le vagyunk maradva környezetvédelem terén is más államokhoz…..
y-com 2010.04.04 12:54:54
index.hu/belfold/2010/valasztas/1_2_milliard_ment_el_eddig_kampanyra/

Érdekes, hogy az MDF becsült 130 millió kb egyezik az MDF honlapján közölt adatokkal, nem úgy mint az LMP-nél... ahol 20 millió van feltűntetve, mígy a kampányukat legalább 50-re becslik. Hogy is van ez? Lehetnek Mások a számok? :)))

Nem a zöldeket kommunistázza, hanem az LMP-t, a kettő nem ugyanaz. Budapest különböző terein többször hallottam kommunista eszmetörténeti levezetést az LMP-s aktivistáktól. :)
A poszt egy hatrészes sorozat harmadik darabja, a folytatás hétfőn jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és programjukat két alapvető üzenetre csupaszítom: egy…..
Ha a barátainkkal és családtagjainkkal beszélgetünk a politikai helyzetről, csak beszélgetünk… Tudjuk, látjuk, és saját magunkon érezzük, hogy valami már régen elromlott körülöttünk és milyen jó lenne tenni valamit. Ilyen beszélgetések közepette születnek a…..
y-com 2010.03.05 15:37:54
@Faculty: na, hát gratulálok, látom jobb formában te már nem is lehetnél
MDF Budapest BKV 2010.02.28 15:08:00
Budapest Korrupt VállalataNem szeretnék a Cégről írni, mert ugye az elmúlt időszakban naponta jelennek meg cikkek róla, s most már lassan minden résztvevő médiaszemélyiség, különböző szabadságfokkal. Mégis miért kezdem így a cikket? Egyrészt, figyelemfelkeltés, gondolom, erre…..
Subba Fankának tanúi vannak!! 2010.02.25 07:45:00
Régi kedvencünk, Fanka újra hallat magáról, ezúttal Kovács Ákosnak üzen. A rappernek két tanúja is van arra, hogy Ákos egy kávézóban mondott valamit a politikai foglyokról, és mint egyik nemzeti érzelmű, számos rajongóval rendelkező, rájuk nagy hatással lévő zenész kéri a…..
Az MDF-et számos kritika éri minden oldalról – már csak így van ez a centrumpártoknál –, hogy miként találja meg a képviselőjelöltjeit. Valóban, nem szokványos, hogy egy párt másokat is indít a listáján, arról nem is beszélve, hogy egykori ellenfelekkel megegyezve,…..
Felesleges támadási felületeket nyitott a kampányban az elmúlt napokban az MDF. A párttal kapcsolatban eddig is a listára felkerülő/nem kerülő nevekkel való dobálózás kavarta a legnagyobb médiavihart, amelyből kifejezetten rosszul jött ki a párt. Épp elcsitultak valamelyest a…..
 Az LMP tegnapi performansza azt hiszem túllépett egy határon. Nem a mi érzelmi határunkat lépte át, hanem a saját maguk által meghatározott mozgástérből szaladtak ki – ráadásul fényévnyi távolságra. Ez az alapvetően szimpatikus fiatal csapat most megmutatta, hogy…..
y-com 2010.01.29 10:53:06
@szepujvilag:
a mai Magyarország legnagyobb problémája talán nem az, hogy mi a különbség a liberalizmus és konzervativizmus között. a legnagyobb baj, hogy szarban a haza. :) ilyenkor felelős államférfiak és nők félreteszik a politikai nézeteiket, s megpróbálják kivezetni az országot a partra. ha kint vagyunk, lehet majd újra azon vitatkozni, hogy mi legyen a melegházassággal (amúgy létezik, egy meleg nő s egy meleg férfi most is bármikor köthet házasságot :P), előjöhet az abortuszkérdés, megvitatható lesz a drogok legalitása. addig mind1 is.
A nyitás politikájában olyan nem vehet részt, aki aktív szerepet vállalt az elmúlt 8 év ballépéseiben. Gyurcsány mintha ilyen lenne. Természetesen, nagyon örülünk, ha április 11-én Gyurcsány Ferenc az MDF jelöltjére és listájára szavaz. :) Egyik legnagyobb érték, ha az ember beismeri, hogy tévedett. :)
y-com 2010.01.30 11:41:20
@szepujvilag: nem az utolsó 20 évvel volt a baj. A problémák jelentős része öröklődött az előtte lévő 40 évből, az meg az előtte lévő 20-ból, az meg az előtte lévő 70-ből, s mehetnék így tovább.
az mdf 1990-ben nem tiszta lappal indult, az ország adóssága akkor már akkora volt, hogy szépen tudott vigyázni magára. ahhoz képest szépen megúsztuk. s 2002-ig minden egész vidámnak tűnt.

s újra leírom, hogy ti is megértsétek: gyenesei nincs a listán, mert nincs lista, s egyelőre még megállapodás sincs. ha a wikipedia nem jó forrás, akkor talán az index sem az.

kire gondolsz mint demokratikus alternatíva? :) a kampányát sárdobálással indító lmp-re? :P
Kettős Mérce MDF: vége 2010.01.23 01:33:00
Vége. Egy hónappal ezelőtt az MDF állapota ígéretesnek tűnt, és ha megnézzük a legfrissebb közvéleménykutatási adatokat, amelyeknek a mintavétele január hó elején volt, akkor láthatjuk, hogy a népszerűsége némileg emelkedett. Aztán pár hét alatt minden romba dőlt, a párt…..
y-com 2010.01.23 13:29:54
@tony zionist: valóban, ha a szolidaritásra épülne a társadalom, akkor szét kellett volna hullania - de ez e te elméleted, nem az enyém ;) szerencsére, egy társadalom sokkal több dologra épül.
y-com 2010.01.23 13:34:47
@tony zionist: OMG!
www.idegen-szavak.hu/keres/szolidarit%C3%A1s

mert látom, olyan szavakat használsz, amiket nem ismersz.
y-com 2010.01.23 13:44:59
@Rosenfeld Koppány: "MDF-es kampány csapatot, hogy az álelempés kommenteléstől tartózkodjon"

ez most önirónia? mert mintha a videótokban mintha ál-MDF politikusok lettek volna... :)
Mostanában számos levelet kapunk (hol ilyen, hol olyan hangvételben), az alábbi ma érkezett gyöngyszem azonban – már humoránál fogva is – elnyerte tetszésünk, éppen ezért teljes terjedelmében közöljük kedves olvasóinkkal (természetesen név nélkül) –…..
  Politikusbűnözés - a Jobbik (és médiaszárnya, a kuruc.info) egyik, kétségtelenül erős hívószava. Megállítjuk, felszámoljuk, számonkérjük - ígérik. A párt a napokban közzétett programjában az elmúlt húsz év politikusi garnitúrájával szemben határozza…..
y-com 2010.01.18 23:03:40
@spartacus91: ezért megy paypal-os támogatás az Ökopolitikai Műhely Alapítvány számlájára, mi? :)

(lehetmas.hu->Támogatom->paypal)
* bejegyzésünkhöz gondolatot ébresztett Karcagi LászlóMilyen más volt négy éve ilyenkor... Már javában dübörgött a kampány, godzilla méretű Gyurcsányok és víziókként megjelenő szingli hordák lepték el az országot. Mi pedig küzdöttünk, olyan erős ellenszélben, amit…..
y-com 2010.01.17 23:00:25
@nyg: s még engem hívnak akadékoskodónak a barátaim... ha egy párt nem újul meg, az a baj, ha megújul, akkor meg az. :)

Index főcím, hogy MDF Budapest fúrja az SZDSZ-t, de előtte két nappal az volt a baj, hogy tárgyal vele. Most akkor kell sapka vagy sem? :)
Az MDF komolyan gondolja a Budapestre áramló friss levegő útját akadályozó épületek, köztük panelházak lebontását - derül ki a párt fővárosi irodájának kérdéseinkre adott válaszaiból. A "szélcsatorna-tisztításra" az EU-s pénzeket szétosztó Környezet és…..
y-com 2010.01.15 17:39:25
@magyalka: arra gondoltam, hogy most már nem az állam mondja meg az embernek hol dolgozhat, mennyiért...
y-com 2010.01.15 17:50:13
@molnibalage: "vagy egyéb, a szélcsatornát gátoló építményekről" gondolom, ezt nem olvastad.

@magyalka: szerintem, ezzel sokan vagyunk így, hogy csak azért dolgoznak ott, mert ott van alapból magasabb a bér, de sajnos, a cégeket nem lehet kötelezni semmire. s most nem feltétlen a multikra gondolok, hanem az ügyeskedő KKV-ra. az más kérdés, hogy ők miért ügyeskednek.
y-com 2010.01.15 19:16:08
@Jankove: urbanista blogon olvasható a teljes levél, ez csak válasz a panel-blog írójának a felvetett kérdéseire, ha jól értettem, ami kiemeli a panel-kérdést. amúgy az általad említett dolgok benne vannak a teljes javaslatban.
Webkettesedik a kampány: az Urbanista twitterét egyre több politikus is követi, a pártok blogokat indítanak és veszik a fáradságot, hogy sajtóközlényeket küldjenek a már működőknek. Itt az első fecske, az MDF-től. Téma légszennyezés Budapesten, amire a szokásos, rutinszerű…..
Mandiner blog A virtuális MDF 2010.01.14 09:31:00
  Kedden (új honlapjuk bemutatásának apropóján) virtuális sajtótájékoztatóra szóló meghívót kaptunk a budapesti MDF-től. Azt ígérték, hogy „eddig soha nem látott módon kerül bemutatásra új weboldala”. Kevés érdektelenebb dolog van, mint egy…..
y-com 2010.01.14 23:12:48
újításként jó, remélhetőleg, technikai problémák eltűnnek, s mások is sikerrel átveszik.

s mókás a virtuális sárdobálás :)

@baliquez: nem tudom, hogy mi a probléma azzal, hogy egy párt részesülni akar a hatalomból, elvileg ezért jöttek létre, ez a céljuk, amennyiben nem tesznek eleget ennek, megszűnnek létezni, mint párt. a szavazó feladata, hogy döntsön, kit támogat, kit tart hitelesnek. a párt feladata, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy rá kell szavazni.
a korrupció meg nem új, s sokan hárítják a felelőséget a politikusokra, de azért bliccelnek egyet, felveszik a támogatásokat, hálapénzt fizetnek az orvosnak, vagy megegyeznek okosba. miért van kettős mérce? miért mentesít téged az az adófizetés alól, hogy más lop? jelenleg, az számít magyarországon deviánsnak, aki nem csal. ezen kéne változtatni, s nem felülről várni a csodát, mert az nincs. :)
Nemrég láthattatok egy pillanatképet készülő honlapunkról, most pedig örömmel jelentjük be, hogy elkészült a nagy mű, igen!A holnapi nap folyamán egy eddig még soha nem látott módszerrel, virtuális sajtótájékoztatón fogjuk prezentálni oldalunkat. Hogy ez pontosan mit jelent…..