Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shed

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "A háborút elkerülni nem lehet, legfeljebb elhalasztani ellenségeid javára" - írja Niccoló Machiavelli a 16. század hajnalán. Persze, írtak ennél jóval cifrábbakat is a történelem során. Már egyáltalán az az általános vélekedés, mely szerint a fegyveres konfliktust negatív, kerülendő, immorális…..
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Shed 2018.10.03 13:04:13
@Untermensch4: meg van olyan ország, ahol egy 10 emeletes, 96 lakásos társasházban évek ota a normális lakokon szedik be a néhány nemfizetö miatt keletkezett elmaradásokat. Meg van olyan ország, ahol a föbérlö elég rendesen be tudja szopni ha köcsög az albérlö. Meg van olyan ország, ahol a cigánysor ingyen füt villannyal, más meg kifizrti helyettük a dijba beépitve.És még lövöldözni sem kell.
Az elmúlt héten több olyan cikket olvashattunk a hazai sajtóban, amelyek azzal a hírrel foglalkoztak, mely szerint a rendőrök túlóráit a jövőben kizárólag csúsztatással (körülményesebben megfogalmazva: szabadidőben történő megváltással) lehet ellentételezni, vagyis kifizetéssel nem. Mivel ahogy…..
Shed 2018.07.22 18:39:57
@ace22:
Úristen, dehogy ez a pár lehetőség van előttük.
Elmennek hidegburkolónak, gyári munkásnak, gipszkartonozni, teherautó sofőrnek, gyerektáborokat szervezni, vállalkozónak, üzletkötőnek, benzinkutasnak,őstermelőnek, ügyintézőnek, redőnyfelszerelőnek, kétkezi munkásnak, akárhová. Csak így hirtelen a leszerelt kollégáim közül szemezgettem.
Shed 2018.07.25 13:17:07
@András Horkay:

Nem tudom feltűnt-e, hogy már vagy 15 éve nincs helyszíni birság...

Akinek meg nem elég az URH kocsi, az egyenruha, a jelvény, a pisztoly, azt csak sajnálni tudom. Nyilván majd minden rendőri intézkedés úgy indul meg, hogy a delikvens azt mondja: "Ácsi, előbb a mobiltelefonommal elkezdek varázsolni." Aztán 5 percig álldogálnak, míg végre azt mondja az állatpolgár hogy Ok, most már intézkedhetnek velem...
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
Shed 2016.06.30 21:10:35
@molnibalage: Ök legalább megpróbálták. Ezen az elven mondhatod azt is hogy 1848-49 ugyanúgy "szart sem ért."

A lengyelek elmondhatják hogy amit lehetett megtettek. Ad egy erkölcsi tartást, példamutatást a következő generációnak Lengyelországban. Az kevesebbet ad hogy mi elfogadtuk a helyzetet, elvoltunk azzal hogy szétloptuk a közöst.

A témához hozzászólva az a véleményem hogy Puskás nem volt hazaáruló. Ha háború lett volna és ő úgy lép le, akkor igen.
Az anyagilag jobb élet reménye és az egyéni karriervágy hajtotta ki külföldre. A hazájának nem ártott a tettével, a zárt határ ismerjük el valahol csak egy börtönt jelképez. Ha most élne, akkor sem itthon játszana, hanem nyilván valami sztárcsapatban külföldön és évente egyszer járna haza.
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
  Vissza a jövőbe:   ötvenes évek újratöltve - azaz Falat a déli határra?   Kerítés mögött fegyveresekFáklyával kezükben.Nem tudom, őriznek vagy kísérnekParázzsal szemükben. Kezdjük a tényekkel:  kormányunk bejelentette hogy most  csak azért, hogy a határon…..
Shed 2015.06.29 15:30:05
Hmmm. Úgy látom a szerző állást foglalt a kérdésben, de azon kívül hogy kritikákat fogalmazott meg a kerítés ellen, a probléma megoldásának felvázolására nem vállalkozott.

Kicsit árnyalnám a "miért kell a határra kerítés" kérdéskört.

Tegnap 1600-an jöttek be. Lehet őket visszazavarni, de rengeteg munkát adnak, egyszerüen túlterhelik a rendszert. Tele van mindegyik tábor, ahogy felállítunk egyet, már nyithatjuk is a következőt. Délen az állomány már most szét van esve a leterheltségtől.

Jelzem a legtöbbnek nincs semmilyen irata. A bejövetel és azonosítás kb ez egy magyar ügyintéző és egy menekült között:
- " Hello én Juszuf vagyok, és Irakból jöttem.
- Ok, nem Sziriából vagy az IS területéről?
-Nem.
-Ok diktáld be az adataid.
-Bediktálom.
-Nagyszerű, most levesszük az ujjlenyomatod, csatoljuk az általad bemondott adatokhoz és Európában mostantól te Juszuf vagy Irakból.
-Ok, igyekszem nem elfelejteni a bediktált adatokat.
-Nem fogod, mert kapsz hozzá papírt is. Arról meg tudod tanulni. "

Nem tudom pontosan hány kétes-azonosítatlan emberkét engedtünk be ilyen módon Európába, de több tízezret.

A lakosság szubjektív biztonságérzetével kapcsolatban is érzek kis szarkazmust. Lehet leköltözni Szeged alá, utána beszélgessünk erről. Pontosítok: az idős
szüleidet költöztesd le oda, esetleg a feleséged a gyerekkel, te meg dolgozz Budapesten. Meglátjuk változik e az álláspontod.
Betörnek, lopnak,agresszívek, félelmet gerjesztenek az emberekben. Ellenük eljárni szinte egyáltalán nem lehet. Hogy nyomozol ismeretlen, átutazóban lévő, adatok nélküli személy ellen? Ha nincs tettenérés akkor felejtős. Ha elkapod akkor mit csinálsz ? Hogy folytatod le az eljárást? Előzetbe rakod ezerszámra?

Az sem mindegy hogy a jelenleg bent lévő menekültek mennyi pénzt és energiát, emberanyagot emésztenek fel minden nap. Akkor már inkább legyen kerítés drágán. Lehet olyat építeni hogy ne nagyon tudjanak azon átjutni. Az meg hogy kerülnek a románok és horvátok felé már nem érdekel. Akkor majd szívnak ők, aztán ők is lezárják valahogy a határt.

Azt kellene megérteni hogy az nem pálya hogy naponta
1000+ embert szedünk össze, és szinte minddel csak a gond van. A határ fizikai lezárásán kívül meg más viszonylag gyors elintézési mód nincs. Ha az megvan, utána majd lehet okoskodni, meg sirdogálni hogy ők nem bűnözők hanem áldozatok.
Hát de. Domonkos esete a legjobb példa, akinek a védelmét a TASZ ügyvédje látta el...
Shed 2015.01.14 17:12:50
@Bobby Newmark:

Ami legálisan beszerezhető arról hiába vitázunk hogy mennyire káros. A legális szenvedélybetegségek közül a pia,cigi, játékszenvedély triót emelném ki. A játékgépek betiltása azért elég hatékony lépés volt. Nyilván ezt a másik kettővel nem lehet eljátszani, nem is mondom hogy működne.

De te konkrétan legalizálni szeretnél egy újabb tudatmódosító szert. Legalábbis ha jól értem ez az álláspontod. Ha gondolom felvetném a lelki-fizikai függőség kialakulását tudnál linkelni orvosi cikkeket hogy nem alakul ki egyik sem mértékkel élve vele, de én is tudnék linkelgetni. A lelki függősségről biztos.

Egyáltalán hogy szeretnéd legalizálni? Boltocskákkal eladóval, személyi igazolvánnyal, meg helyszíni fogyasztással? Vagy szabadon vehető magocskákat ültetgetni, meg szabadon szívhatóan?

Ha az első verziót mondod, akkor azzal lényegében elismered hogy csak difis valahol a szabad árulása.Mert ha teljesen OK a fű, miért ne lehetne patikában, Tescoban kapni?

A második meg azért elég kemény lenne. Ültetek akár 50 tövet, aztán majd csinálok vele valamit?

Aztán mi lennénk Fűország? Mikor kaszálnánk a mezőn nem pipacsokkal lenne tele a búzatábla hanem vandkenderrel? :P
Shed 2015.01.14 20:01:54
@sandorkavagyok2:
Mesélj légy oly kedves arról hogy a rendszerváltás környékén te hol vettél bármilyen drogot, akár egy füves cigit vagy milyen módon juthattál hozzá? Kíváncsivá tettél.

Felteszem még nem is éltél akkor vagy kisgyerek voltál. Ez lehet az oka hogy azt hiszed a mai állapotok voltak régen, csak talán kicsit szelidebb verzióban. Tudom nehéz elhinni, de nem volt az átlag ember számára elérhető drog, az meg hogy discoban, szórakozóhelyen, akár utcán hozzájuss esélytelen volt. Maradt a Technokol, meg a nylon zacskó.

A drogosok ellátását valóban én ( meg Te) fizetem a kórházon keresztül, a terjesztőkét meg a börtönön keresztül. Egyik sem tetszik, ha lenne eszed neked sem tetszene.Vagy lehet hogy még a szüleid pénzéből gazdálkodsz, azért nem érzed a magadénak ezt a kiadást.

A játékgépek betiltása hatékony volt. Kaszinóba a legtöbb ember nem megy el.Értsd: aki a sarki kocsmába bement, aztán beledobált egy csomó pénzt a gépbe, az nem fog elutazni kaszinózni.

végezetül:
Nekem meg az a problémám veled, hogy te meg éretlen vagy meglátásom szerint, valamint elég komoly szövegértési gondokkal küzdesz. Továbbá a kombinációs készségeddel, memóriáddal is lehetnek problémák, mikor nem látod át hogy az általad kiragadott sorok kinek, miért, milyen beírásokra születtek.
Shed 2015.04.09 11:41:43
@Razze: ez több honapos cikk,azóta èn is kàbszeres lettem,szóval ne baromozz le fűtestvèrem.ráèbredtem az igazságot jobban làtom most.legközelebb nem kell vàlaszolnod, nem fogom màr fel úgyse.
A szegedi Ságvári gimnáziumnak nem az elnevezése a legnagyobb és legsürgetőbb problémája. Azonban ez sem a minisztériumból, sem a Jobbik irodájából nem látszik. Vendégszerzőnk most viszont megírja. kép: Ne nevezzék át a Ságvárit Facebook csoport:  >5000 kedvelés A…..
Shed 2015.02.22 21:41:28
@♔bаtyu♔:
Így van. Sima rendőrgyilkos volt, kár mentegetni. Lehet köré legendákat szőni,de nem nyilasokkal, nácikkal harcolt, hanem simán lelőtte azokat a pesti nyomozókat, akik el akarták fogni.
Nem is értem hogy milyen elv alapján védik Ságvárit, meg a nevét.
A brigantyk a világégés fenegyerekei. Ők képviselik a sorok közti lényeget, rajtuk áll vagy bukik minden. Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) vezetésével ezek a zsidó amerikai katonák náci skalpokat gyűjtenek, és csupán egyetlen céljuk van. Mielőtt rohadék, szemétláda, gátlástalan…..
KatPol Blog [KatPol Filmklub] Fury 2014.11.10 08:00:00
Nemrég jött ki a magyarországi mozikban a Fury (nálunk Harag) néven futó, második világháborús akciófilm Brad Pitt-tel a főszerepben. Miután a szerkesztőséget mindig is érdekelte a második világháború rögvalóságát bemutató kapcsán Hollywood fejéből kipattanó agymenések…..
Shed 2014.11.16 21:02:19
@alfabela2:
Szted mi lehet a véleményük?
Gondolom jól esett a többségüknek, mikor pl. a Becstelen brigantykban a vaskeresztel kitüntetett magát megadó német katona fejét szétverték egy baseball ütővel. Felteszem a Call of Duty és egyéb második világháborús játékok story módját is kedvelik.
A filmekhez visszatérve, a Sas leszállt vagy az említett A híd túl messze van filmekben azért árnyalják a német oldalt is. De sokat nem lehet elvárni. Amerikaiak miért csinálnának hősöket az ellenségből. Én sem nézném meg pl. a magyar filmesek által forgatott román szemszögből készült 2.VH-s filmet, ami arról szól hogy a hős oroszok oldalán felszabadítják MO-t, közben meg halomra lövik benne a magyar honvédokat.

Gondolom USAban sincs igény arra hogy reálisan megfilmesítsék pl. Wittmann pát napját a nyugati fronton, úgy hogy a film csúcspontja az lenne mikor egy egész Sherman oszlopot szétlőtt.
Az ókori hadseregekről sok leegyszerűsített téveszme kering, többek között a ponyvairodalomnak, igénytelen játékoknak és Hollywoodnak köszönhetően. Ha valaki ma meghallja Karthágó vagy Hannibál nevét, jó eséllyel egyből a harci elefántokra fog gondolni. Ehhez képest…..
A második világháború úgy látszik kimeríthetetlen, megunhatatlan téma a hadtörténet és a haditechnika iránt rajongóknak. Két évtizeddel a politikai irányváltás után, ma már bőséggel választhat az ember és szabadon informálódhat az igazán színvonalas és kevésbé…..
Érdekes dolog az emberi gondolkozásmód. Az elmúlt pár évezredben igen sok olyan eszközt találtunk ki, mellyel hatékonyan és gyorsan sebezhetjük, gyilkolhatjuk, vagy épp kínozhatjuk egymást. Rengeteg időt és energiát fektettünk ezek tökéletesítésébe, azaz, hogy minél…..
"Háborúban a győzelem nem helyettesíthető." "Ha csak egy sorral is megbecsülne a század a béke előmozdításáért, minden dicsőséget örömmel odaadnék érte, ami háború révén adatott meg."- Douglas MacArthur, 1951  A Virginia állambeli Norfolk városában található a Douglas MacArthur amerikai…..
Az a pilanat még odébb van, amikor hazánk rendőrsége nyugdíjazza az Octaviákat és Focusokat - hisz ez utóbbiak nem is olyan rég érkeztek az állományba - de most fordul elő először, hogy a hazai járőrkocsik egyikéről részletes másolat készül, az ORFK hozzájárulásával,…..
Shed 2011.05.06 15:40:02
@bisztosjomunkasember:
Te is az lehetsz. Mármint a kijelentésed végére célzok.
Oszama bin Laden pár nappal ezelőtti (?) likvidálása elképesztő indulatokat és közlési kényszert szabadított fel a magyar blogoszférában (is). Ha nem látom a saját szememmel, magam sem hiszem el, hogy a mai napon már a Velveten is nemzetközi jogról, különleges alakulatokról és terrorizmusról folyt…..
Legendás német precizitás, viszonylagos politikai korrektség, "techno-fétis", és a kettéosztottságból adódó történeti "előnyök". Röviden ezekkel a benyomásokkal lehetne jellemezni a német (és tegyük hozzá rögtön, szövetséges) légierők Berlin nyugati…..
Na kérem szépen, az első órában megismertük a főszereplőket, megtudtuk, hogy a vérfertőzés a kitalált birodalmakban is népszerű, találkoztunk egy hirtelenszőke gyökérrel, aki egy barbár vezérnek adta a saját húgát 40 000 fegyveresért cserébe és nagyon szeretne király…..