Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Áldás

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Isten terve tökéletes."..
Áldássá válás Nem tudom? 2010.03.02 01:52:18
Ma az egyik barátomat fogtuk körbe, faggattuk a nagyon friss párkapcsolatáról. A nagyon friss 1 naposat jelent.Ő már egy ideje tervezte a kapcsolatot, de csak most lépett. Amikor az egyikünk megkérdezte, mik a tervei a jövőt illetően, a válasz a következő volt: „Idén…..
Azt hiszem, nem túl gyakran találkozom olyan emberrel, akinek olyan átütő erejű hite lenne, mint neki. Minden szava az Isten iránti alázat, és mélységes tisztelet. Azt vettem észre, hogy hasonlítani akarok rá. Az ő mozdulatait használom.Pont úgy tartom a kezemet, mint ő. Amikor…..
Olvastam egy cikkszerű írást. Az egyik kérdése: „Jó-e, ha egy hívő fiatal hitetlen barátokkal megy szórakozni?” A válaszban megadott egy igehelyet is: 1Kor 15,33 - „A gonosz társaság megrontja a jó erkölcsöt.” A válasz tehát egy „kb nem”…..
Áldássá válás Könnycseppek 2010.01.20 23:58:00
Egy gyermek. Soha nem találkoztunk,de megszerettem őt, a róla írt leveleken keresztül. És most beteg.Csontrákja van.Ennek a csöpp lénynek már annyi mindent el kellett viselni: elvesztette a szüleit, nincs élő rokona, a gyámügy csak fokozza a helyzetet. Aki a legtöbb időt tölti…..
Ma hosszabb eszmefuttatásokat végeztünk egy keresztény barátommal. Ugyanazon diákkörbe járunk, de ő már eléggé kifelé tekintget az egyetemi éveiből. Mindössze annyi a lényeg, hogy ritkán jut egymásra minőségi időnk. Ezt a beszélgetést követően fogalmazódott meg…..
"Kis Mezey Nyuszi éppen lefeküdni készült.Erősen kapaszkodott Nagy Mezey nyuszi hosszú füleibe.Biztos akart lenni abban, hogy Nagy Mezey Nyuszi hallja, amit mondani fog:-Találd ki mennyire szeretlek!-Ó, nem nagyon hiszem, hogy ki tudnám találni!- válszolta Nagy Mezey Nyuszi.…..
Áldássá válás Stop-táblák 2010.01.15 23:25:00
Végiggondoltam a határaimat. Ebben elég sokat segített egy darab amit a színházban elődatunk ...Tele vagyok korlátokkal- hol megpróbálom őket kitolni, hol közelebb húzom őket magamhoz.Több - kevesebb sikerrel. Egyébként biztos, hogy a határok védő célzattal vesznek körül.Az az…..
Hosszabb idő óta először voltam szentségimádáson. Hiányzott. Ma végre sikerült megvalósítani- hála Istennek! – egy bensőségesebbet, mindössze 8-an voltunk az atyával együtt, egy aprócska kápolnában.Furcsa volt visszazökkenni abba, hogy az Úr Jézus ennyire közel van,…..
Áldássá válás Szenvedés? 2. 2010.01.13 23:28:56
Csernai Balázs atya mondta egy tanításában, hogy vannak olyan szavak, amelyekre már immunisak vagyunk. Ha ezeket halljuk, azt mondjuk: csak keresztény duma- közben nem is tudjuk pontosan, mi van mögötte. Ilyen „elkoptatott keresztény frázis” az üdvösség, kegyelem és…..
Áldássá válás Szenvedés? 1. 2010.01.12 23:27:00
 Pár hónappal ezelőtt villáminterjúztam egy rendezvényen: alanyom egy korombeli lány volt.Olyan teremből jött ki, ahol szembesülhetett önmagával, az elvárásaival, az út végén pedig Istenről alkotott képével. Azt mondta, nem érti. Nem érti az Istent. Nem tudja…..
Áldássá válás Vágyakozás 2010.01.11 16:08:00
Reményik Sándor: AkaromAkarom: fontos ne legyek magamnak.A végtelen falban legyek egy tégla,Lépcső, min felhalad valaki más,Ekevas, mely mélyen a földbe ás,Ám a kalász nem az ő érdeme.Legyek a szél, mely hordja a magot,De szirmát ki nem bontja a virágnak,S az emberek, mikor a mezőn…..