Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lengyel

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez már megint egy olyan pillanat, amikor nehéz bármit is mondani. Olyan erősek a képek és persze a zenei aláfestés, hogy ezután a katartikus élmény után szinte képtelenség megszólalni. Médiatörténeti pillanat ugyanis, ahogy az exmaszopos pótkerényi, aki fideszesebb mint Orbán…..
lengyel 2006.04.14 18:59:59
Kedves dirmix!
Ha már így belemelegedtünk, néhány megjegyzésem lenne.
1. A hitelesség nagyon fontos, ebben egyetértünk. Abban is, hogy Orbán ebből mára sokat felélt. A hitvitákat, meg hogy kinek kivel van elszámolnivalója, a Te gondolatmeneted, és érvelésed alapján rábíznám akkor a Jóisten és a néni, a Jóisten és Csintalan, a Jóisten és szolgái ( tiszteletesek, papok, stb) viszonylatára, meg az egész SZDSZ-es témakört is.
Abban igazad van, hogy az Isten büntet, erről szól az egész Ószövetség, de a Megváltó eljövetelével ennél egy kicsit tovább léptünk az emer-ember viszonylatba, ahol tisztelnünk és tolerálnunk kell egymást, legalábbis a keresztényi erkölcsök szerint. Persze ez sokszor nem könnyű, és szerintem nem is arról szól a dolog, hogy soka ne hibázz, hanem, hogy legyen olyan erkölcsi zsinórmérték, ami alapján tudhatjuk, hogy jót, vagy rosszat cselekedtünk.
2. Maradjunk tehát a hitelességnél...
Ha már így benne vagyunk a sztorizásban, akkor elmondanám,hogy én még emlékszem arra a március 15.-ére, amikor Gál Zoltán volt a Belügyminisztériumban valami főfő, és a 14. -én este, éjjel mászkáló diákokat egyszerűen összeszedték, és bevitték a rendőrségre, hogy másnap ne tudjanak semmit csinálni. És emlékszem arra a március 15.-ére, amikor - már az MDF idején ugyanez a jeles férfiú azt nyilatkozta, hogy ő biza félt kimenni az utcára 15.-én. Hát valóban, amikor ő irányította a belügyet nem is lehetett...
Ezekben az években volt az is, hogy Orbán Viktort, Demszkyt és Kis Jánost (az SZDSZ alapítóját) gumibottal verték a Gál Zoltán rendőrei. Hol is??? Ja igen, ott a Batthyány-i örökmécsesnél, ahol a múlt héten néhány SZDSZ-es prominens, és Gyurcsány Ferenc FIDESZ-es mintára utcára vitte szimpatizánsait. Az a Gyurcsány Ferenc, aki ekkor még csak a KISZ-ben védte a demokráciát, és a KISZ-t, egy új, KISZ-től független diákszervezet megalakításától.
Én ekkoriban a Közgázra jártam, ahol megrendeztük a BEFŐT-tet, a budapesti egyetemisták és főiskolások találkozóját, azzal a céllal, hogy ne csak KISZ legyen, hanem más diákszervezet is.
Az eredmény??? Fényképezőgépből kitépett film, ott helyben, és a Közgáz Klub akkori vezetőjének - aki szociológia tanár volt az egyetemen - minden magyarországi munkahelyről való kitiltása. 1982-őt írtunk ekkor.
Nem gondolom, hogy elvitatod tőlem azt, hogy én bizony egyetlen szavát sem érzem hitelesnek sem Gyurcsány Ferencnek, sem Lendvai Ildikónak, sem azoknak az SZDSZ-eseknek, akik most rettegve féltik a demokráciát a jobboldaltól, különös tekintettel Orbán Viktorra...
Azokról a - magukat médiaelitnek nevező emberekről - nem is beszélve, akik folyamatosan oktatják a népet arról, mi a demokrácia. Pl. Avar János, Mészáros Tamás, Aczél Endre, Orosz józsef, és persze Bolgár György.
Nagyon úgy nézem hogy az, hogy kinek mi hiteles, mit fogad el erkölcsileg, az nagyon is múlik azon, hogyan szocializálódott.
Éppen ezért nagyon sommásnak érzem azt a véleményedet, hogy azok a politikusok, akik olyan "csak" olyan bűnöket követnek el, amit az átlagember is, jobban elfogadhatóak, hitelesebbek. Szerintem ez nagyon nagy csapda ám, de azzal egyetértek, hogy a jelenlegi, magyarországi közmorál állapotának megfelel.
Végezetül pedig -annak fényében hogy a baloldal nem él vissza a vallással, és az egyházi ünnepekkel - javaslom, hogy olvasa el mindenki Gyurcsány Ferenc Húsvéti üzenetét a Hírszerzőn.

Komolyan kérdem, lemaradtam valamiről?? Feri már a Pápának is besegít???