Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szputya

0 bejegyzést írt és 497 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar miniszterelnök csütörtökön találkozott a cseh, a lengyel, az osztrák és a szlovák kormányfővel, ami után azt nyilatkozta, hogy egyikük se megy el az Európai Bizottság elnöke által összehívott migrációs mini-csúcsértekezletre vasárnap...
Szputya 2018.06.23 15:12:53
Börtönnel fenyegeti a hatalom a rászorulók támogatását. Majd börtönnel fenyegeti a rászorulókat. Utolsó kérdésünk: mikor fenyegeti végre börtön ezt a hatalmat?..
Szputya 2018.06.13 16:41:31
@rallus: Tessék, itt az első lépés a rehabilitációhoz: elvonókúra, pszichológus és szociális munkás támogatásával, aztán a szállók megreformálása... Szerintem teljesen érthető, hogy nem akarnak bemenni a szállóra, ahol egyrészt tíz-tizenöt fő van egy hodályban, emeletes ágyak, nem zárható szekrényekkel... ráadásul nincs külön helyiség például házaspárok, élettársak számára, ami szintén sokakat visszatart... valamint nem tartózkodhatsz a szállók állandó jelleggel, nem hagyhatod ott a kis cókmókodat sehol... ja, és állatot sem vihetsz be, tehát a kutyás hajléktalanok eleve be se mehetnek....
Szputya 2018.06.13 16:43:53
@renitencs: igen, és azon a télen több ember fagyott meg a fűtetlen lakásában, mint ahány hajléktalan... ezt se felejtsük el...
Amikor a nemzet versenyképessége csökken, erőforrásai (humán tőkéje, reproduktív képessége, hírneve a világban, társadalmi ereje, jövőbe vetett bizalma) apadnak, kormányzó ereje a hadiállapot fenntartására fordítódik az ország gyarapítása helyett, és mindent összevetve csökken a nemzet közös…..
Tegnap értesülhetett arról a széles közvélemény, hogy a Lázár János által korábban igencsak támogatott Hódmezővásárhely-Szeged közötti vasúti-villamos összeköttetést biztosító beruházás költségei igencsak elszálltak. Kiderült ugyanis, hogy a járműveket szállító Stadler az előzetesen kalkuláltnál…..
Szputya 2017.04.26 12:58:44
index.hu/belfold/2017/04/25/a_stadler_szerint_komolytalan_lazar_nyilatkozata/
index.hu/belfold/2017/04/25/nfm_lazar_janos_tram_train/

Nem is kerülne a duplájába... :P
Szóval, valószínű, hogy nem kapna annyit, mintha a duplája lenne, és ezen háborodott fel... :D
Blog Magyarnak magyar jog a farkasa 2017.02.14 06:57:44
Már-már elcsépelten közismert jelenség, hogy a magyar ember egyáltalán nem bízik a magyar államban. A világ persze változhat, de az elmúlt hetek Magyarországa - ahogy ez évtizedek óta rendszeresen megtörténik - ismételten kitermelte a közgyógyellátásban nem bízó beteg és az adóját visszakérő adózó…..
Érintettük már az interjúzás témát, ahol végigvettük, milyen interjú alanyok léteznek, ezért most nézzük meg a másik oldalt is. Biztosan sok élményetek van Nektek is, hogy milyen interjúztatók vannak, és egy-egy típus olvasásánál felismeritek azt, amiben voltatok. Én most megpróbáltam összeszedni…..
Szputya 2017.02.09 12:16:20
@báró Csekonics: Hát, nálunk épp fordítva megy... épp készülök elmenni babázni, így kell a helyemre valaki... itt minden Excelben van, képletekkel, csatolásokkal, hivatkozásokkal, stb. Aki nem kezeli magabiztosan, annak esélye sincs - ugyanis nincs időm a napi munka mellett még számítógépes tanfolyamot is tartani... :P Egyébként minden pályázó beírja, hogy kezeli - csak épp egy képletet nem tud beírni... :P... Persze, én nem HR-es vagyok... :P
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
Ha azt mondom, szépségideál, 100-ból 99-en fiatal, húszas éveiben járó nőkre gondolnak. A plakátokról, címlapokról huszonévesre sminkelt tinédzserek, vagy épp tinédzsernek retusált harmincasok, negyvenesek mosolyognak ránk. Pedig a szépség kortalan! Erre bizonyíték a következő 10 híres nő. No meg…..
Szputya 2016.11.25 09:03:34
@AntiChrist: Na, igen, ő a +1-es. :) Imádom, és még mindig nagyon szép... (nem érdekel, ha plasztika, az ő esetében egész jól sikerült). :P
Gyerekkorunk nélkülözhetetlen játékai a babák. Nemcsak a lányok gondolják ezt így. A fiúk is részesei a papás-mamás játéknak, így kapcsolatba kerülnek ők is eme emberkéz alkotta csodákkal. De jó-e az, hogyha a gyerekünk túlzottan tökéletes babákkal játszik? Ha a kislányaink folyton azt látják, hogy…..
Szputya 2016.11.18 10:25:05
@TanNé: Hát, ez már valóban nem... :P
De valamelyik nap láttam egy plus size modellről készült barbie-t, az tetszett... :) itt is van:
www.today.com/series/love-your-body/ashley-graham-s-barbie-doll-has-realistic-measurements-touching-thighs-t105024
Hogy tetszik?
Szputya 2016.11.18 11:14:49
@TanNé: Hát, persze, hogy nem jó, ha átesünk a ló másik oldalára. A soványság és a kövérség sem egészséges, de oly sok oka van mind a kettőnek... Az a baj, mint ahogy a mattel-barbie esetében a kóros soványság (pontosabban az átlagostól eltérő túlzott méretek), úgy a túlzásba vitt kövérség megtestesítése is járhat testképzavarral, de mint fentebb említettem, én úgy gondolom, hogy nem a baba okoz testképzavart, hanem az otthoni körülmények...
Azért bevallom, hogy nekem jobban tetszik egy domborodó tompor, mint egy csontsovány gebe-imitátor... :D
Szputya 2016.11.18 11:30:19
@TanNé: :) Remélem, jól éreztétek magatokat. :) Szép hely. :)
#uglybutlovely Köztünk szólva.. Kíváncsi vagyok, vajon hányan ismerik az érzést, amikor csak néznek egy férfit, csak nézik a férfit, hallgatják, amit mond, isszák a szavait…majd egyszer csak bevillan az a gondolat, hogy „istenem, de csúnya vagy….megőrülök érted!...” Ez a bosszantóan paradox…..
4-es villamos, Mester utca. Két nagyon fiatalnak tűnő, apró rocker lány beszélgetése:..
Szputya 2016.11.11 15:11:49
@macska az úton: Akkor te is nagyon fiatal vagy hozzám képest. :) Én már megszülettem, mikor Steve megalapította... :P
Szputya 2016.11.11 15:14:15
@macska az úton: Én nem árulom el, mert nőből vagyok. :P De 1975-ben alakultak, ugyebár... :P
Szputya 2016.11.11 15:33:31
@macska az úton: Annyit elárulok, hogy a 86-os koncerten voltam... és szuper volt. :)
30 éve... juj...
Kaitlin cipői Csizmát Akarok!!! 2016.10.06 08:54:41
Azt már nem mondhatom, hogy jön a tél, mert kb itt van, lefagy a lábam a félcipőben, a melegebb cipőket meg nem nagyon tudom, hová rejtettem el a költözés alkalmával és nem volt lehetőségem még felkutatni őket - a gigantikus méretű, egy darab szerkényemben. Meg kedvem sem volt hozzá, mert én…..
Az utóbbi években örvendetesen megnőtt a mama hotelekben élők helyzetével és az úgynevezett Pán Péter jelenséggel foglalkozó tudományos és közéleti írások száma. Ez annak a jele, hogy egyre többen ismerik fel, hogy maga a jelenség egyre elterjedtebb nyugaton, de Magyarországon is, és káros mind a…..
Szputya 2016.09.30 13:44:10
@Leylandi: Ha megfigyeled a magyar szokásokat, bizony kiesik két-három évre, esetleg jön közben a tesó - már ahol, és akkor még többre... az is kérdés, visszaveszik-e... mert ez sem biztos... ugyanis itthon nem mindenhol szeretik a kisgyermekes nőket... :P
Amúgy sok szülőnek nem a munka büdös, nem azért nem megy vissza dolgozni, hanem mert nem tudja bölcsibe adni a kicsit, és nincs kire bízni... Bátyáméknak csak a második gyerektől engedték a bölcsit, amikor a nagyobbik oviba ment... pedig a sógornőm sem akart kiesni végül 8 évre a kutatásból (közben megérkezett a harmadik is)... szóval igen, normális. :) Amúgy meg igen, én sem tartom eretnekségnek, hogy valaki 6 hónap után visszamenjen dolgozni... :)
Szputya 2016.09.30 15:13:06
@Leylandi: Hát, azért az ázsiai mintát nem kéne favorizálni... :P
Amúgy meg ja, vigyázhatnának a nagyszülők... csak épp azok is dolgoznak még, mert vagy kevés a nyugdíj, vagy messze még a nyugdíjkorhatár, és a többi... és persze simán visszamehetünk a XIX. századba, vagy a XX. sz. elejére, ahol még együtt élt a család - csakhogy annak is gazdasági okai voltak... nem kéne ugyanazokat a gazdasági okokat visszahozni (szerintem).
Véleményem szerint ez egy átfogó társadalmi probléma, elég összetett, nem csak arról van szó, hogy rí valaki... vannak ilyen emberek is, gondolom, de a környezetemben nem ismerek ilyet... Mondjuk simán lehet, hogy az elkényelmesedett európai fajt unta meg a Földanya... :)
Szputya 2016.09.30 17:23:55
@Leylandi: Japánban például nem szexelnek a fiatalok, valamint Ázsia elég heterogén... vannak kemény és puha diktatúrák, iszonyatosan nagy társadalmi szakadékok... ezeket nem kéne átvenni... meg a munkakörülmények, környezetvédelem témája
A kérdés annak kapcsán jutott az eszünkbe, hogy az Egyesült Államokban alaposan felkavarta a kedélyeket egy igencsak csinos tanárnő, pontosabban az osztályban készült képei. Vajon hol vannak az öltözködés határai egy iskolában, és Patrice Brown átlépte-e ezeket?..
Szputya 2016.09.15 17:32:30
@karandash: Nem vonom kétségbe a tanári képességeit, én is úgy hallottam, hogy jó tanár - de úgy hallottam, egyetemi oktató, nem középiskolai tanár volt, mielőtt belekóstolt a politikába... Szerintem ugyan a korának megfelelően, de túl konzervatívan és nem stílusosan öltözködik. Képzeld el ezt az amerikai tanárnőt térd alá érő szövetszoknyában, zsabós selyemblúzban, blézerrel, kényelmes trottőrcipővel... szóval, jó ez a ruha neki. :)
Még mindig az olimpia elején vagyunk, de azért akad már balhé is a tévéközvetítések körül (és most hagyjuk a magyar példákat). Például azért, mert némelyik tévé és lap sokak szerint szexista megjegyzéseket engedett meg magának. Például Hosszú Katinka egyik győzelme…..
Szputya 2016.08.11 15:12:54
@Lady Scarlett: Hm... igen, Katinka hibája lenne, ahogy nem az edzőké, hogy Dani kiesett... megy az egymásra mutogatás, a felelősség elhárítása a három edző között... bezzeg, ha Daninak sikerült volna megvédenie a címet, akkor a három - főleg a nagybeteg- edző lenne a siker kulcsa... :/
Vannak férfiak, akik idővel nemesednek, mint egy jó bor. Sean Connery a legjobb példa erre, hiszen amíg fiatal korában elsősorban a külsejével hódított, idősebb éveiben fényévvekkel vonzóbb lett női szemmel nézve. Érett, sármos férfiként nekem személy szerint sokkal jobban bejött, mint James Bond…..
Szputya 2016.08.08 12:02:17
@mutáns csiga: Jaja, a Váltságdíj - imádom...
nem mellesleg, én is őt választottam volna, Gere helyett... :)
Tragédia történt a XIII. kerületben: a Kárpát utcát felújították. Ennek a környékbeli lakók és a kerületen áthaladók többsége örül. A munkát dicséretesen gyorsan, jól szervezetten, és a közlekedők érdekeire maximális figyelemmel végezték. A bringások viszont ismét háborognak. Pontosabban Kétkerekű…..
Az Uber volt az első cég, amely ilyen erősen berobbant a köztudatba, a fogyasztók szerették, 1200 sofőr keresett pénzt vele. Bizonyos szempontból a szürke zónában működött ugyan, de nem lehetett úgy tenni, mintha nem létezne. Most hazudott egy nagyot a Fidesz, és azt hiszik, ezzel vége. Tévednek:…..
Szputya 2016.07.15 12:02:33
@nemecsekerno_007: Az Uber is köszöni jól van, külföldön...:) csak itt nem jó az innováció... (így értettem a kicsinálást, tudom, hogy a Mozaik külföldre orientálódott, és nagyon sajnálom, hogy itt nem rúghat labdába)...
Szputya 2016.07.15 12:49:47
@nemecsekerno_007: Tudom, hogy nem fehér bárány, itt most nem is ez a fő szempont... hanem az, hogy az egyezkedés, egyeztetés helyett hoznak egy olyan törvényt, amivel kicsinálnak valakit... erőből... ahogy a Mozaikot... vagy a magánnyugdíjpénztárakat... valami rossz - szüntessük meg - ahelyett, hogy megjavítanánk...
Szputya 2016.07.15 15:51:36
@nemecsekerno_007: Hát, azért már elég sok gyerek ment a fürdővízzel az utóbbi időben... nem csoda, ha fogy a magyar...:P
Meglátásom szerint az Über olyan, mint a stoppolás - van akinek brahi, van, akinek kényszer... és egyik sem elítélendő... (az adóelkerülés igen, de abban a mi nemzetünk szinte élen jár - ha nézed a NAV-szégyenlistákat... nem az Über volt az egyetlen adóoptimalizáló... :P)
Kétféle közlekedési beruházással találkozhatunk Budapesten. Van, amire kap pénzt a főváros valamelyik európai uniós alapokból, és van, amelyikre nem. Amelyikre kap, azt muszáj időnként megbeszélni azokkal a budapestiekkel, akiknek a lakása közelében túrnak föl mindent. Amelyikre nem, annál elég, ha…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Nem feltétlenül ingatlanos kérdés, inkább egy társasházi jogi kérdés, de hátha van valami ötlete. Egy jó fekvésű telken épült 3 épület 4-4 lakással, melyek társasházi lakásonként lettek értékesítve, megvásárolva. Szint eltolásos (lépcsőzetes) építéssel készült, a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Tanácsot szeretnék kérni egy kissé rendhagyó ügyben. Azt hiszem, nem szeretném perre vinni a dolgot. Csak az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e beadni a kártérítési igényemet?…..
Facebook-on írt Medvének Zsuzsa (nem ez az igazi neve), aki beleegyezett, hogy kitegyük az oldalra is a problémáját, mert tapasztalat, hogy a gondja sajnos nem ritka...