Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogi

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
Blogi 2007.04.27 15:53:58
Eloi

Már ne is haragudj de csúsztatsz egy picinyt. Vagy mindent idézz a hozzászólásomból, vagy semmit. Ne csak azt ragadd ki, amibe a legnagyobbat lehet rúgni, mert ha lemarad a fele, akkor már módosul az értelme :(

Ha idéztél volna még egy mondatot kiderül, nem azt írtam, hogy dobd el az agyadat, és mindent degradáljunk le, hanem azt, hogy Istent szívvel lehet megközelíteni, nem logikával. Kell az is, de nem az a legfontosabb. Sok okos ember rájött már Isten létére az agyával, ők a kreacionisták.
Na de ahhoz, hogy elfogadjam, hogy nem én vagyok a legjobb, és kell Isten segítsége, bocsánata, üdvözítése, mert nem vagyok tökéletes, na ahhoz, a szív alázata kell. Ha valaki ésszel, aggyal, racionális alapon ellene megy Istennek annak Ő tényleg nem mutatja meg magát. Kreacionista szinten persze igen, lehet látni, hogy van Isten, de az még nem elég az üdvösséghez.

Mindezt nem a vita, csak az igazság és a többiek kedvéért.

Ja, én például egy szőrszálhasogató módon gondolkodó ember vagyok (hallanád a feleségem véleményét:), de ez nem akadályoz meg a hitben.
És jó sok helyzet volt már az életemben, amikor nem az agyam, hanem a hitem segített, és az Isten által nyújtott megoldásban nem volt ráció.

És még annyit: Jézus tett egy csomó csodát, emberek szeme láttára, aggyal szemmel felfoghatóan, empirikus úton megtapasztalható módon. Mégsem hitt a többség. Volt, hogy az se akit meggyógyított.
Látod ezért nem az ész kell ehhez, hanem a szív.
Kívánom, hogy időben "megértsd".
w Istentelenül konzervatív 2007.02.02 20:00:00
Már egy hete csak a modern konzervativizmusra gondolok. Nem, van az egy éve is. Olyan öt, de legkésőbb tizenöt esztendő múlva ugyanis konzervatív szeretnék lenni, és még többször írni esztendőnek az évet. Polgármesterként egy kis faluban. Ráznám a járókeretet per sörétes…..
Blogi 2007.02.02 10:53:56
A hatodik az a ne ölj hátulról számolva, de az tizes szám szerintem csak marketing :)

Mindenki eldöntheti, hogy szerinte ez hány:

6. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéből, a szolgálatnak házából.
7. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
8. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
9. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, a kik engem gyűlölnek;
10. De irgalmasságot cselekeszem ezeríziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.
11. Az Úrnak, a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.
12. Vigyázz a szombatnak napjára, hogy megszenteld azt, a miképen megparancsolta néked az Úr, a te Istened.
13. Hat napon át munkálkodjál és végezd minden dolgodat.
14. De a hetedik nap az Úrnak, a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon, se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se ökröd, se szamarad, és semminémű barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van, hogy megnyugodjék a te szolgád és szolgálóleányod, mint te magad;
15. És megemlékezzél róla, hogy szolga voltál Égyiptom földén, és kihozott onnan téged az Úr, a te Istened erős kézzel és kinyújtott karral. Azért parancsolta néked az Úr, a te Istened, hogy a szombat napját megtartsad.
16. Tiszteld atyádat és anyádat, a mint megparancsolta néked az Úr, a te Istened; hogy hosszú ideig élj, és hogy jól legyen dolgod azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád te néked.
17. Ne ölj.
18. És ne paráználkodjál.
19. És ne lopj.
20. És ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanubizonyságot.
21. És ne kívánd a te felebarátodnak feleségét; és ne áhítsd a te felebarátodnak házát, szántóföldét; se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, a mi a te felebarátodé.
Ötmilliárd forintot fizetett a Parlament a képviselőknek négy év alatt, költségtérítés címén. Dehogyis, nem a Parlament, hanem mi. Számla nélkül, bemondásra, pofára. Ilyenkor érzem, hogy nem kellett volna elkoptatni az ízes magyar trágárságokat. Mert akkor most mit lehet…..
w A vámpír halála 2006.12.11 10:00:00
Augusto Pinochet nevével az 51. Galaktika előszavában találkoztam először, tizenkevés évesen, mivel a Népszabadságban jobbára átlapoztam a külpolitikát. Az 51. Galaktika a vámpírokról szólt. Előszavában Kuczka Péter egy igen látványos vörös farokkal terelte a szót…..
Blogi 2006.12.11 12:38:23
Pár éve felhívták a figyelmemet egy érdekességre ami idetartozik.
Az Egyiptomból való kiszabadulása után a Mózes vezetésével vándorló 12 törzs Izráel népévé állt össze. Kőtábla, 10 parancsolat, meg a többi parancsolat, ezért vallásilag, jogilag, katonailag, egy profin szerveződött társdalom jött létre, aminek az élén mindig egy Istennel kapcsolatban álló vezető állt. Mózes után Józsué, majd pl. Sámuel próféta úgynevezett bírói rangba (így hívták a tisztséget).
Közbevetőleg egy érdekes példa a rendszerről: 50 évente minden tartozást el kellett engedni, minden rabszolgát haza kellett engedni stb, így mindig helyreállt a társadalmi igazságosság, és közben a magántulajdon is szent volt. (A kommunizmus mintha másként akarta volna ezt megoldani.)
Visszatérve az alapkérdéshez: miután letelepedtek Kánaánba és eltelt egy kis idő, úgy döntöttek, hogy kitalálnak egy jobb rendszert mint amit Isten kitalált nekik, és bíra helyett királyt kértek Sámuel prófétától, mert elirigyelték a királyi rendszert a szomszéd népektől.
Isten azt mondta Sámuelen kersztül, ha ezt akarjátok legyen, de rosszul jártok vele, és elmondta nekik az új társadalmi rendszer hátrányait, pl. korrupció.
Az Ószövetségben Sámuel I. könyvének 8. fejezetében olvasható a társadalomkritikai írás Istentől.
Itt egy online Biblia keresővel, amit találtam:
biblia.hit.hu/

Érdemes elolvasni. Na ott kezdtük el elszúrni a dolgot.
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
Amióta van ATV, azóta velünk van, minden vasárnap, csak a fikuszok fejlődnek a háttérben, a lényeg ugyanaz marad. Ez az a show, amiért az egész ATV Friderikuszostól, emelt díjas telefonos játékostul még létezik, ez a lényeg, a többi csak körités. Persze nem hiába,…..
Blogi 2006.08.04 17:29:12
Szevasz Henkipenki,

Tetszik a neved.
Szóval nem tetszett a határozott stílusom. Ha végigolvasod, elég sok embernek itten határozott a stílusa. Szerintem az nem baj ha valaki határozottan kiáll a véleménye mellett, mert akkor van neki. Boszantó, hogy annyira hiszek benne? Naná, hogy hiszek benne, mert megtapasztaltam, hogy működik a dolog. Vicces egy világban élünk, ahol megszállott és bigott valaki, csak azért mert 100%ban odaáll valami mellé. Tudom jön a válasz, hogy szegény szerencsétlen támaszra szoruló, beszűkült, lelkiszegény vagyok stb. Elég gáz ez a minden relatív, minden megoldás jó világ. És ne kevered össze a dolgokat: az, hogy határozott a stílusom, az nem jelenti azt, hogy én bárkit is bármire rá akarnék kényszeríteni, vagy nem hallgatnám meg a véleményét. Személyében támadtam valakit? Vitatkozunk. Szállj be, mondd el a véleményed.
Ja, és senkit nem hülyéztem le. És képzeld: nem félek senkitől és semmitől. Neked se kell tőlem rettegned a stílusom miatt.
Te miben hiszel? Hiszel valamiben?

Ja még egy: az a bizonyos jó a főnökkel jóban lenni dolog: ezzel csak megint azt akartam mondani, hogy mennyire nevetséges, hogy halandó kis porszemekként mi akarjuk Istennek megmondani, hogy mi a pálya. Te mit szólnál, ha a konyhádban szembejönnének a hangyák egy transzparensel, hogy ez az ő konyhájuk. Mosolyognál. Isten is ezt teszi, és nem csap agyon se téged se engem.

DARKnak üzenem: a hitkatona megfogalmazást értettem félre.
Blogi 2006.08.04 20:53:49
Szia Rat,

Kösz a reparálást.
Oké, játszunk el a gondolattal, holnap felkelünk és nincsenek törvények és semilyen szabály nem létezik. Hogyan állnál neki az életnek?
Tényleg nincs olyan, hogy jó meg rossz? Mindent szabad? Nincs abszolút viszonyítási pont? Ha semmit se mérünk semmihez se, akkor nagyon gyorsan semmi se lesz.
Izgatottan várom gúzsbakötött rabszolga létemből kiszabadító soraidat. (gondolj ide egy szmájlit, nehogy megint lebicskanyitogatózzanak itt engem)

ui: az evolúció valóban hit kérdése, pont mint a teremtés, de elismerem az evolúció logikus, okos, a kétkedéseket és a gondolkodást gyorsan lenyugtató elmélet.

Másik kedvencem a nagy bumm. Fogjatok egy karórát. Verjétek szét kalapáccsal. Dobjátok fel a levegőbe, hagyjátok leesni, és hipp-hopp, máris ot terem egy gyönyörűen ketyegő, öröknaptáras Scaffhausen. Tudom szakálas példa és sántít mint minden példa, na de a lényeget jól mutatja. Majd itten ebihalból szép lassan maguktól kifejlődtek az okos blogolók. Nyerítek a röhögéstől.
Bár elismerem,még az is lehet, hogy Isten lejátszott egy evolúciót a Bibliában leírt teremtéskor. Félek, hogy a csökött kis agyunkkal, meg a kiásott makimajom álkapcsokkal ezt nem fogjuk tudományosan megfejteni az evilági létben, bár ha belenézek a tükörbe.....
A mondanivalóm lényege: akár így, akár úgy, nem magunktól lettünk, véletlenül ezen a bolygón. Ez hit nélkül, puszta ésszel belátható.