Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magycs

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan is függ össze ez a két dolog? A kulcsszó EGER. Mint azt már többen is tudhatjátok, idén nyárra szeretnék majd egy egyhetes kerékpáros túratábort szervezni kis hazánk e csodálatos városába. Milliószor jártam itt osztálykirándulásokon, barátnővel, de a tavalyi…..
Egy nagyon jelentős élménybeszámoló pótlására kerítettem sort: ez nem más, mint a 2011-es Határon Túra élményeinek megosztása. Kezdeném azzal, hogy leírhatatlan, de azért valamit megpróbálok érzékeltetni belőle. Annyit azért leszögezek, hogy egyszer ezt minden bringásnak ki…..
Július 16-ra terveztem egy abádszalóki strandolós napot, de mivel még két haver, Feri és Jani, csatlakozott, úgy döntöttünk közösen, hogy Egerbe megyünk. A cél: vonattal Tiszafüredig – Hortobágyot ugyebár kihagyjuk :)) - onnan pedig feltekerünk Egerbe Kerecsenden át.…..
Elég régen sikerült túra-cikket írnom, de az idén még nem volt túl sok alkalom rá. Volt ugyan egy Debrecen – Hortobágy – Szoboszló – Debrecen (100 km, 26-os átlag) strandolással egybekötött jól sikerült nap, de az valahogy mégsem a tekerés miatt maradt meg…..
Üdvözlet minden kedves olvasómnak 2011-ben. Ez az első cikkem idén, ezt akár télen is megírhattam volna, de nem nagyon volt ihlet a bicajmentes időszakban.Nem tudom ti hallottatok-e már erről a csodaszerkezetről, én kb. egy éve láttam ezt először youtube-on, és szeritem mesés.…..
Közelednek az ünnepek, és én sem maradhatok ki abból, hogy felhívjam a figyelmet néhány érdekességre, aminek esetleg egy kerékpáros bolond még örülhet is.Természetesen nem maradhat ki ebből a cikkből sem az előző írásban említett fantasztikus Monkeylectric, ami ha kicsit…..
Az ablakon kinézve és lassan a naptár szerint is itt a tél, az órát is átállítottuk, úgyhogy délután 3-kor sötétedik, és persze egész nap is számítani kell a szürkeségre. Ez elég lehangoló, de ha még valami barom el is csap, az még inkább tönkreteheti a napot. Így érdemes…..
Azért írok erről a környékről – és nem elsősorban a bicajozási lehetőségekről – mert szerintem ez egy olyan környék, amit a debreceniek nem nagyon használnak ki. E vidék valószínűleg legismertebb képviselője a Vekeri-tó, de sokkal nagyobb területről van…..
Készítettem egy kis felmérést a debreceni kerékpárutakról. Sajnos a helyzet nem ad okot örömre. Aki nap mint nap kerékpározik annak ez persze nem újdonság.Annak kellene örülnünk, hogy legalább néhány kerékpárút létezik Debrecen területén, de ha azt veszem, hogy ezeket is…..
A kerékpárosok eléggé összetartó, segítőkész és lelkes emberek. Sajnos most is szükség van összetartásra, hiszen a tavaszi-nyári árvizek után újabb szörnyű katasztrófa történt kis hazánkban. Az ottani károsultak várják most a segítséget. Akinek van…..
Sajnos elérkezett az idei tekerések utolsó fejezete. Tegnap kimentünk Ferivel Hortobágyra. Azért mondom, hogy vége a szezonnak, mert akármilyen szépen süt a nap, amint jön egy kis felhő, vagy fák adta árnyék, azonnal meg lehet fagyni. Éppen ezért is mentünk végül Létavértes…..
Gyönyörű őszi nap volt ma, volt két szabad órám, úgyhogy kitekertem Létavértesre. Kaptam kölcsön egy sportosabb nyerget és azt akartam kipróbálni minél hosszabb távon. Tökéletes volt az idő, 23-25 fok, változó szél, sikerült jól ennem délben, úgyhogy az erőnlét is…..
Ezúttal egy olyan túráról írok, amelyre sajnos nem tudtam elmenni. Ez nem más, mint a KorszakVáltó Határon-Túra 2010. Már most leszögezem, hogy remélem jövőre részt tudok venni.Most néztem meg a videókat Youtube-on, és teljesen őrjítő, hogy nem lehettem ott. Nagyon vagány…..
Hosszas elméleti vitában nyitottak új, gyakorlati fejezetet a kecskeméti rendőrök. A kerékagyon is unos-untalan előkerül, hogy a kerékpárok regisztrálásának pozitív hatásai ellensúlyoznák azt, hogy közben megszűnne a szabadság metaforájának lenni. Kecskeméten szerdán…..
Korábban nekem is volt autóm, élveztem, hogy kényelmesen, többnyire gyorsan odaérek, ahova éppen mennem kell. Aztán persze hónap végén mindig számolgattam, hogy már megint miért nem marad pénz a fizuból. Nagyon egyszerű: egy tank benzin akkoriban is volt már 14-15 ezer forint…..
Immáron a Facebook-on és iwiw-en is megtalálható a blog.  Amennyiben megkedvelted, tetszett valamelyik írás, vagy csak simán te is szeretsz bicajozni, csatlakozz: 'Debrecen Kerekpar' néven keress rá. iWiWFacebookÍrhatsz e-mailt is a dbkerekparblog@gmail.com címre. ..
A szívem megszakad, amikor a kemény kardio állóképességet kívánó kick-box aerobik órán meglátom a száz kiló körüli lányokat. Vagy az alakformáló órán, ahol az óra fele súlyzózásból, vagy a talajon történő hasizom erősítésből áll.Egy magas pulzusszámon zajló, az…..
Várom a következő túrát: Eger-Gyöngyös útvonalat tervezünk a Mátrában, fent mennénk Recsk, Sirok érintésével. Gondolom jó kis szerpentinek vannak, lehet mászni és gurulni is jókat. Csak ez a hideg múlna el, hátha lesz még vénasszonyok nyara. Füzesabonyig mennénk vonattal…..
2010. szeptember 22-én lesz a soron következő CM Debrecenben. Az útvonal a szokásos. Remélhetőleg addig kicsit jobb idő lesz és sok ezren részt veszünk a felvonuláson. Gyertek minél többen! ..
Mindig új útvonalakon agyal az ember. Nem mindig élvezet ugyanazon az útvonalon tekerni, de persze az esetek többségében edzeni nem lehet elmenni messzire. Ezért hát azt terveztük, hogy a nyaralással kell egybekötni egy jó kis bringázást. Elterveztük, hogy letekerünk Siófokra. A…..
Teltek a hónapok, róttam a kilómétereket, sajnos mindig egyedül. Nem egyszerű olyan "elmebeteget" találni, aki szintén hajlandó letekerni több tíz kilómétert, ráadásul nem városnéző tempóban, hanem bringától és erőnléttől függetlenűl kitaposni magából mindent,…..
Üdvözlet minden kedves Olvasómnak! Mindig is rendelkeztem kerékpárral, kisebb koromban természetesen kemping és BMX, majd később MTB. Egészen 2008-ig csak arra használtam, hogy néha elmenjek vele ide-oda, haverokig, boltba, ilyesmi. 2003-2007 között autóm is volt, de 2007 végén…..