Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nicholas Flamel

17 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nicholas öntörvényûen viselkedik. Az iskola berendezését rongálva játszik a szünetekben. A társaival nem törõdve, a másik elõl magának 2 kakaót vesz ki, amíg az egyiket issza, a másikat eldugja. A tanuláshoz való hozzáállása nulla, fõleg a bibliaismeret terén. Nem való - mindezek fejében -…..
A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés.…..
Nicholas Flamel 2010.11.06 21:10:30
@Birca Maxval: OFF ez nagyon érdekes téma amúgy (amellett, h nem idevaló, de nem szokásom cenzorkodni), hol lehet erről olvasni? van vmi blog ezzel kapcsolatban?
Nicholas Flamel 2010.11.06 21:16:07
@Birca Maxval: köszi!
Nicholas Flamel 2010.11.07 13:48:31
@zsitva: hát az egyházi gimnáziumokban semmivel se jobbak a tanárok, mint az önkormányzatiban. soha nem is voltak jobbak, miért lettek volna azok? uazt a pénzt kapják, ráadásul elég durva kontraszelekció megy: véletlenül a tanárúr felesége is ugyanott tanít, a nagybátja "oktatási technikus", a stréber csicskagyerek tanárképző elvégzése után fél évvel hogy, hogy nem osztályfőnök lesz az alma materében...
T. Sz.! Értesítem, hogy fia történelemórán használta a mobiltelefonját, s utána viccesnek tűnő megjegyzést tett, ezért osztályfőnöki figyelmeztetést kapott. Történelemórán (ami egyébként osztályfőnöki óra lett volna, csak mivel a két tanár személye egy volt, így volt gyakran átfedés és tripla…..
Nicholas Flamel 2010.10.18 00:38:42
@Waka: igaz...
@ColT: szvsz szánalmas :D
Nicholas Flamel 2010.11.06 19:12:41
@clivis: Jártam. Hallottam. S-t viszont nem hallottam tőlük, de nem is érdekel, szerintem semmi keresnivalója kortárs írott, beszélt nyelvben. Bár, ha választani kell, akkor még inkább szóban, de leírva szerintem mindig inadekvát.
A poszthoz-hoz: semmivel nincs semmi probléma, a blog címe intőgyűjtemény, és beküldött intőket rakunk ki.
Z. olvasónk gyűjteményéből jöhet az egyik jolly joker, sztorival együtt végképp hatalmas. ) - a szoba közepén lebegő, többé nőként már nem boldog kiskurva, a tégla elverése csalánnal, patkányságok... Vasárnapi intő következik, szülő-tanár üzengetéssel :) "Tisztelt Szülő! Értesítem, hogy gyermek -…..
Még szerencse, hogy annak idején a tesiórák előtt többek között az aktuális slágerbeírás felolvasásával, ízlelgetésével töltöttük az időnket, s ezért gyakorlatilag mindegyikre szó szerint emlékszem. A most következőt az egyik osztálytársunk kapta (persze más a…..
Jóval később jöttem rá, hogy nekem a nagyfreki a véremben van, de ez más jelekben már egészen korán megmutatkozott: első walkie-talkiemat amint bevittem az iskolába "megmutatni a többieknek", azaz rajoskodni vele, egyből balhé lett. A cucc még természetesen teljesen játék volt, talán a férfi…..
Nicholas Flamel 2010.05.24 19:01:23
@Rebca: végülis leírhattam volna, ez van, most elmaradt. Sajnos nem lehet minden beírásunk kiemelten extra, azért ha visszaolvasol, van néhány jobb is.
@Martian: nem csak lehet, hanem nyomatják is, kb. minden felsőoktatási intézményben, ugye akár egész jegyzet mehet rá PDF-ben. Ezt ki lehet szűrni, ha figyel az oktató. De azt, hogy egy gimibe kikapcsolva miért ne lehetne nálam telefon, amiért az iskola ráadásul "sajnos felelősséget sem vállal", ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy amikor az igazgató kiskedvencéét ellopták, akkor mindenkinek a táskáját kipakoltatták, és félóráig ki se mehettünk a kapun, meg suttogó propagandát indítottak, hogy majd nekünk kell kifizetnünk az árát. Agyrém :)
Nicholas Flamel 2010.05.24 19:30:52
@degi2004: nem mondod :) azthittem, akkor közoktatás se volt. majd ha felfogtad, miről szól a post (nem, nem a dohogásomról, és totál leszarom a walkietalkiet, a CB egyébként teljesen más), akk várjuk az értelmes kommenteket is.
Egy ideje rengeteg elfoglaltságunk miatt nem jutott idő a gyűjteményre, de ezután máshogy lesz. Eddig a hárítás része, és köszönjük Tamásnak, hogy felhívásunkra rögtön ki is segített minket egy elgondolkodtató intővel! Sziasztok. Láttam a facebookon, hogy alkotói válságban vagytok, úgyhogy…..
Nicholas Flamel 2010.05.08 14:13:14
@nick rivers: Tisztelt nick rivers! L'eau Fasse-szal elbeszélgettem a történtekről, remélem hasonló probléma a továbbiakban nem merül fel! Tisztelettel, Nicholas Flamel
Nicholas Flamel 2010.05.08 14:27:10
@Bokortalan Lajtalan: És ki a faszt érdekel a bizonyíték? A fake-t meg várjuk, küldjed, biztos jó lesz ha majd jól beszopjuk, velünk aztán nagyon kibaszol, meg nem fogunk tudni aludni napokig.
Ünnepi poszt következik, ugyanis nemrég felvettek egy igen erős külföldi posztgraduális képzésre, s ezen jeles alkalomból mi mással hozakodhatnék elő, mint a későbbi tanulmányi előmenetelemmel legélesebb kontrasztban álló, mondhatni kedvenc beírásommal. Nézzük csak:…..
Az alábbi intő Orangeman ellenőrzőjéből származik, a történetet meg személyesen mesélte el nekünk, úgyhogy az idézetes doboz kimarad :) "KEDVES SZÜLŐK! ORANGEMAN RENDSZERESEN HINTÁZIK A SZÉKÉN, ÉS EZZEL KOMOLY VESZÉLYNEK TESZI KI MAGÁT. KÉREM PRÓBÁLJÁK EZT MEGÉR(T)ETNI VELE!" A…..
Nicholas Flamel 2010.04.29 19:18:48
@neofrix baszmacs: semmitől, azért van a figyelmeztető tag alatt :)
@Rák Attantam: - " -, pad kapcsán pedig együtt érzek, L'Eau Fasse-szal pár évig volt szerencsénk senyvedni ilyen szarokban, utána pedig jött a tehetősebb iskolák egyenszéke - zöld keret, famintás, görbített műanyag támla, seggnél egy kis kidomborodással. Kurva jól lehetett hintázni rajta, máshogy igazából nem is lehetett órákat ülni rajta. Évente kb. egyet összetörtünk, ha nagyot estünk. És persze minden tanárnak volt olyan tanítványa, aki a nyakát szegte hintázás miatt. Máig hintázom, igaz, ma már bőr főnöki fotelben :D Hiába, erre kondicionáltak.
A történelem szerelmesei biztos tudják, hogy ma van Vlagyimir Iljics Uljanov, ismertebb nevén Lenin 140. születésnapja. Olvasónk jóvoltából igazi különlegességgel szolgálhatunk a jeles ünnepre: egy némileg politikai felhangú beírással, 1980-ból!!! Sziasztok ! Csatolok egy igazi retró intőt a…..
Nicholas Flamel 2010.04.22 11:50:46
Nicholas Flamel 2010.04.22 12:37:19
@Logan Grimnar: hát ha az is, (mivel kaptuk nem láttuk eredetiben), elég profi a korabeli ellenőrzővel, egyéni vállalással... ennyi erővel igazi is lehet
Nicholas Flamel 2010.04.22 19:43:22
@Kulics: ja, hát nem hagyhattuk ki, bár az átfutás télleg nagy volt :) köszi mégegyszer!
Előre szólok, a következő beírás sokaknál ki fogja verni a biztosítékot. Pedig a lelkiismeretem tiszta, és a hajdani osztálytársaim is pontosan tudják: ez egész beírás teljesen más képet fest a történtekről, mint azok valójában lezajlottak. A tanterem berendezését rongálva játszik a szünetekben.…..
Hogy pedagógus olvasóinknak kedveskedjünk, íme egy egyszerű sablon beírásgyártáshoz! Dőlt betűvel a kötelező szöveg, a vastagbetűsből pedig tetszés szerint lehet választani egyet. Lássuk! "Tisztelt Szülők! xy [először határoljuk be időben a cselekményt] tanítás alatt újabban az órán a mai…..
Hige sztorija következik, kép nélkül is nagyot üt, ráadásul az oroszóra feeling nekünk már kimaradt (igaz, volt helyette hittan:D) Sziasztok! Pár napja olvastam a blogot és eszembe jutott kedvenc beírásaim egyike, de akárhogy is kerestem az ominózus ellenőrzőt sehol sem…..
Nicholas Flamel 2010.03.17 21:33:18
@tt60: és L'eau Fasse hol is tett a kettő közé egyenlőségjelet?
Sziasztok!Közel 12 évnyi közoktatási pályafutásom alatt jó néhány intőt és rovót sikerült összeszednem. Talán ez sikeredett a legidétlenebbre, holott teljesen ártatlan vagyok. Csak annyi történt, hogy német órán tetszett a nálam csak 4-5 évvel idősebb némettanárnő ruhája, (meg persze a tanárnő...)…..
Nicholas Flamel 2010.03.14 21:27:47
@respecta /01: és te is tudsz logarléccel hosszt mérni? :P
Nicholas Flamel 2010.03.14 21:39:13
@respecta /01: nem olvastam, csak kérdeztem, hogy a logarléces hosszmérési módszert is osztod-e, mert érdekelne :)
Nicholas Flamel 2010.03.15 15:42:30
@Kalmár: igen, kb. én is ezt gondolom, kicsit fura, de szerintem az még furább lenne ha a beküldött intőket pl. közjegyzői hitelesítéssel kérnénk, két tanú által megerősítve, hogy igazi... ez egy humorblog, némi kitekintéssel a közoktatásra, ha kamu, akkor kamu, nem mi írtuk, ez biztos, persze ezt se kell elhinni. stay tuned :)
Az alábbi beírást, bár próbáltam felkutatni, nem sikerült beszerezni a tulajdonosától, így kénytelenek lesztek elhinni, egy 8.-os lány kapta az egyik kémiatanártól a suliban, és további hozzáfűznivalót nem is igényel. "Tisztelt Szülők! Lányuk az utcasarkon egy szál…..
Nicholas Flamel 2010.03.12 23:01:14
@Bona Fides: ezt az intőt vagy nagyon sokaknak beírták, vagy nagyon elterjedt :)
@Nervus: jó post, köszi.
@masterboy: igen, ezért is mondtam h vitát, méghozzá igen szerteágazót és tanulságosat lehetne róla nyitni. ált.- és középiskolában szerintem is nagyon helyes, ha egy tanár nemcsak az anyagot adja le, hanem igyekszik nevelni, példát mutatni, stb. de ez már nagyon megváltozott, véleményem szerint se túl jó irányba. a példát mutató, lelkes, valódi tanáregyéniségeket maguk a kollégák fúrják ki a tantestületből, a szülő adott esetben kikéri magának az ilyen beírást, a diákok egy része meg csak a jogairól beszél, és szarik az egész tanulásra, csak melegedni és szocializálódni jár be, aztán a végén olyan emberek kapnak érettségit, akik két törtet nem tudnak összeadni, és nem tudják, mi például egy metafora. a megoldást nem tudom, nem is rám tartozik, mi ezen a blogon igyekszünk az intők tükrében bemutatni ezt-azt az elmúlt évek közoktatásáról, ha csak pár embernek elgondolkodtató, vagy tanulságos, már megérte, abban pedig csak bízhatunk, hogy idővel a MAI FIATALOKNAK is benő a feje lágya :)
Bizonyos feladatok = aerobic a fiúosztályban a vén kéjenc diszkószámaira. Nem tudom, más iskolában is volt-e ilyen, de nálunk ez volt az alap. Hát én bizony nem csapkodtam a fejem felett zenére... kopi Fiúosztályban aerobic, diszkózenére? Hát, a miénkben nem volt. Köszönjük az intőt!..
Nicholas Flamel 2010.03.10 11:09:47
@Rebca: mert csomó idő :P ha úgy küldik be, akkor persze szívesen... :)
Nicholas Flamel 2010.03.11 10:17:40
@Rebca: Biztos lesz sok jó köztük, előre is köszi!
Mára itt van Zsófi egy újabb intője: Egyik nap, német óra utáni szünetben kimentem a mosdóba, hogy kimossam a táblaszivacsot, de a WC-ben ott bagóztak már akkor az oszt.társaim ... A lényeg az, hogy a Dia megkérte, hogy fogjam meg a cigijét egy pillanatra, mert valamit ki akart venni a…..
Nicholas Flamel 2010.03.09 03:31:14
@Unommáazegészet: @scavengario:
mielőtt komolyan veszitek, irónia. itt az intőkről igyekszünk írni, nem arról, mit kéne szívni a klotyóban, meg mi miért helyes, erről is megvan a magunk véleménye, de azt igyekszünk nem belekeverni. szerintem az intő bemutatása eléggé semleges, a smiley meg jelzi, hogy az adott sort nem komolyan kell venni.
"Tisztelt Szülők! Nicholas földrajzkönyve hiányosságára hivatkozva órák óta nem készül, bár vázlatot is írtunk. (Az év elején lehetőség volt a hibás könyvek cseréjére, Nicholas nem élt vele.) Ajánlottam a fénymásolást. Félvállról veszi a tanulást." Jól van, mit ragozzam: szartam a farmra…..
Nicholas Flamel 2010.02.25 10:16:36
@dianafan9: akkor te nem a kompetenciaalapú, hanem a poroszos jellegű oktatás híve vagy. a GDP-ket ma is fejből nyomod? mire használtad eddigi életed során? jó, tudom, közgazdász lettél, és az összefüggéseket láttad meg akkor is, most meg 1 mp alatt kikeresed a netről, ha épp kell :)
@Penya666: ismerős :) most hogy említed, elég sok földrajztanár mellékállásban igazgató, vagy ig. helyettes. gondolom, sok a szabadidejük.
Nicholas Flamel 2010.03.07 10:04:30
@ohmyFgod: :]
"Sorozatos fegyelmezetlenségéért, csúnya beszédért, és összegyűlt fekete pontjaiért intőben részesítem." Mindent elárul a beírásról, hogy az általános másodikban született, és konkrétan azért kaptam, mert valamelyik ötödikes vagy hatodikos megtanított arra a…..
Nicholas Flamel 2010.03.06 16:46:13
@Doryyka: köszönjük, még mindig urban legend, bár kommentelőink között már feltűnt az is, akinek személyes ismerőse volt az illető... :)

intogyujtemeny.blog.hu/2010/01/01/intogyujtes
"A mosdót csak rendeltetésének megfelelően használom. Ellenkező esetben o. f. intőt kapok !" Ez kicsit undi lesz. Szóval a konkrét esetben az igazgatóhelyettes egy iskolagyűlés után összhívta a felsős fiúkat, és nagyjából részletesen ecsetelte, hogy a takarítónő panaszkodott neki,…..
"L'eau Fasse másodikoshoz nem méltó magatartást tanúsít, fegyelmezetlen, rendetlen, feladatait nem teljesíti. Ezért szigorúan figyelmeztetem."  Be kell valljam, már nem tudom, miért kaptam ezt a beírást, már elég régen volt, kíváncsi is vagyok, hogy hogyan kell…..
"Tisztelt Szülők! Nicholas rendteremtő intézkedésemre fölényes gúnnyal és pimaszul reagált. Mivel ez nem az első eset, Osztályfőnöki figyelmeztetőben részesítem." A minihifi továbbra se hagyta nyugodni a tanárokat. Volt még egypár "vegyétek már le a hangerőt", aztán egyszer csak - amikor…..
Nicholas Flamel 2010.02.20 20:21:30
@Szalacsi_Dezső: Jaja, az ezt beíró tanár volt az, akit tisztelünk máig, mert adott sokat emberileg, és tudásanyagban is. Csak azt a hibát elkövette, hogy L'Eau Fassetól szabadon idézve: irodalmi szintre fejlesztette a beírás műfaját. A java még mindig hátravan :))
Beküldött intő következik megint, a szót át is adom Zsófinak. Ez az intő úgy keletkezett,hogy utolsó óránk volt a drága földrajz tanárnővel,akiről tudni kell,hogy rühellt engem,de ez az érzés kölcsönös volt ... A lényeg az,hogy folyton "kóstolgatott" engem,mert mindenáron azt akarta,hogy…..
Nicholas Flamel 2010.02.16 09:39:10
@FreeWriter: A tanárnő véleménye, ítélete itt olvasható, látható.
"Nicholas a mai órán, mint már sok másikon nem órai tevékenységet végzett: magnót v. CD-lejátszót hallgatott padtársával. Szaktanári intőben részesítem." Két kérdés. Egy, kínai piacon vett kis rádiót hallgattunk, ami el is lett véve, tehát hogy akkor miért kell két nyilvánvalóan nem igaz dolgot…..
Nicholas Flamel 2010.02.09 20:17:06
@Seravy: I agree,
@pazola: mondasz valamit.

Jók amúgy a kommentek, hova lettünk belinkelve? :D
Nicholas Flamel 2010.02.09 20:24:39
@prezzey: Fülesen hallgattuk, semmi nem hallatszott ki.
Ja és kb. 7 évvel ezelőtt, amit látom sokaknak nem sikerült meglátni (szövegértelmezés, stb.), végülis csak ott van a kép sarkában...
Intőgyűjtemény Minihifi Saga I. 2010.02.04 06:59:00
"Tisztelt Szülők! Nicholas Flamel többszöri figyelmeztetésem és kérésem ellenére nagy hangerőn hallgatta a szünetben a rádiót." Volt az osztályunknak egy 2000 W PMPO "hifi"tornya, amin néha hallgattunk rádiót, a lemezjátszóján (vinyl!!!), annak is a műanyagtányérján magán megtanultunk…..
Nicholas Flamel 2010.02.04 21:26:29
@HavocS: el lett baszva, sorry. javítva. amúgy azért nem igényelt olyan nagy szaktudást megnézni úgy se, mint pl ahogy írtad :)