Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mike Patton

0 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az infláció mindenki számára közérthető közgazdasági fogalom: azt méri, hogy mennyivel kell többet vagy kevesebbet fizetnünk a szokásos dolgokért, nemde? Ez a mutató nulla közelébe ért, vagyis nem drágulnak a kiadásaink, hurrá! – De akkor miért élünk egyre szarabbul? Sajnos…..
A több száz, a náci birodalmat dicsőítő fénykép között a német fotósok kezei közül kikerült néhány olyan is, amelyek egyáltalán nem a hadi sikereknek állítanak emléket. A negyvenes évek elején a birodalom legelismertebb fényképésze volt Hugo Jaeger. Példátlan…..
Örömmel jelentjük, hogy szeptemberi a Pinokkió-díjra nem kell a hónap végéig várni, már most kiosztjuk! Giró-Szász András pár hónapja már megkapta kitüntető elismerésünket teljesítményéért: akkor a kormány két éves munkájának kudarcait védte a hvg.hu újságírójának…..
Mike Patton 2012.09.17 20:06:37
Na szóval: a cikk jó, tetszik. Viszont azért a kommentelők között sokan el vannak tévedve. Államadósságot nem célszerű növelni. De facto nem lenne kivel finanszíroztatni. Sárkányfő írja, hogy a németek is el vannak magasabb adóssággal. Valóban, de Németországot kihúzza a termelő szféra, illetve a prémiumtermékeikre van kereslet. Mivel ott nem esett vissza a gazdaság egyfajta menekülőút lett a befektetőknek, ahol kockázatmentesen tarthatják a pénzüket, megjegyzem 0% hozamért. Németországban is azért elég nagy a kockázat azt illetően, hogy mennyi ideig tudják finanszíroztatni magukat.

Ettől függetlenül persze vér gáz, ami ebben az országban megy. Az cáfolhatatlan tény, hogy nagyon fontos az adósság csökkentése, ugyanakkor az eszközök rosszak. Egy nagyon rossz strutúrájú gazdaságunk van szerintem, amin elsők között kellett volna változtatni. Keresni kellett volna kitörési pontokat, amelyek rövid- vagy közép távon pénzt termelnek. Mezőgazdaság, privát egészségügy, IT... Ezekbe kellett volna a kb. 3000 milliárdos lenyúlt manyup pénzből tolni valamennyit. Gondoljatok bele 1000 Mrd Forint 3 évig közel 100 ezer embernek biztosított volna 200 ezer Ft körüli fizetést. Nyilván utópia így számolni, de nagyságrendileg érzékelteti, hogy a magánynyugdíjpénztári vagyon egy része mit is jelentett volna.

Egy szó mint száz: nem vagyok benne biztos, hogy rosszat akarnak, de hogy totálisan alkalmatlanok a rájuk bízott feladatra az biztos. A számok makacs dolgok, és abban rosszul állunk.
Kezdődjön tehát a Vese által beharangozott leitercunami az év sikerkönyvéből. Ne feledjük, a fordító a feltételezést is sértőnek találta, hogy ebben a könyvben bakik lehetnek. Nos tehát: „I set up the mini-disc recorder, and am all fingers and thumbs, dropping it twice…..
Az elmúlt hónapokban jó pár ismerősöm számolt be az iskolákban gyermeküket ért tanári atrocitásokról. Meggyőződésem, hogy az alábbi levélben leírtakhoz hasonló helyzet sok iskolában előfordul. Ki tudja miért, keveset hallani arról, hogy az oktatási rendszer mélyén hogyan…..
Tény, hogy a szabályok őket védik, a karosszéria viszont az autóst. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mike Patton 2012.02.22 13:21:43
Na ezt a kommenthalmazt végigolvastam.
Több tanulság is van.

Igazi "gumicsont" ez a zebra vs autó téma. Az egyébként, hogy valaki fokozott óvatossággal köteles eljárni jogilag nem jelenti azt, hogy akire figyelnie kell ne lehetne felelős. Nagyon képlékeny a sztori, de vannak olyan szituációk, amiket lehetetlen lereagálni.

Ami szerintem a legfontosabb a témában: nem autósról, kerékpárosról meg gyalogosról van szó, hanem arról, hogy mennyire figyelünk a másikra autósként,kerékpárosként gyalogosként.

Részemről ebben érzek hiányt, és nem abban, hogy éppen a KRESZ-t hogy értelmezzük. Ha egy sűrű forgalomban lámpánál egy kerékpáros jobbról mindenkit beelőz, hogy aztán utána körülményesen vissza előzze mindenki, nekem furcsa, és az intolerancia jele, mert akadályozza a forgalmat. Letojom mit mond a kresz. (még mielőtt erre reflektálnának páran: Üllői út a tipikus, ahol érdemben egy lámpa fogja a forgalmat, utána zölhullám, de nagyon sok a tudatos kerékpáros, amit azért nem értek mert a párhuzamos mellékutcákon sokkal gyorsabban haladhatna)

Az is problémás, ha a fülhallgatós hülyegyerek elémlép, mert nem akarom elütni, és neki is jobb lesz, ha nem így történik.

És amikor kerékpározom egy szűkebb utcában az is rohadtul idegesít, ha valaki fél centivel mögöttem megy, mert nem tud/akar kikerülni, és erőt demonstrál.

Mint ahogy gyalogosként attól is a falnak megyek, ha a Lehel térnél a kanyarodó autós nem bírja kivárni, hogy átérjen a gyalogos áradat a zebrán.

Összegezve aki bunkó, az mindegy mivel közlekedik. A fülhallgatós hülyegyerekből seggfej kerékpáros, motoros, autós lesz...

Még egy dolog: azért az is tanulságos, hogy ezekben a kommentekben, hogy miképp kommunikálunk egymással. Mindenki 50-szer leírja a saját álláspontját, és rohadtul nem érdekli, hogy megértse a másikat.

Ezek utéán majd én is biztos kapom az ívet sokaktól :)
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Mike Patton 2010.11.25 12:52:37
Csak pár szót, mert sokan már sokmindent leírtak.

Valaki felvetette, hogy az állam jobb "gazda" lesz, mint a mnyp-k. Erről csak annyit, hogy a válság során egyetlen bank sem jelentett csődöt Mo.-n, nem kellett kisegíteni pénzzel, ellentétben a magyar állammal... Sokan elfelejtik amikor a BBC Mo.-ról tudosított.

Én nem örülök az intézkedésnek, mert bukok rajta nagyon sokat, DE! lehet ezt jól csinálni is, hisz ha ezzel rendbe teszik a költségvetést, államadósságot, annak jó következménye lehet.

A félelmem a következő:
Az országban élő középosztály a bérből-fizetésből élők, keményen fizették a sarcot a Bokros csomag idején. Nyeltünk nagyot, azt hittük jobb lesz.
Az amit ott nyert az ország el lett tapsolva, és lehetett megint fizetni a Gyurcsány csomagot a jövekvő szja-t, a növekvő járulékokat.
Most megint fizetünk, az a pénz amiért megdolgoztunk, megint elvész, és semmi garancia nincs arra, hogy ettől megoldódik majd minden, és az állam tényleg betölti a szerepét.
A baj az, hogy nincsenek illúzióim: 10 év múlva megint lesz egy intézkedés, amivel nagyon rendbe lesz téve valami.

A helyzet a következő:
a kormányzatban - néhány üdítő kivételtől eltekintve - csupa dilettáns megmondó-ember ül, akik még nem láttak egy normális szerevezet működni, így kizárt, hogy mélyebb strukturális reformokat végre tudnának hajtani.

Nézzük meg a Fideszt: 2/3-as többségével nem a roszz struktúrák átalakításával foglalkozik, hanem direktívák kiadásával...

Csak egy apró megjegyzés még: azt ugye tudja Mr. Matolcsy, hogy a nyugdíjpénztárak vásárolták meg a magyar államkötvények közel egyharmadát. Ez a kereslet meg fog szűnni...
Autófília Egy Benz kálváriája 2010.09.28 10:10:00
Sokak életében eljön a pillanat, amikor úgy dönt, kell egy Mercedes. Kinek hamarabb, kinek később, de eljön. Ha gazdag az illető, akkor viszonylag könnyű helyzetben van, elmegy egy kereskedőhöz, és megrendeli álmai autóját 20-30-40 millióért, megvárja amíg megérkezik, majd…..
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
Onlinemarketing blog Miért ppt??? 2009.06.04 18:02:46
Itt van a mailboxomban egy ajánlat az egyik vezető hazai portáltól - ppt, vagyis Microsoft PowerPoint formátumban. Most tekintsünk el attól, hogy a gépemen nincs semmilyen Microsoft program, hiszen van más, amivel megnyithatom. A problémám kicsit más.Mi lehet annak az oka, hogy egy…..
  Még nem találkoztam egyetlen ezredik születésnapját ünneplő vegetáriánussal, jógázóval, bicsérdistával, hosszútávfutóval, fényevővel, pedig biztosan apait-anyait beleadtak a hosszúélet-projektbe. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Mike Patton 2008.11.26 19:39:07
Hú micsoda parázs antidohányos forradalmi bizottság kezd alakulni itten Szuper!

SHADOWBULL!!!
Amúltkoriban volt egy cikk, amiben nagyon jó dolgokat írtál, tervezett avultatás, meg a német prémium-márkák kapcsán, nagyon jó volt, összeszedett, logikus.
Ajánlom, hogy olvasd el amit eddig írtál... Fröcsögsz, és demagóg vagy... Mennyibe kerül a gyógyítás költságe stb... Na mennyibe? De tényleg. Az igazság, hogy foglamad sincs

Mindenre megoldás, ha a befizetett TB járulékok nem a közösbe, hanem saját számlára mennének. Én örülnék neki személy szerint.
Aztán majd ha megbetegszem a bagótól, drogtól piától, meg töménytelen mennyiségű k*rvázástól egy csomó nemibajom lesz majd abból kezeltetem magam. Ez így volna korrekt. Nyilván aki minimálbért keres az szívna, de az legyen az ő baja, ha mondjuk nem tanult eleget az iskolában etc... Na szóval itt bukna el a dolog.

Amúgy én múltkor megnéztem a TBszámlám egyenlegét, ha a fiktív gerincműtéteket nem számolom, akkor nincs 10ezer amit elköltöttem, holott jóval 10millió felett van amit lesápoltak rólam, szóval én még jó vagyok...

Irány hát a nyilvános ház...

Megjegyzem, hogy a sok fájdalomcsillapítót zabáló magyar állampolgár, meg a "rokkant"nyugdíjasok sokkal nagyobb problémái a társadalomnak jelenleg, mint a dohányosok...

Megjegyzem Shadowbull, hogy munkád révén messzemenőkig hozzájárulsz a Föld tönkretételében. Vesszenek akik autókat gyártanak, mert szennyezik a környezetet!!! :) De ez csak kis apró cikizés volt ne vedd fel... :)
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
Belsőség Imádott szemellenzőink 2008.09.10 03:21:00
  Elhiszem én, hogy a kedves autóvásárló feje zúg a sok információtól. Pláne hogy azok gyakran ellent is mondanak egymásnak. Ha fáradságos is, de azért létezik jó módszer a tájékozódásra. Csak a sztereotípiákat felejtsék el, azokra hallgatni felér a legsötétebb…..
Mike Patton 2008.09.11 09:49:45
Húúúú mennyi komment!!! Bár rohadtul idegesít Shadowbull arrogáns stílusa (el lehet azt kevésbé kulturálatlan módon is magyarázni na...), egyet kell értenem Vele.
Orbitális nagy hülyeség azon agyalni, hogy minek ez az extra stb. Azér' gyerekek mer' van rá igény. Ez kell az embereknek. Így működik a piac... Ha 10 év múlva az lesz az emberek igénye, hogy a vezetőülésbe egy komplett WC legyen integrálva, akkor 10 múlva belesz*rhatunk majd a kocsiba. Mindannyian.

Az "avultatás" meg egy hülyeség. Minél tartósabb egy konstrukció annál nagyobb versenyelőnye egyik oldalról. Ha a világgazdaság szintjén nézzük az egyes gazdaságok fejlődése, meg a demográfiai növekedés simán megtermeli a keresletet. Ami miatt esetlegesen "silányabb" anyagok kerülnek a mai autókba az egyértelműen a költségtényező! Ami szintén versenyelőny. Gondoljatok bele a németekbe. Azért cserélik három évente az autót, mert az elromlik. A lósz*rt. Azért mert megunják. Ilyen rohadt egyszerű az egész.fogyasztói társadalom. közhely, de sokan elfelejtik.

A régi konstrukciókat a maiakkal összehasonlítani baromság. Ha a más iparágakból hozott példáknál maradunk, ez olyan, mintha azt miondanánk, hogy a 286-os jobb mint a Pentium4, merhogy nem kellett abban a processzorhűtőt (vagymittomén)cserélni, ebbe meg kell, és ezért egy rakás sz*r, de az igazi jóvilág az volt amikor a lyukkártyákat dugdoshattam a szobaméretű gépbe, és gyorsabban számolt, mint én papíron...

Olasz nem olasz kérdés: nekem fiatom van (bravo) nem mai gyerek, érik a cserére. Nincs gondom vele, meg szeretem, jól megy stb. De ha beleülök egy hasonló korú/állapotú VW Golf 4-be (soha nem fogok népautót venni amúgy), azért be kell, hogy lássam más a minőségérzet. korrektebbül van összerakva,bár nekem unalmasabb.

Na ennyi. Szevasztok.
A figyelmes tévéműsorfürkészek már rátalálhattak a TV2 új talk show-jára: szeptember 22-én indul a Joshi Bharat. Minden találgatás ellenére az új műsort azonban nem a konkurens csatornán lévő Mónika show-val egyidőben adják, hanem előtte egy órával, minden hétköznap…..