Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kekpont

53 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kék Pont Színháztréningről: júniusban indultunk. Ez nem egy színitanoda, nem „profi” színészeket képzünk, de rengeteg új élményben lesz részed, ha belevágsz. Tíz – tízekét csoport alatt eljutunk egy előadásig. Csak elég bátornak és kíváncsinak kell…..
 "Véleményünk szerint  a designer drogok - mint a mefedron- naprakész, célzott beavatkozásokat tesznek szükségessé, amelyeknek megbízható információkon kell alapulniuk a különböző intervenciós lehetőségeket tekintve, mint  a hatékony prevenció,…..
  A Magyar Telekommal kötött stratégiai partnerségünkből eredő támogatásnak köszönhetően, idén minden nap (júl. 7-10.) este 10-től reggel 5- ig várnak minden érdeklődőt a Kék Pont Party Service munkatársai, a T-Mobil Teraszon. A Party Service a Kék Pont Alapítvány…..
Hogy vajon mosolygós önkénteseinknek vagy a Kannabiszpont molinónknak köszönhetően volt így, nem tudni, de nem csak a Volt fesztivál dübörgött teltházzal, a mi sátrunkban sem maradt ülőhely üresen a négy nap alatt! Bár „tekerni” természetesen nem lehetett, hiába volt…..
Infók  a Kék Pont sátrának programjairól itt. ..
Idén is útra kelünk a Mértékletesség Tere névre keresztelt bázisunkkal, az első állomás a holnap kezdődő soproni Volt fesztivál lesz. Sátrunk a Mértékletesség Éve kampány ismeretterjesztő anyagait mutatja be, vitára hív, párbeszédet kezdeményez a tudatmódosításról, az…..
 Szeretettel várjuk „Nő Létünkre…” c. nyilvános programsorozatunk következő, a nyári szünet előtti utolsó eseményén, június 16-án, csütörtökön este 6 órától, a Zacc Cafeban (Budapest, IX. Köztelek utca 4., Ráday saroktól 1…..
Csak Itt, Csak Ma, Csak Önöknek! Az "Egészség Ügynökség" virtuális termék-ajánlatainak története  a Confector  Kft-nél.  A Kék Pont Alapítvány egészség-ügynökei  a tudatosság, hasznosság és mértékletesség értékeinek szellemében…..
 Szeretettel várunk minden Nőt  „Nő Létünkre…” c. nyilvános programsorozatunk következő eseményén, május 26-án, csütörtökön este 6 órától, a Stúdió K Színházban (Budapest, IX. Ráday utca 32.) Program: 18 órától: Ép(p)en kötődni -…..
 Újra nyilvános női programok a Kék Pont szervezésében, változó témákban, változó helyszíneken, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Szeretettel várunk Mindenkit  „Nő Létünkre…” c. nyilvános programsorozatunk következő eseményén,…..
A Kék Pont is meghívottja annak a "Az Ifjúság Biztonságos Szórakozásáért" konferenciának, amelyet a Riadólánc Gyermekeink Biztonságos Szórakozásáért Egyesület szervez április 19-én és 20-án , a budapesti Dürer Kertben. Igazgatónk, Dr. Rácz József pszichiáter…..
  Védett Táncterek címmel szülőknek tartottunk egy napos intenzív képzést, a biztonságosabb és egészségesebb szórakozás alapjairól,  március 26-án, szombaton, a budapesti Belvárosi Oktatási Irodában. A képzés résztvevői 14 önként jelentkezett szülö volt, akik…..
    A nemzetközi nőnap alkalmából a Kék Pont munkatársával interjút közölt a drogriporter."A Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány egy éve indította el a Fővárosi Önkormányzat támogatásával a Női Napok programját –…..
Dr. Rácz József, alapítványunk igazgatója előadást tartott az Európai Unió magyar elnöksége keretében, a Horizontális Drog Munkacsoport ülésén, Brüsszelben, március 1-jén. A Horizontális Drog Munkacsoport (The Horizontal Working Party on Drugs: HDG) az EU legmagasabb szintű…..
 Vajon bizonyíthatóan hatnak-e ezek a típusú fotókampányok, vagy éppen ellenkezőleg? "– Az ilyen „elrettentő” képek nem működnek – állítja dr. Rácz József. – Ennek a sokat idézett példája a Montana államban (USA) a…..
"Kati meg kati között az a különbség, hogy van ami 30 perces flash, és őő van olyan, ami 1,5-2 óra hossza. nagyon nehéz ahhoz az anyaghoz hozzájutni. mert ugye … nagyon nehéz behozni. Keleten is.. meg nyugaton is honos.. ez a hölgyemény.. mindenütt másképp állítják…..
Februán 24-én "Hogyan tovább drogpolitika?" címmel, szakmai fórumra hívta össze a drogszakma képviselőit a négy legnagyobb hazai civil ernyőszervezet, a Magyar Addiktológiai Társaság, a Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, az…..
      Projektkoordinátorunk, Dávid Ferenc (szociológus, biopolitikai szakértő) is szerepel az Északi Támpont Egyesület, Karmák Kampány filmsorozatának első, a szegénységről szóló darabjában. A 14 perces film megtekinthető itt. Idézet az egyesület…..
  A Kék Pont Női Napok programjainak keretében,  "Nőiség, szex, párkapcsolat" címmel ismét női pszichoterápiás csoportot indítunk február 15-én, Komáromi Éva klinikai szakpszichológus vezetésével. A csoport tervezett létszáma: 12-14-fő. Hetente,…..
A West Balkánban történteket követően számos találgatás jelent meg arról,  hogy milyen okok vezethettek a tragédiához. Az elmúlt napokban  az okokat vélelmező hivatalos nyilatkozatokban és sajtómegjelenésekben egyre markánsabb szerepet kapott a drogfogyasztás…..
Szeretettel várunk mindenkit a Nő Létünkre nyilvános programsorozat következő eseményén, december 9-én, csütörtökön este 6tól a Docuartban.(Budapest, IX. Ráday utca 18. - Erkel utca 15. sarok, bejárat az Erkel utca felől)Program:18 órától: Véget nem érő gyerekkor- gondolatok…..
A „Nő Létünkre” nyilvános programsorozat keretében:  Az injekciós droghasználó nőkről, az AIDS elleni küzdelem Világnapján  (Világnapi mottó: „Élek a jogaimmal. Tiszteletben tartom mások jogait.”)     Sajtóanyag  Női…..
Szeretettel várjuk a  "Nő létünkre..." című nyilvános programsorozatés a Józan Babák Klub közös rendezvényén, az AIDS Világnapján,december 1-én, szerdán, este 6 órától, a Tűzraktérben  (Budapest VI. Hegedű utca 3., két sarokra a Király utcai…..
Az “Addicted2Life” elnevezésű, információs  nemzetközi projekt keretében újságíró versenyt hírdettünk.   A versenyben bolgár, francia, macedón és magyar újságírók vehettek részt. A jelölteknek a droghasználat szociális és egészségügyi aspektusait…..
  A Kék Pont Alapítvány alacsonyküszöbű referencia intézménye 2010. november 12-én pénteken Utcai Megkereső Munka az Alacsonyküszöbű Ellátáson Belül címmel szakmai találkozót szervez, mely célja tájékoztatás az alacsonyküszöbű szolgáltatások, elsősorban a…..