Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Timaios

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ókor - Folyóirat az antik kultúrákról Az Ókor kulturális folyóiratot 2002-ben alapította néhány fiatal kutató, azzal a céllal, hogy fórumot biztosítson az ókori kultúrákról szóló, szándékaik szerint nem csak a szakmabeliekre tartozó beszéd számára. A folyóirat az ókori…..
Gondolat Kiadó Ókor bemutató 2010.05.06 12:36:00
Az Ókor folyóirat szerkesztősége és a Gondolat Kiadó szeretettel várja Önt a folyóiratHáború és béke az ókorbancímű tematikus számának (2010/1) bemutatójára.Időpont: 2010. május 11., kedd, 17.00 óraHelyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 4 (nagyterem)A folyóirat…..
Könyvfesztivál holnap, ne feledjétek! Többek között Luhmann: Ökológiai kommunikáció könyvével is találkozhattok frissen a nyomdából, a Jövő Háza fsz. 51-es standjánál.Niklas Luhmann: Ökológiai kommunikáció Képes-e felkészülni a modern társadalom az ökológiai…..
Ferenczi Attila: Vergilius harmadik évezrede - várható megjelenés: április végeELECTARÉSZLET„VERGILIUSNAK NINCS MENTSÉGE”Genthon István, a neves művészettörténész 1944. október 3-án a következő mondatot jegyezte be római útinaplójába: „Vergilius…..
Gondolat Kiadó Az anyai család 2010.02.17 13:22:35
Majdnem száz év - Boreczky Ágnes beszélget Méhes Verával RÉSZLET Az anyai család Anyám anyai nagyszüleirôl azt tudom, hogy Nagykôrösön éltek. A dédanyám Deutsch Katalin volt, a dédapa pedig Grünhut Mór. Tizenhárom gyermekük volt. Közülük nagyanyám, Regina a harmadik.…..
Déry Zoltán: Magyar sors – magyar tragédia (?) könyvéről érkezett recenzió, alant vagy a linkre kattintva olvasható.Déry Zoltán: Magyar sors – magyar tragédia (?)Fontos kérdéseket fogalmaz meg az író, amelyek előbb-utóbb mindannyiunkban felmerülnek: Mit jelent…..
BEVEZETÉS A JÖVÕBE Szerkesztette és az elõszót írta: Dessewffy Tibor, Sebõk Miklós Demos A Bevezetés a jövôbe írásaival az ezredforduló utáni népszerû társadalomtudományi irodalomhoz szeretnénk útmutatót nyújtani azoknak, akiknek nincs idejük minden tudományos bestsellert…..
Szabó G. Zoltán: Kölcsey Ferenc könyvtára és olvasmányai Kölcsey Ferencet mint a nemzeti Hymnus költőjét tartjuk számon, kevésbé köztudott azonban, hogy kora egyik, ha nem a legműveltebb embere volt, jelentős egyéb költeményein kívül a tudományos igényű irodalomkritika…..
Győri Szabó Róbert: A kommunizmus és a zsidóság Magyarországon 1945 után A szerző előszavából: "Több mint tíz év telt el A kommunista párt és a zsidóság Magyarországon (1945-1956) című kötet második kiadása óta, felmerül a kérdés, hogy ennyi idő után miért…..
Kôvágó József - Vámos György (szerk.): Egyedül vagy Kővágó József kisgazda politikus 1945 és 1947 között - majd néhány napig, az 1956-os forradalom idején, újra - Budapest főpolgármestere volt. A koalíciós időkben a kisgazdapárt egyik vezető alakja. Noha 1947-ben…..
Civilizáltak és barbárok - ÓKOR 2009/1 (részlet) Szabó Miklós A fő kérdés, amelyre a következőkben választ keresünk: mennyiben befolyásolta a „civilizáltaknak” a „barbárokkal” kapcsolatos szemlélete az ókori kelta civilizáció kutatását? Rögtön le…..