Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dolgozónép

0 bejegyzést írt és 410 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dinamó Műhely Az utolsó roham 2014.06.20 16:49:46
Minden újságolvasó ember tudja, hogy a kormányzat egyik szerve, az ún. KEHI vizsgálatot indított azok ellen a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) ellen, amelyeket a norvég állam támogat anyagilag, illetve az ellen a magyarországi alapítvány (az Ökotárs) ellen, amely a pályázati…..
  "Jóslat" Magyarország következő 15 évéről: 1. A következő 8 évet az Orbán rendszer konszolidációja jellemzi majd. A hatalmi gépezet egyre gördülékenyebben működik majd, a rendszer abszurd, sok szempontból igazságtalan konzerválódása jellemzi az ország kormányzását…..
Lassan hagyomány: ha Kordos Szabolcsnak új riportkötet jön ki, akkor abból néhány részletet megoszt az Urbanista olvasóival is. Volt ugye a Tilos a belépés (melyből a Gresham királyi lakosztályát,  Ferihegy titkos helyszíneit, az Országház elnöki dolgozóját és…..
Dolgozónép 2014.05.04 14:49:26
@Rodolfo63: ez így van, de csak az egyik része a dolognak. A másik, hogy értenek az üzlethez, és nem akarnak azonnal kivenni belőle mindent az utolsó fillérig. A magyar vállalkozó egy jó forgalmú hét után rögtön wellness-hétvégére viszi a nőjét, közben az alkalmazottak kilopják a szemét. A kínai meg a török ezzel szemben vasárnap is reggeltől estig ott dekkol a kassza mögött. Nem költ semmire, jól érzi magát, és a feleségének sem akarja minden pillanatban bizonygatni, milyen fizetőképes gyerek.
Dolgozónép 2014.05.04 15:19:07
@Medgar: azt senki nem tudja, hogy a háttérben mi folyik. De: nézd meg a Szerájt (Vígszínházzal szemben) déltől éjfélig sorban állnak a népek. Millió fölötti forgalma van naponta. Abból azért pénzmosás nélkül is ki lehet jönni...
Most mutassátok meg, ultrák! Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Csak negatív kérdések jöttek. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere: Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? A Szerethető után itt van nekünk a Harapós…..
Puzsér Róbert az Örs vezér terén írta alá a 4K! ajánlóívét. A történelmi jelentőségű tettet egy üveg borral tette ünnepivé. A bal kezében lévő gyanús tárgyról elképzelésünk sincs, hogy mi lehet ;) ..
Dolgozónép 2014.03.05 23:59:52
A posztot Pataki Viktor, a 4K! egyik önkéntese írta. Az a helyzet, hogy igen naivan álltam neki az aláírásgyűjtésnek. Azt gondolná az átlagos, esetleg laikus ember, hogy két hét alatt azért 500 aláírást összegyűjteni egy választókerületben egyáltalán nem egy gigászi…..
Dolgozónép 2014.03.01 10:51:11
@dr kíváncsivagyok: 1. nem visz el egy darab szavazatot se, mert jelentéktelen párt, bár még szimpatikus is lehetne. 2. attól, hogy az ellenzék nyer, nem fog változni semmi, csak annyi, hogy az ő maffiózóik próbálkoznak ezután, szerény sikerrel, mert a kulcspozíciókban a fideszmaffia ül még sokáig.
Dolgozónép 2014.03.01 11:09:56
@világvége....: egyetértek, valóban nincsen rájuk szükség.
A röhejesen magasra jutott pénzügyi főkretén pofára esése nyilván örömteli hír, de senki se higgye, hogy pezsgődurrogtatásra és ordenáré lerészegedésre sarkallná a Mentális szerkesztőséget. Valszeg mi ekéztük a legintenzívebben szerencsétlen Doubravszky Györgyöt a…..
Dolgozónép 2014.02.27 12:59:56
Dolgozónép 2014.02.27 13:33:36
@Totof: Sebészprofesszor lesz.
Orbán Viktor baljós megrögzöttsége szerint a zárt, felülről irányított társadalmak lehetnek sikeresebbek a nyílt, koordináción és együttműködésen alapuló közösségeknél. Ezzel nem csak 2007-es önmagának látszik ellentmondani (persze ki tudja, mit gondolt akkor valójában),…..
Részben aggodalommal, de még inkább elszörnyedve figyelem az ukrajnai eseményeket. A „véres csütörtök” több szempontból is aggasztó híreket hozott. Egyrészt az ukrán belügyi alakulatok olyan eszközökkel léptek fel a tiltakozók ellen, amilyeneket semmilyen állampolgári erőszak nem indokolhat…..
Fideszfigyelő Viszlát Viktor! 2014.02.22 22:20:15
Megbukott az ukrán elnök, aki az Európától elfordulva, az orosz ajánlatot fogadta el. Viktor Janukovics példája tanulságos lehet Orbán számára is. Hiába tűntek fásultnak az ukránok, hiába volt megosztott az ellenzék, hiába a tűnt stabilnak a rezsim. Ennél a látványos…..
Mielőtt elmenekültem az országból, az utolsó egyik nagy projektem a "Munkahelytermetés.hu Program" volt.Áttekintettük az évi 1000 milliárdos EU forrás munkahelyteremtési és vidékfejlesztési részét és egy rendszerező elv szerint könnyen áttekinthetővé tettük a szociális…..
Dolgozónép 2014.02.23 13:23:39
@dr kíváncsivagyok: persze, hogy jól fizeti. Azért van ennyi ideje a trollkodásra.
Y-GEN Állam férfi nélkül 2014.02.10 13:41:55
Áder János első, már köztársasági elnökként adott interjújában riporteri kérdésre azt mondta, hogy neve felmerülése után egy hetet gondolkozott, hogy lehet-e igent mondani egyáltalán a felkérésre. Mondandóját azzal folytatta, hogy "végig kellett gondolni, az alkotmányos…..
Dolgozónép 2014.02.10 22:20:26
@Karmadealer: OK. Fighting forever.
Dolgozónép 2014.02.10 22:28:22
@Blogger Géza: Késtél 20 percet. Figyelj oda, legközelebb fegyelmit kapsz.
Dolgozónép 2014.02.10 22:50:37
@colonel pondró: nem a colonel az omen, hanem a pondró.
no emisszió Perverz, mocskos elit 2014.02.06 07:13:39
Kedves olvasóim, Önök is észrevették, amit én látok? Hogy lassan már nem az a kérdés, ki támogatja Paksot, ki nem? Ki akar gyed extrát, ki nem? Ki akar vízlépcsőt, ki nem? És ki fogadja el a költségvetést, az egykulcsos adót,a Horthy-szobrot. A kérdés lassan az, vannak-e,…..
Az Orbán-rendszer legitimációja sok tekintetben emlékeztet a Horthy-rezsimére. Mindkettőnek a liberális (baloldali) és az integrációs (nemzetiségi, zsidó-asszimilációs, illetve szegény-, cigány- és EU-integrációs) politika kudarca a fő tapasztalata. Mindkettőt az ország…..
Dolgozónép 2014.02.02 13:49:49
@J.W. Booth: "Például, ha a gazdasági ámokfutása, ami folyamatosan időzített bombaként ketyeg, egyszer robbanást okoz."
Ez a robbanás folyamatosan történik, rég folyamatban van, elég megnézni a főutakat a rengeteg bezárt bolttal és a mellékutcákat a tönkrement kocsmákkal. Csak nem explozív a robbanás, hanem lassú szétesés. A vásárlóerő a pincében, a tehetséges emberek szinte mind elmentek külföldre. A belvárosi szórakozóhelyeket az itt élő külföldiek tartják el. Csak azért nincs forradalom, mert nyitva vannak a határok.
A választások legszórakoztatóbb eseménysorozata a kisgazdák performance-a lesz, ebben teljesen biztos vagyok. A korábbi időszak one man show-ja után, amikor is doktortorgyán adta a fő muníciót ahhoz, hogy a hülyeség biztos és állandó szinten legyen biztosítva az…..
Sok év után hazatérve megdöbbentő látni a kétségbeesett országot, ahol az emberek magukba zárkóztak, és ahol a reménytelenség riasztó mértékben taszítja az alkoholhoz az embereket. A mai történet főszereplője közel nyolc év után látogatott haza és sokkolta, amit…..
Dolgozónép 2014.02.01 15:45:33
@Határátkelő: ha ír lány írta, akkor is nagyon gyenge. Semmi konkrétum, csak siránkozás. Végigolvastam egyébként, és ez a "jé, nem magyar írta" egy agyoncsépelt geg.
Dolgozónép 2014.02.01 15:54:38
@Határátkelő: befizettem volna rá, hogy ezt válaszolod.
A KARD Atomvoks-sorompó 2014.01.31 06:30:00
A Nemzeti Választási Iroda elutasította az Együtt-PM népszavazási kezdeményezését Paks 2 ügyében, lényegében formai (eljárási) okokra hivatkozva. Ha az indítványozók táborához tartoznánk, most felháborodottan kiáltanánk: „Na ugye! Nesze neked demokrácia!”. Ha…..
Dolgozónép 2014.01.31 14:21:16
@Larry Silverstein: nemcsak az atom terén értenek egyet. A magyar "demokrácia" annyit jelent, hogy mész az utcán, körbevesz két rablóbanda, és te szabadon, "demokratikusan" eldöntheted, melyik banda raboljon ki. A bandáknak jól felfogott érdekük a szerves együttműködés ugyanúgy, mint a világcégeknek a kartellezés, különben lenyomják az árakat a versenyben. Legjobb nekik, ha nincs verseny, hanem megegyeznek a kulisszák mögött. Mindeközben a látszatot persze folyamatosan kelteni kell, hogy le ne bukjanak. Remélem, majd Szibériában is ilyen hatékonyan fognak kooperálni, hogy elkerüljék a megfagyást.
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
Dolgozónép 2014.01.28 00:14:02
Töprengtem egy kicsit azon, hogy a mai történet mennyire illik a blog profiljába, de aztán úgy döntöttem, hogy itt a helye. Nincsen benne szó külföldi beilleszkedésről, sem árakról, ám Pepe története (és tanácskérése) mégis fontos annyira, hogy megpróbáljunk segíteni…..
Polgár András már elég gazdag volt, hogy mindenből kiszálljon, de a válság megakadályozta. Ő mégis a fejébe vette, hogy közel egymilliárd forintot ad jótékony célokra. A Forbes januári számában interjút olvashatnak az üzletemberrel. Itt vannak a kimaradt részek. Hat éve,…..
A deviza alapú hitelezés körüli viták kapcsán nem árt tudni, mi a deviza alapú hitelekben a trükk.Ehhez pedig végig kell gondolnunk milyen más alternatívák vannak. A legegyszerűbb kölcsöntől, az annuitásos hitelen és a devizahitelen át el lehet jutni a deviza alapú hitelekig,…..
A világ egyik leghíresebb műsorvezetője a chicagói Water Towerben található ingatlant dobta piacra, nem kevesebb, mint 7 millió 750 ezer dollárért. Majdnem 30 év után válik meg a lakástól. Oprah Winfrey még 1985-ben vette első lakását a (nyitóképen látható) chicagói…..