Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilvocska

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több szurdokban is jártam az elmúlt néhány évben itthon és külföldön, innen jött az ötlet, hogy összeállíthatnám a Szép kilátás! blog szubjektív szurdok TOP10 listáját Magyarországról és környékéről. Három kategóriában pontoztam őket, 1-től 5-ig terjedő…..
Az alábbi hirdetésbe botlottam az egyik ingatlanos oldalon: "Zebegény Duna partján eladó az építészeti ritkaságnak számító Sipőtz villa. Az impozáns épület teljes felújításra szorul, ehhez teljes tervdokumentáció biztosítja, hogy a védett épület visszakapja régi…..
Szilvocska 2011.11.09 01:42:28
@Osvi: A ZebeZumm két házzal feljebb volt! :-) Tavalyelőttig.
Azért jobb lenne, ha egy "jó kezű - izlésű" gazdára találna a ház! Talán az előtte, az út felé eső romos házat lehetne telkesül hozzácsapni és lebontani, így normális telke lehetne, de nem tudom, hogy az kinek a tulajdonában van.
A szúnyogokat tényleg megúsztuk idén, nem úgy mint tavaly, de mint írtam, mindegy volt, hogy Dunapart, vagy beljebb a faluban, mindenki úgy nézett ki, mint egy heveny bárányhimlő járvány áldozatai. :-)
Szilvocska 2011.11.09 15:16:09
@Osvi: Mindegyik magánkézben van, csak kívülről lehet csodálni őket. A Dőry kastélyt - a 20 sz. elején a Dőry család nyaralónak építtette - gyönyörűen és az elbeszélések szerint korhűen felújították, még az előtte lévő útszakaszt - nem az országutat, hanem a bekötőutat - is megvették, de azóta üresen áll. Állítólag valami gyáros vette meg, hogy majd itt él üzleti életet, vállalati tréningek, ilyesmi, meg persze egy magánlakosztály, de én még embert ott nem láttam, bár inkább a helyieket kellene erről megkérdezni. Én csak nyaralok. :-)

A Maróti villát használják, azt is igényesen megcsinálták, bár nekem egy kicsit szürke, a kert is nagyon rendezett, de az én ízlésemnek egy kicsit steril. Ez egyébként szülőotthonként működött a 62-től, talán 73-ig? Aztán mindenkit betereltek a váci kórházba szülni.

Ja, és a Sipőcz villát leggyakrabban csak "Mami"-nak hívják, a háború előtt öreglányok nyaraltak itt - hogy pontosan milyen formában, nem tudom, - és akkor ragadt rá a név. Mi is mindig így emlegettük, hogy "leúszunk a Mamiig?"
Praxis Majdnem meghalt a kisfiam 2011.01.20 06:00:00
Amit leírok saját tapasztalat.Kisfiam 5 éves. Két éve nagyon beteg lett persze pont pünkösd hétvégéjén. Szombaton bevittük az ügyeletre, ahol azt mondták, hogy csak egy kicsit megfázott. 39.2 volt a láza, amit nem tudtam csillapítani sehogy sem, megállás nélkül köhögött és…..
Szilvocska 2011.01.20 16:09:23
@Alikam: Akkor mégegyszer:
Az első nap, amikor lázas és köhög a gyerek, tehát a betegség legelején, általában még a röntgen SEM mutatja ki a tüdőgyuszit, annak legalább egy ici-picit ki kell fejlődnie, hogy a tüdőn látszódjék, ahhoz meg, hogy hallani is lehessen, még egy kicsit. Ezért könnyű ráfogni az első 24 órában vizsgáló orvosra, hogy nem ért hozzá, aztán meg isteníteni a másnap diagnosztizálót.