Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prim

0 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre is elnézést kérek a vulgáris címért, de higgyétek el sehol nem vagyok ahhoz a mocsokhoz képest, amit élelmiszer címén nap mint nap megetet velünk az élelmiszeripar. Van egy vicc, ami úgy hangzik, hogy: Anyu, mi lesz ma az ebéd? Szar rizzsel, kisfiam. Fúj Anya, már megint rizzsel? Ezen…..
prim 2020.02.28 23:31:47
@steery: Sajnos teljesen igazad van. nagyon kemény munka a háztáji gazdálkodás. Benne van a folyamatos bizonytalanság, és ha véletlenül jó termés lett akkor meg valahogy alacsony maradt az ár, és mégsem jött ki belőle jól az ember. A gyerekkoromben hozzászoktam a kerti munkához, és akkor még megvolt a becsülete. A feleségem kedvéért még felnőttként is besegitettem abba a 2 hold földbe ami volt nekik a város szélén. Viszont nem számoltunk a helyi viszonyokkal. amikor krumplit ültettünk, a felszedés előtt rengeteget elloptak pár nap alatt...mire kimentünk hétvégére, a javát felszedték , alig maradt valami...A koronát azt tette fel az egészre ,amikor tavasszra eltűnt a mezsgyehatárt jelölő cövek...Akkor azt mondtuk hogy ennek igy semmi értelme az égvilágon, nem fogjuk ezért a szabadidőnket erre áldozni hogy egyesek ellopják a termést. azóta csak néha kimegyek és fűkaszával letolom az egészet. de csak azért mert a parlagfű miatt jönne a bünti az önkormányzattól...
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
Busszal járj, italboltba jutsz! - tartja a mondás mostantól. Az sem baj, ha szövetkezeti. Sőt! Nagyon úgy tűnik, volt idő, mikor elengedhetetlen helyszíne volt a boldogulásnak...
Nos, kicsit megkésve, de jelentkezem az utolsó dolomitos beszámolóval. Kissé elhúzódott a dolog, mert közben egy remek síkvidéki teljesítménytúráról is írtam, meg most nem volt elég időm. De ez a magyarázkodás semmire sem vezet, szóval vágjunk bele! A Cadini Csoport csipkés csúcsai Az utolsó…..
Profigrammer's Kajatolvajok 2019.11.09 08:18:20
Egy rántott hússal kevesebb volt a dobozban, amikor kivettem a céges közös hűtőből az otthonról hozott kajámat. Ez azért volt kellemetlen, mert csak egy húst hoztam a rizs mellé – mesélte Tamás szomorúan egyik korábbi élményét, amikor arról kérdeztem, hogy náluk hogyan működik a hűtőmegosztás. A 36…..
Nem is éhes, mégis a lábai szinte maguktól indulnak a hűtőszekrény felé?  Ha ideges, feszült, mindig tart a keze ügyében egy kis csokit vagy egyéb rágcsálnivalót? Gyakran fordul elő, hogy „megjutalmazza magát” egy kis nassolnivalóval? Ha így van, ön is a stresszevők, érzelmi evők táborába tartozik.…..
Az elmúlt három évtizedben kevés ország fejődött nagyobbat Kínánál (ha egyáltalán), szóval különösen érdekes lehet mai szemmel megnézni, milyen volt az ország a nyolcvanas évek közepén...
A közelmúltban többször találkoztam olyan kijelentéssel, amelyeket érdemes megvitatni. "A régi filmeket nem HD-ban forgatták, ezért nincs jó képminőségük." A filmes gépek nem készítenek jó képet, mert nem megapixelben rögzítenek, ezért követhetetlenek." - hangzottak el a kijelentések.Nézzük meg, mi…..
prim 2019.07.12 12:09:39
@csúti csüngőhasú tolvaj: Azért hogy mi az elérhetetlen azért elég relative...Én 85 ben az apámtól hónapokig való könyörgés után tudtam kisirni egy smena 8M-et, ami akkor 800 HUF volt Egy zenit kb 4000HUF volt egy praktika már közelebb volt a 10000 forinthoz...Namármost akkor az apám fizuja 10000 forint körül mozgott a vasutnál ami egész jónak számitott, mig az anyám kb 3000 ezret keresett. Szóval egy praktikát azért egy nagyon magas havi fizetésből lehetett megvenni, és ahhoz még csak 1 db objektiv volt...Szóval igen csak drága móka volt akkor is a fotózás...Mig most egy havi fizuból simán megvan a FF Sony ... Az első nikonomat valamikor 91-92 körul vettem a PEcsa bolhapiacán. használt F2 volt de egy 1,4 obival volt vagy negyvenezer forint ami akkor nem kevés pénz volt...94ben volt a kezemben egy F4 nikon, ami 400 000 HUF-ba kóstált, ami akkoriban egy fél lakás ára körül mozgott, igaz vidéken...Tehát akkor egy profi felszerelés áráér simán tudtál venni vidéken egy lakást....
6 ok, amiért érdemes - manapság is - analóg fényképezőgépet használni. 1. Megtanít koncentrálni a részletekre A telefonok és digitális gépek világában nem egyedi eset, ha valaki egy könnyed délutáni szelfizés keretében akár több tucat fotót is készít magáról. Ennek egyik oka, hogy a kép célja…..
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
Carantén Lényeg, hogy pislogjon 2019.03.18 15:00:00
Ott kezdődött, hogy ismerek egy csajt, nevezzük mondjuk Nórinak. Ugyanabba a középsuliba jártunk, csak ő egy évfolyammal lentebb. Amíg én érettségi után autószerelő lettem, Nóri fodrász, amihez én is hozzájárultam - a hajammal: többször is voltam a hajmodellje a vizsgáin, és azóta is ő csetkeli a…..
Pest megye lakossága 2011 és 2017 között 54 ezer fővel nőtt. A főváros környékén rengeteg az ingázó. A legtöbb helyen autóznak az emberek, jóllehet egyetlen útvonal elérhető csak. Északi irányban elég a 11-esre gondolni, amit képtelenség kikerülni. Marad a MÁV vagy bármilyen buszjárat. Persze…..
    Mindenekelőtt érdemes tisztázni, a jó befektetés fogalmát. Nagyon sok ingatlanhirdetést olvasok napi szinten és bizton állíthatom, hogy a tulajdonosok által jó befektetésnek hirdetett ingatlanok, csak a legritkább esetben számítanak annak Hogy miképpen lehet jól belőni az árat,arról itt írtam…..
prim 2019.02.18 10:20:22
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
de ki lehet ! ugyanis olcsóbb és egyszerűbb mint utcán parkolni...Ráadásul nem kell kimenni 3 óránként dobálni a pénzt, hanem a munkaidő végéig ott lehet. Egy kolleganőmnek van 4 garázshelye a házában...azt mondta hogy a duplaannyi lenne azzal sem főne a feje hogy kinek adja ki...legalábbis ő, havi 20-ér adja ki, annyiért meg nem lehet az utcán parkolni nappal egy hónapig..Persze a szemben lévő irodaházban meg bőven van rá kereslet, mert az agglomerációból meg mégis egyszerűbb bejárni kocsival...
Az ilyen üzletek anyagi kockázatai jól ismertek. De mi a helyzet a társaságiakkal?Szerző: Laura Richards (szabadúszó bostoni újságíró)..
Korábban már több ízben érintettük a kerékpár hajtásának legfontosabb részegységével kapcsolatos információkat, azonban a SRAM legújabb bejelentése kapcsán ismét aktuális áttekinteni a nagy trendeket és elővenni kristálygömbünket, mi várható a jövőben? Február első hetében robbant, a 2018 novembere…..
Gazdát cserélt az extravagáns floridai villa, ám a kívánt 159 millió dollár helyett jóval kevesebbet, 42,5 milliót fizettek érte. A Playa Vista Isle, korábbi nevén a Le Palais Royal nevű kastély Floridában, a Hillsboro Beachen található...
Sziasztok! A mai bejegyzésben egy téli outfit fog következni, amelyben a pufidzseki lesz középpontba. Ha szóba kerül a pufidzseki, akkor mindenkinek egy jó meleg kabát jut eszébe és a divatra véletlen sem asszociál. Pedig hatalmas világkorát éli ez a kabát már tavaly tél óta. Ám nemcsak tavaly tél…..
prim 2019.01.31 11:59:58
amúgy lehet hogy 1937-ben az a fazon előállt a saját ötletével, de azért fotókon megnézve eléggé távol áll a mostani pufi fazontól.... collections.vam.ac.uk/item/O75134/evening-jacket-james-charles/
Meg szerintem eredetileg az orosz pufajkából származik, és ott ugyebár a praktikum számitott a külcsínnel szemben... Nekem az a bajom velük, hogy a normális minőségű az minimum pehellyel van töltve...Namost nekem meg a pehellyel szemben fentartásaim vannak...Egyszerűen nem időt álló...Pár mosás és kuka...Egyedül a North Face gyárt valami szintetikus a pehelyhez nagyon hasonló állagú töltettel kabátot...Igy legalább időtálló ...
A fürdőszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, ahol kényelemre és nyugalomra vágyunk. Épp a kényelem miatt gondolják sokan, hogy a fürdőnek nagyobb méretűnek kell lenni. Azonban praktikus helykihasználással egy kisebb fürdőt is vonzóvá tehetünk. Kis alapterületnél általában az okozza a…..
prim 2019.01.22 09:22:24
@Drag: a képek felénél szerintem simán belefér az 1,6x1,6 méret! Amúgy én is panelban lakom , de szerencsére nálam 1,55x 2,30 volt a méret, ami a felújitáskor egy kicsit nagyobb mozgásteret engedett. Igaz a képeket elnézve nagyon furcsa hogy a fürdőban van a wc...Nekem nagyon nem praktikus amikor ez a két helység össze van vonva....Legalábbis nálunk egy nem annyira gyakori...Viszont csak 2 képen láttam mosógépet...Ugy látszik külföldön a nagy konyha a divat ahol elfér ott is a mosógép...És inkább egy mosógép legyen a fürdőben mint a WC!
Az orosz villamosüzemek folyamatosan halódnak. Pár nagyváros kivételével a hálózatok többségén évtizedek óta ugyanazok a magaspadlós kocsik közlekednek, az infrastruktúra felújításra, egyáltalán szintentartásra nincs forrás. Sorra tűnnek el a vonalak, és nem csak egyes vonalak, hanem egész üzemek…..
Nyáron már emlegettem, hogy egy ideje egy rendhagyó retrólexikonon dolgozom. 90 legendás tárgyat mutatnék meg benne a 90-es évekből, csupa olyasmit, ami gyerekkorunkban körülvett bennünket, a Kacsamesék-generáció tagjait, vagyis azokat a harmincasokat, akikben máig tartó traumát okozott, hogy Antall…..
prim 2018.12.22 20:54:02
Megfelelő, célzott fejlesztéssel rengeteg olyan területen érhetünk el hihetetlen eredményeket, melyeken gyermekünk elmaradást mutat az átlaghoz képest, legyen az kommunikáció, beszéd, szociális készségek, mozgás, vagy bármilyen egyéb képesség. Amikor Benő megkapta a diagnózist, emlékszem, a Korai…..
Rossz hír az álláskeresőknek: ezek sem jobbak, mint a régiek. Az „új” alatt azt értem, hogy viszonylag új, azaz pár éve már itt vannak velünk e remeknek nem nevezhető módszerek. Végre ciki lett a kézzel írott álláspályázat kérése, kiröhöghetjük jóízűen a horoszkópusokat, grafológiai elemzőket,…..