Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roboduck

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap a Facebook-on ismerősnek jelölt „George Munir Hassan”. Nem sokat cicózott, egy szimpla üzenetben három fotót küldött magáról, és egy kérdést mellé: will You marry me? Nem is én lennék, ha a kisördögöm nem kezdte volna továbbgondolni az esélyeket (lakhatás,…..
Ha az ember szívesen kipróbálná magát külföldön, akkor jó választás lehet az önkénteskedés, ami már sokaknak bejött. Persze mint mindig, akad olyan is, akinek nem volt olyan jó élmény. Most egy ilyen beszámoló következik Pétertől, elöljáróban csak annyit hangsúlyoznék, hogy ez egy ember története,…..
Roboduck 2018.08.14 14:41:15
@Almandin: A srác valószínűleg autista, így ugyanazt a valóságot nagyon eltérően érzékeli. Ezen nem azt értem, hogy nem írt igazat, - mert elhiszem, hogy ő pont így látta - hanem hogy ennyi és ennyire egyoldalú információ alapján kb. semmit nem lehet tudni arról, hogy mi történt valójában. Az emberek általában nincsenek arra felkészülve, hogy valaki olyan problémákat sem tud önállóan megoldani, ami egy talpraesett 6 évesnek sem jelentene akadályt. Az ilyen betegeknél a komfortzónából való legkisebb kizökkenés már pánikra okot adó helyzetet teremthet és hiába mondod neki, hogy "embereld már meg magad fiam!". Ha csak ennyin múlna, már minden autista és kényszerbeteg gyógyult lenne...

Egy pontban talán biztosak lehetünk: nem kapott az egészségi állapotának megfelelő, könnyített munkát. Ezt nem lehet másképp értelmezni. Az, hogy ez kommunikációs probléma, sima genyaság, vagy épp ezzel akarták rábírni, hogy feladja és hazajöjjön (mert lássuk be, eléggé megterhelhette az erre nem felkészült közösséget), már sosem fog kiderülni.
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
Roboduck 2018.03.29 09:51:02
@GyMasa: Pontosan ezért született a fenti komment cunami...
A HR - tisztelet a kivételnek - a jelenlegi formájában nem ér túl sokat.
Roboduck 2018.03.29 14:20:17
@Koczy: Pontosan. A végtelenül kontraszelektált HR-es szakma részben okozója a munkatársak kontraszelekciójának, különösen a nagyobb és multi cégeknél.
...mondjuk a kisebb hazai tulajdonú cégeknél meg az, hogy nem a szakmai elvárások, hanem a bérigény a döntő tényező.
Az utóbbi probléma pár év alatt jórészt meg fog oldódni, amint a cégvezetők tudatáig is eljut, hogy a munkaerőpiac egy ideje már nem kínálati, hanem keresleti jellegű (vagy bezárnak). A ma huszonéves andragógus/politilógus/estébé alapvégzettségű HR-esek viszont itt lesznek még évtizedekig, mert - amennyiben nem tanulnak tovább - általában esélyük sincs pályát módosítani. Meg aztán miért is tennék?
Roboduck 2018.03.29 15:54:06
@zitka81: Ez elsőre logikusnak tűnik, de ha ezt van idő kiküldeni,akkor... :D
A betegségünk megállapításakor az orvosi papírjainkon feltüntetésre kerül a betegségünk kódja, a BNO azonosító. Ha a betegségünk azonosítókódja szerepel az adókedvezményre jogosító listán, akkor éves szinten 82.800 Ft-tal tudjuk csökkenteni a befizetendő adónkat. Az adóvisszaigénylésre utólagosan is…..
Az üzleti életben eltöltött éveim alatt rengeteg emberrel tárgyaltam sok-sok iparágból. Hol született megállapodás, hol nem. És bizony a megkötött üzletekből nem mindig lett virágzó együttműködés: számtalan nemfizetés, behajtás vagy akár per is lett a vége egy-egy gyömölcsözően induló üzleti…..
Vajon milyennek látjuk Magyarországot és azon belül is Budapestet, és a szülővárosunkat több évnyi távollét után? Mennyit változott előnyére és hátrányára az ország? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a mai poszt, Susan írása, amihez képeket is küldött. Te milyennek látod külföldről Magyarországot?…..
Túl átlátszó lenne és az is, folyton ugyanazzal az egyénnel szexelni. Felgyorsult világunkban fontosabb a fazon alakja, a has lapossága, a köröm ápoltsága és a fogak fehérsége szeretői szinten. Diszkriminál és minősít ennek bárminemű eltérése. Az, hogy kit diszkriminál és kit minősít az egy…..
Az első részben részletezett rendkívül csábító álláshirdetések után most pénteki olvasmányként áttérnék azokra az energiaőrlő interjúkra, melyekre reménytől csillogó szemmel érkeznek a lelkes álláskeresők, hogy aztán jól fenékre huppanjak.  Már az elején szeretném leszögezni, hogy számos HR-es…..
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
DiliChef Shakshuka 2017.06.25 14:02:16
4 személyreelkészítés 25 perc1 sárga/zöld/piros paprika1 chili paprika1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma40 dkg paradicsom4 tojás2 szál újhagymasó, bors, köménykoriander, kurkumaFriss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban…..
Már nem csak a prémium Mastercard-bankkártyával rendelkezők mehetnek be a budapesti reptér indulási oldalán található, szem-szájnak ingere váróba, hanem a Wizz-hitelkártya tulajdonosok is. Habzsi-dőzsi a bádogkarám előtt, egyszerre menő és morbid. Majdnem az lett a poszt címe, hogy ingyen…..
Ha eldöntöttük, hogy nem adunk fel poggyászt egy utazás során, akkor csomagoláskor néha komoly kihívásokkal kell megküzdeni. A poggyász feladása, illetve nem feladása nem kizárólag spúrkodás kérdése, egy átszállós fapados úton több tízezer forintra is rúghat a…..
Vöröshajú lányok Kloe 2013.01.17 20:00:00
..
Mai főhősünket nyugodtan felvehetjük tiszteletbeli tagnak a WD40 és a Duct Tape mellé a "mindenre használható eszközök" díszes társaságába. Legalább annyira misztikus és sok mindenre jó készség, mint két legendás társa. Ő a tűzőgép, vagy bandanevén a takker. Ezt az…..
Nagyon sok tanulságot (és nem kevés fordulatot) hordoz a mai poszt. A tanulságok közül számomra a legfontosabb, hogy ha nem nyitott szívvel és aggyal költözöl egy másik országba, ha felkészületlen vagy, akkor nagyon nehéz beilleszkedni. Következzen Ági története…..
Vöröshajú lányok Tristin 2012.11.08 06:49:00
..
Roboduck 2012.11.08 11:42:14
@zoli_:
Édes arany drága virágoskertem... :)
Én nyugodt vagyok, átlagosan elégedett és semmiképpen sem kielégületlen. Nem utolsó sorban mindehhez nem társul teniszkönyök... ;)
Szerinted semmi alapja nincs annak, amit az előző hozzászólásomban megpendítettem? De most őszintén...

Ja, a fotós tényleg csapnivaló.
Roboduck 2012.11.08 14:57:42
@zoli_:
Há' ja. Nem kell ezt idegből nyomni.
Én is csak röhögök a beszólásokon, az meg nekem jó, ha sok férfinak ilyen éretlen a nőkhöz való viszonya. Sokkal kevesebb erőfeszítéssel lehetek "jó kan" a szívem hölgyénél. :)))))